Sežere všechno, co najde (i na ulici)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.12.2016 11:39
Beatrixx

XXX.XXX.104.137

Ahoj, jistě to znáte - jdete venčit, tu se válí nějaký párek, tu se válí něčí ho*no... Je jedno co, všechno prostě sežere. Podařilo se Vám to psa nějak odnaučit? Máme NOxBT skoro dva roky, od štěněte jsme ho to učili - pozitivně, košíkem, výchovnou, křičením, vrčením, povalením, vším... Ale prostě nic. Jinak je to skvělý pes. Reaguje na jakékoli podněty, učenlivý, hodný, ale tohle je prostě problém.

Děsím se dne, kdy se rozhodně sežrat nějaký špekáček s návnadou, známe to...

Předem moc díky!

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.12.2016 11:59

Moji pesani jako štěňata sebrali vše...a ani to nemuselo být poživatelné, mě se nejvíc osvědčilo, prostě jít a šáhnout pro to štěněti do tlamičky...a sebranou věc prostě vydolovat...následovala pochvala a odměna...samozřejmě ruku v ruce s učením povelu fuj a pamlskováním...
On si pak pes rozmyslel, zda mu za to ta "procedura" stojí...nebo jestli je lepší nic nesebrat a běžet si rovnou pro pamlsek...

28.12.2016 12:06
Beatrixx

XXX.XXX.104.137

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Moji pesani jako štěňata sebrali vše...a ani to nemuselo být poživatelné, mě se nejvíc osvědčilo, prostě jít a šáhnout pro to štěněti do tlamičky...a sebranou věc prostě vydolovat...následovala pochvala a odměna...samozřejmě ruku v ruce s učením povelu fuj a pamlskováním...
On si pak pes rozmyslel, zda mu za to ta "procedura" stojí...nebo jestli je lepší nic nesebrat a běžet si rovnou pro pamlsek...

O to jsme se taky snažili, jenže on pak začal utíkat, Takže když něco začne žrát, vidím to, okřiknu ho, tak se klidně rozeběhne na silnici. Kdyby to byl nějaký notoricky neposlušný pes, tak to pochopím, ale tohle je prostě jedinej problém, ale za to stojí za to.

28.12.2016 12:26

Beatrixx napsal(a):
O to jsme se taky snažili, jenže on pak začal utíkat, Takže když něco začne žrát, vidím to, okřiknu ho, tak se klidně rozeběhne na silnici. Kdyby to byl nějaký notoricky neposlušný pes, tak to pochopím, ale tohle je prostě jedinej problém, ale za to stojí za to.

Jo to je taky klasická reakce..."já jsem si to ulovil, tak to nedám" a u štěňat to má ještě druhý level...je to prima hra na honěnou...
já pesany neokřikovala, prostě v klidu jsem k nim došla a věc vyšťourala, po té pochvala a odměna- velmi speciální, co normálně nedávám (kousek opečeného párku, pečený kuře, opečená anglická slanina), vím že to není nic pro psy, ale tohle opravdu dostali pouze za "nesbírání"...a to i v případě, že už bylo pozřeno, tak jsem šťourala "jako"...

Já bych ho vzala na stopovačku, nechala někým na trase rozmístit "lákadla" a trénovala takto...na volno pouze s košíkem a i tam odměna za "nesebrání" i když pes vlastně nemůže, ale očichá-nechá, tak pochvala-odměna...

28.12.2016 12:30
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Beatrixx napsal(a):
Ahoj, jistě to znáte - jdete venčit, tu se válí nějaký párek, tu se válí něčí ho*no... Je jedno co, všechno prostě sežere. Podařilo se Vám to psa nějak odnaučit? Máme NOxBT skoro dva roky, od štěněte jsme ho to učili - pozitivně, košíkem, výchovnou, křičením, vrčením, povalením, vším... Ale prostě nic. Jinak je to skvělý pes. Reaguje na jakékoli podněty, učenlivý, hodný, ale tohle je prostě problém.

Děsím se dne, kdy se rozhodně sežrat nějaký špekáček s návnadou, známe to...

Předem moc díky!

Nasadit košík při každé procházce. On si zvykne a nepřijde mu to.
Vídám takových spoustu. Na otázku jestli je to rváč nebo čuně, je z 95% odpověď - je to prase (dobytek)

28.12.2016 16:14
rapotacka11

XXX.XXX.32.133

Naše labradorka nosila košík jen proto.

28.12.2016 16:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

Sousedčina bíglice začala nosit košík po 3 operaci žaludku. Prostě sežrala všechno. Nikdy nestrádala, ale je pažravá.

28.12.2016 17:07
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Nám taky pes jakmile něco ukradl tak utíkal a bezva hra na honěnou. Je to sice blbý, ale když někde sebral "jen" třeba rohlík, tak jsem mu začala utíkat já..On letěl za mnou a já to vyměnila. Teď už si to v klidu nechá z tlamky vzít.

28.12.2016 17:11
tapina

XXX.XXX.211.239

A to jste ten košík měli nějak zaslepený nebo hustě vypletený?

Moje fenka, většinou teda jde odvolat, ale někdy má takový den, sežere cokoli. Vyloženě prohledává taková místa, kde se dá něco čekat. Tak to většinou na ní vidím a trochu ju organizují, ale dost částo se nepovede. Jindy je jí to úplně jedno. Někdy provokuje - jakože ví, že by tam mohla něco sebrat, a jestli teda nemám lepší nabídku.

Jednu dobu sbírala fakt obsedantně všechno, bylo za tím blbé krmení.

Košík není zábrana v ničem. Leda ve sbírání klacků a tenisáků. Ale asi to dělám blbě.

28.12.2016 17:51
rapotacka11

XXX.XXX.32.133

Když byly hry, nebyl koš.
Přesuny, vycházky, kolo = koš musel být.

Nebyl zaslepený, stačilo to.
Byla též po operaci žaludku = šutr.
Dr. na veterině si ji pamatoval.
I bývalé majitele.

28.12.2016 18:30
tapina

XXX.XXX.211.239

rapotacka11 napsal(a):
Když byly hry, nebyl koš.
Přesuny, vycházky, kolo = koš musel být.

Nebyl zaslepený, stačilo to.
Byla též po operaci žaludku = šutr.
Dr. na veterině si ji pamatoval.
I bývalé majitele.

Pravda na to jsem nepomyslela - kameny. To ten koš určitě funguje.

Proč myslíte, že to ti psi žerou?

Ale takové ty běžné věci, co kde třeba lidi krmí kočky, v keřích, to fakt nesnáším - vždy trnu, jestli je to krmení nebo nějaký lidský odpad nebo jestli to není otrávené - určitým místům se proto vyhýbám. Taky, někteří lidi házejí třeba zbytky jídel z oken, to je děs. Nějaký vuřt, to by bylo to samé. Skrz koš to jde samo.

Teď tady někdo před štědrým dnem dostal úžasný nápad - nakrmit zvířátka v parku - kde je vyhrazeno pro volné pobíhání psů - pod každým stromem hromada pečiva a shnilých jablek. Dokážete si představit, kolik zvířátek tu tak asi žije a jak to teď po těch deštích vypadá.

Říkala jsem si, třeba teda něco natrénujem, jenomže nezájem. Kdyby to bylo pod 1 keřem, to je něco jiného smajlík

28.12.2016 18:53

On má hlad.
Blbě vynevyvážené jídlo.
A pak ještě něco chybí. Co, to víte jen Vy.

28.12.2016 19:02

Pravidelně mám na rohu, před barákem, zbytky z nedělního oběda, někoho hodně hladového, protože - úplně holé kosti.
Kdybyste to viděli. Chce se mi brečet při pomyšlení, jak jde okolo těch 5 tisíc toulavých koček.

28.12.2016 19:06
tapina

XXX.XXX.211.239

Pravidelně mám na rohu, před barákem, zbytky z nedělního oběda, někoho hodně hladového, protože - úplně holé kosti.
Kdybyste to viděli. Chce se mi brečet při pomyšlení, jak jde okolo těch 5 tisíc toulavých koček.

Oni by vám to hodili do popelnice, jenomže co když by byl za plotem ten veliký pitbul. Tak to radši nechají na rohu. :+).

28.12.2016 19:16

tapina napsal(a):
Oni by vám to hodili do popelnice, jenomže co když by byl za plotem ten veliký pitbul. Tak to radši nechají na rohu. :+).

Ano, nesou kostičky z kdovíčeho v mastném papíře po vsi, aby našli popelnici, protože nikdo jiný než já nemá popelnici a z toho překvapení, že my máme nenormálně hned 3 popelnice a ne jednu jak normální lidé, zhroutila se ruka k zemi, kosti ožrané do morku upadly na zem...
Navíc, tři barvy. Kam kosti, no, kam ? Papír plast sklo, no, teď mluv smajlík

28.12.2016 19:21
Terven

XXX.XXX.110.147

A nejste od nás z baráku?
Současná fena si kostí na chodníku nevšímá, má jich doma dost, není to žádná vzácnost. Minulá byla na granulích a byla po nich jako divá.
Ale stejně jako minulá, tak i současná občas má den, kdy mám pocit, že se venčí pouze za účelem něco najít a sežrat. Cosi evidentně chybí, možná potřebuje vyladit pH žaludku, stejně jako já mívám občas intenzivní potřebu jablka.
Sice máme nastudováno, čím se živí šelmy psovité a víme, že maso je pro ně to nej, ale zcela jistě nám zůstávají utajeny různé rostlinné doplňky, kterými si šelmy v přírodě ladí trávení.
MVDr. Šťourač prý doporučuje na vyrovnání pH přidávat jablečný ocet a někteří barfaři si to chválí - prý psi přestali potom požírat trávu. Já jsem zkusila k večernímu masu nastrouhat jablko a asi to taky udělalo dobře.

28.12.2016 19:43

Terven napsal(a):
A nejste od nás z baráku?
Současná fena si kostí na chodníku nevšímá, má jich doma dost, není to žádná vzácnost. Minulá byla na granulích a byla po nich jako divá.
Ale stejně jako minulá, tak i současná občas má den, kdy mám pocit, že se venčí pouze za účelem něco najít a sežrat. Cosi evidentně chybí, možná potřebuje vyladit pH žaludku, stejně jako já mívám občas intenzivní potřebu jablka.
Sice máme nastudováno, čím se živí šelmy psovité a víme, že maso je pro ně to nej, ale zcela jistě nám zůstávají utajeny různé rostlinné doplňky, kterými si šelmy v přírodě ladí trávení.
MVDr. Šťourač prý doporučuje na vyrovnání pH přidávat jablečný ocet a někteří barfaři si to chválí - prý psi přestali potom požírat trávu. Já jsem zkusila k večernímu masu nastrouhat jablko a asi to taky udělalo dobře.

Ne, jsem od sebe z baráku, ale mám úplně stejné vycházky jak Váš pes - obchod, lednice, město = žrádlo smajlík
Jablečný ocet. Brr. Tak to ať se raději napase. Jsem myslela, že barf je syrové..přirozené..

Jasně, masem myslím slepice podávaná na cézar salátu, samotné maso ne. Ona se psice pak pase dlouho a lidé blbě hledí.

28.12.2016 19:54
bhk

XXX.XXX.210.40

Ano, nesou kostičky z kdovíčeho v mastném papíře po vsi, aby našli popelnici, protože nikdo jiný než já nemá popelnici a z toho překvapení, že my máme nenormálně hned 3 popelnice a ne jednu jak normální lidé, zhroutila se ruka k zemi, kosti ožrané do morku upadly na zem...
Navíc, tři barvy. Kam kosti, no, kam ? Papír plast sklo, no, teď mluv smajlík

no přece bio! Chybí Vám ještě jedna popelnice

28.12.2016 19:58
Terven

XXX.XXX.110.147

Ne, jsem od sebe z baráku, ale mám úplně stejné vycházky jak Váš pes - obchod, lednice, město = žrádlo smajlík
Jablečný ocet. Brr. Tak to ať se raději napase. Jsem myslela, že barf je syrové..přirozené..

Jasně, masem myslím slepice podávaná na cézar salátu, samotné maso ne. Ona se psice pak pase dlouho a lidé blbě hledí.

Taky nedávám jen maso, ale občas mám pocit, že jakékoliv zelené lupení nestačí, hledají něco konkrétního, speciálního...vlci asi mají jasno, kam na takové doplňky, ti naši by taky neměli problém, kdybychom je nechali
Poslední dobou mi to trochu víc vrtá v hlavě, když na fb čtu, kolik psů na barfu má záchvaty zběsilého žraní trávy. Mně nevadí, pokud se pase, ale vadí mi, pokud mě z domu táhne jako husky, už aby byla u té trávy. Mám obavy, že jí v té chvíli není dobře. To bych radši dala ten ocet. Co se vám na něm nelíbí?

28.12.2016 19:58

bhk napsal(a):
no přece bio! Chybí Vám ještě jedna popelnice

smajlík smajlík ale já mám kompost
jenže za plotem
a tam je pit bull
je to zakletý.

28.12.2016 20:12

Terven napsal(a):
Taky nedávám jen maso, ale občas mám pocit, že jakékoliv zelené lupení nestačí, hledají něco konkrétního, speciálního...vlci asi mají jasno, kam na takové doplňky, ti naši by taky neměli problém, kdybychom je nechali
Poslední dobou mi to trochu víc vrtá v hlavě, když na fb čtu, kolik psů na barfu má záchvaty zběsilého žraní trávy. Mně nevadí, pokud se pase, ale vadí mi, pokud mě z domu táhne jako husky, už aby byla u té trávy. Mám obavy, že jí v té chvíli není dobře. To bych radši dala ten ocet. Co se vám na něm nelíbí?

Prostě - barf - přirozené syrové jídlo
Ten ocet by musel být bez chemie a růst na stromě nebo tak. Fakt je, že spousta věcí dnes nemá ty vlastnosti co dřív, některé potraviny chutnají jako polystyren. Takže se nějakému tomu doplňku asi nevyhneme.
Moje jí jen mokrou trávu u potoka. Tak nevím.
Někdy kus rohlíku a poslední úlovek vánoční ozdoba, vybrala si růžovou. Marně přemýšlím co že jí to chybělo.
Co když ti psi mají jen chuť nebo závislost, jako my ?
Dělám si z toho legraci, fakt nevím smajlík

28.12.2016 20:40
rapotacka11

XXX.XXX.32.252

Jasně, že maj chutě .

28.12.2016 21:57
Terven

XXX.XXX.110.147

Co když ti psi mají jen chuť nebo závislost, jako my ?
Určitě taky, mimo jiné. Znám to - a taky věřím, že psovi nechybí použité papírové kapesníčky nebo polystyren.
A nepíšu o popelnicích, které venku vyluxujou cokoliv.
Teď píšu o záchvatovitém naléhavém žraní trávy (či někdy vyhrabávání kořínků), pes v tu chvíli vypadá, že není zcela OK a že by to dělal z rozmaru. Samozřejmě, že nejlepší je čerstvá zelená srha, ale teď v prosinci musí stačit suchá jakákoliv.
A myslím si, že vlk v přírodě tohle má vychytané, ví o těćh správných doplňcích.

Prostě - barf - přirozené syrové jídlo
to jo, ale jablečný ocet by mi nevadil, stejně jako mi nevadí olej, jogurt a podobně - je třeba to vyrobit, získat jistým postupem, ale nic nepřirozeného v tom není - nebo být nemusí.

28.12.2016 22:01
tapina

XXX.XXX.211.239

Babíčky pes žere přemrzlá jablka. Musela jsem si připustit mezery v chemii. Říkala jsem si, jablečný ocet a ono ne, alkohol.

28.12.2016 22:27
Zrzavci

XXX.XXX.132.208

Ad nebufetění - vyšlo mi u všech psů a doufám, že vyjde i u týhle flekatý potrhlice - cílený nácvik určitého sebeovládání se. Ale musí se na to člověk zaměřit. Odnaučila jsem takhle dost spolehlivě i jedenáctiletou profibufetářku z útulku. Jde o to, naučit psa nejdříve doma na ne až tak zajímacích věcech - takže začnu např. suchou houskou - že se mu vyplatí si to nevzít.- Začnu s kusem housky v ruce na vzdálenost, kdy to pes ještě dá a nežene se po tom. POkud ano, nic se neděje, ruka se jen zavře a on se tam nedostane, ruka se otevře pouze v případě, že pes klidně sedí. Vzít si to může až po povelu vezmi. Vždy odměňuju něčím výrazně lepším, než je "návnada", aby pes zjistil, že se mu opravdu vyplatí se ovládat a ne bezhlavě zhltnout všechno co vidím. postupně situace ztěžuju, ruku přibližuju k čumáku, když pes vydrží, dám návnadu na zem /pokud po ní jde, přikryju rychle nohou, rukou/ a odměním vždy jen to, že se pes ovládne, sedne si a čumí na mě. Další levl je návnada na packách, na židli, na stolku, po zemi, návnada mi upadne... odměna vždy přijde jen pokud se pes ovládne a vždy je lepší, hodnotnější než návnada. Pak to celý přenesu ven. Je nutno počítat s tím, že pes si situace musí zevšeobecnit, takže přijde třeba chvíle, kdy jdete se psem na ulici, on se supr ovládne u housky se salámem, ale o půl km dál hodlá vdechnout chleba s máslem s výrazem - tuhle potravu jsme ještě neprobírali :-D. Chce to jako u všeho trpělivost a věnovat se tomu. My jsme zatím ve fázi ovládnu se - napotřetí :-D - když leží obyč grancle na zemi. Každopádně je to sice učení, ale na druhou stranu pro psa i zábava a práce, takže se mu taktéž trošku zavaří mozkovna.

28.12.2016 22:32

Terven, minulý pes jedl jen granule chvíli, špatné, pásl se jak ovce a jedl houby. V lese šel přede mnou a co našel, to snědl. Vymlouval se na kyselost, ale prostě chtěl mi to sežrat.

Tapino, jak ten pes ví, kolik může "vypít" ?

28.12.2016 22:48
tapina

XXX.XXX.211.239

Terven, minulý pes jedl jen granule chvíli, špatné, pásl se jak ovce a jedl houby. V lese šel přede mnou a co našel, to snědl. Vymlouval se na kyselost, ale prostě chtěl mi to sežrat.

Tapino, jak ten pes ví, kolik může "vypít" ?

Lidi to vědí?

Já nevím, jestli to ví.

28.12.2016 23:13
Terven

XXX.XXX.110.147

Zrzavci napsal(a):
Ad nebufetění - vyšlo mi u všech psů a doufám, že vyjde i u týhle flekatý potrhlice - cílený nácvik určitého sebeovládání se. Ale musí se na to člověk zaměřit. Odnaučila jsem takhle dost spolehlivě i jedenáctiletou profibufetářku z útulku. Jde o to, naučit psa nejdříve doma na ne až tak zajímacích věcech - takže začnu např. suchou houskou - že se mu vyplatí si to nevzít.- Začnu s kusem housky v ruce na vzdálenost, kdy to pes ještě dá a nežene se po tom. POkud ano, nic se neděje, ruka se jen zavře a on se tam nedostane, ruka se otevře pouze v případě, že pes klidně sedí. Vzít si to může až po povelu vezmi. Vždy odměňuju něčím výrazně lepším, než je "návnada", aby pes zjistil, že se mu opravdu vyplatí se ovládat a ne bezhlavě zhltnout všechno co vidím. postupně situace ztěžuju, ruku přibližuju k čumáku, když pes vydrží, dám návnadu na zem /pokud po ní jde, přikryju rychle nohou, rukou/ a odměním vždy jen to, že se pes ovládne, sedne si a čumí na mě. Další levl je návnada na packách, na židli, na stolku, po zemi, návnada mi upadne... odměna vždy přijde jen pokud se pes ovládne a vždy je lepší, hodnotnější než návnada. Pak to celý přenesu ven. Je nutno počítat s tím, že pes si situace musí zevšeobecnit, takže přijde třeba chvíle, kdy jdete se psem na ulici, on se supr ovládne u housky se salámem, ale o půl km dál hodlá vdechnout chleba s máslem s výrazem - tuhle potravu jsme ještě neprobírali :-D. Chce to jako u všeho trpělivost a věnovat se tomu. My jsme zatím ve fázi ovládnu se - napotřetí :-D - když leží obyč grancle na zemi. Každopádně je to sice učení, ale na druhou stranu pro psa i zábava a práce, takže se mu taktéž trošku zavaří mozkovna.

Jj, moje minulá byla profibufetář, nalezenec, fixovaná na žrádlo.
Současná vezme do huby jen něco, je schopná nechat ležet kost i salám, ale zas bere jiné delikatesy a občas s nima zdrhá jen z důvodu, že je to prima zábava. Dost často zjistím, že nemá nic k jídlu, ale kus kůry, šišku, hadr, nejděsivěší příhodu máme s použitým prezervativem - to jsem měla fakt hrůzu, že to polkne a bude průšvih, takže jsem byla odhodlaná použít jakoukoliv metodu, výchova šla stranou.
Dost často jí ty nalezené poklady (krom prezervativu, teda) zas vracím, aby neměla obavy mi je odevzdávat

28.12.2016 23:20
Zrzavci

XXX.XXX.132.208

Terven napsal(a):
Jj, moje minulá byla profibufetář, nalezenec, fixovaná na žrádlo.
Současná vezme do huby jen něco, je schopná nechat ležet kost i salám, ale zas bere jiné delikatesy a občas s nima zdrhá jen z důvodu, že je to prima zábava. Dost často zjistím, že nemá nic k jídlu, ale kus kůry, šišku, hadr, nejděsivěší příhodu máme s použitým prezervativem - to jsem měla fakt hrůzu, že to polkne a bude průšvih, takže jsem byla odhodlaná použít jakoukoliv metodu, výchova šla stranou.
Dost často jí ty nalezené poklady (krom prezervativu, teda) zas vracím, aby neměla obavy mi je odevzdávat

No ty kráso! pardon, ale z toho by mě kleplo - teď mám na mysli ten prezervativ. Flekatice má taky tyhle dementní tendence u takhle nebezpečných věcí. Jednou mě z ní trefí. Z jejích bobků by měl radost kdejakej surrealista, jak jsou barevný . No úkolů máme ještě mnoho a mnoho. Včera jsem využila situace a nacvičovaly jsme nekradení chlebíčkůch z konf. stolku. Bože to byl tyjátr . Vždycky když jí došlo, že by teda asi bylo lepší to nevzít, to s ní začlo mlátit prostorem a do toho hýkala. Nakonec se přeprala a odolala, takže mohla v kuchyni dostat půlku jinýho chlebíčku a byla tak následně saturována. Dneska na ni číhal chlebíček na lince zas proběhlo zmítání se, jak když z ní vyháněj ďábla, hýkání opilýho osla a nakonec se umístila na zadnici a čuměla na mě. Byla ššššííííkovná a dostala tu druhou připravenou půlku chlebíčku.

28.12.2016 23:27
Terven

XXX.XXX.110.147

Zrzavci napsal(a):
No ty kráso! pardon, ale z toho by mě kleplo - teď mám na mysli ten prezervativ. Flekatice má taky tyhle dementní tendence u takhle nebezpečných věcí. Jednou mě z ní trefí. Z jejích bobků by měl radost kdejakej surrealista, jak jsou barevný . No úkolů máme ještě mnoho a mnoho. Včera jsem využila situace a nacvičovaly jsme nekradení chlebíčkůch z konf. stolku. Bože to byl tyjátr . Vždycky když jí došlo, že by teda asi bylo lepší to nevzít, to s ní začlo mlátit prostorem a do toho hýkala. Nakonec se přeprala a odolala, takže mohla v kuchyni dostat půlku jinýho chlebíčku a byla tak následně saturována. Dneska na ni číhal chlebíček na lince zas proběhlo zmítání se, jak když z ní vyháněj ďábla, hýkání opilýho osla a nakonec se umístila na zadnici a čuměla na mě. Byla ššššííííkovná a dostala tu druhou připravenou půlku chlebíčku.

V bytě bych řekla, že u nás skoro bez problémů. Spíš bere do huby nejrůznější nepoživatelné nesmysly než aby kradla jídlo.
Celý vánoce koukáme společně na večerní pohádku na sedačce, talíř s cukrovím vedle sebe a nenapadne jí, aby si vzala. U předchozí feny by tohle bylo nemyslitelný, tahle naše jídlo ani neloudí.

28.12.2016 23:30
Zrzavci

XXX.XXX.132.208

Terven napsal(a):
V bytě bych řekla, že u nás skoro bez problémů. Spíš bere do huby nejrůznější nepoživatelné nesmysly než aby kradla jídlo.
Celý vánoce koukáme společně na večerní pohádku na sedačce, talíř s cukrovím vedle sebe a nenapadne jí, aby si vzala. U předchozí feny by tohle bylo nemyslitelný, tahle naše jídlo ani neloudí.

No tak tohle u nás zatím ještě nehrozí vůbec. To už to vidím, jak by to dopadlo, v krku by se jí vzpříčil ten talíř od cukroví, jak by to celý vdechla. Magor :-D.

Popson

6.5.2023 22:57
Popson

XXX.XXX.78.42

7.5.2023 09:03

Popson napsal(a):

Přidejte reakci

Přidat smajlík