Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Croacker

30.12.2016 10:06
Croacker

XXX.XXX.23.206

Ahoj,
máte někdo zkušenosti se Sileem na Silvestra? Je to rok starý preparát, takže už by někdo mohl mít reálné zkušenosti.
Díky
Z.

31.12.2016 11:59
tuilindo

XXX.XXX.128.35

Loni jsem vyzkoušela pro fenku, která snáší špatně i jednotlivé petardy, natož ten bengál. Když nastaly ty ojedinělé rány, tak fena byla naprosto v pohodě, což bylo super. V ten nejhorší nápor už to fungovalo tak z půlky, tzn. vystreslá byla, ale nebylo to její maximum.
Za mně tedy tak půl na půl - je to poměrně velké balení, které musíte spořebovat tuším do 14 dnů nebo tak nějak, takže nelze schovat na příští rok, a tudíž to vleze celkem do peněz. Pokud by dělali menší balení, tak bych ho zase koupila, i když ten efekt byl poloviční, ale letos jsem do toho nešla.

27.12.2017 11:22
Háčko

XXX.XXX.213.197

Někdo další se zkušeností s podáním Sileo během Silvestra?

28.12.2017 13:02
conty

XXX.XXX.103.249

Máme letos ve dvou dávkách /pro 10-ti kg psa nám to sestřička na veterině natáhla do dvou stříkaček, abychom nemuseli kupovat celé balení/, tak po Silvestru napíši, jak jsme jej přečkali

28.12.2017 13:36
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Omlouvám se, že odbočím od tématu, jen se ke mně dostala info, která mne dost šokla. Známá má psa, křížence snad bordery, je větší a hlavně nevychovaný. Šla do lékárny, že potřebuje zklidnit psa(ne na Silvestra, ale napořád) známá jí tam dala Diazepam, ať to 14dní zkusí, že by to mělo pomoct. Teď si to chválí, že je to super, pes jak beránek. Tato info se ke mně donesla, přes jiné známé, já s ní o tom nemluvila, poslala bych ji dopr... Předpokládám, že další fáze bude kastrace...

Neregistrovaný uživatel

28.12.2017 14:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

lesnížínka napsal(a):
Omlouvám se, že odbočím od tématu, jen se ke mně dostala info, která mne dost šokla. Známá má psa, křížence snad bordery, je větší a hlavně nevychovaný. Šla do lékárny, že potřebuje zklidnit psa(ne na Silvestra, ale napořád) známá jí tam dala Diazepam, ať to 14dní zkusí, že by to mělo pomoct. Teď si to chválí, že je to super, pes jak beránek. Tato info se ke mně donesla, přes jiné známé, já s ní o tom nemluvila, poslala bych ji dopr... Předpokládám, že další fáze bude kastrace...

Diazepam je lék na předpis, takže není možné, aby si pro něj někdo přišel do lékárny jako pro rohlíky.

28.12.2017 20:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Diazepam je lék na předpis, takže není možné, aby si pro něj někdo přišel do lékárny jako pro rohlíky.

Když máte lékárnici kamarádku...všechno jde

28.12.2017 20:56
Tedysek

XXX.XXX.37.92

Z mojí zkušenosti s extra bazlivym psem bych už žádný oblbovak psovi nedala. Dost vystrašený pes co dostane oblbovak se kterým navíc sám od sebe ještě bojuje a netuší proč se chová jinak ho navíc stresuje k tomu všemu... Raději udělat psovi pod postelí noru z dek a osusek a peřin a být tam s ním a vyprávět mu klidným hlasem pohádku o ustrasenym psovi... To zabírá líp.

Neregistrovaný uživatel

28.12.2017 21:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

lesnížínka napsal(a):
Když máte lékárnici kamarádku...všechno jde

Pak to kamarádka nemá v hlavě v pořádku, a myslím že takový člověk by neměl mít přístup k léčivům. Zrovna u křížence bordery, kde hrozí mutace MDR1 jsou takový hokusy pokusy docela hodně odvážný - by mě zajímalo, co by kámoška řekla, kdyby to ten pejsek nerozdýchal...

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.12.2017 22:21

Tedysek napsal(a):
Z mojí zkušenosti s extra bazlivym psem bych už žádný oblbovak psovi nedala. Dost vystrašený pes co dostane oblbovak se kterým navíc sám od sebe ještě bojuje a netuší proč se chová jinak ho navíc stresuje k tomu všemu... Raději udělat psovi pod postelí noru z dek a osusek a peřin a být tam s ním a vyprávět mu klidným hlasem pohádku o ustrasenym psovi... To zabírá líp.

Minulý rok řešila známá totální paniku u feny flata. Ptala jsem se, kde doma mají největší ticho - v šatně oddělené normálními dveřmi, bez oken. Tak jsem jí řekla, ať si tam s manželem vezmou nějaké to jídlo, pití a noťas, popř. nastěhují TV, pustí nějaký film nebo muziku, pozvou psa a uvidí. Silvestra strávili v kamrlíku cca 4 m2 na sedacím vaku, fena v klidu a ve finále to prý byl super večer.

28.12.2017 22:29
Tedysek

XXX.XXX.37.92

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Minulý rok řešila známá totální paniku u feny flata. Ptala jsem se, kde doma mají největší ticho - v šatně oddělené normálními dveřmi, bez oken. Tak jsem jí řekla, ať si tam s manželem vezmou nějaké to jídlo, pití a noťas, popř. nastěhují TV, pustí nějaký film nebo muziku, pozvou psa a uvidí. Silvestra strávili v kamrlíku cca 4 m2 na sedacím vaku, fena v klidu a ve finále to prý byl super večer.

Já za ta léta měla pohádku o vystrasenem psovi na silvestra úplně vychytanou jako by cuba znala slovo od slova. A hodku až dvě jsme tam byly a vše bylo super. Nakonec nejlepší bylo když fena po kastraci ohluchla a zjistila že se jí ty světýlka docela líbí. smajlík

29.12.2017 21:41
garmia

XXX.XXX.156.143

Vyzkoušeli jsme několik přípravků na přírodní bázy, abychom se vyhnuly driákům tipu diazepam apod., ale nakonec jsme stejně skončily u diazepamu, pes má 35 kg, dáme cca 4 hodiny před půlnocí 2 desítky, pes chrní, o půlnoci se probudí, je lehce nervózní, ale dá to celkem v pohodě, je teda pravda, že mizíme na silvestra ze sídliště na chatu, která je na polosamotě.
Jinak je mi úplně jedno, co tady někteří chytráci plácají, v první řadě chci uchránit svýho psa od stresu, kterej tady kdokoliv z těch pisálků v taková míře těžko zažil.
Odsuzuju ale podávání takových preparátů v situaci, kdy se snažíme usnadnit situaci samy sobě, tzn. dám psovi diazepam, abych mohl jít kalit a on tam nedělal bordel apod, takoví dementi se zcela jistě najdou v hojným počtu:(.

29.12.2017 22:29
Tedysek

XXX.XXX.49.14

garmia napsal(a):
Vyzkoušeli jsme několik přípravků na přírodní bázy, abychom se vyhnuly driákům tipu diazepam apod., ale nakonec jsme stejně skončily u diazepamu, pes má 35 kg, dáme cca 4 hodiny před půlnocí 2 desítky, pes chrní, o půlnoci se probudí, je lehce nervózní, ale dá to celkem v pohodě, je teda pravda, že mizíme na silvestra ze sídliště na chatu, která je na polosamotě.
Jinak je mi úplně jedno, co tady někteří chytráci plácají, v první řadě chci uchránit svýho psa od stresu, kterej tady kdokoliv z těch pisálků v taková míře těžko zažil.
Odsuzuju ale podávání takových preparátů v situaci, kdy se snažíme usnadnit situaci samy sobě, tzn. dám psovi diazepam, abych mohl jít kalit a on tam nedělal bordel apod, takoví dementi se zcela jistě najdou v hojným počtu:(.

Vzhledem k tomu, že jsem měla fenu, která se zprvu bála i padajícího listí ze stromu, tak si ten stres představit víc než dokážu - zažila jsem ho s fenu a mnohokrát. A přesto si myslím, že jsou i jiné možnosti. Protože silně stresující zvíře omámené oblbovákem bude ještě víc ve stresu, že nemá své tělo pod kontrolou. Třeba jsi to jen nepostřehl/a, ale já to viděla hned na první pohled a v tu chvíli jsem uklidňovala hned "dva stresy" naráz a to u silně rozrušeného zvířete je celkem práce.

30.12.2017 00:18
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Kamarádka měla berňuchu silného stresaře z ran, na bytě v Praze. Před Silvestrem dostal na uši sluchátka s nějakou oblíbenou vážnou hudbou(už si nepamatuju, co poslouchal ) to mu obalili osuškou a zavázali prostěradlem. Pes zalezl na záchod a hlavu vrazil za mísu. Tak to zvládnul. Nejhorší byla náhlá bouřka třeba. Říkala, že vystreslý 50kg pes, co lítá po malém bytě jak šílenec a neví, kam se vrazit, byl děs. Náš se, když byl starší taky bál, ale jen koulel očima a bylo vidět, že je nervozní a když tak se schoval do boudy. Samojedovi je všechno šumák.

30.12.2017 00:27

lesnížínka napsal(a):
Kamarádka měla berňuchu silného stresaře z ran, na bytě v Praze. Před Silvestrem dostal na uši sluchátka s nějakou oblíbenou vážnou hudbou(už si nepamatuju, co poslouchal ) to mu obalili osuškou a zavázali prostěradlem. Pes zalezl na záchod a hlavu vrazil za mísu. Tak to zvládnul. Nejhorší byla náhlá bouřka třeba. Říkala, že vystreslý 50kg pes, co lítá po malém bytě jak šílenec a neví, kam se vrazit, byl děs. Náš se, když byl starší taky bál, ale jen koulel očima a bylo vidět, že je nervozní a když tak se schoval do boudy. Samojedovi je všechno šumák.

U nás je bouřka v pohodě i venku, i kdyby nám to prásklo přímo u nosu. Tragédie je voda, co padá z nebe. To nastupuje panika, jekot a dloubání tlapkou, ať mu zachráním život. Ale stačí se obětovat a hodit bundu/mikinu, pokud mám.

Zítra suším hromadu masa na venčení. Doma v pohodě, ale když je to venku a nevidí zdroj, tak se bojí. Za každou ránu kousek masa minule celkem fungovalo.

30.12.2017 06:56
scylla

XXX.XXX.150.32

garmia napsal(a):

Nechcete uchránit svého psa stresu, to byste "nezkoušela" kytky nebo oblbováky, ale pracovala byste s ním. Psovi je jedno, jestli mu to dáte proto, že s ním nechcete pracovat a zbavit ho strestu nebo proto, že chcete jít kalit.

30.12.2017 07:48
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

U nás je bouřka v pohodě i venku, i kdyby nám to prásklo přímo u nosu. Tragédie je voda, co padá z nebe. To nastupuje panika, jekot a dloubání tlapkou, ať mu zachráním život. Ale stačí se obětovat a hodit bundu/mikinu, pokud mám.

Zítra suším hromadu masa na venčení. Doma v pohodě, ale když je to venku a nevidí zdroj, tak se bojí. Za každou ránu kousek masa minule celkem fungovalo.

Ha, ha jestli on ten stres nakonec jen nehraje...kvůli tomu masku Ale vážně: vůbec si nedovedu představit vystreslého psa, aby si cokoliv vzal. Taky jsem včera sušila Ne kvůli silvestru, ale na ranní obchůzku. Sice...s hárající huskynou stejně nebude jíst nic ale včera si ještě vzal.

Neregistrovaný uživatel

30.12.2017 08:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Chci se zeptat od jakého věku se začali vaši psi bát?
Opakovaně jsem se setkala s tím, že štěňata a mladí psi do určitého věku se nebáli a strach nastal až později a s postupujících věkem se zhoršoval.

30.12.2017 08:12

U nás je to vztek, cca od dvou let.

30.12.2017 08:40

lesnížínka napsal(a):
Ha, ha jestli on ten stres nakonec jen nehraje...kvůli tomu masku Ale vážně: vůbec si nedovedu představit vystreslého psa, aby si cokoliv vzal. Taky jsem včera sušila Ne kvůli silvestru, ale na ranní obchůzku. Sice...s hárající huskynou stejně nebude jíst nic ale včera si ještě vzal.

On nepanikaří natolik, aby vypnul mozek. A hlavně vždycky letí s brekem za mnou, ne do pryč, naštěstí. Minule maso nejdřív nechtěl, ale pak už zobal, když se trochu otrkal. Pažravost stále vítězí. Uvidíme letos.

to Flip

od 3 let téměř na den, resp. třetího Silvestra začal řešit. A že to u nás vypadá jak ve válečné zóně.

30.12.2017 08:45
sisi58

XXX.XXX.191.1

Koupila jsem ALAVIS calming. Pes 23 kg, dostane dopoledne jednu "kostičku" a do večera je v pořádku. Když j doma jak začnou rány, zvedne hlavu, rozhlédne se ale neřeší. I venku je celkem v pořádku, pokud mu někdo nebouchne za zadkem. To začne táhnout domů, ale nešílí. Doporučuji. Pes mi nepřijde oblblý, jen klidnější.

30.12.2017 10:53
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Chci se zeptat od jakého věku se začali vaši psi bát?
Opakovaně jsem se setkala s tím, že štěňata a mladí psi do určitého věku se nebáli a strach nastal až později a s postupujících věkem se zhoršoval.

Ano, taky. Berňucha začal cca od 4 let. Ale našla jsem u plotu poházené takové ty malé bouchací tyčky, takže si myslím, že mu to tam někdo z děcek házel pod nos

30.12.2017 12:38
garmia

XXX.XXX.156.143

Tedysek napsal(a):
Vzhledem k tomu, že jsem měla fenu, která se zprvu bála i padajícího listí ze stromu, tak si ten stres představit víc než dokážu - zažila jsem ho s fenu a mnohokrát. A přesto si myslím, že jsou i jiné možnosti. Protože silně stresující zvíře omámené oblbovákem bude ještě víc ve stresu, že nemá své tělo pod kontrolou. Třeba jsi to jen nepostřehl/a, ale já to viděla hned na první pohled a v tu chvíli jsem uklidňovala hned "dva stresy" naráz a to u silně rozrušeného zvířete je celkem práce.

Jde vidět, že nemáte zkušenost s diazepamem, pokud dáte 1 tabletu na 35 kg psa v případě silné bouřky nebo 2 tablety během silvestra, věřte, že pes má pohyb pod kontrolou, samozřejmě motorika je zpomalená, ale nebavím se proboha o půl platě, nechci psa vyřadit, chci zmírnit stres.
Jinak před lety jsem dostal od veta sedalin, to je nejspíš ten preparát o kterém mluvíte, byla to skutečně hrůza, pes se snažil postavit na nohy, nešlo mu to, vypadalo to skutečně, jako kdyby hlava normálně šlapala, ale byla uvězněná v těle neschopnýho pohybu, bylo to něco příšernýho, to bych nikomu nedoporučoval.
Jinak pracovat s úzkostí u dopělýho psa (prosím nepiště, že jsem to měl dělat od štěněte, vzali jsme si psa v nejlepších letech), je oříšek. U člověka, kde situaci rozeberete a snažíte se nějak zpracovat, je to práce na celý život, pokud někdo měl nějaký druh úzkosti asi chápe o čem mluvím a dokáže se lépe vcítit do svého psa, pro ty, kteří tuto zkušenost nemají, je to jako vysvětlovat slepci, jak vypadá modrá barva...

30.12.2017 12:46
Tedysek

XXX.XXX.37.92

garmia napsal(a):
Jde vidět, že nemáte zkušenost s diazepamem, pokud dáte 1 tabletu na 35 kg psa v případě silné bouřky nebo 2 tablety během silvestra, věřte, že pes má pohyb pod kontrolou, samozřejmě motorika je zpomalená, ale nebavím se proboha o půl platě, nechci psa vyřadit, chci zmírnit stres.
Jinak před lety jsem dostal od veta sedalin, to je nejspíš ten preparát o kterém mluvíte, byla to skutečně hrůza, pes se snažil postavit na nohy, nešlo mu to, vypadalo to skutečně, jako kdyby hlava normálně šlapala, ale byla uvězněná v těle neschopnýho pohybu, bylo to něco příšernýho, to bych nikomu nedoporučoval.
Jinak pracovat s úzkostí u dopělýho psa (prosím nepiště, že jsem to měl dělat od štěněte, vzali jsme si psa v nejlepších letech), je oříšek. U člověka, kde situaci rozeberete a snažíte se nějak zpracovat, je to práce na celý život, pokud někdo měl nějaký druh úzkosti asi chápe o čem mluvím a dokáže se lépe vcítit do svého psa, pro ty, kteří tuto zkušenost nemají, je to jako vysvětlovat slepci, jak vypadá modrá barva...

No vzhledem k tomu že feně se dávala i silnější anestezie protože na její dávku odmítala se uvolnit a usnout a měla hrůzu i z toho fakt nevěřím že diazepam funguje. Mám zkušenost s diazepamem a YT a taky účinek nijaký. Ukost u psa se podle mě řeší u psa lépe než u člověka. Ano je to práce na několik let, ale furt lepší než u člověka. Prostě mám jiné zkušenosti než ty. A vysvětlit slepci jak vypadá modrá barva jde. smajlík a hluchymu popsat hudbu taky jde. smajlík

30.12.2017 13:14
garmia

XXX.XXX.156.143

Tedysek napsal(a):
No vzhledem k tomu že feně se dávala i silnější anestezie protože na její dávku odmítala se uvolnit a usnout a měla hrůzu i z toho fakt nevěřím že diazepam funguje. Mám zkušenost s diazepamem a YT a taky účinek nijaký. Ukost u psa se podle mě řeší u psa lépe než u člověka. Ano je to práce na několik let, ale furt lepší než u člověka. Prostě mám jiné zkušenosti než ty. A vysvětlit slepci jak vypadá modrá barva jde. smajlík a hluchymu popsat hudbu taky jde. smajlík

Tak další metafora-vysvětlovat blbci, co je inteligence, někde to slovo slyšel, ale neví co to znamená:). No nic, omluvám se, trochu jsem odbočil, jenom vlastní zkušenost. Nicméně dokážu pochopit tvůj názor, že diazepam nefunguje, protože v normálních dávkách skutečně na psu neuvidíte nějaký významný rozdíl v pohybu atd. a o tom to je, nevyřadit psa z provozu, ale situaci mu usnadnit. A myslím, že pokud do půlnoci chrní a probudí se v tom největším vyrvalu, je relativně dobrej výsledek.
No nic končím, kdo si chtěl z toho něco vzít vzal, kdo né, tak zkrátka ne.
Pěknej novej rok, nebo ho aspoň přežijte jako my a udělejte pro vašeho hafana, co je ve vašich silách a možnostech.

30.12.2017 13:25

Není oblbovák jako oblbovák.

Sedalin je acepromazin a to je opravdu sedativum ve smyslu nemůžu nic dělat, ale neodstraňuje nijak úzkost.

Diazepam je především anxiolytikum, funguje taky proti křečím a jeho sedativní účinek při použití samotného diazepamu není příliš velký. Sedalinem sundáte psa tak, že se nemůže hýbat a jde například ostříhat, pokud je to magor. Diazepamem nikoliv, ani v maxidávkách. Ale diazepam zklidňuje, proč myslíte, že jsou lidi závislí na benzodiazepinech? předepisuje se na léčbu úzkostí a fobií, protože zabírá hned, ale je návykový. Jenže těm lidem to udělá dobře okamžitě a už se nechtějí otravovat s nějakou terapií chování.

No a sileo, to je dexmedetomidin. To je látka, která je ve vyšších dávkách normální sedativum a používá se jako součást injekční anestezie. Ale kromě toho má také působení proti úzkosti a v sileu je dávka tak malá, že se projevuje jen tento účinek, bez sedace. Pes na sileu nevypadá vůbec utlumený. Normálně se pohybuje a funguje, ale nebojí se.

Neregistrovaný uživatel

30.12.2017 16:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Jak je to s toxicitou těchto preparátu u psů MDR1-/-?
Vím, že Sedalin toxický je a to dost. Ostatní nevím.
Seznamy nebezpečných léků pro psy s touto mutaci se ale dost rychle rozrůstají. (I seznam plemen u kterých tato mutace může být se rozrůstá)
Před půl rokem mi zničilo dvě BOC podání veterinárního léku Stomorgyl. (Předepsal vet)
Příznaky typické - dezorientace, tahání zadku za sebou, trochu projev jako u epilepsie.
Pročítala jsem seznami nebezpečných látek a teprve v jednom seznamu z USA jsem našla Spyramicin, který je součástí Stomorgylu. Jinde jsem ho nenašla.
Takže já bych to s léky moc nepřeháněla.

30.12.2017 19:25
tapina

XXX.XXX.211.195

Není oblbovák jako oblbovák.

Sedalin je acepromazin a to je opravdu sedativum ve smyslu nemůžu nic dělat, ale neodstraňuje nijak úzkost.

Diazepam je především anxiolytikum, funguje taky proti křečím a jeho sedativní účinek při použití samotného diazepamu není příliš velký. Sedalinem sundáte psa tak, že se nemůže hýbat a jde například ostříhat, pokud je to magor. Diazepamem nikoliv, ani v maxidávkách. Ale diazepam zklidňuje, proč myslíte, že jsou lidi závislí na benzodiazepinech? předepisuje se na léčbu úzkostí a fobií, protože zabírá hned, ale je návykový. Jenže těm lidem to udělá dobře okamžitě a už se nechtějí otravovat s nějakou terapií chování.

No a sileo, to je dexmedetomidin. To je látka, která je ve vyšších dávkách normální sedativum a používá se jako součást injekční anestezie. Ale kromě toho má také působení proti úzkosti a v sileu je dávka tak malá, že se projevuje jen tento účinek, bez sedace. Pes na sileu nevypadá vůbec utlumený. Normálně se pohybuje a funguje, ale nebojí se.

To by mě zajímalo, co si myslíte, že je tím důvodem, že jsou lidi na diazepamu závislí.
Nemyslím si, že by byl diazepam tak úplně lékem první volby pro dlouhodobější užívání v případě úzkosti apod. Jo jako občas to někdo užívá v po dobu nějaké akutní ataky, i když teda většinou už jiné, než ten diazepam jako takový. Nebo nevim, to jen tak, s čím tu lidi chodí, možná tu jsme akorát takový lepší oddíl.
On je třeba perfektní proti těm křečím, je k dispozici taková dost dobrá aplikační forma pro rychlou aplikaci v domácích podmínkách druhou osobou, člověk si myslí, že to snad ani není možné použít, ale jak to jednou zkusíte, už nikdy nekoupíte klasiku v ampulích, i ten účinek je rychlý.
Úplně perfektní by bylo, kdyby udělali pro veterinární použití něco s amnestickým účinkem, to by bylo asi úplně nejlepší.
Třebas my používáme něco příbuzného tomu diazepamu, on ten člověk je pak takový vláčný, částečně spolupracuje, nebo bohužel občas se taky zadaří, že ne (mírně řečeno), ale nepamatuje si to, v okruhu většinou 2hodin nic moc neví. Nebo třeba tvrdí, že si všechno pamatuje, je o tom přesvědčený, ale není schopen to popsat, tak dojde k tomu, že si to vlastně nepamatuje.
Pro Tedyska: Většinou proč se nezadaří, po té stránce "psychického uvolnění", je to, že ten dotyčný už je v tom stavu stresu, mozek jede na plné obrátky... Občas se stane úplně obrácená reakce, panika, někdy až křeče. Proto se většinou doporučuje začít už třeba večer den předem, ne až těsně před.

Ono je celkově zajímavé, proč se spousta těch veterinárních věcí nepoužívá u lidí a naopak. Třeba právě tuty zmíněné nebo ještě několik dalších. Někdy z těch 50,60,70 let, kdy většina těchto látek má kořeny, většinou jsou popisy, jak to ten tým, co to vyvíjel, zkoušel na sobě, je to celkem výživné, to už dneska nejde, no.

Je taky mraky směrů psychoterapie, nebo i různé techniky zvládání určitých situací, některé si vzájemně odporují. Je to těžký.

Tak nějak se mi zdá, že je těch petard rok od roku míň, tak to všichni dobře zvládněte a mějte dobrý nový rok.

31.12.2017 06:33
scylla

XXX.XXX.150.32

garmia napsal(a):

Ono se s tím dá pracovat a ne to okecávat i s dospělým psem. Cpát psa oblbováky je jen ulehčení pro majitele. Ono je ale jednodušší dát psovi dva prášky, než s ním od léta pracovat, aby věděl, že se není čeho bát. Ušetříte čas a práci.

31.12.2017 06:34
scylla

XXX.XXX.150.32

garmia napsal(a):
Tak další metafora-vysvětlovat blbci, co je inteligence, někde to slovo slyšel, ale neví co to znamená:). No nic, omluvám se, trochu jsem odbočil, jenom vlastní zkušenost. Nicméně dokážu pochopit tvůj názor, že diazepam nefunguje, protože v normálních dávkách skutečně na psu neuvidíte nějaký významný rozdíl v pohybu atd. a o tom to je, nevyřadit psa z provozu, ale situaci mu usnadnit. A myslím, že pokud do půlnoci chrní a probudí se v tom největším vyrvalu, je relativně dobrej výsledek.
No nic končím, kdo si chtěl z toho něco vzít vzal, kdo né, tak zkrátka ne.
Pěknej novej rok, nebo ho aspoň přežijte jako my a udělejte pro vašeho hafana, co je ve vašich silách a možnostech.

No, je vidět, že vy jste si z toho nevzal nic. Co naděláme?

31.12.2017 11:23
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

scylla napsal(a):
Ono se s tím dá pracovat a ne to okecávat i s dospělým psem. Cpát psa oblbováky je jen ulehčení pro majitele. Ono je ale jednodušší dát psovi dva prášky, než s ním od léta pracovat, aby věděl, že se není čeho bát. Ušetříte čas a práci.

Tak asi dá, zkušenosti ale sama nemám. Bojícího se berňáka(u kterého se to stupňovalo věkem) jsme při Silvestru nijak neutěšovali, vyběhli jsme ven a: jdeme koukat na světýlka...jé podívejte kluci, to je hezké, a bum, bum, jejda, to bouchá, že jo?!?...všechno v klidu, žádné ječení, ale vesele. Berňucha nám dával packu a koulel očima. Samojed lítá a řve a chce světýlka chytat. Ale bojácného psa mít, je celkem pruda. Každou chvíli někde něco bouchne, i v běžném životě, ne jen na Silvestra. Pouštím tady na našem konci psa na volno a jsem ráda, že se naučil odsud za zvěří neutéct. Kdyby v panice zdrhal po každé ráně, to už by nemohl na volno být asi nikde. Nad naší zahradou(nahoře v lese) často střílí myslivec. Někdy taková rána, že bych si sama cvrkla. Samíkovi je to naprosto jedno. Berňák stáhnul ocas, koulel po mně očima. A já na něj: fuj to jsme se lekli, viď, že jo?!? To je darebník ten soused...Veselým hlasem a nic se neděje...pojď, jdeme se kouknout před domka, jestli to slyšel i páníček...a běžímé...Odvést pozornost od nepříjemnosti něčím, co má rád, aby rychle zapomněl.

31.12.2017 11:32
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ještě k tomu diazepamu. Nevím nic o tom, jak které látky účinkují, jen pohled laika. Babča byla stará, částečně popletená, špatně chodící. Začala být taková...jak malé děcko. Vynucovala si věci: a musíš, a musíš a já to chci takto...máma z ní šílela. Tak to řekla doktorce a ta, že jí na zklidnění napíše diazepam. Na staré lidi se špatným mozkem to ale působí asi mnohem hůř. Do té doby celkem normálně fungující člověk, najednou jak po mrtvici - převrácené oči, mluvila jen velmi pomalu, jak v nějakém tranzu, či jak to popsat. Když jsem ji viděla, tak jsem mámě vynadala, ať jí to nedává. Sice jí to usnadnilo manipulaci s ní, ale vypadala jak člověk v bdělém komatu, či jak bych to nejlíp přirovnala...

31.12.2017 12:24
garmia

XXX.XXX.156.143

scylla napsal(a):
No, je vidět, že vy jste si z toho nevzal nic. Co naděláme?

Moudrost přichází s věkem, to je jediný co jsem si z toho vzal, protože hodnotit určitý věci bez zkušenosti člověk jednoduše nemůže a aby tohle pochopil, skutečně potřebuje čas. Ale to se opět vracím k těm barvám...

31.12.2017 13:01
Tedysek

XXX.XXX.37.92

lesnížínka napsal(a):
Tak asi dá, zkušenosti ale sama nemám. Bojícího se berňáka(u kterého se to stupňovalo věkem) jsme při Silvestru nijak neutěšovali, vyběhli jsme ven a: jdeme koukat na světýlka...jé podívejte kluci, to je hezké, a bum, bum, jejda, to bouchá, že jo?!?...všechno v klidu, žádné ječení, ale vesele. Berňucha nám dával packu a koulel očima. Samojed lítá a řve a chce světýlka chytat. Ale bojácného psa mít, je celkem pruda. Každou chvíli někde něco bouchne, i v běžném životě, ne jen na Silvestra. Pouštím tady na našem konci psa na volno a jsem ráda, že se naučil odsud za zvěří neutéct. Kdyby v panice zdrhal po každé ráně, to už by nemohl na volno být asi nikde. Nad naší zahradou(nahoře v lese) často střílí myslivec. Někdy taková rána, že bych si sama cvrkla. Samíkovi je to naprosto jedno. Berňák stáhnul ocas, koulel po mně očima. A já na něj: fuj to jsme se lekli, viď, že jo?!? To je darebník ten soused...Veselým hlasem a nic se neděje...pojď, jdeme se kouknout před domka, jestli to slyšel i páníček...a běžímé...Odvést pozornost od nepříjemnosti něčím, co má rád, aby rychle zapomněl.

On je pro psa obrovský rozdíl střelba ze zbraně a rachejtle. Střelba ze zbraně je vpodstate jeden nebo dva zvuky. Rachejtle jich má daleko víc - výbuch, syceni, znovu výbuch, rachtani,... Prostě rozdic daleko větší. Když pes nemá reakci na střelbu může mít klidně reakci na ohňostroj.

31.12.2017 14:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

garmia napsal(a):
Moudrost přichází s věkem, to je jediný co jsem si z toho vzal, protože hodnotit určitý věci bez zkušenosti člověk jednoduše nemůže a aby tohle pochopil, skutečně potřebuje čas. Ale to se opět vracím k těm barvám...

To je blbost. S věkem se vlastnosti lidí zvýrazňují. Kdo je protiva, je k nesnesení, kdo rád povídal, je ukecaný až hrůza, jen snad, kdo je veselá kopa, zůstane usměvavý i ve stáří.
Ale blbec zůstane blbcem až do smrti. Určitě nezmoudří.

31.12.2017 17:57
L(phi)

XXX.XXX.135.114

sisi58 napsal(a):
To je blbost. S věkem se vlastnosti lidí zvýrazňují. Kdo je protiva, je k nesnesení, kdo rád povídal, je ukecaný až hrůza, jen snad, kdo je veselá kopa, zůstane usměvavý i ve stáří.
Ale blbec zůstane blbcem až do smrti. Určitě nezmoudří.

To je dosť smutný pohľad na svet.
V mojom svete sa ľudia celý život učia, takže kto je teraz blbec ten už o nejaký čas byť nemusí, ak nechce

31.12.2017 18:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Je to tak napůl. Jak píšete...někdo je blbec, aniž si to uvědomuje, ba si v tom libuje - ten jistě nezmoudří, nemá zájem, myslí si o sobě, jakový je chytrák. Někdo se poučí životem. A někdo jako já, je takové jojo celý život, jak se říká, veselý blázen

31.12.2017 18:19
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Než jsem dneska k večeru vycházela se psem, muž mi říká: kam jdete, budou po vás střílet Ještě, že henten Alík je buďto úplně hluchý, nebo je mu to prostě šumák. Půl cesty jsem o tom přemýšlela a došla k závěru, že nemůže být hluchý(i když se fakt tak někdy jeví ) protože občas reaguje na to, co mu jen tak normálně říkám. Jdeme bytovkama a asi 100m před náma nějací dva junioři. najednou rána jako z děla, mě se málem zastavil oběh, pes ani brvou nehnul. No, kdyby byl i fakt hluchý, tu rezonanci musel cítit, když jsem ji cítila já. Nebyla jsem si jistá, kdo to měl na svědomí, protože a kousek dál se také někdo pohyboval. Ale najednou se ti dva zastavili už jen asi 30m před náma a na trávník u cesty letělo něco svítícího. Psu jsem řekla jen: počkej, zase něčím práskají, bude rána. Taky, že jo. Už jsem se nelekla, protože jsem čekala, ale nepříjemné to bylo. Navíc to bylo těsně u penzionu pro staré lidi. Tak jsem na ně houkla, jestli to bylo nutné, když vidí, že jdu se psem a psu jsem řekla, ať ho příště kousne do pr...Kluk jen něco zamumlal a přidal do kroku, očividně nechtěl, aby jsme ho dohnali Fakt až nechápu, jak to tomu psu může být takhle jedno...my ho to nijak neučili. Muž se mne ptal, jestli nevím, jestli to není nějaká plemenná záležitost. Nevím, se samojedem tu (ani jinde)nikoho neznám abych se zeptala

31.12.2017 18:48

Tedysek napsal(a):
On je pro psa obrovský rozdíl střelba ze zbraně a rachejtle. Střelba ze zbraně je vpodstate jeden nebo dva zvuky. Rachejtle jich má daleko víc - výbuch, syceni, znovu výbuch, rachtani,... Prostě rozdic daleko větší. Když pes nemá reakci na střelbu může mít klidně reakci na ohňostroj.

No právě. Mému vadí hlavně dunivé rány bez viditelného zdroje. Když jdeme okolo hřiště s kluzištěm, tak strčí hlavu do vchodu, aby se mrknul, co je to za řachy - hokej. Je schopen narvat čumák do sbíječky v provozu, na ječící sanitku jen koukne, v TV zírá na střílečky...

Co s ohňostrojem, to fakt nevím. Aspoň že doma je mu srdečně fuk, i když nám práskají pod okny. Tak abych šla pomalu krájet koňský Fleischeslust na večerní venčení, aby přežil.

31.12.2017 23:42
lada78

XXX.XXX.185.18

Práve dnes sme ho podali pes je o 90% kľudnejší než po iné roky.Netreba ho ani podávať každé 2 hodiny.

1.1.2018 01:41
zdenula

XXX.XXX.252.164

Sileo jsem podala dnes fence v 19 hodin, poté ještě jednou o půl jedenácté. Psa skutečně uklidní, moje fenka pospávala a neklepala se tak jak jindy. Ale u nás učinkoval opravdu jen asi tak cca 2 až 3 hodiny a musela dostat novou dávku. Každopádně doporučuju.

1.1.2018 13:17
conty

XXX.XXX.103.249

My jsme dali a nic. Ale doktorka říkala, že se mu to má dát za škraň aby to tam zůstalo a on mi to hned snědl, tak nevím, jestli to nebylo tím...

1.1.2018 13:19
conty

XXX.XXX.103.249

My jsme dali a nic. Ale doktorka říkala, že se mu to má dát za škraň aby to tam zůstalo a on mi to hned snědl, tak nevím, jestli to nebylo tím...

1.1.2018 13:46
zdenula

XXX.XXX.252.164

Ano, přípravek se musí dát mezi zuby a "škraň", pokud to pes spolkne, tak to neučinkuje. Ale na to mě veterinářka upozornila a zhlédla jsem před tím na internetu i video, jak se má Sileo používat. Já jsem spokojená, fenka to přežila oproti jiným letům vcelku v pohodě, takže příští Silvestr je pro mě jasná volba, i když je to poměrně hodně drahé. Na hluk z ohňostrojů ji už neodnaučím, bude mít 10 let a je to velkej poplašňák. Přeji všem krásný nový rok.

2.1.2018 06:39
Háčko

XXX.XXX.213.197

U nás jsme Sileo aplikovali u více psů. U těch největších stresařů to mělo jen krátkodobý účinek, ale i tak proběhl večer výrazně klidněji než minulé roky. A to u nás pálili už od odpoledne smajlík

4.1.2018 16:47
pyr

XXX.XXX.25.153

Sileo jsem o Silvestru dávala naší fence (jorkšír), známá také (královský pudl). Obě jsme byly spokojené. Navíc jsme naše fenky "zabandážovaly" : http://honesttopaws.com/dog-half-wrap/
Kombinace těchto dvou věcí, byla zatím to nejlepší, co jsem na Silvestr zkoušela (předtím Zylkene, Alavis Calming, nic).
A ano, je to drahé, ale lepší než šílený a naprosto vyděšený pes. Navíc se lze s někým podělit

Přidejte reakci

Přidat smajlík