Jak, čím zklidnit psa na silvestra (petardy atd...)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.12.2016 08:52

Dáváte něco a když tak co bojácným psům na silvestra ?
Jak jinak situaci řešíte ?

30.12.2016 09:30
scylla

XXX.XXX.150.32

Celý rok je na to přivykám, pokud je to u některých psů třeba. Jestliže hlídám někomu psa, který má reakci na petardy, použiji bachovky krizovky, jsem se psem, umožním mu fyzický kontakt, pokud o něj stojí. Snažím se odvést pozornost.

Své psy od mala učím, že je to super a chodíme se koukat na světýlka a já se tvářím, že si to moc užívám. Nedovolím schovávání, zalézání.

Nedala bych psovi nikdy sedalin nebo podobné přípravky.

30.12.2016 09:31

Sileo, zkoušeli jste to někdo už?

30.12.2016 09:38
scylla

XXX.XXX.150.32

Četla jsem o tom, ale zkušenost nemám.

30.12.2016 09:41
Lorie161

XXX.XXX.66.112

U žádného psa jsem tohle nikdy neřešila, teď mám 3měsíční štěně a nijak to řešit nebudu, prostě dělám, že se nic neděje a chovám se jako vždy, přijde mi, že ve většině případu ten stres spouští sám majitel psa, je nervózní, bere si psa a říká mu neboj a tím upozorní na to, že se něco děje...
Samozřejmě, že to se týká psů co jsou v pohodě, u psů co jsou na to citlivější, se to řešit asi musí..

30.12.2016 09:50
scylla

XXX.XXX.150.32

Ale je blbost to řešit 30.12.

30.12.2016 09:51

Lorie161 napsal(a):
U žádného psa jsem tohle nikdy neřešila, teď mám 3měsíční štěně a nijak to řešit nebudu, prostě dělám, že se nic neděje a chovám se jako vždy, přijde mi, že ve většině případu ten stres spouští sám majitel psa, je nervózní, bere si psa a říká mu neboj a tím upozorní na to, že se něco děje...
Samozřejmě, že to se týká psů co jsou v pohodě, u psů co jsou na to citlivější, se to řešit asi musí..

Ono to fakt záleží.

jasný, jsou psi, co by s jiným majitelem byli naprosto v pohodě a řeší to jen proto, že majitel řeší.

ale znám si psa, loveckého plemene, pořizovaného na práci do lesa, co má od mala takovou reakci na střelbu, že když je toho víc, z té hrůzy dostane epileptický záchvat. takže v lese nepoužitelný a silvestrovské oslavy mu taky nedělají dvakrát dobře. a to není pes nějakého magora myslivce, je to mazlík, kterému bylo prostě dopřáno vyzkoušet si práci v lese, když je teda lovecký. ale nic, no.

moje zvíře rachejtle vůbec neřeší, když jsme spolu. i když jsme spolu na procházce. když začne něco bouchat a je zrovna sama na zahradě, tak začne lomcovat dveřma že jde dovnitř - ale spíš chce tu společnost, kdybych byla na zahradě s ní, zase to neřeší. ale má smrtelnou hrůzu ze zvuku hořáku nízkoletícího horkovzdušného balonu. a to takovou, že když přes nás tiše přeletí balon a pustí hořák, tak prostě najednou nemám psa a nazdar. když je pes, co tohle má s dělobuchem, tak to musí být každý silvestr fakt žúžo.

30.12.2016 09:57
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ono to fakt záleží.

jasný, jsou psi, co by s jiným majitelem byli naprosto v pohodě a řeší to jen proto, že majitel řeší.

ale znám si psa, loveckého plemene, pořizovaného na práci do lesa, co má od mala takovou reakci na střelbu, že když je toho víc, z té hrůzy dostane epileptický záchvat. takže v lese nepoužitelný a silvestrovské oslavy mu taky nedělají dvakrát dobře. a to není pes nějakého magora myslivce, je to mazlík, kterému bylo prostě dopřáno vyzkoušet si práci v lese, když je teda lovecký. ale nic, no.

moje zvíře rachejtle vůbec neřeší, když jsme spolu. i když jsme spolu na procházce. když začne něco bouchat a je zrovna sama na zahradě, tak začne lomcovat dveřma že jde dovnitř - ale spíš chce tu společnost, kdybych byla na zahradě s ní, zase to neřeší. ale má smrtelnou hrůzu ze zvuku hořáku nízkoletícího horkovzdušného balonu. a to takovou, že když přes nás tiše přeletí balon a pustí hořák, tak prostě najednou nemám psa a nazdar. když je pes, co tohle má s dělobuchem, tak to musí být každý silvestr fakt žúžo.

No jasně, ale znám lidí co mají psy v pohodě a pes se lekne ohňostroje a oni ho berou pod peřinu a stresují ho ještě víc .. Chudák pes..No já uvidím co to udělá s našim prckem, už slyšela petardy a lekla se, ale víceméně v pohodě.

trenér

30.12.2016 13:20
trenér

XXX.XXX.242.250

scylla napsal(a):
Celý rok je na to přivykám, pokud je to u některých psů třeba. Jestliže hlídám někomu psa, který má reakci na petardy, použiji bachovky krizovky, jsem se psem, umožním mu fyzický kontakt, pokud o něj stojí. Snažím se odvést pozornost.

Své psy od mala učím, že je to super a chodíme se koukat na světýlka a já se tvářím, že si to moc užívám. Nedovolím schovávání, zalézání.

Nedala bych psovi nikdy sedalin nebo podobné přípravky.

Také už od mala učíme nové štěně nebát se hluku.Chodíme na střelnici, odpalujeme i menší pyrotechniku v doslechu i dohledu psa.Děláme že se nic neděje, zaměstnáváme psa hrou nebo výcvikem, pamlskem.Naši psi se nebojí.Ale jak tu někdo psal, řešit to dnes je pozdě.

30.12.2016 13:28

Já nic neřeším, jen mne zajímá jak to mají vyřešené druzí.

30.12.2016 13:28
blackserigala

XXX.XXX.208.54

Údajně by mělo trochu pomoct i tohle ovazování. Pes se prý uklidní. Já to nezkoušela protože naši jsou v pohodě. Ale zajímalo by mě jestli to pomáhá.

30.12.2016 20:13
bhk

XXX.XXX.210.194

U nás je většina psů v pohodě. Těm, kterým to nedělá dobře stačí, že jsem s nima venku a mluvím na ně. Nicméně zrovna před chvilkou nějakej dobrák práskl petardu a hned na to dva ohnostroje hned u naší zahrady, u plotu, kde zrovna hlídkoval Michal. Přesto, že SAO dost ho to polekalo a letěl ke dveřím- to už jsem byla venku a to mu stačilo a za minutku se uklidnil.Navíc kolem zahrady to šel ještě zkontrolovat manžel - nikoho nenačapal, už tam nikdo nebyl, ale tohle nemám ráda. At si rachaj, když je to baví, ale u sebe doma, na svojí zahradě...Nevím kdo to byl, ale naštval mě dost. Úplně zbytečně mě "vulgarismus" vystrašil psa.. Doufám, že zítra si každý bude odpalovat u svého bydliště.
Jinak já tohle cíleně nijak nenacvičuji a nějakým způsobem to vadí našim dvoum- více jednomu-ten se schová pod boudu a druhý se sice neschová, ale vidno, že dobře mu to nedělá.Jak jsem psala - stačí jim naše společnost a vyklidní se.
Jo no možná po dnešku třem.

30.12.2016 21:15
kobylatko

XXX.XXX.45.44

U nás to psovi též nevadí, ale i tak na něj radši dávám pozor a když to bouchá tak jdu průběžně číhnout na dvůr jestli je vše v pořádku.Většinou tu ohňostroje byli nic moc, jak o Silvestru tak i cca týden před.Ale letos to tu je jak na frontě, i v blízkem okolí.Furt nějaký ohňostroj .Včera kdesi v blízkosti tu byl snad půl hodiny . No jsem zvědavá na zítřek.

30.12.2016 23:38

Když můj pes dospěl, tak venku začal řešit rány z ohňostrojů - neviděl zdroj. Pokud ho vidí, tak neřeší, i kdyby mu u nosu prásknul dělbuch. Je to trochu fňukna a panikář v nepochopitelných situacích (sbíječku v provozu by si rád prohlédl z pár cm, ačkoliv já se snažím prchnout, protože nejsem schopna ten randál vydržet). Když mu visí bobek na vlasu/trávě, vypískne a pomoc. Dřív se plašil a pomateně běhal sem tam, ale časem jsme nacvičili záchranný povel s patřičnou dikcí "pocem, pocem", kdy přiběhne a nechá si zachránit život vytáhnutím bobku. Jednou jsem to vyzkoušela i na ohňostroje a fungovalo. Okamžitě ke mě a při drbání klid. Funguje i na jiné subjektivně krizové situace. Takže možnost je asi cvičit, ale to je až tak na příští rok.

31.12.2016 19:35
mikimajky

XXX.XXX.144.252

Ťažko ej radiť keď už je silveste tu.
Každopádne netreba zanedbať socializáciu šteňaťa. Teda naučiť ho na všetky možné zvuky a situácie.
Ja som mojich postupne navykal a dnes neriešia hluk vobec. Teda ani prechádzajúcu sanitku na majákoch. V dielni spia pri pustenom kompresore, brúske.
Pár dní dozadu som bol s mojím šteňaťom v chotári a skúsil som zopár slabších petárd a pod. Stará suka to nereši( dokonca by sa s tým hrala ak by som ju pustil) a mladý hneď pochopil že nič to nerobí. Popri výcviku sme zopár rán buchli a neskôr už nereagoval vobec.
Dnes som bol vyskúšať silné delobuchy a ani jeden pes nereagoval.
Ale napriek tomu budú obaja cez tú "ťažkú" hodinku na chodbe doma.
Predsa nie je to pre nich nič príjemné.

1.1.2017 00:34
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

Naše australačka mi tady leží pod stolem už od 23 h.
Venku asi ve 22.30 se sice ostražitě rozhlížela a držela se poblíž mě (ano, dnes jsem s táhnutím vodítka problém neměla) smajlík, ale teď doma normálka leží a spí. Jakmile začaly bouchat petardy, hladila jsem i a mluvila na ni, bylo to v pohodě.
Všem přeji krásný 1. leden 2017 a pohodový rok.

1.1.2017 09:23

Tak Silvestr úspěšně za námi...u nás bouchali už od pěti odpoledne, to pesan vždycky přiběhl se štěkotem z chodby, on se bojí, ale naštěstí to zvládá v klidu, když je u mě, takže se pak zabydlel vedle mě na gauči a usnul.
U nás se o půlnoci střílí docela, já ohňostroje miluju, ale nemůžu se na ně jít kouknout ven, pes zvládá Silvestra v pohodě jen se mnou, tak koukáme přes zavřený okno a to se mu naopak líbí, bouchání je tlumené, takže asi deset minut koukal s náma, pak si lehnul (mě na nohy) a usnul.
Tak jsem ráda, že to takhle dává, když jsme měli ovčandu, tak ta už automaticky zalezla do koupelny, která je uprostřed domu a tam to přečkala...

Takže hodně štěstí, zdraví a pohodičky v Novém roce...

1.1.2017 09:26
mikimajky

XXX.XXX.144.252

Naši to na chodbe prespali. A to je presklená. Vôbec nijak ten hurhaj neriešili.

1.1.2017 11:04
Iliena

XXX.XXX.37.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak Silvestr úspěšně za námi...u nás bouchali už od pěti odpoledne, to pesan vždycky přiběhl se štěkotem z chodby, on se bojí, ale naštěstí to zvládá v klidu, když je u mě, takže se pak zabydlel vedle mě na gauči a usnul.
U nás se o půlnoci střílí docela, já ohňostroje miluju, ale nemůžu se na ně jít kouknout ven, pes zvládá Silvestra v pohodě jen se mnou, tak koukáme přes zavřený okno a to se mu naopak líbí, bouchání je tlumené, takže asi deset minut koukal s náma, pak si lehnul (mě na nohy) a usnul.
Tak jsem ráda, že to takhle dává, když jsme měli ovčandu, tak ta už automaticky zalezla do koupelny, která je uprostřed domu a tam to přečkala...

Takže hodně štěstí, zdraví a pohodičky v Novém roce...

U nás obdobně ta večer v klidu prospala a o půlnoci jsme se taky koukali z okna na světýlka. Akorát to chtěla jít ven všechno vyštěkat, což jsem jí teda nedovolila, tak si pak uraženě zalezla zpátky do postele

1.1.2017 12:13
asurwic

XXX.XXX.36.3

Tak takto to u nás vypadalo pár minut před půlnocí. Kdybych psiska nebudila a netahala ven, aby se šli koukat na ohňostroj, tak by prospali celý Nový rok. Nakonec se jim ale světýlka líbila a kupodivu ani nechtěli lovit čínské lampiony štěstí, které jsme pouštěli.

Přidejte reakci

Přidat smajlík