Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
rapotacka11
napsal(a):
Tam někde působí I.Eichler.
To sice ano, ale ten zamrzl někde hluboko v dobách svazarmu, a to není pro belgičáky zrovna to pravé ořechové
rapotacka11
napsal(a):
Nemám s ním osobní zkušenost...
Je nějaký cvičák, který byste mohla doporučit ?
Pražský Hafbo býval před lety slušný cvičák, potom jeden v rakousku, kousek nad Vídní, ten bych doporučila s čistým svědomím, mluví tam německy a slovensky.
Když někdo napíše do své knihy, že po procházce se psem na stahováku vás bude od samého škubání bolet ruka, ale máte položený základ chůze u nohy, a spoustu podobných postupů, nedoporučím ho. Před lety byl na táboře ČSV a nestačila jsem se divit, jak se psy zachází a jaký k nim má "vztah".
rapotacka11
napsal(a):
Nemám s ním osobní zkušenost...
Je nějaký cvičák, který byste mohla doporučit ?
Vždyť víte, že nemohla. Už nedávno tady psala, že jediný kvalitní cvičák je v Rakousku! Prostě tady je to samý kynologický negramota - kromě scylly. Na pravidelné cvičení se psem je to prostě vynikající - dojíždět do Rakouska. Možná už by ho měli zvětšovat, aby se tam všichni ti Češi, co potřebují pomoct se psem, vešli .
I tohle si říká cvičák. Pak se mi divte, že se jim vyhýbám
http://www.psiskolaarka.cz/psi-a-lide-skutecne-si-rozumime/.
anonymx
napsal(a):
Scylla je fakt dost pozadu. Hafbezobav je nekde jinde uz davno a jinak osobne muzu doporucit Bedeu Kromeriz. Primo zlinske neznam.
Bedeu pro běžneho zájemce určitě ne to nezaplati, a klasicky vycvik tam není.Jinak v okoli Otrokovic i Zlína funguje dost dobrých cvičáku, jen je potřeba aby zadavatelka napsala o jaký výcvik ma zájem a co se psem chce dělat.
ivulka2
napsal(a):
Bedeu pro běžneho zájemce určitě ne to nezaplati, a klasicky vycvik tam není.Jinak v okoli Otrokovic i Zlína funguje dost dobrých cvičáku, jen je potřeba aby zadavatelka napsala o jaký výcvik ma zájem a co se psem chce dělat.
Chceme fenku aby byla hodná k dětem chováme ovečky a aby taky hlídala.Chtěli jsme i nějakou literaturu jak krmit atd.jenže asi nic neni tak možná by se to dalo nějak přizpůsobit k NO.
kostcena
napsal(a):
Chceme fenku aby byla hodná k dětem chováme ovečky a aby taky hlídala.Chtěli jsme i nějakou literaturu jak krmit atd.jenže asi nic neni tak možná by se to dalo nějak přizpůsobit k NO.
K tomuto učelu bych možna spíš doporučila spiše tervuerena, dnes už je tu i hodně linek kde pasou takže se dá vybrat k vašemu učelu, zkuste si najit p.Moniku Tihelkovou chova je a i pase a určitě vám poradí kde vybrat a co a jak cvičit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
kostcena
napsal(a):
Možná to nebudete chtít slyšet, ale za takových okolností si maliňáka nepořizujte - budete nešťastní Vy, pes i ovečky! Maliňáky chovám - je to pro mě absolutně top plemeno (a ti moji i pasou), ale k tomu, aby z maliny vyrostl opravdu pohodový pes, který je pánovi parťákem a pomocníkem, je potřeba zkušené a citlivé vedení. Na malině se nejde učit za pochodu - to se z něj pak stává nevybouřená, neřízená střela, která šikanuje své okolí...
Uživatel s deaktivovaným účtem

rapotacka11
napsal(a):
Dík.
Výborný !
Holka nebude mít problém je klidně
i 2 x týdně "obrazit" .
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Možná to nebudete chtít slyšet, ale za takových okolností si maliňáka nepořizujte - budete nešťastní Vy, pes i ovečky! Maliňáky chovám - je to pro mě absolutně top plemeno (a ti moji i pasou), ale k tomu, aby z maliny vyrostl opravdu pohodový pes, který je pánovi parťákem a pomocníkem, je potřeba zkušené a citlivé vedení. Na malině se nejde učit za pochodu - to se z něj pak stává nevybouřená, neřízená střela, která šikanuje své okolí...
Já nechci aby pásl ovce jen jsem tím chtěl říct, že máme hospodářství velkou zahradu bude mít dost výběhu denně možnost se vybláznit, dlouhé procházky atd. hlavně trochu hlídal měl základní výcvik, respektoval děti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
kostcena
napsal(a):
Já nechci aby pásl ovce jen jsem tím chtěl říct, že máme hospodářství velkou zahradu bude mít dost výběhu denně možnost se vybláznit, dlouhé procházky atd. hlavně trochu hlídal měl základní výcvik, respektoval děti.
Jenže tohle je právě to, co maliňákovi nestačí - pokud mu cvičením nezaměstnáte hlavu, a necháte ho bez dohledu, tak se vyblázní tím, že zdevastuje zahradu, bude nahánět zvířata na dvoře, od rána do večera lítat a řvát okolo plotu, a respektovat děti určitě nebude...
BOM je prostě "pracovní speciál", a pro vaše podmínky se najde určite řada vhodnějších plemen. Pokud nechcete slevit z belgičáka, tak si vemte aspoň tervíka - ten není tak sebevědomý, a aspoň nebude hrozit, že vám očeše děti, až mu sáhnou na hračku kterou si přivlastnil, nebo je nesundá, až se rychleji rozběhnou po dvoře.
Z maliny jde vychovat fajnový rodinný pes, ale jen pokud má zkušeného pána, jinak to často bývá průšvih
kostcena
napsal(a):
A německý ovčák by Vám k tomu nestačil? Není to takový extrém jako malina a Vaše požadavky také s přehledem splňuje.
kostcena
napsal(a):
Je uplny nonsens si s podobnym zadanim poridit BOM. Vysledkem bude na 99% nestasny nezvladnuty BOM, nestastne domaci zvirectvo a nestastni majitele.
Naopak existuji plemena, ktera byla dlouhodobe vyuzivana presne k ucelum, jake popisujete a podlehala selekci prave v navaznosti uspesne na plneni vasich pozadavku. Psi dvorsti a selsti.
Ze zdravotne nezdegerovanych plemen (bohuzel napriklad bernaci) me napada treba vlci a velky spic, hovawart, streni knirac nebo chodsky pes.
+ Umim si predstavit i peclive vybranou spise fenu NO vedenou k toleranci k detem.
kostcena
napsal(a):
Pro váš učel bych z belgičáku vybrala právě toho tervíka a to že jsem vam doporučila psi kteří pasou nebylo kvuli pasení ale proto že tato zvířata maji vrozené chování k domacímu zvířectvu, což pro vás pokud máte hospodářství bude výhoda.
Jelikož píšete že mate hospodářství + zahradu tudíž spousta práce tak potřebujete přirozeně ovladatelného psa kterému bude stačit váš životní styl což by právě se sestavy belgičáku splnil tervík.
kostcena
napsal(a):
Nepořizujte si v takovém případě psa z pracovní linie, ale z výstavní. Když mu dáte dostatek činnosti, bude v pohodě.