Hypoteticky, napadení člověka člověkem, a co pes?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.12.2016 00:13
Barunas

XXX.XXX.78.36

Zdravím Vás,

Už nějakou dobu přemýšlím nad nutností začít se učit nějakému sebeobranému sportu, jelikož v Praze se po setmění potuluji všelijaká individua a došlo mi:

Kdybych se někdy dostala do nepříjemné situace napadení mé osoby někým, měla bych co dělat sama se sebou, natož přemýšlet nad chováním své feny a mít prostor ji nějak chránit.

Lovecké plemeno, střední,20kg. Jak ji znám, nevěděla by co dělat, zřejmě by jen zle štěkala, čímž by ještě více provokovala.

Dnes se nám s přítelem stalo, že jsme potkali bandu 4 vyřvávajících chlapů, kteří na nás pokřikovali, že ublíží našemu psovi i nám.
No, přítel by si s jedním, možná se dvěma poradil, ale já ani s jedním a co kdyby vlitli na psa?

Co byste dělali? Jak se na takovou situaci připravit?

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.12.2016 00:36

Paralyzér, kamerku na bundě nebo na čelovce s tím, že budete v krizi řvát, že je online s ukládáním záznamu... Budete se individuím vyhýbat s odpovídajícím chováním, ne ve stylu bojím se a jsem cílovka pro magory. Nechodit za tmy na opuštěná místa, můžete zaútočit verbálně, což je i součást výcviku sebeobrany, nicméně na to musíte odhadnout situaci.

Jestli se po setmění opravdu bojíte, tak nikam nechoďte a neriskujte, pes to určitě přežije.

31.12.2016 01:01
Barunas

XXX.XXX.78.36

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Paralyzér, kamerku na bundě nebo na čelovce s tím, že budete v krizi řvát, že je online s ukládáním záznamu... Budete se individuím vyhýbat s odpovídajícím chováním, ne ve stylu bojím se a jsem cílovka pro magory. Nechodit za tmy na opuštěná místa, můžete zaútočit verbálně, což je i součást výcviku sebeobrany, nicméně na to musíte odhadnout situaci.

Jestli se po setmění opravdu bojíte, tak nikam nechoďte a neriskujte, pes to určitě přežije.

Díky za rady :).

Teď v zimě se venčení za tmy nevyhnu, jinak se samozřejmě těmto situacím snažím vyhýbat.
Každopádně ale události posledních dní na našem sídlišti mě nutí o tom přemýšlet. Tedy o tom, jak tyto situace případně zvládat.

31.12.2016 01:34

Barunas napsal(a):
Díky za rady :).

Teď v zimě se venčení za tmy nevyhnu, jinak se samozřejmě těmto situacím snažím vyhýbat.
Každopádně ale události posledních dní na našem sídlišti mě nutí o tom přemýšlet. Tedy o tom, jak tyto situace případně zvládat.

Aha, já předpokládala, že myslíte park. Tak to je nej cíleně se vyhýbat divným lidem a v kapse mít paralyzér.

31.12.2016 01:36
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Bydlíme u náměstí ve středně velkém městě, všude kolem nás bary, diskotéky, herny..
U nás by mohli být nebezpeční asi jen Romové, s kterými bylo pár problémů, ale psů se většinou bojí a to někdy i těch menších a spíš po holce křičí"krásko", "lásko" nebo pískají, a to i ve dne a myslím, že nechtějí ublížit nebo zatím to neudělali, spíš se dvoří.
Další kdo by u nás mohl být nebezpečný jsou věčně opilý, těm si zase většinou myslím, že bych utekla a pes na ně už z dálky stéká. Díky mnoha otevřeným barům nonstop, vím přesně kam se schovat. Myslím, že by snad pes zakročil, i když nevím. A doufám, že se to ani nedozvím. Pokud se bojíte, určitě aspoň noste peprak nebo paralyzér.

31.12.2016 05:43
koňadra

XXX.XXX.128.31

Řvát, že mám kamerku se záznamem? První, co ta banda udělá, že mi ji sebere.
Sázím na paralyzér, pepřák. Dost dobrý by také asi bylo ovládat nějaké bojové umění. Jistota by asi byla pistole, ale to bych se skoro bála, že ten druhý by ji třeba měl taky a mohl ji použít o vteřinu dřív. Přece jen střílet do člověka, byť v sebeobraně, není jen tak a také máme určité zábrany (na rozdíl od gaunerů).
Takže zbývá nevycházet z domu a když, tak na veřejná osvětlená místa.

31.12.2016 07:42
Atheira

XXX.XXX.50.119

Když ono s tím bojovým uměním a sebeobranou je dost na pováženou. Když to umíte a použiteje to, byť v obraně sebe nebo svého psa a útočníkovi náhodou ublížíte víc, než bylo plánováno... Může se o něco fláknout do blbýho místa nebo vy mu náhodou nabančíte až moc, bude nakonec ještě moct žalovat on vás. Mimochodem, kdyby vás napadl a vy na sobě neměla žádnou známku, že vám fyzicky ublížil, zatímco on by nesl viditelné známky toho, že vy jste napadla jeho, máte taky smůlu. Takže když budou jen pořvávat nebo na vás dorážet, aniž by vám fyzicky a viditelně ublížili, nemůžete dělat ani prd. Co se těch bojových umění týče, když to člověk dělá fakt ofiko a jednou to takhle použije proti druhému člověku, může se s koníčkem rozloučit. To samé s držením zbraně, kdy nemáte zbroják na obranu života a majetku. (A i tehdy vlastně po lidech stejně střílet nemůžete )

Jediný co, tak pro všechny případy opravdu jen nosit u sebe paralyzér nebo pepřák - pěnový, aby se vám nakonec nestalo, že foukne vítr a máte to v obličeji vy. Na paralyzéru je blbý to, že se musíte trefit na kůži, takže v zimě, kdy maj všichni narvaný bundy je to dost blbý.

31.12.2016 07:52
Atheira

XXX.XXX.50.119

Andrýsek3 napsal(a):
Bydlíme u náměstí ve středně velkém městě, všude kolem nás bary, diskotéky, herny..
U nás by mohli být nebezpeční asi jen Romové, s kterými bylo pár problémů, ale psů se většinou bojí a to někdy i těch menších a spíš po holce křičí"krásko", "lásko" nebo pískají, a to i ve dne a myslím, že nechtějí ublížit nebo zatím to neudělali, spíš se dvoří.
Další kdo by u nás mohl být nebezpečný jsou věčně opilý, těm si zase většinou myslím, že bych utekla a pes na ně už z dálky stéká. Díky mnoha otevřeným barům nonstop, vím přesně kam se schovat. Myslím, že by snad pes zakročil, i když nevím. A doufám, že se to ani nedozvím. Pokud se bojíte, určitě aspoň noste peprak nebo paralyzér.

Barny se umí zkapalnit a stéká po opilcích? To aby si mohli ještě loknout?

31.12.2016 08:37
Rpsen

XXX.XXX.98.219

Brzy tam možná potkáte toho šílence, s minulé diskuze co křížil pitbula a argentinskou dogu.

31.12.2016 09:13

Řekla bych, že tady platí : Kdo uteče vyhraje !
Rozumný názor má Andr...3. Mít zmapovaný terén a vědět, kam se můžu uchýlit pro pomoc. Když jsem chodívala nočním městem, věděla jsem třeba, kde jsou vrátnice nonstop obsluhované ( podniky, hotely, benzínky...a pod.) Nechodit jak trubka, koukat kolem sebe a zvlášť rozjařeným partičkám se vyhnout ( to jsou největší magoři a "hrdinové" - každý sám by ani nešpít a pohromadě...) - se psem i bez psa.
A říká se, že při napadení nemáte křičet "pomóc" ( to nikoho nezvedne ), ale "hořííí - auta" - to každý aspoň vykoukne, jestli nehoří to jeho.

31.12.2016 09:33
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Atheira napsal(a):
Barny se umí zkapalnit a stéká po opilcích? To aby si mohli ještě loknout?

Se mi to už nechtělo měnit. Vypadalo to podobně. A taky v kolik hodin jsem ten příspěvek psala, že jo.

31.12.2016 11:48

Nosím sebou kasr nebo plynovou pistoli...spíš jen tak pro jistotu, občas jsou v lese utáboření nějací bezďáci a člověk nikdy neví, zatím jsem naštěstí nemusela nikdy řešit zda použiju...
mám sebou dva velké a docela ostré hafany, ale stejně bych se držela hesla, kdo uteče - vyhraje...prostě zahlídnu lidi, co se mi nezdaj, opilce, partičku hlučích mlaďochů atd atd...otáčím a jdu jinudy...ono nikdy nevíte stačí jeden vypatlanej feťák se kterým se pustíte do křížku...vytáhne kudlu, bodne vás nebo psa...popř. oba a co si na něm pak vemete...
Nebo druhý případ...pes mě pude bránit a třeba ošklivě útočníka pokouše a pak budu popotahovaná ještě já...
Nevím, jak vypadá Vaše sídliště, ale pokud to jde, tak to prostě otočte a jděte pryč...

31.12.2016 11:49

Řekla bych, že tady platí : Kdo uteče vyhraje !
Rozumný názor má Andr...3. Mít zmapovaný terén a vědět, kam se můžu uchýlit pro pomoc. Když jsem chodívala nočním městem, věděla jsem třeba, kde jsou vrátnice nonstop obsluhované ( podniky, hotely, benzínky...a pod.) Nechodit jak trubka, koukat kolem sebe a zvlášť rozjařeným partičkám se vyhnout ( to jsou největší magoři a "hrdinové" - každý sám by ani nešpít a pohromadě...) - se psem i bez psa.
A říká se, že při napadení nemáte křičet "pomóc" ( to nikoho nezvedne ), ale "hořííí - auta" - to každý aspoň vykoukne, jestli nehoří to jeho.

O tom, že se má volat "hoří" vim...ale, že "hoří auta", to je o level výš...ukládám do paměti

31.12.2016 12:12
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

O tom, že se má volat "hoří" vim...ale, že "hoří auta", to je o level výš...ukládám do paměti

Obraťte to z druhé strany. Kdysi mne napadl chlap, několikanásobný recividista. Nejdříve jsem na něj chtěl pustit psa, nakonec jsem ho nechal na vodítku. Po příjezdu policie první co bylo, že tvrdil, že jsem na něj poštval psa. Nevím jak bych prokazoval že to tak nebylo, kdyby byl dotrhaný.

31.12.2016 17:06

jahodapavel napsal(a):
Obraťte to z druhé strany. Kdysi mne napadl chlap, několikanásobný recividista. Nejdříve jsem na něj chtěl pustit psa, nakonec jsem ho nechal na vodítku. Po příjezdu policie první co bylo, že tvrdil, že jsem na něj poštval psa. Nevím jak bych prokazoval že to tak nebylo, kdyby byl dotrhaný.

Buďte rád, že se nedotrhal sám. A měl byste problém zas. Znám příhodu, kdy se v Praze opravdu chlap před příjezdem policie dotrhal a hásil, že on nenapadl nikoho, naopak, že jeho napadl pes. Nakonec bylo důkazem prokousnuté ucho násilníka, protože pes byl malý knírač a ucho mu prokousl, když válel jeho majitelku po zemi.

31.12.2016 17:49

koňadra napsal(a):
Řvát, že mám kamerku se záznamem? První, co ta banda udělá, že mi ji sebere.
Sázím na paralyzér, pepřák. Dost dobrý by také asi bylo ovládat nějaké bojové umění. Jistota by asi byla pistole, ale to bych se skoro bála, že ten druhý by ji třeba měl taky a mohl ji použít o vteřinu dřív. Přece jen střílet do člověka, byť v sebeobraně, není jen tak a také máme určité zábrany (na rozdíl od gaunerů).
Takže zbývá nevycházet z domu a když, tak na veřejná osvětlená místa.

Kamerku možná, ale počítač doma těžko.

31.12.2016 17:52
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

U té kamery bych se taky bála, že mi ublíží ještě víc.

31.12.2016 17:53
koňadra

XXX.XXX.128.31

Ty naše zákony! Místo, aby se potrestal lump, první, co se zkoumá, je to, jestli jsem mu náhodou neublížila víc než on mně! Tohle by chtělo fakt konečně změnit zákon. Jestli na mne někdo vytáhne pistoli a já budu rychlejší a zastřelím ho, tak mám být osvobozena! A to i v případě, že se ukáže, že to byla dětská pistolka - kdo to má vědět a kdo má čas to zkoumat? Jasný, je možné, že to někdo někdy zneužije, že bude někdo nevinný mrtvý (otázka je je-li skutečně nevinný, když vytáhne jakoukoliv zbraň - v dnešní době?). Jenže dnes také umírají nevinní, protože se nejsou schopni účinně bránit gaunerům. Tak co je lepší? Kdyby ti gauneři věděli, že jim může jít opravdu o život, třeba by si jich to alespoň pár rozmyslelo - přepadat jiné lidi, jít vykrádat cizí byty apod.

31.12.2016 18:21

koňadra napsal(a):
Ty naše zákony! Místo, aby se potrestal lump, první, co se zkoumá, je to, jestli jsem mu náhodou neublížila víc než on mně! Tohle by chtělo fakt konečně změnit zákon. Jestli na mne někdo vytáhne pistoli a já budu rychlejší a zastřelím ho, tak mám být osvobozena! A to i v případě, že se ukáže, že to byla dětská pistolka - kdo to má vědět a kdo má čas to zkoumat? Jasný, je možné, že to někdo někdy zneužije, že bude někdo nevinný mrtvý (otázka je je-li skutečně nevinný, když vytáhne jakoukoliv zbraň - v dnešní době?). Jenže dnes také umírají nevinní, protože se nejsou schopni účinně bránit gaunerům. Tak co je lepší? Kdyby ti gauneři věděli, že jim může jít opravdu o život, třeba by si jich to alespoň pár rozmyslelo - přepadat jiné lidi, jít vykrádat cizí byty apod.

Mělo by to být tak, že obrana by vždycky měla být o stupeň vyšší. Jde na mě někdo pěstí - půjdu ( a můžu ) na něj jít zbraní - nožem, pistolí, psem.
Přece není možné, abych čekala, jestli mi tou pěstí dá jenom do nosu, nebo jestli mě přizabije, nebo oddělá úplně. Nebudu čekat a zkoumat, jestli chce jen peněženku, nebo mě přizabije i když mu ji dám. Vždycky by měla být obrana razantnější než byl útok uznaná.

31.12.2016 19:16

Mělo by to být tak, že obrana by vždycky měla být o stupeň vyšší. Jde na mě někdo pěstí - půjdu ( a můžu ) na něj jít zbraní - nožem, pistolí, psem.
Přece není možné, abych čekala, jestli mi tou pěstí dá jenom do nosu, nebo jestli mě přizabije, nebo oddělá úplně. Nebudu čekat a zkoumat, jestli chce jen peněženku, nebo mě přizabije i když mu ji dám. Vždycky by měla být obrana razantnější než byl útok uznaná.

No obávám se, že u nás v zákoně je něco o přiměřené obraně...
takže v praxi se vybavím několika různými zbraněmi (kudlička, klacek, pistole, kladivo, šroubovák atd atd) a můžu vyrazit...a až mě někdo přepadne, tak ho nejdřív požádám o strpení, abych psům mohla nasadit košíky a uvázat je, přeci by nebylo fér použít psa, když ten dvoumetrovej chlap žádnýho nemá a pak se zeptám "pane násilníku, budete používat nějakou zbraň?"...
v případě, že ne-svoje zbraně odkládám, v případě, že ano si připravím adekvátní zbraň...
no a jsem připravená na to, že budu přepadena a že moje obrana bude adekvátní...trochu mi to kazí řev psů, bojím se, aby z toho násilník neměl psychické trauma , ale jinak by snad vše mohlo být v pořádku...

31.12.2016 20:05

Nemělo by se podceňovat žádné plemeno. Znala jsem chovatelku královských bílých pudlů, vžycky je měla perfektně načesané, ostříhané, no vypadali jako labutěnky. Jednou jí v parku zkusil přepadnout chlap a ty labutěnky naprosto na obranu necvičené, ho potrhaly tak, že moje známá pročítala týden černou kroniku, jestli to přežil. On vás dokáže ubránit i pes do kterého by to člověk vůbec neřekl.

31.12.2016 20:35
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Mne chtel nedavno"napadnout" vlastni manzel a moje ochranarka mu malem skocila do obliceje

1.1.2017 20:10
bhk

XXX.XXX.210.37

Lexaurin napsal(a):
Mne chtel nedavno"napadnout" vlastni manzel a moje ochranarka mu malem skocila do obliceje

Nám se nedávno v noci dobýval přes branku do zahrady opilec. Dost vulgárně řval, taky řval, že psy pozabíjí, byl dost agresivní.. lezl po brance, lomcoval plotem...nic příjemnýho - obzvlášt, když náš hlídač byl pochopitelně nepříčetný - modlila jsem se at se k nám nedostane, protože v tom případě by to s ním zle dopadlo(a jít ho zavřít do kotce mě fakt nenapadlo a ani by nešel).A pak co- já bych byla ten popotahovanej a pes možná utracenej.. Nakonec naštěstí dorazil manžel a stručně mu to vysvětlil..Pak mě koupil taky ten paralyzer, pro jistotu. Ovšem ven ho sebou nenosím... zatím..

1.1.2017 21:18
jazzinka

XXX.XXX.107.28

Ale vždyť to tak je! Akorát lidem stačí, když televize prohlásí, že policie šetří, zda obrana byla přiměřená (což ta policie ze zákona prostě prošetřit musí) a půlka národa si z toho vyvodí, že vlastně chtěj žalovat toho, co se bránil.
Takže ano, křehká žena, pokud k ní vykročí dvoumetrový muž s nožem, může klidně střílet a o nepřiměřenou obranu nepůjde.

1.1.2017 21:41

bhk napsal(a):
Nám se nedávno v noci dobýval přes branku do zahrady opilec. Dost vulgárně řval, taky řval, že psy pozabíjí, byl dost agresivní.. lezl po brance, lomcoval plotem...nic příjemnýho - obzvlášt, když náš hlídač byl pochopitelně nepříčetný - modlila jsem se at se k nám nedostane, protože v tom případě by to s ním zle dopadlo(a jít ho zavřít do kotce mě fakt nenapadlo a ani by nešel).A pak co- já bych byla ten popotahovanej a pes možná utracenej.. Nakonec naštěstí dorazil manžel a stručně mu to vysvětlil..Pak mě koupil taky ten paralyzer, pro jistotu. Ovšem ven ho sebou nenosím... zatím..

A co policie?

1.1.2017 21:45
bhk

XXX.XXX.210.37

A co policie?

Daleko.

1.1.2017 22:23

bhk napsal(a):
Daleko.

A nemáte právě proto psa, aby váš majetek a vás bránil?

1.1.2017 22:27

Asi byl narušitel sebevrah - jinak nechápu.

2.1.2017 07:36
Atheira

XXX.XXX.240.170

jazzinka napsal(a):
Ale vždyť to tak je! Akorát lidem stačí, když televize prohlásí, že policie šetří, zda obrana byla přiměřená (což ta policie ze zákona prostě prošetřit musí) a půlka národa si z toho vyvodí, že vlastně chtěj žalovat toho, co se bránil.
Takže ano, křehká žena, pokud k ní vykročí dvoumetrový muž s nožem, může klidně střílet a o nepřiměřenou obranu nepůjde.

A měla jste už tu čest s nebezpečným člověkem, který vám dost ošklivě omezoval život a napadal?
Kdyby ano, věděla byste, že ona se říká jedna věc, ale realita je úplně jiná.

Mám vlastní zkušenosti, policie ve vašem zájmu udělá velký kulový, dokud vám viditelně nejde o život, nejlíp pokud sami nevidí, že vás dotyčný drží pod krkem... Ale kdybyste mu náhodou něco provedla, než vás skoro zabije...

Jste naivní, jestli si myslíte, že můžete střílet po chlapovi, co po vás jde s nožem jen proto, že jste drobná ženská.

Mimochodem, televize a zprávy jsou mi totálně ukradený. Neřídím se podle toho, co kdo kdáká v médiích.

2.1.2017 09:11
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Atheira napsal(a):
A měla jste už tu čest s nebezpečným člověkem, který vám dost ošklivě omezoval život a napadal?
Kdyby ano, věděla byste, že ona se říká jedna věc, ale realita je úplně jiná.

Mám vlastní zkušenosti, policie ve vašem zájmu udělá velký kulový, dokud vám viditelně nejde o život, nejlíp pokud sami nevidí, že vás dotyčný drží pod krkem... Ale kdybyste mu náhodou něco provedla, než vás skoro zabije...

Jste naivní, jestli si myslíte, že můžete střílet po chlapovi, co po vás jde s nožem jen proto, že jste drobná ženská.

Mimochodem, televize a zprávy jsou mi totálně ukradený. Neřídím se podle toho, co kdo kdáká v médiích.

Souhlasím s vámi, že se policie nepřetrhne. Na druhé straně pak opravdu nebude honit vás. Pracuji na soudě, takže tak trochu ty důsledky opravdu znám ;-).

2.1.2017 10:47

Kdyby na mě šel chlap s nožem a já měla pistoli, tak to do něj napálím a nebudu přemýšlet, jestli to náhodou nemyslel ze sr.andy. A ani nad následky, které to pro mě může mít. Moje zdraví, potažmo život, by mi bylo milejší.

Neregistrovaný uživatel

2.1.2017 14:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Barunas napsal(a):
Zdravím Vás,

Už nějakou dobu přemýšlím nad nutností začít se učit nějakému sebeobranému sportu, jelikož v Praze se po setmění potuluji všelijaká individua a došlo mi:

Kdybych se někdy dostala do nepříjemné situace napadení mé osoby někým, měla bych co dělat sama se sebou, natož přemýšlet nad chováním své feny a mít prostor ji nějak chránit.

Lovecké plemeno, střední,20kg. Jak ji znám, nevěděla by co dělat, zřejmě by jen zle štěkala, čímž by ještě více provokovala.

Dnes se nám s přítelem stalo, že jsme potkali bandu 4 vyřvávajících chlapů, kteří na nás pokřikovali, že ublíží našemu psovi i nám.
No, přítel by si s jedním, možná se dvěma poradil, ale já ani s jedním a co kdyby vlitli na psa?

Co byste dělali? Jak se na takovou situaci připravit?

Já si vždycky mylsela že máme doma takové trubky...ale moje Attila a tím se teď nechlubím, rafla člověka již dvakrát, nepotrhala ho, ale stiskla ruku a celkem dost (vytisklé zuby a podlitá ruka) myslím, že kdyby chtěla zlikviduje člověka ani bych možná nemrkla. nikdy by mě nenapadlo že moje "žužu" by někoho kousla, první to byl nějaký nalitý bezďák co se mě šel "zezadu" na zastávce zeptat, zda mám zapalovač, no nestihl to, chtěl mě zezadu chytit za rameno a Aťa po něm skočila, druhý člověk byl od mojeho bývalého přítele kamarád, přišel k nám na návštěvu. Bývalý mu řekl, ať jde zamnou do kuchyně že mu uvařím kafe, no neuvařila...musel projít ke mě přes obývák a tam opět byla Attila, jakmile sáhl na kliku od dveří kuchyně opět mu visela na ruce. Attila je ta černá potvora z profilovky, Chyquita (ta druhá na profilovce) zatím nikoho nekousla.Tím chci jen říct, že pes pokud není nijak psychicky zničený dokáže v situacích zasáhnout a vyhodnocovat krizové stavy. každá z nich váží 30 kg. Pes je na světě od toho aby hlídal svoje pány, tak to u nás bylo vždy, trochu hloupé je aby pán hlídal psa. začněte s fenkou dělat obranu...aby zostřela.

2.1.2017 14:13
asurwic

XXX.XXX.36.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já si vždycky mylsela že máme doma takové trubky...ale moje Attila a tím se teď nechlubím, rafla člověka již dvakrát, nepotrhala ho, ale stiskla ruku a celkem dost (vytisklé zuby a podlitá ruka) myslím, že kdyby chtěla zlikviduje člověka ani bych možná nemrkla. nikdy by mě nenapadlo že moje "žužu" by někoho kousla, první to byl nějaký nalitý bezďák co se mě šel "zezadu" na zastávce zeptat, zda mám zapalovač, no nestihl to, chtěl mě zezadu chytit za rameno a Aťa po něm skočila, druhý člověk byl od mojeho bývalého přítele kamarád, přišel k nám na návštěvu. Bývalý mu řekl, ať jde zamnou do kuchyně že mu uvařím kafe, no neuvařila...musel projít ke mě přes obývák a tam opět byla Attila, jakmile sáhl na kliku od dveří kuchyně opět mu visela na ruce. Attila je ta černá potvora z profilovky, Chyquita (ta druhá na profilovce) zatím nikoho nekousla.Tím chci jen říct, že pes pokud není nijak psychicky zničený dokáže v situacích zasáhnout a vyhodnocovat krizové stavy. každá z nich váží 30 kg. Pes je na světě od toho aby hlídal svoje pány, tak to u nás bylo vždy, trochu hloupé je aby pán hlídal psa. začněte s fenkou dělat obranu...aby zostřela.

Na obranách pes "nezostří". Pokud už to má v sobě, tak se tam naučí techniku zásahu, ale použití v praxi záleží na povaze. Mně zatím hlídali všichni moji psi (obrany nedělám s žádným). I hloupatý retrívr, který je jinak rozený canisterapeut, který na sebe nechá sedat děti a šťourat si od nich v očích, mě v případě ohrožení velice efektivně brání. To samé, když mám doma vrh malých štěňat - první tři týdny přes něj nikdo cizí neprojde dveřmi a to je to jinak úplný moulík.

2.1.2017 14:14
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

No nevím, ale když mi někdo sáhne na kliku od kuchyně, kdo je zvaný dovnitř, tak mi přijde nežádoucí, aby pes někoho pokousal, vím, že třeba pastevci a podobní se zavírají do kotce, když je tam návštěva, aby k něčemu takovému nedošlo.

Neregistrovaný uživatel

2.1.2017 14:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Andrýsek3 napsal(a):
No nevím, ale když mi někdo sáhne na kliku od kuchyně, kdo je zvaný dovnitř, tak mi přijde nežádoucí, aby pes někoho pokousal, vím, že třeba pastevci a podobní se zavírají do kotce, když je tam návštěva, aby k něčemu takovému nedošlo.

Nikomu jinému to nikdy neudělala, je ale pravda že ten kamarád mi byl vždy velmi nesympatický a neměla jsem ho ráda...Attila má ochranitelský sklony od mala, když jsme spávala po noční a chtěl mě třeba odpoledne nějak lišácky zbudit brácha tak ho vždycky vyprovodila z pokoje s vyceněnýma zubama ale nekousla nikoho z rodiny nebo tak.prostě s ní mám absolutně klidné spaní...

2.1.2017 15:39

Nikomu jinému to nikdy neudělala, je ale pravda že ten kamarád mi byl vždy velmi nesympatický a neměla jsem ho ráda...Attila má ochranitelský sklony od mala, když jsme spávala po noční a chtěl mě třeba odpoledne nějak lišácky zbudit brácha tak ho vždycky vyprovodila z pokoje s vyceněnýma zubama ale nekousla nikoho z rodiny nebo tak.prostě s ní mám absolutně klidné spaní...

Když mu neukousla ruku...Tam je pak nejtěžší rozhodnout, jestli psa pochválit, nebo pokárat.

2.1.2017 19:38

No podobnej debilní nápad měl můj manžel, když jsme ještě měli afgána...náš kamarád vozil mému tchánovi, co s námi bydlel v domě obědy a někdy se na dědu nemohl dozvonit a manžel mu řekl, ať prostrčí ruku brankou, že je zevnitř klíč a ať si odemkne...no neodemkl, chrťák ho kousnul, naštěstí také jen upozornění (otisky zubů, žádná krev)...když jsem pak manželovi říkala, jak ho takováhle blbina mohla napadnout, když ví, že ač máme chrta, tak je to docela nekompromisní hlídač, tak mi na to řekl, že si myslel, že by skutečně nekousl, navíc, když tam ten kamarád chodí každej den...že?...

2.1.2017 19:51
bhk

XXX.XXX.210.27

Jasně, že jo. Ale když už by na to mělo opravdu dojít - tak Vám hned v hlavě naskočí co to bude za malér. Normální člověk by to nezkoušel - no agresivní opilec či feták nemá zábrany a nedojde jim, že můžou zničit život nejen sobě. To už je pak lépe použít ten paralyzér a volat tu policii i když to potrvá - nebo chlapy... No pokud by člověk spal a vetřelec už by byl vevnitř...tak vzít lopatu a jít vykopat díru do lesa...neb mám také pochybnosti o našem soudním systému.

Neregistrovaný uživatel

2.1.2017 20:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Když mu neukousla ruku...Tam je pak nejtěžší rozhodnout, jestli psa pochválit, nebo pokárat.

Přesně, nevěděla jsem jak reagovat, ale jak se znám, podobné věci řeším tak že psa pošlu na místo (nemají to jako trest, ale jako klidovou zónu) a snažím se takovou situaci spíš zneutralizovat. Já si myslím že pes, který to má v hlavě srovnané ví kdy má upozornit a kdy fakt škubat, na to škubání doufám nikdy nedojde.

2.1.2017 20:58
jazzinka

XXX.XXX.107.28

bhk napsal(a):
Jasně, že jo. Ale když už by na to mělo opravdu dojít - tak Vám hned v hlavě naskočí co to bude za malér. Normální člověk by to nezkoušel - no agresivní opilec či feták nemá zábrany a nedojde jim, že můžou zničit život nejen sobě. To už je pak lépe použít ten paralyzér a volat tu policii i když to potrvá - nebo chlapy... No pokud by člověk spal a vetřelec už by byl vevnitř...tak vzít lopatu a jít vykopat díru do lesa...neb mám také pochybnosti o našem soudním systému.

Objasněnost vražd v ČR je okolo 90 %.. Raději bych se vydala všanc soudnímu systému rovnou

2.1.2017 21:17
bhk

XXX.XXX.210.27

jazzinka napsal(a):
Objasněnost vražd v ČR je okolo 90 %.. Raději bych se vydala všanc soudnímu systému rovnou

Jejda .. Vražda je, ale přece něco úplně jiného!
A pochopitelně nebylo myšleno vážně, že bych šla někoho zakopávat do lesa
Jen bych se do takové situace dostat fakt nechtěla a přesto jsem k ní byla blízko...Přece jen je tady řeč o něčem jiném.
A ta je o tom, kdyby mě nějaký pitomo vlezl na pozemek, pes ho dorval nebo i hůř.. Já budu ten obviněný v první řadě. V druhé řadě by to odnesl nejspíš pes. To je podle mě špatný systém. Fakt tady by to chtělo v zákoně změnu.

2.1.2017 22:25

bhk napsal(a):
Jejda .. Vražda je, ale přece něco úplně jiného!
A pochopitelně nebylo myšleno vážně, že bych šla někoho zakopávat do lesa
Jen bych se do takové situace dostat fakt nechtěla a přesto jsem k ní byla blízko...Přece jen je tady řeč o něčem jiném.
A ta je o tom, kdyby mě nějaký pitomo vlezl na pozemek, pes ho dorval nebo i hůř.. Já budu ten obviněný v první řadě. V druhé řadě by to odnesl nejspíš pes. To je podle mě špatný systém. Fakt tady by to chtělo v zákoně změnu.

Asi by to mělo být tak, že by pes natvrdo zasahoval až po povelu.
Ale zas aby se nenechal zlikvidovat.
Někdo k vám vleze na pozemek, pes se schová za túji ( rybíz, nebo...) a vyčkává. Narušitel si jde natrhat švestky, pes ho sleduje ( přece ho nedotrhá pro pár švestek ). Narušitel pokračuje v cestě pozemkem a blíží se ke garáži, pes ho zpovzdáli sleduje, ví že páník je autem v hospodě ( na schůzi zahrádkářů...) a přece se s někým nebude prát kvůli sekačce ( zimním gumám...),
narušitel vytáhne paklíč, odemkne si, vstoupí do domu, pes se plíží za ním, narušitel se blíží ke dveřím ložnice, kde spí nic netušící panička, v jeho ruce se cosi zablesklo - ha nůž ! Teď, teď přichází ten správný okamžik - pes skáče, zakusuje se narušiteli do pravého ramene ( ne krku ), poráží ho na zem, stojí mu na prsou a zlobně vrčí. Hluk probudí paničku - fuj, to byl ale zlý sen.

2.1.2017 22:32
rapotacka11

XXX.XXX.32.209

To je komisař Rééx !

2.1.2017 22:37

Někdo k vám vleze na pozemek, pes se schová za túji ( rybíz, nebo...) a vyčkává. Narušitel si jde natrhat švestky, pes ho sleduje ( přece ho nedotrhá pro pár švestek ). Narušitel pokračuje v cestě pozemkem a blíží se ke garáži, pes ho zpovzdáli sleduje, ví že páník je autem v hospodě ( na schůzi zahrádkářů...) a přece se s někým nebude prát kvůli sekačce ( zimním gumám...),
narušitel vytáhne paklíč, odemkne si, vstoupí do domu, pes se plíží za ním, narušitel se blíží ke dveřím ložnice, kde spí nic netušící panička, v jeho ruce se cosi zablesklo - ha nůž ! Teď, teď přichází ten správný okamžik - pes skáče, zakusuje se narušiteli do pravého ramene ( ne krku ), poráží ho na zem, stojí mu na prsou a zlobně vrčí. Hluk probudí paničku - fuj, to byl ale zlý sen.

To jako že má pes nechat kohokoliv poflakovat na jemu svěřeném území? Má ho nechat ukrást ovoce, sekačku? To myslíte vážně?
Na mém oploceném pozemku nemá nikdo cizí co dělat, pokud ho nepozvu já dál. Psa tam mám proto, aby v případě, že tam někdo vnikne, můj majetek ochránil. Pokud kdokoliv překoná překážku (plot), tak ví, že je na cizím pozemku, že tam nemá co dělat a následky si ponese sám.

2.1.2017 22:40

Vy jste tak zaslepená svým ( pozemkem, majetkem, švestkama ), že ani nepoznáte vtip !

2.1.2017 22:42

Vy jste tak zaslepená svým ( pozemkem, majetkem, švestkama ), že ani nepoznáte vtip !

Zaslepená ani ne, ale takové názory, jako ve vašem vtipu, už jsem tu četla několikrát. Pak se těžko rozeznává vtip.

2.1.2017 22:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.209

Jednou napsal starší pán - snad do Psa.
Pán šel večer s RR do parku.
Obestoupili ho nějací výrostkové a pes navolno
mu zmizel.
Pán myslel, že utekl.
Pes odběhl a na tu partičku udělal výpad, rafl,
zase zmizel, zase přiběhl, rafl a tak je zahnal.
A pán zjistil, co má za obránce, který sice
bránil jinak než třeba NO, ale pomohl.

2.1.2017 22:50

rapotacka11 napsal(a):
Jednou napsal starší pán - snad do Psa.
Pán šel večer s RR do parku.
Obestoupili ho nějací výrostkové a pes navolno
mu zmizel.
Pán myslel, že utekl.
Pes odběhl a na tu partičku udělal výpad, rafl,
zase zmizel, zase přiběhl, rafl a tak je zahnal.
A pán zjistil, co má za obránce, který sice
bránil jinak než třeba NO, ale pomohl.

On výcvik NO byl ( u policie, armády ) byl vlastně postavený na obětování psa. Pes se měl zakousnout a držet, ať se děje cokoliv, aby psovod mohl nějak zareagovat. Když byl pachatel ozbrojen, tak to holt pes odnesl.
RR, jestli se nepletu, byl určený k lovu lvů a tak bojoval, jak mu předci veleli. Kdyby se předek zakousl do lva a držel a držel...Musel trhnout a zmizet...atd.

2.1.2017 22:51

Ve vedlejší diskuzi "Pasení s PP" je krásné video.

2.1.2017 23:05
koňadra

XXX.XXX.128.31

Dobrý vtip!
Ale asi takto nějak si zákonodárci představuji tu "přiměřenou obranu". Jenže se asi ještě nenarodil pes s takovou inteligencí, aby tohle všechno pobral a přesně tak se zachoval. A tak mně by stačilo, kdyby můj pes každého nezvaného hosta povalil na zem a držel ho tam tak dlouho, dokud nezavolám policii, aby si ho převzala.
Tohle téma je "...napadení člověka člověkem - a co pes?". Po pravdě, nevím, co pes. Ono to ani nejde moc vyzkoušet, dokud se člověk opravdu nedostane do té situace. Mohu navodit např. simulaci přepadení, ale určitě nebudu v takovém stresu, jako když mně někdo opravdu přepadne. Předpokládám, že ten pes ten rozdíl pozná, že tady opravdu o něco jde, a potom záleží na jeho povaze, jestli se rozhodne mně nějak bránit (ačkoliv nemá žádný služební výcvik) a nebo jednoduše uteče.
Někdy nás ale vlastní psi překvapí. Moje sousedka dostala krásnou masku čarodějnice, rozhodla se, že mne vyděsí, což by se jí i povedlo, kdyby ona dřív s tou maskou na obličeji nevyděsila na dvoře našeho psa, který ji hned nepoznal a šel po ní! K mému i sousedčinému překvapení. Začala křičet a pes ji poznal - asi po hlase, ale nakonec zřejmě i podle pachu, takže k pokousání nedošlo, ale tehdy jsme měly (tedy hlavně sousedka) nahnáno.

3.1.2017 09:01

Kdysi se rozhodl mého psa zkoušet ve venčícím lesíku důchodce-vtipálek. Jak jsme se míjeli, pozdravili, tak mě se slovy"vezmu ti paničku" chytil kolem krku, Já jen zasyčela "jestli vás kousne, tak ho pochválím". A co myslíte pes, s výrazem "tak velký, a takhle blbnou" si klidně čuchal dál.
A přitom to byl pes, já mu říkala "samoútočící". Stačilo, aby se mě někdo v úzké uličce zeptal kolik je hodin, nebo kudy se jde na tramvaj a řval ( na vodítku ).
Při "přepadení" důchodcem přesne věděl, že je to legrace.

3.1.2017 09:09

..."A tak mně by stačilo, kdyby můj pes každého nezvaného hosta povalil na zem a držel ho tam tak dlouho"...
Asi tak nějak by to mělo být. Hlavně ti největší trhači na to mají fyzický fond. A někteří psi to i zvládají.
Např. leonberger ( konkrétní, mého klienta) : Na zahradu vešel řemeslník, o kterém věděli, jen na něj zapomněli. Couval, couval, Andula si ho nechala nacouvat do rohu u kůlny, tam na něj cenila zuby a vrčela. Jen se ho pak nechtěla vzdát a vydat jim ho, museli pro ni s kusem flákoty.

Neregistrovaný uživatel

3.1.2017 09:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Kdysi se rozhodl mého psa zkoušet ve venčícím lesíku důchodce-vtipálek. Jak jsme se míjeli, pozdravili, tak mě se slovy"vezmu ti paničku" chytil kolem krku, Já jen zasyčela "jestli vás kousne, tak ho pochválím". A co myslíte pes, s výrazem "tak velký, a takhle blbnou" si klidně čuchal dál.
A přitom to byl pes, já mu říkala "samoútočící". Stačilo, aby se mě někdo v úzké uličce zeptal kolik je hodin, nebo kudy se jde na tramvaj a řval ( na vodítku ).

Však to říkám, pes se zdravým rozumem, umí vyhodnotit situaci a pozná dle rozpoložení a vysílání signálů svého pána jestli je to žert nebo jde na vážno...naši psi umí lépe číst naše pocity než si myslíme

3.1.2017 09:15

Však to říkám, pes se zdravým rozumem, umí vyhodnotit situaci a pozná dle rozpoložení a vysílání signálů svého pána jestli je to žert nebo jde na vážno...naši psi umí lépe číst naše pocity než si myslíme

U toho psa mi bylo jeho "samoútočení" nepříjemné, aby si někdo nemyslel, že jsem na to byla pyšná.
Když byl dorostenec, tak figuranti na cvičáku odhadovali, že by byl dobrý obranář, já s ním nikdy obrany nechtěla dělat, protože jsem měla za to, že je dobře, že má zábrany do lidí kousat.
Dost lidí mě přesvědčovalo o opaku, že by se zklidnil, kdyby se naučil kousat. Teď už je to jedno, už spí pod hruškou.

Neregistrovaný uživatel

3.1.2017 09:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

U toho psa mi bylo jeho "samoútočení" nepříjemné, aby si někdo nemyslel, že jsem na to byla pyšná.
Když byl dorostenec, tak figuranti na cvičáku odhadovali, že by byl dobrý obranář, já s ním nikdy obrany nechtěla dělat, protože jsem měla za to, že je dobře, že má zábrany do lidí kousat.
Dost lidí mě přesvědčovalo o opaku, že by se zklidnil, kdyby se naučil kousat. Teď už je to jedno, už spí pod hruškou.

Tak budiš mu zem lehká...od našich boxerka byla na obranu perfektní, má doma na poličce pár poháru ale jinak člověka jako tak, nikdy nekousla, figuranta brala jako zábavu

jolyha

3.1.2017 14:11
jolyha

XXX.XXX.229.101

Hezkýýýý, já takovýho psa chciiiiiii snad časem robotika dojde tak daleko, že něco takového zvládne. A že to bude pes na baterky - a co? Aspoň to chovatelé nedokážou zkazit a přeměnit v něco naprosto neužitečného.

3.1.2017 20:35

Myslím že dobře socializovaní psi dokáží vyhodnotit situaci. Měla jsem velkého knírače a o velikonocích mě potkal soused na procházce, už byl pěkně rozveselený a přes moje protesty, že mám sebou psa mi nařezal pomlázkou. Psovi se to nelíbilo, ale nic mu neudělal. Za dva dny přišel soused na návštěvu a náš hary ho natlačil k plotu a krásně mu počůral nohy. A pak že psi nemají smysl pro humor. Přitom při jiných situacích dokázal být velice ochranářský a razantní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík