Jak naučit psa aby si od nikoho a nikde nic nevzal?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

28.12.2016 07:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Dobré ráno, mám otázku na ty co tohle psa úspěšně naučili? Aby si za žádnou cenu od nikoho nic nevzal, ani když by to k nám někdo hodil, i kdyby to byla ta nejvoňavější věc! Máme tři psy, jsou vychovaní velmi dobře, základní poslušnost myslím, že taky velmi dobrá. Ale tohle je na mě vyšší level a než s tím začnu, chci znát názory popřípadě čemu se u výcviku vyhnout.
Děkuji.

28.12.2016 07:44
koňadra

XXX.XXX.128.31

Obávám se, že jistota není NIKDY. K tomu, aby to bylo účinné (alespoň z velké části, nebo na nějakou dobu - než se pes pokusí zase něco sebrat a nic se mu nestane) se používají spíše drastické metody (návnada v pastičce na myši zakrytá listím, elektrický obojek...). Já to tedy vzdala.

Neregistrovaný uživatel

28.12.2016 07:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Tak EO doma máme ve skříni... Používali jsme ho na zvukový signál, když měla jedna naše fena loveckou a normální povel "ke mě" ji neprobudil z transu honu, teď již není třeba ale vidím že neprodat ho byl dobrý nápad. My máme normálně na noc psy doma, na zahradě jsou jen s námi, o pár domů vedle lidem někdo otrávil minulý rok psy, přežil to jeden, někdo jim tam něco hodil a mám strach aby se nestalo tohle i nám, aby si prostě nic nevzali, klobása s jedem na krysy může ležet za plotem mezi tújema a já to nezjistím, proto chci aby to uměli.

28.12.2016 08:40
rapotacka11

XXX.XXX.32.35

To prostě nejde.

28.12.2016 08:42
koňadra

XXX.XXX.128.31

Kdysi se to učilo ve svazarmu u služebních psů. Naučili se to (pomocí proutku, osoby, která jim podávala pamlsek, ale zároveň jim provedla něco nepěkného), ale stejně nejsem přesvědčená, že to ti psi uměli doživotně.

28.12.2016 09:37
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

rapotacka11 napsal(a):
To prostě nejde.

Jedině elektrický obojek.

28.12.2016 09:45
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Už se to kdysi kdesi probíralo. Zbytečné tímto způsobem psy buz...vat, protože jak píše koňadra, pokud psa nevidíte, jistotu nemáte nikdy. A s proutkem a nevím čím ještě, zvyšovat ve psu agresivitu k lidem, se mi např. v přelidněných městěch, zdá úplně kontraproduktivní. Nějak si nedovedu představit, že se potkáme se sousedkou a jejím psem, ona dá svému pamlsek, mému tedy nabídne taky a ten místo, aby si vzal, po ní vyjede...

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.12.2016 11:09

Tak já jsem měla zatím štěstí na psi, kteří si v dospělosti od cizích lidí nic nevzali a ani nesbírali venku (ani na zahradě), to že si nevezmou od cizího jsem neučila, to tak nějak oni sami, to že venku nesbíraj je jen důsledná výchova od štěněte, známe to všichni a to že nesbíraj na zahradě bylo učeno tak, že to, co je na zemi se nežere...myslím ale, že pokud není pes fyzicky pod kontrolou tak, že to není nikdy na stopro...
ani já jistotu nemám, nikdy nevím, jestli by jim někdo nehodil něco čemu neodolají a pak je vymalováno...ruku do ohně bych za to nedala...

Neregistrovaný uživatel

28.12.2016 11:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Tak já to nemyslela tak, že mi psy někdo venku krmí, lidi jsou z médií z bullů tak vyděšení že se k nám nikdo nepřibližuje spíš jsem to myslela u nás na zahradě, to by ale naučit šlo ne?

28.12.2016 11:37
koňadra

XXX.XXX.128.31

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak já to nemyslela tak, že mi psy někdo venku krmí, lidi jsou z médií z bullů tak vyděšení že se k nám nikdo nepřibližuje spíš jsem to myslela u nás na zahradě, to by ale naučit šlo ne?

No, to by právě naučit na 100 % nešlo. To jsem myslela, že jste pochopila. Dokud jste v dohledu, psi si nic nevezmou, ale když tam nejste? Nevěřím, že existuje pes, který by si ničeho nevšiml. A když to tam bude ležet pár dní, tím líp. Čím smradlavější, tím lákavější.

28.12.2016 11:48

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

No to je jasný, protože bullové vám s piškotem ukousnou celou ruku, to se děje dnes a denně..

Známý měl kavkaze a ten dokonce rozlišoval, co mu na zem hodil páník (aniž by to pes viděl) a co někdo cizí...asi když z buřta cítil pach pána, tak ho zpucnul, pokud ne, tak to nechal ležet...
Nikdo ho to neučil, prostě to tak měl...to by se mi taky líbilo..

Naučit se to dá...ale u nás to bylo pomalu tři roky (od štěněte), (ale já nemám tu trpělivost, takže jsem učila sporadicky), kdy to začalo vypadat dobře a spolehlivě a i dnes nevím, kdyby jim třeba někdo hodil pečený kuře...(doufám, že nikdo takovej není).

28.12.2016 12:07
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

sardullah - No to je jasný, protože bullové vám s piškotem ukousnou celou ruku, to se děje dnes a denně.. - no moc se nesmějte, sousedovic nevímco bull (stafordka?) ta je schopná mi fakt s piškotem ukousnout prst, ona si to prostě neumí brát jemně, přitom její parťák bandog je rapl, ale bere si opatrně. Nejednou jsem od ní měla chňapnutý nehet, že jsem si málem cvrknula

29.12.2016 18:39
bobina65

XXX.XXX.197.59

Za mých mladých časů jsme na cvičáku zapojili do kusů masa proud na délkové
ovládání, to se zaplo když pes začal maso žrát. vy jste si nechala ten elektrycký obojek,
tak bych kus masa připevnila na obojek, ten nechala i s masem na zemi a jak by pes
maso chtěl začít žrát...zapnout el.obojek aby dostal ránu od masa, potom nebude
ničemu co najde na zemi věřit.

29.12.2016 18:46

lesnížínka napsal(a):
sardullah - No to je jasný, protože bullové vám s piškotem ukousnou celou ruku, to se děje dnes a denně.. - no moc se nesmějte, sousedovic nevímco bull (stafordka?) ta je schopná mi fakt s piškotem ukousnout prst, ona si to prostě neumí brát jemně, přitom její parťák bandog je rapl, ale bere si opatrně. Nejednou jsem od ní měla chňapnutý nehet, že jsem si málem cvrknula

No jasně jsou vyjímky, co potvrzujou pravidlo, ale i tady je to způsobeno přemírou temperamentu, než aby vás kousla vysloveně s úmyslem vám ublížit...prostě jsou to torpéda

29.12.2016 19:49
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No jasně jsou vyjímky, co potvrzujou pravidlo, ale i tady je to způsobeno přemírou temperamentu, než aby vás kousla vysloveně s úmyslem vám ublížit...prostě jsou to torpéda

Však já to tak také myslela Ona je hodná, miloučká, jen prostě chňape, nikdo ji nenaučil brát si to pomalu asi Stejně tak mamky Mandy, tu bych taky někdy přerazila Tahám z kapsy kokina, dám jí, dám svému psu, jak jsem zvyklá, že ta potvora chňape, tak i mému to omylem hodím, místo podám. Ten chudák si to ze země zase neveme, tak mu to sbírám a ta mi mezitím skočí po ruce a chňapne mi nehet...co kdybych tam něco ještě měla...

29.12.2016 21:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.215

No to je jasný, protože bullové vám s piškotem ukousnou celou ruku, to se děje dnes a denně..

Známý měl kavkaze a ten dokonce rozlišoval, co mu na zem hodil páník (aniž by to pes viděl) a co někdo cizí...asi když z buřta cítil pach pána, tak ho zpucnul, pokud ne, tak to nechal ležet...

Naučit se to dá...ale u nás to bylo pomalu tři roky (od štěněte), (ale já nemám tu trpělivost, takže jsem učila sporadicky), kdy to začalo vypadat dobře a spolehlivě a i dnes nevím, kdyby jim třeba někdo hodil pečený kuře...(doufám, že nikdo takovej není).

Já měla "jen" NO a ten si od cizího nevzal ani z ruky
a ani pochoutku, kterou miloval.
Nikdy jsem ho to neučila. Nevím, jestli byl
tak "ušlechtilej" (ráda jsem si to namlouvala)
nebo permanentně přežranej...
Ale jednou, když jsem byla v práci, někdo mu za vrata hodil
kostru - jak píšete výše.
Samozřejmě jsem to netušila.
V noci zácpa, svíjel se a řval, nevěděla jsem, co se děje.
Nakonec to vyšlo a asi po týdnu se mi pochlubila známá,
že mu to tam hodila.
Prostě si to za vratama vzal, neodolal.

29.12.2016 21:55
asurwic

XXX.XXX.46.118

To můj nejmladší pesan si také nevezme nic, čeho se dotknul cizí člověk i bez jakéhokoliv tréninku. Z ruky určitě ne a mám vyzkoušeno, že i před hozeným pamlsek uteče a pak se mu obloukem vyhýbá. Zato nějaká chcíplotina v lese, tomu prostě neodolá. Ale to je už v povaze. Přátelskému rozežranci se toto bud těžko vysvětlovat, zvláště když zůstane bez dozoru.

31.12.2016 16:04
Šarina

XXX.XXX.168.239

Já to kdysi u svého prvního psa dokázala, byla jsem mladá a plná elánu a halt jsem si nepřečetla, že se to naučit nedá... naučila jsem ho to tak, že úplně vše (včetně žrádla v misce) si mohl vzít až po vyslovení určitého povelu. Jasně že ten povel nezněl "vemsi" nebo tak nějak podobně, aby to byl obvyklý povel, který by napadl cizího člověka. Ze země si nesměl vzít nikdy nic (tedy... na stopě jsem povely nedávala, pochopitelně;)
Myslím, že to docela ovládal, za země nežral pod dohledem ani mimo dohled (nacházela jsem u plotu poházené různé dobrůdky a na procházkách taky nebyl problém)... trochu nám to komplikovalo život, když ho třeba vzala kamarádka na dvoudenní výstavu a nebyla zvyklá na ten dril, takže jim spolupráce trochu drhla, než mu prostě pamlsek narvala do chřtánu... ale myslím (už je to 35 let), že jsme pak při obstarání druhého psa trochu polevili v tréninku, takže si už nevybavuju, jestli ke stáru měl tento povel stále zafixovaný... nicméně ze země si nevzal nikdy nic...

Přidejte reakci

Přidat smajlík