Čištění vinylové podlahy (zažrané psí exkrementy)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.12.2016 08:22

Zdravím a prosím o radu.
Mám tříměsíční štěně jezevčíka a poslední dva dny má po změně krmiva trochu rozměklé bobky. V noci chodí na podložku, ale občas se netrefí. Problém je, že nelze hovínka jednoduše odstranit - zůstaly mi po nich v podlaze výrazné fleky, které nelze vytřít, je to zažrané do struktury.
Máte někdo podobnou zkušenost s vinylovou podlahou? Čím to půjde odstranit? Navíc mám dojem, že štěně z fleků stále cítí svůj zápach, přestože je celá podlaha vytřena vodou s velkou dávkou čistícího přípravku na podlahy. Savo jsem ještě nezkoušela - aby nenarušilo kompletně strukturu podlahy...
Díky.

30.12.2016 08:30

Z určitých typů "lina" nevyčistíte fleky od kádinců ničím. Ale zkuste přípravek Lili fy www.missiva.cz, je ekologický a vysoce účinný.

30.12.2016 11:18
macomb

XXX.XXX.200.36

Zkuste ocet na odstranění zápachu, jinak sodou a rýžákem jste to čistit nezkoušela? Máme také vinyl, ale naštěstí tohle se mě ještě nestalo.

30.12.2016 12:01

Nezkoušela, vyzkouším :) Děkuju.

30.12.2016 17:09

Z některé podlahy to prostě nejde.

30.12.2016 21:13

Zkusila bych možná přípravek "Dr. Schutz-základní čistící přípravek", s tímto se stahujou např. takové ty ochranné vrstvy typu leštěnka, kamarádka s tím dostala z hodně strukturovaného PVC zašlapaný cement po řemeslnících (opravdu ohledupní umělci)...ale já to v praxi vyzkoušené nemám.

30.12.2016 21:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.30

Já bych začala lítat se psem...
Svrny to nevyčistí, ale nenadělá další...

Když něco nemohu vyčistit, pomáhá mi
sprej na trouby. Používám ho na vše, co
nejde umýt běžným způsobem.
Opatrně bych to zkusila.

30.12.2016 23:14

Máme doma vinylové podlahy. Lepené. V přízemí užitnou třídu 33, v patře s ložnicemi 32. Na podzim u nás byla návštěva s batoletem a ten capart v dětských bačkůrkách nám zanechal dole v obýváku na vinylu šmouhy. Zkoušeli jsme je na radu firmy instalující nám podlahy odstranit Dr. Schutzem, prostředek Elatex. Je to silné rozpouštědlo, i přes aplikaci po dobu cca 20 s odstranil ochrannou vrstvu na vinylu. Na toto jsme byli upozornění, ale rychlost poleptání vinylu byla ohromující. Naštěstí jsme to aplikovali v místě, kde to není moc vidět. Dovozce vinylu nám sdělil, že to není neobvyklé, aby na tak tvrdé podlaze zanechaly měkké bačkůrky šmouhy (potřeboval na to několik šroubovaných vět s technickými výrazy, ale obsah byl totožný). Chci tím jen říct, že použití jakéhokoliv rozpouštědla na vinyl bych opatrně zkusil někde v rohu před jeho aplikací na místě, kam je dobře vidět. Jinak s vinylovými podlahami naprostá spokojenost. Šmouhy po bačkůrkách jsou postupně dolů.

31.12.2016 09:01

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Máme doma vinylové podlahy. Lepené. V přízemí užitnou třídu 33, v patře s ložnicemi 32. Na podzim u nás byla návštěva s batoletem a ten capart v dětských bačkůrkách nám zanechal dole v obýváku na vinylu šmouhy. Zkoušeli jsme je na radu firmy instalující nám podlahy odstranit Dr. Schutzem, prostředek Elatex. Je to silné rozpouštědlo, i přes aplikaci po dobu cca 20 s odstranil ochrannou vrstvu na vinylu. Na toto jsme byli upozornění, ale rychlost poleptání vinylu byla ohromující. Naštěstí jsme to aplikovali v místě, kde to není moc vidět. Dovozce vinylu nám sdělil, že to není neobvyklé, aby na tak tvrdé podlaze zanechaly měkké bačkůrky šmouhy (potřeboval na to několik šroubovaných vět s technickými výrazy, ale obsah byl totožný). Chci tím jen říct, že použití jakéhokoliv rozpouštědla na vinyl bych opatrně zkusil někde v rohu před jeho aplikací na místě, kam je dobře vidět. Jinak s vinylovými podlahami naprostá spokojenost. Šmouhy po bačkůrkách jsou postupně dolů.

Na šmouhy po bačkůrkách vemte Lilinu ( zmiňovaná je výš ), ty odstraní zcela určitě a není to žíravina, co nadělá díry.

jolyha

31.12.2016 13:10
jolyha

XXX.XXX.229.101

Nám se stopy po bobících od štěňěte z lina dostat nepodařilo. Pesanovi už bude 11 let a jeho "bobky" jsou na linu vidět pořád, drhli jsme vším možným i nemožným. Naštěstí se mu to párkrát podařilo jenh na jednom místě v místnosti, vyřešilo to nakonec zakrytí kusovým koberečkem. Od té doby když příjde domů štěník - třeba i jen na hlídání, nezbyde než sledovat jako oko v hlavě - to když jsme doma. Nebo vymezit prostor ohrádkou, kde se trvalé lino dočasně překryje pásem "sundavacího", na kterém to nevadí. Jsou podlahové krytiny, ze kterých to prostě nedostanete a kolikrát stačí, aby tam bobek ležel opravdu i jen pár vteřin.

Přidejte reakci

Přidat smajlík