Primordial VS Barkong Heads (bez obilninové řady)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.12.2016 08:45
keisy12

XXX.XXX.220.78

Které krmivo je pro vás lepší a proč? Máte někdo zkušenosti?

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.12.2016 09:07

Tato krmiva nelze srovnávat.
Primordial má víc masa, ale to je asi vše. A právě to pro jedlíky BH není výhodou - kupují BH kvůli jednoduchosti a "lehkosti", pro výrobu ve VB i čistotě surovin.
Pokud nevadí kuře, kuřecí tuk a pes pobere kolem 30% proteinu, volte Primordial. Tedy.. mám jiné favority.
BH mají o kus méně. Samo i energie. Zkrátka pro jiné psy.

Proč volíte zrovna mezi těmito ?

31.12.2016 16:57
keisy12

XXX.XXX.220.78

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tato krmiva nelze srovnávat.
Primordial má víc masa, ale to je asi vše. A právě to pro jedlíky BH není výhodou - kupují BH kvůli jednoduchosti a "lehkosti", pro výrobu ve VB i čistotě surovin.
Pokud nevadí kuře, kuřecí tuk a pes pobere kolem 30% proteinu, volte Primordial. Tedy.. mám jiné favority.
BH mají o kus méně. Samo i energie. Zkrátka pro jiné psy.

Proč volíte zrovna mezi těmito ?

Nemají obilniny a to má spousta dalších krmiv, ale líbí se mi celkově ten poměr surovin. Jinak mě zaujala tato další krmiva : Carnilove, Platinum, Marp, Doxneo, MACs, Nutram a tyto dvě. Opravdu nevím, co mám vybrat. Pes má alergii na obilniny a chemické látky. Taky bych chtěla pro psa něco s nadprůměrným množstvím proteinu a tuku, ale nechci nic pro aktivní psy (děláme jen agi. a canicross - noc vrcholového). Nechci, aby pes přibíral a ani aby nehubl. Tuky bych si představovala na úrovni tak 14 - 17% a proteinu 27>%.

31.12.2016 17:38

keisy12 napsal(a):
Nemají obilniny a to má spousta dalších krmiv, ale líbí se mi celkově ten poměr surovin. Jinak mě zaujala tato další krmiva : Carnilove, Platinum, Marp, Doxneo, MACs, Nutram a tyto dvě. Opravdu nevím, co mám vybrat. Pes má alergii na obilniny a chemické látky. Taky bych chtěla pro psa něco s nadprůměrným množstvím proteinu a tuku, ale nechci nic pro aktivní psy (děláme jen agi. a canicross - noc vrcholového). Nechci, aby pes přibíral a ani aby nehubl. Tuky bych si představovala na úrovni tak 14 - 17% a proteinu 27>%.

To by se vám mohl líbit Wolfsblut, tak jsou časté hodnoty 26/16.

Ono se ale nedá řídit jen proteiny a tukem - můj měl asi měsíc Dark Forest a energie kolikrát až na zabití, srst ok. A před koncem dvoukilového pytle zaběhl dostihy na jedničku. Sice částečně barfujeme, ale množství masa a tuku jsem s ohledem na granule nijak neupravovala.

31.12.2016 17:41

keisy12 napsal(a):

Tak. Dívám se na rybí verze.
Carnilove salmon - v ČJ dehydrovaný losos (25%), lososový protein (20%), sleďová moučka (10%)
AJ salmon meal (25%), salmon deboned (20%), herring meal (10%)
Takže ani nevím co je tam doopravdy. V jiných recepturách ale jsou většinou moučky a protože chcete něco pořádného a bez chemie...no mně se tohle fakt nelíbí.

Platinum Iberico - na pamlsky, můj pes by mě za tak málo výživy asi vydědil

Marp salmon - 25 procent masa, bez mouček, bez chemie,42% sacharidů,3500kcal/kg, na můj vkus také málo, ale kvalitní jsou, BH je téměř to samé

Doxneo - nevidělo to maso vůbec, jen moučky, nesmyslné

Macs pstruh - maso s moučkou, no..3800kcal, to už jde..ale ne

Nutram se mi nelíbí vůbec. Kdyby jiné neexistovaly, dobře, jedovaté nejsou.

Jenže.

Podívejte na ND, Wolfsblut, Eden, Fish4dogs.
Čerstvé a sušené maso (žádné chemické moučky), využitelnost, a vůbec.

31.12.2016 17:52

ND gf fish - 4375kcal,37/18 (protein/tuk)
Eden ryba 43/17, Original má víc energie, méně bílkovin atd.
Wolfsblut wild plain active - podobně, hodně všeho, ale využitelnost 3460
Grey peak mají stejně energie, ale 24/16
Takže podle p/t se asi řídit nemůžeme, moc.

31.12.2016 17:58
keisy12

XXX.XXX.220.78

Wow to Eden vypadá výborně, ale ta cena to už je trochu moc.

31.12.2016 18:32
tapina

XXX.XXX.211.165

Pro megi

Losos/makrela + krůtí krky/ králičí hřbet
Kachna celá
Jehněčí kýta s kostí a krytím
Vepřová žebra masitá
Vajíčko 1 žloutek na 2 bílky

To má zhruba žádané poměry.
Sacharidy podle potřeby, brambory, řepa, do určité míry šetří bílkoviny.

Osobně si myslím, že když má pes vyšší aktivitu nebo třeba je nějak chronicky nemocný, je pro něho výhodnější jíst "přirozenou" stravu, kvůli postupnějšímu dodání živin, enzymy, ale i stimulaci trávení a s tím mj. ochrana střevní imunity...

31.12.2016 19:12

tapina napsal(a):
Pro megi

Losos/makrela + krůtí krky/ králičí hřbet
Kachna celá
Jehněčí kýta s kostí a krytím
Vepřová žebra masitá
Vajíčko 1 žloutek na 2 bílky

To má zhruba žádané poměry.
Sacharidy podle potřeby, brambory, řepa, do určité míry šetří bílkoviny.

Osobně si myslím, že když má pes vyšší aktivitu nebo třeba je nějak chronicky nemocný, je pro něho výhodnější jíst "přirozenou" stravu, kvůli postupnějšímu dodání živin, enzymy, ale i stimulaci trávení a s tím mj. ochrana střevní imunity...

Samozřejmě máš pravdu.

Když dám jen granule, déle, Megí nevypadá tak hezky a víc spí. Rozdíl oproti masu je vidět okamžitě.
U nemocných, jakkoli, bych nedala ani granuli.
Po tom, co jsem vše pročetla a porovnala, mi zbyly asi 3 značky, které jsou "ok", když teda na cesty, nebo..vlastně ony to jsou výmluvy.
Čerstvé krvavé hovězí maso, které musím rozporcovat, mi nedělá dobře. Také chodím do práce atd. Mohla bych navymýšlet tisíce důvodů.
Vytahnu z mrazáku půl kila masa, (balení z krámu jen rozkuchám na čtvrtiny, nic víc) rozmrzne na lince, něco ují přes den Míca, zbytek dám večer Megí. Nebo nějaký ten kus zvířete, jak píšeš. Kus je lepší než mleté.
Nejvíce načerpá pes z tuku a bílkovin, nejrychleji ze sacharidů ?

Dobře, na některé věci se musí číst - zelenina vcelku a syrová je nanic. Mrkev posekat, dýni uvařit.
Některé zas jsou toxické. Žvýkačky.

Ale jinak stačí selský rozum a pro nejvíc líné krmiče jsou balíky navážené, naměřené s kostmi aj vnitřnostmi, pomalu je to Coleslaw, Cézar a kachna na pomerančích smajlík
Já nezvážila nikdy nic.
Už rok nemám baterku do váhy..

Dovezou mi to domů, já jen vyndám do misky, tak opravdu nevím proč pes = granule.

1.1.2017 08:26
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Samozřejmě máš pravdu.

Když dám jen granule, déle, Megí nevypadá tak hezky a víc spí. Rozdíl oproti masu je vidět okamžitě.
U nemocných, jakkoli, bych nedala ani granuli.
Po tom, co jsem vše pročetla a porovnala, mi zbyly asi 3 značky, které jsou "ok", když teda na cesty, nebo..vlastně ony to jsou výmluvy.
Čerstvé krvavé hovězí maso, které musím rozporcovat, mi nedělá dobře. Také chodím do práce atd. Mohla bych navymýšlet tisíce důvodů.
Vytahnu z mrazáku půl kila masa, (balení z krámu jen rozkuchám na čtvrtiny, nic víc) rozmrzne na lince, něco ují přes den Míca, zbytek dám večer Megí. Nebo nějaký ten kus zvířete, jak píšeš. Kus je lepší než mleté.
Nejvíce načerpá pes z tuku a bílkovin, nejrychleji ze sacharidů ?

Dobře, na některé věci se musí číst - zelenina vcelku a syrová je nanic. Mrkev posekat, dýni uvařit.
Některé zas jsou toxické. Žvýkačky.

Ale jinak stačí selský rozum a pro nejvíc líné krmiče jsou balíky navážené, naměřené s kostmi aj vnitřnostmi, pomalu je to Coleslaw, Cézar a kachna na pomerančích smajlík
Já nezvážila nikdy nic.
Už rok nemám baterku do váhy..

Dovezou mi to domů, já jen vyndám do misky, tak opravdu nevím proč pes = granule.

Kde se dá sehnat takový luxus, že to dovezou až domů už nachystané a jak to vychází cenově?

1.1.2017 08:30

Lorie161 napsal(a):
Kde se dá sehnat takový luxus, že to dovezou až domů už nachystané a jak to vychází cenově?

Domů vozí všichni a Megííí měla na mysli nejspíše komplety, např http://obchod.tutani.cz/komplety/.

1.1.2017 08:40
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Domů vozí všichni a Megííí měla na mysli nejspíše komplety, např http://obchod.tutani.cz/komplety/.

Jé super, díky.

1.1.2017 09:02

Lorie161 napsal(a):
Jé super, díky.

Za málo

1.1.2017 09:38
tapina

XXX.XXX.211.165

Příklad kvůli penězům.

Krmím převážně ryby, králíka, občas krůtí, kachnu, vajíčka, hodně málo jiná masa, k tomu zelenina, brambory, přílohy celkově moc ne, kupuju to normálně v obchodě pro lidi nebo od lidí, co ty králíky chovají. Doplňky málo, po úraze měla celadrin, teď má chlorelu, zelený ječmen, msm. Rybí tuk. Vyjdu max. do 60kč/den u 25kg feny. Což je zhruba cena granulí, kterých zas tak moc nevyhovuje. Na granulích, taky, nevypadá dobře, je hubená.

Aktivita teď menší, protože máme štěně a nemůžou bez sebe být, tak do těch 8km procházky/den, nějaké to lítání s klackem a "lesní agility". Teď jsme byly na odběrech krve a vše super. Zlepšila se jí štítná žláza, přikládám to těm rybám. Na jaře půjdem zas na kolo, bude mít tak 15km/den pomalu s kolem,2 dny v týdnu víc. Přidávat nebudu, protože bude teplo.

Kdyby nebylo hlavní králíci a ryba, bude to cenově o hodně níž, i z obchodu pro lidi, dostanete se pod cenu granulí.

Barfshopy, určitě, hodně ušetříte.

Ty komplety, nebo hrubomleté věci, ale to je fakt pro silné žaludky smajlík

1.1.2017 11:07
Lorie161

XXX.XXX.66.112

tapina napsal(a):
Příklad kvůli penězům.

Krmím převážně ryby, králíka, občas krůtí, kachnu, vajíčka, hodně málo jiná masa, k tomu zelenina, brambory, přílohy celkově moc ne, kupuju to normálně v obchodě pro lidi nebo od lidí, co ty králíky chovají. Doplňky málo, po úraze měla celadrin, teď má chlorelu, zelený ječmen, msm. Rybí tuk. Vyjdu max. do 60kč/den u 25kg feny. Což je zhruba cena granulí, kterých zas tak moc nevyhovuje. Na granulích, taky, nevypadá dobře, je hubená.

Aktivita teď menší, protože máme štěně a nemůžou bez sebe být, tak do těch 8km procházky/den, nějaké to lítání s klackem a "lesní agility". Teď jsme byly na odběrech krve a vše super. Zlepšila se jí štítná žláza, přikládám to těm rybám. Na jaře půjdem zas na kolo, bude mít tak 15km/den pomalu s kolem,2 dny v týdnu víc. Přidávat nebudu, protože bude teplo.

Kdyby nebylo hlavní králíci a ryba, bude to cenově o hodně níž, i z obchodu pro lidi, dostanete se pod cenu granulí.

Barfshopy, určitě, hodně ušetříte.

Ty komplety, nebo hrubomleté věci, ale to je fakt pro silné žaludky smajlík

Abych se přiznala, tak mě se ze syrového navaluje... . Ale pokud to je nabalíčkovaný, tak se v tom člověk nemusí rejpat, ale nevšimla jsem si, že by tam byl rozvor pro Brno.

8.1.2017 18:21
keisy12

XXX.XXX.220.78

10.1.2017 19:35

Jakou dávate psům výživu na klouby? díky za reakce.

Markéta89

11.1.2017 20:13
Markéta89

XXX.XXX.12.90

Určitě se pejskům také dává kloubní výživa, zvlaště pokud je pejsek hodně aktivní zvířátko, jakého máte pejska? podle toho se dává výživa, podle velikosti smajlík napiště co máte a já vám poradím smajlík

12.1.2017 16:09

Mám doma vlčáka, je trošičku více při těle, tak jsem s ním začal chodit na delší procházky, ale právě si myslím, že bych mu měl něco dávat, tak díky za radu, jestli mi poradíte.

12.1.2017 16:13
asurwic

XXX.XXX.36.3

Jakou dávate psům výživu na klouby? díky za reakce.

My nyní začínáme dávat Apto Flex. Více o kloubech zde:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3243615/kloubni-vyziva#a3246809.

13.1.2017 16:40

Díky za radu, já nakonec zašel za veterinářem a ten mi doporučil tohle http://www.woykoff.com/arthronis-faze-5.

14.1.2017 18:34

Nemáte někdo zkušenost s těmito granulemi? Goodstuff Adult Chicken & Turkey Dry.

15.1.2017 13:11
Patrikfazel

XXX.XXX.187.32

Ty prášky Douky dávám taky psovi smajlík také mi je doporučil veterinář smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík