Podlahové topení a psi?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.12.2016 11:15
scharlotte

XXX.XXX.244.44

Ahojte, do budoucna zvažuju, že do domu dáme podlahové topení, ale vůbec netuším jestli je to dobré pro psy. Ležet celý den na podlaze, která topí. Jde mi o schoulostivění, případně jestli to má nějaké negativní vlivy na zdraví, ale hlavně jestli se nemůžou i nějak přehřívat. Samozřejmě, že psy schoulostivý už pobytem v bytě/domě kde se topí radiátory, ale ta podlahovka mi přijde razantnější. Pes přece jen hodně hodin ve dne proleží. Máte s tím někdo doma zkušenosti? Hladkosrstému psovi bez podsady to může být i příjemné, ale nevím co třeba takový zl.retrívr, či austr.ovčák?

26.12.2016 11:42
hlozi

XXX.XXX.48.5

My máme podlahovku a sedm psů, mezi nimi i zlatou retrívřici a v pohodě. Ale topíme tak nějak přiměřeně, máme doma kolem 18-19°C...

26.12.2016 13:16
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Mám venkovní psy, domů chodí občas. Berňák ležel rád tam, kde jsme byli my, většinou tedy v obyvču na parketách bez podlahového vytápění. Samojed si nejraděj lehne na podlahovku v kuchyni a v hale, na parkety minimálně. Člověk by si řekl, že se asi tedy chce pořádně nahřát. Ale nejspíš ne, protože místo toho, aby pak přišel na parkety do obyvču, kde je také v místnosti nejchladněji, přijde tam akorát k francouzskému oknu, ať ho už pustím zase ven. Podle čeho si vybírá ta místa k ležení jsem úplně nevysledovala, ale tipla bych, že jsou to místa vyloženě v průvanu(ne, že by jsme ho tu měli) ale jsou to prostě trasy, kudy se chodí a kdyby se otevřela okna a dveře, tak by tam průvan byl. Možná to i tak trochu cítí, nebo podvědomně ví. On asi přes srst tu podlahovku necítí. Nebo leží do doby, než ji ucítí. Podlahovka netopí moc, může se tam pouštět jen teplota tuším do 42st. Na nohy je to opravdu příjemné, ale nějak výrazně to nehřeje. Tedy nás, my se dotýkáme jen těma nohama, neležíme celý den na tom. Psi by mohli ležet na svých peleších, na nějaké matraci, co by to tlumila, či zvýšeném pelechu, co by celý neležel přímo na zemi. A nebo jim hodit na zem jen koberec, co to trochu utlumí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík