Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Petr Krejčí

28.12.2016 11:45
Petr Krejčí

XXX.XXX.13.168

Dobrý den, na jaře bysme chtěli s manželkou pořídit dceři psa. Bude to náš první. Můžete nám poradit značku granulí, na kterých by náš budoucí pejsek mohl vyrůstat ? Sme v tomhle směru úplní neználci a rádi bychom se vyvarovali problémům spojených se špatným výběrem stravy.

Díky za názory Petr.

28.12.2016 11:56
Beatrixx

XXX.XXX.104.137

Ahoj, záleží zda si budete kupovat štěně od chovatele, štěně z útulku anebo dospělého psa z útulku. Vždy platí, že nejlepší je nějakou dobu pokračovat ve stejných granulích, se kterými byl pejsek krmen u chovatele/v útulku a poté až měnit. Pak záleží i na velikosti plemene, každý pejsek potřebuje trochu něco jiného, navíc dopředu nemůžete tušit, zda pejsek nebude citlivý na nějakou složku, alergický třeba na nějaké maso, obilovinu atd... Je to fakt individuální.

Obecně ale platí, že nejlepší je nekupovat nic, na co vidíme reklamu v televizi, nekupovat nic, co má barevné granule, co lze koupit v supermarketu a hlavně! Nekupovat nic, co má na prvním místě obilovinu, nebo cokoli jiného než maso.

Záleží i na tom, kolik do granulí chcete investovat. Taková fajn střední cesta je například Brit (nejlépe alespoň Brit Care) nebo Calibra. Cenově vyšší (avšak i kvalitou) bych doporučila Taste of the Wild, N&D a Barking Heads.

Ideální granule jsou ty, na které se pejsek s radostí vrhne, většinu z nich zpracuje (tzn nevylučuje příliš), nezvrací, nemá průjmy, má hebkou a lesklou srst a nijak násadně mu nesmrdí výkaly. To jsou standardní indikátory zdravého psa. smajlík

28.12.2016 12:07
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Beatrixx napsal(a):
Ahoj, záleží zda si budete kupovat štěně od chovatele, štěně z útulku anebo dospělého psa z útulku. Vždy platí, že nejlepší je nějakou dobu pokračovat ve stejných granulích, se kterými byl pejsek krmen u chovatele/v útulku a poté až měnit. Pak záleží i na velikosti plemene, každý pejsek potřebuje trochu něco jiného, navíc dopředu nemůžete tušit, zda pejsek nebude citlivý na nějakou složku, alergický třeba na nějaké maso, obilovinu atd... Je to fakt individuální.

Obecně ale platí, že nejlepší je nekupovat nic, na co vidíme reklamu v televizi, nekupovat nic, co má barevné granule, co lze koupit v supermarketu a hlavně! Nekupovat nic, co má na prvním místě obilovinu, nebo cokoli jiného než maso.

Záleží i na tom, kolik do granulí chcete investovat. Taková fajn střední cesta je například Brit (nejlépe alespoň Brit Care) nebo Calibra. Cenově vyšší (avšak i kvalitou) bych doporučila Taste of the Wild, N&D a Barking Heads.

Ideální granule jsou ty, na které se pejsek s radostí vrhne, většinu z nich zpracuje (tzn nevylučuje příliš), nezvrací, nemá průjmy, má hebkou a lesklou srst a nijak násadně mu nesmrdí výkaly. To jsou standardní indikátory zdravého psa. smajlík

No většinou se pes vrhne na levné granule ze supermarketu, protože jsou navoněné a plné soli...Takže tím bych se neřídila..:-D
Nejlepší si najít granule, které se Vám líbí složením a cenou, koupit malé balení a postupně cca týden přimíchávat ke starým granulím a uvidíte jestli sednou a jestli ne...Stane se, že pes nemůže nějakou složku, jak psala paní přede mnou, většinou je to kuře, obiloviny(nebo naopak, ty pes vyžaduje)
Jak už bylo psáno přede mnou, brit care je střední cesta, jinak je jich potom spousta kvalitních...Napište kolik chcete dát za kg a co budete mít za pejska..

Petr Krejčí

28.12.2016 12:22
Petr Krejčí

XXX.XXX.13.168

Budeme si pořizovat Beaucerona. Nechci psát, že na penězích nezáleží, ale rozhodně cena není rozhodující. Z jiné oblasti však vím, že nejdražší neznamená nutně nejlepší, právě proto bych rád slyšel vaše názory.

28.12.2016 12:27
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Petr Krejčí napsal(a):
Budeme si pořizovat Beaucerona. Nechci psát, že na penězích nezáleží, ale rozhodně cena není rozhodující. Z jiné oblasti však vím, že nejdražší neznamená nutně nejlepší, právě proto bych rád slyšel vaše názory.

To samozřejmě, ale ty kvalitní prostě dražší jsou, ale nemají žádnou reklamu..Koukněte na stránku http://www.granule.cz/.

Petr Krejčí

28.12.2016 13:09
Petr Krejčí

XXX.XXX.13.168

Acana granule by mi někdo vymlouval ?

28.12.2016 13:31
Naty1

XXX.XXX.47.70

A nechcete zkusit BARF? není to tak složité, navíc když bude mít pejsek alergii(například na kuřecí) tak nebudete muset vybírat granule bez kuřecího, bude stačit když do dávky místo kuřecího dáte hovězí a vyřešeno.

28.12.2016 13:40
macomb

XXX.XXX.200.36

Petr Krejčí napsal(a):

Acanou krmím já 10 ti týdenní štěně, protože jí byl krmen i u chovatelky, ale je mě sympatický i Lukullus. S těma granulema je to těžký, mega výběr, každýmu sedne něco jiného. Líbí se mi krmení barfem, ale i to bych chtěla kombinovat s granulemi( pohodlnost když se jede na dovču nebo tak). Ze začátku bych zůstala na tom čím krmil chovatel pokud mu to bude sedět a pak se hold budete muset rozhodnout vy smajlík Hodně si chválí i N&D.

28.12.2016 14:12
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Petr Krejčí napsal(a):

Našim dvěma psům nesedly ani nechutnaly. Ale je to opravdu pes od psa. Hodně nás tady bere Wolfsblut, už z důvodu, že mají velký výběr příchutí, vyberou tam i ti, co mají různé alergie. Jsou to jediné, po kterých mi psi neprůjmovali. Teď ale už mám psa víceméně na mase, granule má spíš jen takovu mlsku. Buď vyloženě dostává jako kokino, nebo když třeba nemám navaříno.

28.12.2016 14:19
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Petr Krejčí napsal(a):

Řešila bych až dle toho čím krmí chovatel. já s acanou měla jen dobré zkušenosti ale momentálně acanu nedávám. pokud chovatel bude krmit slušné krmivo tak bych alespoň něakou dobu neměnila

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.12.2016 14:56

Když byl můj pes štěně začala sem krmit acanou a nevyhovovala, pes měl průjmy. Přešla sem na Brit care a spokojenost největší, můžu doporučit.

28.12.2016 15:58
Wild cat

XXX.XXX.73.11

Petr Krejčí napsal(a):

Já určitě ne, za moje pesany je Acana to nejlepší co může být. Teď je v módě Wolfsblut, ale nám prostě nesedí.

28.12.2016 18:28
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Wild cat napsal(a):
Já určitě ne, za moje pesany je Acana to nejlepší co může být. Teď je v módě Wolfsblut, ale nám prostě nesedí.

Nevím jestli je teď zrovna v módě, řekla bych, že na oblíbenosti mu přidaly hlavně kladné recenze. Já je krmím od roku 2012. A určitě každému psu sednout nemusí. Když mi onemocněl pes, měl dostávat jaterní dietu. Vet samozřejně nabídnul speciální, už nevím, asi Hills. Řekla jsem mu, že ani náhodou, protože po přečtení složení tam nic speciálního nebylo. Našla jsem mu troje - od tří různých firem, podobného složení a aniž by věděl, vybral mi jedny Wolfsbluty.

28.12.2016 18:46

Nejlepší je půl krávy.
Nebo půl prasete.
A když granule, tak nějak tak

Aatu, Akela, Barking H, Canagan, Carneeval, Devoted, Eden, Essential, Fish4dogs, Goodstuff, Lupo, Lukullus, Magnusson, Markus M., Naturea, N&D, Petkult, Purizon fish + salmon, Simpsons, Timberwolf, Wolfsblut

Nej Wolfsblut, Eden, Fish4dogs, N&D, Markus, Magnusson

Protože - je tam maso, jasný původ, žádná chemie, ve většině i dobře využitelné minerály,...

Na bezobilné a kuřecí a recenze nebrat ohledy, nedám Acanu vlčákovi, protože vlčák ze Lhoty má výstavní chlupy a dožil se 325 let.

Petr Krejčí

28.12.2016 19:10
Petr Krejčí

XXX.XXX.13.168

Https://www.topkrmiva.cz/krmivo-pro-psy/taste-of-the-wild/

Asi bysme vybrali tyhle. Doufám, že nešlápneme vedle a náš pejsek s nimi nebude mít problém. Děkuji všem za příspěvky. Jen moc nechápu rozdíl s obilovinami nebo bez...

28.12.2016 19:16
tapina

XXX.XXX.211.239

Petr Krejčí napsal(a):

Asi bysme vybrali tyhle. Doufám, že nešlápneme vedle a náš pejsek s nimi nebude mít problém. Děkuji všem za příspěvky. Jen moc nechápu rozdíl s obilovinami nebo bez...

Bezobilninové to je takový trend, který se objevil že 2 l důvodů - alergie na lepek, i když to je v podstatě výsledek něčeho jiného, to je jen projev. Druhak lidi se chytli toho, že bez obilnin je lepší. Jak zkoumají a porovnávají různé značky. Když tam nejsou obilniny a jsou tam místo toho luštěniny, líp se hraje s procenty bílkovin, třeba, takže to vypadá líp, no grain, ale leckdy by to mohli nazvat no grain - low meat.
Marketing. Poptávka a nabídka.

28.12.2016 19:25

Tapino ?! smajlík
Ano, je to přesně tak.
Hrách má stejně proteinů jako kuře. Pes je uzpůsobený na snadné trávení živočišných proteinů, ty ostatní nedělají dobrotu.
Raději si všímejte výrobců, kteří mají málo obilí, málo ostatních výplní a ne gmo.
Taste of the sůl s hrachem není nic dobrého.
Však lež jak brno už v úvodu - živilo se bez obilnin, tak proč by mělo teď
Hehe
Snad si nemyslíte, že pes dostával něco jiného než zbytky, ovesné kaše a chléb,..nějaké ty kousky "masa"
Ale rozhodně to obilí nebylo takové jak dnes.

28.12.2016 19:25
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Petr Krejčí napsal(a):

Zrovna tyhle naší nesedí a co tak vim tak neni jediná. Složení žádná sláva, ale chce to vyzkoušet, naše po těchto měla moc velký odpad

28.12.2016 23:32

tapina napsal(a):
Bezobilninové to je takový trend, který se objevil že 2 l důvodů - alergie na lepek, i když to je v podstatě výsledek něčeho jiného, to je jen projev. Druhak lidi se chytli toho, že bez obilnin je lepší. Jak zkoumají a porovnávají různé značky. Když tam nejsou obilniny a jsou tam místo toho luštěniny, líp se hraje s procenty bílkovin, třeba, takže to vypadá líp, no grain, ale leckdy by to mohli nazvat no grain - low meat.
Marketing. Poptávka a nabídka.

No tak třeba můj pes po obilninách strašlivě prdí a při vyšším množství je to prekérka s úklidem. Lepek ok, vyzkoušeno na bezlepkových kukuřičných keksech (ou, to bylo zlé, proletěly snad do hodiny). Takových je nás víc, resp. podle diskuzí při venčení hodně. Luštěniny, kedlubna... Mělo by to nadýmat (nemluvím o granulích), ale v pohodě. Letos slupnul celý sáček čerstvých lusků, cca 30 deka - nic. Neřekla bych, že je to jen o módě. V tomhle směru mi přišel daleko horší trend 'čím víc proteinů a tuku, tím lépe'. I pro nehybného gaučáka.

28.12.2016 23:39
tapina

XXX.XXX.211.239

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No tak třeba můj pes po obilninách strašlivě prdí a při vyšším množství je to prekérka s úklidem. Lepek ok, vyzkoušeno na bezlepkových kukuřičných keksech (ou, to bylo zlé, proletěly snad do hodiny). Takových je nás víc, resp. podle diskuzí při venčení hodně. Luštěniny, kedlubna... Mělo by to nadýmat (nemluvím o granulích), ale v pohodě. Letos slupnul celý sáček čerstvých lusků, cca 30 deka - nic. Neřekla bych, že je to jen o módě. V tomhle směru mi přišel daleko horší trend 'čím víc proteinů a tuku, tím lépe'. I pro nehybného gaučáka.

Vůbec nemluvím o tom, jestli to nadýmá nebo ne. To je zas další věc. Moje fenka taky hrachovou kaši stráví líp než leckterý člen rodiny. Mluvila jsem o tom, že ty granule pak budou, mohou mít, víc proteinů - z těch luštěnin, právě, na úkor masa. Co si z toho pes vezme a jak poskládá, těžko říct.
To byl jen takový postřeh, samozřejmě, nerozumím tomu tolik.

28.12.2016 23:41

tapina napsal(a):
Vůbec nemluvím o tom, jestli to nadýmá nebo ne. To je zas další věc. Moje fenka taky hrachovou kaši stráví líp než leckterý člen rodiny. Mluvila jsem o tom, že ty granule pak budou, mohou mít, víc proteinů - z těch luštěnin, právě, na úkor masa. Co si z toho pes vezme a jak poskládá, těžko říct.
To byl jen takový postřeh, samozřejmě, nerozumím tomu tolik.

Tak to jo, ale tyhle triky jsou vidět i na ceně a na složení. Ale tak u těch nejlevnějších GF je to obilkami ohledně druhu proteinů prašť jak uhoď.

29.12.2016 00:00

Ollie, prosím příklad

jen tak mimo, dnes jsem se dívala v krámě na různé obaly, granule
je tam něco jiného než na netu.

29.12.2016 00:17

Ollie, prosím příklad

Jak příklad? K obsahu rostlinných proteinů u GF? Třeba Topstein jehně a hrách. Tam těch živočišných proteinů bude sakra pomálu.

29.12.2016 00:24

Jak příklad? K obsahu rostlinných proteinů u GF? Třeba Topstein jehně a hrách. Tam těch živočišných proteinů bude sakra pomálu.

Tak ale to je extrém. Fuj. Výborný příklad. Ble. Vlastně si s totw můžou podat ruce.
A teď nějaké GF dobré.

29.12.2016 08:48
Terven

XXX.XXX.110.147

Ollie, prosím příklad

Jj, já mám na etikety slabý brejle, takže si to radši přečtu na monitoru, ale před časem jsem byla hodně překvapená u koňského müsli, že na etiketě se to oproti netu liší. Psala jsem tenkrát i výrobci, odpověděl mi cosi v tom smyslu, že etiketa má jiná pravidla.
U téže značky se později řešilo na koňském fóru, že na etiketě je uveden konzervant a na netu nikoli.
Předpokládám, že u psího žrádla to může být podobně. Budu muset zajít na oční

29.12.2016 12:59

Terven napsal(a):
Jj, já mám na etikety slabý brejle, takže si to radši přečtu na monitoru, ale před časem jsem byla hodně překvapená u koňského müsli, že na etiketě se to oproti netu liší. Psala jsem tenkrát i výrobci, odpověděl mi cosi v tom smyslu, že etiketa má jiná pravidla.
U téže značky se později řešilo na koňském fóru, že na etiketě je uveden konzervant a na netu nikoli.
Předpokládám, že u psího žrádla to může být podobně. Budu muset zajít na oční

Stejný případ - Ontario pro kočky i psy ( kanadský list od Plačka z Poděbrad ), na netu složení, doplňkové látky, analýza, vše ok jako na pytli. Až na maličký detail. Na netu není ani stopa po "obsahuje antioxidanty povolené EU".
Etiketa nemá jiná pravidla. To, co je uvedeno ve složení atd., musí sedět, jinak zkrátka firma uvádí zákazníka v omyl a to bych neriskovala. I když..někteří zákazníci jsou hluší a slepí, jak tu vidíme.
Existuje jakýsi "kodex" dokonce, když výrobce napíše někde v diskuzi, mailu, prostě lidem, tak musí říkat pravdu.
Takhle výrobce Totw Diamond prozradil, že tráví zvířátka ethoxyquinem. Musel, byl na to přímo dotazován. Vafo např. v jejich poradně na dotaz ohledně konzervace Brita a BC přiznali, že konzervace mouček je nezajímá, důležité je pro ně jen peroxidové číslo - kvůli žluknutí.
Prostě - krása smajlík

29.12.2016 15:49

Tak ale to je extrém. Fuj. Výborný příklad. Ble. Vlastně si s totw můžou podat ruce.
A teď nějaké GF dobré.

Co se týče podílu živočišné vs. rostlinné proteiny, tak dobře jsou na tom třeba Red Mixy od Marpu, pokud s uváděnými 91 % nekecají.

29.12.2016 16:10

Co se týče podílu živočišné vs. rostlinné proteiny, tak dobře jsou na tom třeba Red Mixy od Marpu, pokud s uváděnými 91 % nekecají.

Jo, to sedí, protože hlavní jsou brambory.27% masa krůta s hovězím, brambory mají do 2% oboje, hrášková bílkovina mezi 7 a 3 procenty (85% proteinů ), lněné semínko a hrách už jsou pod 2% obsahu, takže nic..
Ono se to jednoduše pozná na vláknině. Být tam moc hrachového proteinu, vyleze vláknina výš.
Tyhle jsou ok.

Doufám, že teď už zadavatel vidí rozdíl.

29.12.2016 16:24

Jo, to sedí, protože hlavní jsou brambory.27% masa krůta s hovězím, brambory mají do 2% oboje, hrášková bílkovina mezi 7 a 3 procenty (85% proteinů ), lněné semínko a hrách už jsou pod 2% obsahu, takže nic..
Ono se to jednoduše pozná na vláknině. Být tam moc hrachového proteinu, vyleze vláknina výš.
Tyhle jsou ok.

Njn, není GF jako GF, ani LG jako LG. Rozdíly bývají propastné a lidé nemyslí. A nedá se řídit ani cenou. Tuhle jsem se málem vyvrátila při čtení složení nějakých GF 1600 Kč/12 nebo 15 kg, tuším. V podstatě vedlejší produkty a tak. Ale netuším, co to bylo. Nicméně Starvita "před slevou" to určo nebyla.

29.12.2016 16:35
tapina

XXX.XXX.11.201

Tyhle jsou ok.

Bacha na to. Hrachový protein. Hrachový protein, nebo i jiný proteinový izolát - minimum sacharidů (kolem 3g sacharidů na 80g proteinu versus hrách jako takový - 25g bílkovin - 70g sacharidů).

Nevím teda, jestli je to konkrétně tady, to netvrdím, nevím, z čeho to vaří, ale já jsem k tomu prostě skeptik. Může se to klidně jmenovat hrachová mouka. (?)

Mně ty marp přišli strašně hubnoucí. Vyzkoušeno na 3 psech, různé velikosti.

29.12.2016 16:40
tapina

XXX.XXX.11.201

Nevím, jak to je, ale je mi teda divné, proč je tam napsáno zvlášť hrách, hrachová vláknina a ještě vojtěška a ještě FOS.

29.12.2016 16:43

tapina napsal(a):
Bacha na to. Hrachový protein. Hrachový protein, nebo i jiný proteinový izolát - minimum sacharidů (kolem 3g sacharidů na 80g proteinu versus hrách jako takový - 25g bílkovin - 70g sacharidů).

Nevím teda, jestli je to konkrétně tady, to netvrdím, nevím, z čeho to vaří, ale já jsem k tomu prostě skeptik. Může se to klidně jmenovat hrachová mouka. (?)

Za nás hubnoucí nejsou, za nás akorát, po započítání všeho okolo mohl dostat doporučenou dávku (oproti třeba Barking Heads). Ale jo, jehně jsem doporučovala, když někdo potřeboval zhubnout a fungovalo.

29.12.2016 17:03

tapina napsal(a):

Však. Hrachový protein - kupa proteinu. Neuvěřitelná kupa.
Hrachová vláknina - lepidlo ? A vláknina, kterou vlastně "vyhodím".
Hrachová mouka - namletý hrách. Museli usušit, tak tam bude také trochu více proteinu, asi.

Hrách a hrášek také je samozřejmě něco jiného. Kolik značek to asi překládá správně ?

Sacharidy mě pak zajímají z celého balení, pak z čeho jsou, jasně, že beru ty lepší smajlík

Marp jsou hubnoucí, protože využitelnost.

3600kcal není pro pitbully ;-).

29.12.2016 17:13

tapina napsal(a):
Nevím, jak to je, ale je mi teda divné, proč je tam napsáno zvlášť hrách, hrachová vláknina a ještě vojtěška a ještě FOS.

Protože každá ta ingredience má pár dalších "schopností" jak vylepšit čísla.
Vojtěška bílkovin jako maso, ale prý také dost vápníku,..
Něco slouží jako lepidlo. Něco naoko. A tak.
No prostě pomůžou si jak můžou.

Hrachová mouka 23% bílkovin. A např. tapiok vypadá tak vznešeně, přece.

29.12.2016 17:25
tapina

XXX.XXX.11.201

Protože každá ta ingredience má pár dalších "schopností" jak vylepšit čísla.
Vojtěška bílkovin jako maso, ale prý také dost vápníku,..
Něco slouží jako lepidlo. Něco naoko. A tak.
No prostě pomůžou si jak můžou.

Hrachová mouka 23% bílkovin. A např. tapiok vypadá tak vznešeně, přece.

Proto tam nedají mouku.

Tak tak izolát + vlákninu. Vše rozebrané na molekuly a pak slepené do kuličky. Většinou to jídlo na molekuly rozebere tělo, tu kuličku z toho nakonec udělá taky. No holt, už je to úplně dokonalé. Brzo se obejdeme i bez toho výsledného produktu smajlík

29.12.2016 17:35

tapina napsal(a):
Proto tam nedají mouku.

Tak tak izolát + vlákninu. Vše rozebrané na molekuly a pak slepené do kuličky. Většinou to jídlo na molekuly rozebere tělo, tu kuličku z toho nakonec udělá taky. No holt, už je to úplně dokonalé. Brzo se obejdeme i bez toho výsledného produktu smajlík

Zapomněly jsme na nejdůležitější přísadu - vlk na obale.

29.12.2016 18:19
conie

XXX.XXX.206.202

Prolítla jsem diskuzi a červíček zahlodal: Kolik z vás podobně podrobně, odborně a na výši řeší vlastní stravování? Nebereme my to nějak příliš vážně? (já tedy ne, letité zkušenosti mě naučily, že čeho je moc, toho je příliš).

29.12.2016 18:29

Bože jo dyť mám aj tři popelnice

Chudák pes bude jíst to stejné každý den. Každý den po celý život.
Kdyby jedl každý den "bio hovězí s bio mrkvičkou", tak není co řešit, ale takhle..
bacha, no.

29.12.2016 18:33
tapina

XXX.XXX.11.201

conie napsal(a):
Prolítla jsem diskuzi a červíček zahlodal: Kolik z vás podobně podrobně, odborně a na výši řeší vlastní stravování? Nebereme my to nějak příliš vážně? (já tedy ne, letité zkušenosti mě naučily, že čeho je moc, toho je příliš).

Já to řeším asi tak, že spoustu věcí si připravuju doma přímo, nerada jím v restauracích, protože všechno zmršej skoro všude. Pečivo moc nejím, takový ten žitný chleba že 3 složek, max., z uzeniny šunka od kosti nebo špek, ne salám. Nejím moc blbostí. Ne že bych to nějak extra řešila, zdá se mi to normální.

Ohledně té sportovní výživy mám celkem přehled, protože to z legrace furt s někým řeším, ale taky to moc nejím.

Někdo mi furt dává milku. To je mor. Teď jsem dostala domácí vaječňák. To je výživa, aspoň.

Trochu z jiné strany to pak řeším v práci, tak možná trochu deformace?

29.12.2016 19:10
Terven

XXX.XXX.160.10

conie napsal(a):

Myslím, že já jo Resp. věnuju krmení lidí podobnou pozornost jako krmení zvířat.
Asi neřeším tak detailně čísla a poměry, ale jak u dvounožců, tak i u čtvernožců preferuju čerstvost, rozmanitost, místní původ a co nejméně průmyslové úpravy.
A mám pocit, že mě to baví

29.12.2016 19:12
tapina

XXX.XXX.11.201

Terven napsal(a):
Myslím, že já jo Resp. věnuju krmení lidí podobnou pozornost jako krmení zvířat.
Asi neřeším tak detailně čísla a poměry, ale jak u dvounožců, tak i u čtvernožců preferuju čerstvost, rozmanitost, místní původ a co nejméně průmyslové úpravy.
A mám pocit, že mě to baví

29.12.2016 19:13
tapina

XXX.XXX.11.201

Bože jo dyť mám aj tři popelnice

Chudák pes bude jíst to stejné každý den. Každý den po celý život.
Kdyby jedl každý den "bio hovězí s bio mrkvičkou", tak není co řešit, ale takhle..
bacha, no.

On by si to sám vylepšil ;-).

29.12.2016 19:17

tapina napsal(a):
On by si to sám vylepšil ;-).

Špek, slanina ; hrášek, hrách.. jen říkám ;-)

Počítáš s proteiny v šampónu ?

29.12.2016 19:53
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

conie napsal(a):

Já vůbec, ani to psí. Když tady čtu ty odborné a podrobné rozbory od holek, jsem tedy ráda, že se tím někdo zaobírá za mne ale já to tak, nežeru" Navíc máme ty granule jen doplňkové(teď jsem mu ovařila vepřovou kýtu ) takže když jsem kápnula na granule, které někdo doporučil, seděly a chutnaly - tím to pro mne končí

29.12.2016 20:38

Když se někdo zeptá na granule ( počítače, výhřevnost dřeva, ...dosaďte svůj obor ) řeknu - granule nafurt nebo občas, za kolik a mám se něčemu vyhnout ?
A pak to záleží na odpovědi. Třeba - a to jako jich existuje víc ? A fakt tam jsou namletí mývalové ? - Tak jo, za litr kuře s ovsem a brambory. - Cožeee pes nesmí obilí ! Hele a na fb / fauně / v parku říkali, že...

Tak můžeme skončit u hodinové debaty o obsahu proteinů v hrachu a proč nejsou ok, kde je jaká aminokyselina, ...
A nejhorší je, když se takových "odborníků" sejde víc. Jak tu zrovna. No já bych to zavřela do sklepa na týden, ať se uklidní.

A to víte, že Tapina bude vyrábět oven baked granule ?

29.12.2016 22:26

conie napsal(a):

Já to mám asi jako tapina. Asi i víc, pečivo doma, majonéza doma, demi glace... Všechno, co zvládnu. Akorát Milku mi nikdo moc nedává.

Na druhou stranu si doma dělám v podstatě pořád domácí puding a to je fest výživa - ve vodní lázni smetana + žloutky + v mém případě cukr muscovado. Pokud použijete double cream od M&S, tak si tam můžete dát i panáka. U mě kámen úrazu, doma nepálím.

30.12.2016 09:45
tapina

XXX.XXX.211.176

Špek, slanina ; hrášek, hrách.. jen říkám ;-)

Počítáš s proteiny v šampónu ?

Ne smajlík A Ty?

30.12.2016 09:52
tapina

XXX.XXX.211.176

Já to mám asi jako tapina. Asi i víc, pečivo doma, majonéza doma, demi glace... Všechno, co zvládnu. Akorát Milku mi nikdo moc nedává.

Na druhou stranu si doma dělám v podstatě pořád domácí puding a to je fest výživa - ve vodní lázni smetana + žloutky + v mém případě cukr muscovado. Pokud použijete double cream od M&S, tak si tam můžete dát i panáka. U mě kámen úrazu, doma nepálím.

Ne já víc smajlík smajlík

Ne, uznávám, máte to vychytané.

Já furt jen nějaké špaldové buchty, veku, vánočku, jombinuju do toho ovesnou mouku, dosud jsem to nevyladila. Konopný perník byl ale super.
Majonézu furt někdo chce, tak už to nedělám, protože těch vajec taky tolik není a něco chci dát psům.

Co si troufám říct, že mám vychytané jsou různé masové věci. Paštiky nejvíc. Nádivky do drůbeže. Výběr a nakládání masa. Lidi kdo ochutnají se ptají, kde jsem se to naučila. Říkám - To mám po dědovi. Dělal roky na patologii

30.12.2016 10:02
AnetaSlepicka

XXX.XXX.128.34

Taky mám pejska z útulku a kupovala jsem mu PROLIFE ADULT MEDIUM na https://www.krmivopropsy.cz/prolife-adult-medium?a_box=sjtffc4m. A musím říct, že mu to v jeho stavu dost pomohlo, byl podvýživený a vypadal nešťastně. Je hrozný, jak se někteří lidé dokáží ke zvířatům chovat.

30.12.2016 12:11

tapina napsal(a):
Ne smajlík A Ty?

Nee. Ale je živočišný nebo kytkový ? smajlík
A tuk, ten má kouzelnou moc, tzv. všudezdejší, mám pocit, že bydlí snad i ve vzduchu.

Špaldové buchty nejlepší, potvrzuji. Boží.

A vůbec. Když jím rostbeaf, klasické máslo, smetanu, milku, domácí paštiku, poctivé buchty,.. samé dobré věci, nemůže mi to ublížit, aj když neumím počítat, ne.

30.12.2016 23:07

tapina napsal(a):
Ne já víc smajlík smajlík

Ne, uznávám, máte to vychytané.

Já furt jen nějaké špaldové buchty, veku, vánočku, jombinuju do toho ovesnou mouku, dosud jsem to nevyladila. Konopný perník byl ale super.
Majonézu furt někdo chce, tak už to nedělám, protože těch vajec taky tolik není a něco chci dát psům.

Co si troufám říct, že mám vychytané jsou různé masové věci. Paštiky nejvíc. Nádivky do drůbeže. Výběr a nakládání masa. Lidi kdo ochutnají se ptají, kde jsem se to naučila. Říkám - To mám po dědovi. Dělal roky na patologii

Jo tak paštiky jsou nejvíc, na milion způsobů. Teď jsem padla na hodně hruškové hrušky, tak jsem je lehce protáhla sušičkou a jen s mandlemi. No a čistě játra bez masa. Z orestovaných jater, ne "pečenou".

Mám vychytané i "psí". Malý podíl jater, maso na dobré mixování - různé ptáky, nejčastěji krůta, jabka, dýně, mrkev... Samo tam nestrkám smetanu apod., cáknu možná tak lososový olej a ředím sulcem. No a to mi připomnělo, že jsem jí psovi slíbila jako narozeninový dort. Chudák dostal jen kachní srdce v batátovém sulcu s číslem z kedlubny. Njn, tak za rok.

Přidejte reakci

Přidat smajlík