Ahojky, nevím sice jestli tady něco takového bylo, ale můžete sem prosím posílat foto vašich jorkšírů, napadlo mě udělat fotoalbum jorkšírů v PC mám taky jorka, ale chtěla bych různé fotky. Kdo se nechce zapojit prosím nepište tady blbosti.. Všem zúčastněným moc děkuji!
Přikládám fotky mého mazla
K fotkám přikládejte i popisky
Znovu moc děkuji!
Aktevi

XXX.XXX.243.228
Ja by som sa tu chcela opytat, existuju dva druhy yorkov. Jedny maju male oci vsadene hlboko a jedny velke vpredu / vid moja na obrazku / tak ci je nejaky specialny nazov pre yorkov takych a takych...keby som si chcela v buducnosti kupit chcela by som ako mam teraz a neviem ako takeho hladat, kedze steniatka oboch su rovnake, az neskor sa vyrysuju.
Aktevi
napsal(a):
Ja by som sa tu chcela opytat, existuju dva druhy yorkov. Jedny maju male oci vsadene hlboko a jedny velke vpredu / vid moja na obrazku / tak ci je nejaky specialny nazov pre yorkov takych a takych...keby som si chcela v buducnosti kupit chcela by som ako mam teraz a neviem ako takeho hladat, kedze steniatka oboch su rovnake, az neskor sa vyrysuju.
Ne je jen jeden jork, žádné poddruhy nejsou
my máme fenku jorka- 2r.
Aktevi
napsal(a):
Jo existují. Jorkšírský teriér a, vořech jako jorkšír"
Markéta80
napsal(a):
bohužel a těch o jsou jen jako jorci je šílený množství
Víte, že kdybyste tu nebyla vy a neměla tu fotky svojí feny, asi bych už ani nevěděla, jak opravdický jork vypadá? Když jsem byla předškolní děcko, u nás v ulici bydlela paní, co jich měla 5. Všechno fenky s mašličkama. Tehdy byla pro všechny strašně divná, že má psi s PP... K čemu přece. Byly přesně jako ta vaše.
Od té doby, jsem snad jorka, jakože fakt jorka, neviděla... až u vás.
V mém okolí jsou samí vokšíři. To je ten vořech jako jorkšír.
Atheira
napsal(a):
Víte, že kdybyste tu nebyla vy a neměla tu fotky svojí feny, asi bych už ani nevěděla, jak opravdický jork vypadá? Když jsem byla předškolní děcko, u nás v ulici bydlela paní, co jich měla 5. Všechno fenky s mašličkama. Tehdy byla pro všechny strašně divná, že má psi s PP... K čemu přece. Byly přesně jako ta vaše.
Ha To stejné jsem chtěla napsat i já...
Aktevi
napsal(a):
Nejdříve si pořádně přečtěte standard plemene a pak melte nesmysly.
Atheira
napsal(a):
bohužel, já taky roky říkala že jorka nikdy domů enchci, že je labilní, agresivní, uštěkaný a vzhledově divný. no paks e stalo že jto bylo že bud psa bez podsady nebo nic, manžel řekl že psa ano, at vyberu ale že nic velkého- což znamená že i kavalír je velikej a nechtěli jsme ani jeden bílou srst no a já začala hledat a vždy mě z toho nejlépe vyšel jork tak jsme začala víc hledat a zjistila že povaha jorka je zcela jiná než co vidim v ulicích a kdžy sjme jela za chovatelkou a ona i s fenama mě šla naproti na zastávku tak mě došlo že to i vidim u nás s jorkem nemá co dělat. feny bez vodítek a poslouchali na slovo pak běžely obě ke mě ale neštěkali naopak se chtěli pomazlit , u paní doma sjem taky neviděla sebemenší agresivitu, naopak si na mě matka štěnat lehla a naše je to samé, neni teda až takový mazel jako grifonek ale grifon je zase extrém .manžel říká že to má výstavy v genech, jakmile vidí nějaký stupínek hned si na něj stoupne a čeká . Jsme velkoměsto ale jorků v delší srsti minimum, manžel potkával na jedné trase 3 jorky s dl srstí, dal se s paní do řeči a jsou výstavní. jinak bohužel, vše je to šedé a většinou už na dálku si řekne co to je Minule jsme šla s nejstaršim synem proti nám fakt velký jork a syn se na mě podíval a říkal že by se naše Ája do něj vešla 10x , ale on byl fakt veliký a strašně vysoký, uši dolů , s jorkem max trošku barva srsti
na jorkovi je nejkrásnější ta srst, zase tak náročná ta péče neni a jak někdo jorka ostříhá tak je z toho jiný pes . manžel teda říkal že jorka klidně ale bude se stříhat a když sjme jí měli tak když už měla delší srst tak prý at už jí dělam culík a najednou už asi zapoměl že jí chce stříhat, prý si myslel že jí dlouhá srst bude vadit ale nechá se česat jen ode mě. V genech má hodně kvalitní srst takže denně max 5-10 minut, fakt rychlovka ale ten výsledek kud vim že mě vadí péče o srst nikdy si jorka nepořídim. ostříhaný jork má i najendou divný čumák prostě k němu t dl srst patří i když jí srst zastříhnu tak pořád jí má krásně dlouhou
Markéta80
napsal(a):
bohužel, já taky roky říkala že jorka nikdy domů enchci, že je labilní, agresivní, uštěkaný a vzhledově divný. no paks e stalo že jto bylo že bud psa bez podsady nebo nic, manžel řekl že psa ano, at vyberu ale že nic velkého- což znamená že i kavalír je velikej a nechtěli jsme ani jeden bílou srst no a já začala hledat a vždy mě z toho nejlépe vyšel jork tak jsme začala víc hledat a zjistila že povaha jorka je zcela jiná než co vidim v ulicích a kdžy sjme jela za chovatelkou a ona i s fenama mě šla naproti na zastávku tak mě došlo že to i vidim u nás s jorkem nemá co dělat. feny bez vodítek a poslouchali na slovo pak běžely obě ke mě ale neštěkali naopak se chtěli pomazlit , u paní doma sjem taky neviděla sebemenší agresivitu, naopak si na mě matka štěnat lehla a naše je to samé, neni teda až takový mazel jako grifonek ale grifon je zase extrém .manžel říká že to má výstavy v genech, jakmile vidí nějaký stupínek hned si na něj stoupne a čeká . Jsme velkoměsto ale jorků v delší srsti minimum, manžel potkával na jedné trase 3 jorky s dl srstí, dal se s paní do řeči a jsou výstavní. jinak bohužel, vše je to šedé a většinou už na dálku si řekne co to je Minule jsme šla s nejstaršim synem proti nám fakt velký jork a syn se na mě podíval a říkal že by se naše Ája do něj vešla 10x , ale on byl fakt veliký a strašně vysoký, uši dolů , s jorkem max trošku barva srsti
na jorkovi je nejkrásnější ta srst, zase tak náročná ta péče neni a jak někdo jorka ostříhá tak je z toho jiný pes . manžel teda říkal že jorka klidně ale bude se stříhat a když sjme jí měli tak když už měla delší srst tak prý at už jí dělam culík a najednou už asi zapoměl že jí chce stříhat, prý si myslel že jí dlouhá srst bude vadit ale nechá se česat jen ode mě. V genech má hodně kvalitní srst takže denně max 5-10 minut, fakt rychlovka ale ten výsledek kud vim že mě vadí péče o srst nikdy si jorka nepořídim. ostříhaný jork má i najendou divný čumák prostě k němu t dl srst patří i když jí srst zastříhnu tak pořád jí má krásně dlouhou
Ostříhanej jork, potažmo i to všechno, co se za jorka vydává, je jak štětka do komína.
Aktevi

XXX.XXX.243.228
blackserigala
napsal(a):
Nejdříve si pořádně přečtěte standard plemene a pak melte nesmysly.
Nechapem co ste chceli vasim prispevkom povedat...slusne som sa opytala, nakolko mam yorka 14 rokov a vidim, ze sa lisia v tvári ! Preto sa pytam ze ked si RAZ BUDEM kupovat, ako rozlisim ze chcem ako je moja, na nete v inzeratoch vyzeraju vsetky rovnako.
/ moju totiz milujem viac ako seba a zial je uz starucka a srdiecko uz neposlucha ako ma, fňuk /
Nalavo je moja a napravo jednej pani z ulice...takze rozdiel tam je.
Aktevi
napsal(a):
Nechapem co ste chceli vasim prispevkom povedat...slusne som sa opytala, nakolko mam yorka 14 rokov a vidim, ze sa lisia v tvári ! Preto sa pytam ze ked si RAZ BUDEM kupovat, ako rozlisim ze chcem ako je moja, na nete v inzeratoch vyzeraju vsetky rovnako.
/ moju totiz milujem viac ako seba a zial je uz starucka a srdiecko uz neposlucha ako ma, fňuk /
Prectete si diskuzi, tady se Vam snazi sdelit, ze skoro vsichni jorci jsou bez pp, tudiz krizenci, pokud chcete jorka, kupte si ho s pp, je jen jeden jork a jak ma vypadat jork se mrkni na fotku od Markety80.
Aktevi
napsal(a):
Ano, rozdíl tam je.
Jestli je ta vaše fenka s PP, bude další s PP stejná.
Jestli je bez PP a další bude zase bez PP, bude to loterie.
Pochopeno?
Aktevi
napsal(a):
Tady máte pár fotek pro porovnání. Viz. odkaz chovní psi. Jorkové si dokáží být podobní- http://www.cmkchyt.cz.
Každé plemeno má svůj standard. U některých jsou různé velikosti (např. pudl, jezevčík, knírač), u jorka NE. Jork je jen jeden. A na to dohlíží chovatelé, tzn. ne ti pseudochovatelé z parku, co viděli u souseda pěknýho skorojorka a k jejích Fifince by se hodil, protože pán tvrdil, že rodiče toho jeho měli asi PP. Myslím skutečné chovatele, registrované pod organizací, která na chov dohlíží.
Proto se vede plemenná kniha, pořádají se výstavy a bonitace, vydávají se oficiální průkazy původu. Aby se nestalo, že jeden pes bude mít oči vpředu a druhý za ušima Aby jeden neměl 3 kg a druhý 10 kg. Takoví chovatelé se snaží, aby jejich odchovy se co nejvíce podobali tomu ideálu (= standardu plemene) ve všech parametrech - velikosti, tvaru a poměru těla, hlavy, barvy, srsti, postavení očí, uší atd. atd. Navíc se snaží vyloučit nemoci, kterými dané plemeno trpí.
Už to chápete?
Takže jestli chcete jorkšírského teriéra, musíte zajít do registrované chovatelské stanice pod FCI a koupit si štěně s průkazem původu.
Jestli ale váš nynější pes není s PP, tak je možný, že už takovýho "jorka" opravdu nenajdete.
Aktevi
napsal(a):
Já zase nechápu, že vlastníte nějaké plemeno, nebo si aspoň myslíte že ho máte, a nevíte o něm absolutně nic.
blackserigala
napsal(a):
Já zase nechápu, že vlastníte nějaké plemeno, nebo si aspoň myslíte že ho máte, a nevíte o něm absolutně nic.
Náhodou je to ale docela zajímavý dotaz, co má paní. Co jsem našla, pro zajímavost, standard, ten popis hlavy, očí je poměrně plytký, takže, čistě jen podle toho textu, bych odpověď nevěděla. Ale chovatelé to určitě vědí.
Jak to teda je, jaký má mít správně jorkšírský teriér pohled? Vlastními slovy
No furt je víc znát svého vlastního psa, než plemeno.
Aktevi
napsal(a):
Neni to křížené s čivavou? Jork je prostě jen jeden a ano když jsem hledala fenku pro nás tak někdy už de fotky jsem věděla že takové štěně prostě ne. Pak jsem našla naší a když jsme si pak našla fotku jejich matky tak jsem věděla že chci od ní štěně, má jemné rysy a i jejich otec má hodně milý pohled tak bylo jasno a v tu chvíli jsem ani neřešila peníze. Pokud jorka jedině s PP, jinak z toho vyroste kde co, jen ne jork Dle fotek ani jden neni s PP a všechny co tady jsou tak to jen jako vzdáleně jork vypadá ale všichni šedivé zda což prostě už tohle je špatně, většina má víc jak 5kg, uši dolů, jorci jsou moc moderní takže to chce vybírat, copak vzhled ale když u bez PP tam klidně šoupnou agresivní jedince... My hledali cca půl roku.
Naše už v 6 týdnech měla uši postavené , to je neskutečné jak byla malinká
Fiona.Praha
napsal(a):
York přikřížený shitzu a ještě něčím a v Německu prodávaný pod názvem Biewer york (začal ho křížit pan Biewer s manželkou). Pod FCI je to neuznané plemeno.
Takže v podstatě kříženec yorka.
Ale ty ceny, u nás je chovka, s paní jsme mluvila. Má teda fakt hezké psy ale ty ceny. Mě se líbí spíš klasika, mě ten biewer at je sebe hezčí jorka nepřipomíná
A dneska odpoledne zážitek , šla jsem teda se štěnětem grifonka, potkala mě paní že je nádherná tak si jí hladila a po chvilce že je to krásný jork ale měla bych podlepovat uši at se jí postaví. snažila jsem se vysvětlit že tohle s jorkem přece nemá nic společného ktak mě řekla že kdo ví od kud jsme to štěně koupila ale tohle je 100% jork
jo celý jork, dlouhé nohy, uši dolů, čumák placka
Markéta80
napsal(a):
Ale ty ceny, u nás je chovka, s paní jsme mluvila. Má teda fakt hezké psy ale ty ceny. Mě se líbí spíš klasika, mě ten biewer at je sebe hezčí jorka nepřipomíná
Ceny...protože je to něco extra, teda bylo. No a pár lidí chytilo příležitost za pačesy, nakoupilo biewery, nastudovali cosi o IBC a "chovají". A jak to bývá, tak mnoho lidí nepotřebuje PP a tak se množí i bez PP.
No a výsledek je (jak už jsem psala) - york všech možných i nemožných výšek, délek, barev, postavení uší, váhových kategorií i povah
No a když to lidi kupují, ceny podle toho vypadají.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Fiona.Praha
napsal(a):
York přikřížený shitzu a ještě něčím a v Německu prodávaný pod názvem Biewer york (začal ho křížit pan Biewer s manželkou). Pod FCI je to neuznané plemeno.
Takže v podstatě kříženec yorka.
Není pravda, na Slovensku je pod FCI a je to jen barevná odchylka, furt jork.
Co tady kříží, není biewer.
Markéta80
napsal(a):
A dneska odpoledne zážitek , šla jsem teda se štěnětem grifonka, potkala mě paní že je nádherná tak si jí hladila a po chvilce že je to krásný jork ale měla bych podlepovat uši at se jí postaví. snažila jsem se vysvětlit že tohle s jorkem přece nemá nic společného ktak mě řekla že kdo ví od kud jsme to štěně koupila ale tohle je 100% jork
Jasný jork.
Mě se tedy Biewer jorkšíři líbí hodně, nepořídila bych si ho, protože nevím jak to mají ty jiné organizace, ale co čtu tak nic moc.
A vaše je taky krásná s tou mašličkou, neumím si představit psa takhle neostrihaneho, asi bych furt říkala, že je to "ona", nemáte fotku otce vaší Áji?
Markéta80
napsal(a):
Moje teta před lety mívala adoptovaného sprsklíka s grifonkem, většina vzhledu grifonek, ale měl větší plachtící uši (ani nestály ani nebyly klopené :D). Nikoho nikdy ani nenapadlo, že by to mohlo mít něco společného s jorkem, zato mu všichni říkali gremlin.

Fiona.Praha
napsal(a):
Nebudu se dohadovat, ale není divné, že pro jednu evropskou zemi to není plemeno uznané FCI a pro druhou (hnedle vedle) je?
Normální, viz novof. pes - tu je hnědý ok, jinde ne, dobrman to samé,...jestli FCI sdružuje pomalu celou planetu, tak nejen Evropa, ale vše ať je stejné, si myslím.. tedy ne divné, ale trapné. Na co. Tak buď chci teda produkovat a starat se o pp psy nebo.. co to jako je.
Aktevi

XXX.XXX.243.228
Dakujem za vysvetlenia, ste zlati ☺.
Ako som pisala moja ma 14 rokov a na yorka je az prilis poslusna, rozumna. Nikdy nebola agresivna alebo energicka. Ja som si ju "adoptovala " od povodnej majitelky, nakolko byvala doma sama a tak jej uz niekolko dlhych rokov poskytujeme milujuci domov. Je to zlaticko. Preto by som raz chcela podobneho psika ako je nasa...no a z toho dovodu sa pytam, ze poznam yorkov s ocami velkymi, ktore su viac vpredu a s ocami malinkymi hlboko vnutri..
Este raz dakujem.

Markéta80
napsal(a):
Až vyroste, tak bude jasná, u štěněte není taková obří záměna nic neobvyklého. To já mám dospělou maxi variantu krysaříka s originální barvou - nedávno nám to řekl už druhý člověk.
Ale abych neodbíhala od jorků. Včera jsme se bavili s paní (můj pes na vrcholu blaha, byla to zdatná drbačka), která vyprávěla, jak má fenku jorka, že by si s tím mým zablba. Pak měla krátký hovor a zajásala, že je skoro doma a syn volal, že jde venčit. Vyřítila se vysmátá střapatá fena, stejně velká jako můj desetikilový chlap. Byla bezvadná, ale musela jsem se smát, protože jsem v očekávání jorka tomu mému preventivně zasekla flexinu, aby se "mrňousek" nepolekal, kdyby jí chtěl radostně pofackovat.

tapina
napsal(a):
Náhodou je to ale docela zajímavý dotaz, co má paní. Co jsem našla, pro zajímavost, standard, ten popis hlavy, očí je poměrně plytký, takže, čistě jen podle toho textu, bych odpověď nevěděla. Ale chovatelé to určitě vědí.
Jak to teda je, jaký má mít správně jorkšírský teriér pohled? Vlastními slovy
No furt je víc znát svého vlastního psa, než plemeno.
;-).

Aktevi
napsal(a):
Dakujem za vysvetlenia, ste zlati ☺.
Ako som pisala moja ma 14 rokov a na yorka je az prilis poslusna, rozumna. Nikdy nebola agresivna alebo energicka. Ja som si ju "adoptovala " od povodnej majitelky, nakolko byvala doma sama a tak jej uz niekolko dlhych rokov poskytujeme milujuci domov. Je to zlaticko. Preto by som raz chcela podobneho psika ako je nasa...no a z toho dovodu sa pytam, ze poznam yorkov s ocami velkymi, ktore su viac vpredu a s ocami malinkymi hlboko vnutri..
Este raz dakujem.
Tak pátrejte po chovatelských stanicích a vybírejte podle rodičů. Tam máte slušnou šanci, že bude vybrané štěňátko po nich. "Konečná povaha" pejska už pak bude z velké části i na vás.
Andrýsek3
napsal(a):
Jasný jork.
Mě se tedy Biewer jorkšíři líbí hodně, nepořídila bych si ho, protože nevím jak to mají ty jiné organizace, ale co čtu tak nic moc.
A vaše je taky krásná s tou mašličkou, neumím si představit psa takhle neostrihaneho, asi bych furt říkala, že je to "ona", nemáte fotku otce vaší Áji?
Mám , našla jsem nakonec i fotku babičky z otcovo strany a naše je hodně po ní , mě se právě líbí v srsti, jasně když nebalíčkuji nikdy to nebude mít na zem ale vzít mašinkou to ne
napsal(a):
Až vyroste, tak bude jasná, u štěněte není taková obří záměna nic neobvyklého. To já mám dospělou maxi variantu krysaříka s originální barvou - nedávno nám to řekl už druhý člověk.
Ale abych neodbíhala od jorků. Včera jsme se bavili s paní (můj pes na vrcholu blaha, byla to zdatná drbačka), která vyprávěla, jak má fenku jorka, že by si s tím mým zablba. Pak měla krátký hovor a zajásala, že je skoro doma a syn volal, že jde venčit. Vyřítila se vysmátá střapatá fena, stejně velká jako můj desetikilový chlap. Byla bezvadná, ale musela jsem se smát, protože jsem v očekávání jorka tomu mému preventivně zasekla flexinu, aby se "mrňousek" nepolekal, kdyby jí chtěl radostně pofackovat.
naše je fakt malá, vždy když vidím i celkem velikostně jorka tak naše je prcek, štěně na výšku už je větší hlavně ty dlouhé nohy To už jsem dostala vysvětlení že já mam toho šálkového ale oni chtěli zdravého tak mají xl a prý jestli je nespojíme a budou tak cca 5kg což prý je vel M . Teď hárá tak je veselo a když řeknu že naše hárá tak prý to nevadí, klidně si od nás štěnátko vezmou to určitě, žádné užívání nebude . Jedna paní v čem je problém že ten jejich je s PP, říkám že to je fajn ale i kdybych chtěla tak přece nezkřížím jorka a bišona
Markéta80
napsal(a):
Mám , našla jsem nakonec i fotku babičky z otcovo strany a naše je hodně po ní , mě se právě líbí v srsti, jasně když nebalíčkuji nikdy to nebude mít na zem ale vzít mašinkou to ne
Fešáák. Mě se to takhle dlouhé líbí, ale u samců mě to furt s tou mašlí evokuje fenku, každýmu výstavnímu jorovi bych říkala ona. Ale je to sakra rozdíl, než to co potkáváme.
Andrýsek3
napsal(a):
Fešáák. Mě se to takhle dlouhé líbí, ale u samců mě to furt s tou mašlí evokuje fenku, každýmu výstavnímu jorovi bych říkala ona. Ale je to sakra rozdíl, než to co potkáváme.
Manžel vždy říkal že klukovi červenou mašli by nedal a ted když naší dám jinou barvu tak prý že už to chápe a že ta červená k nim sedí fakt nejvíc. Ale psa v srsti to nevím, potkala jsem dva s dl srstí i když neupravený, bylo na dálku vidět jak to mají zacuchané ale pak když jsem viděla jak zvedli nohu a ted všechna moč tekla po chlupech , zlatá fena . Jo jak je jork v srsti je to nesrovnatelné, vypadá že je i větší. Její matka se mě líbila hned
Markéta80
napsal(a):
Nádhera, jak se pečuje o takovou srst? Tedy, když se nebalíčkuje. Používá se olej? A, pri kazdodennim rozcesavani se cese nasucho nebo s rozcesavacem?
Lexaurin
napsal(a):
Nádhera, jak se pečuje o takovou srst? Tedy, když se nebalíčkuje. Používá se olej? A, pri kazdodennim rozcesavani se cese nasucho nebo s rozcesavacem?
Já právě na výstavy nechodím tak nebalíčkuji, max ob den přečešu culík a pak kw hřebenem vezmu celé tělo. mam rozčesávač ale ten jen když má něco fakt zacuchané, hlavně na hlavě. je důležité jak má pes kvalitní srst, naše jí má hodně kvalitní takže se jí necuchá ale stejně si na česání nezvykla. kdo balíčkuje tak srst stříká olejem a balíčkuje se cca 1x týdně takže ve výsledku ta péče o srst je méně častá, tim že nebalíčkuji se srst obrušuje ale většinou zastřihnu cca 1cm aby neměla chlupy až na zem . Já to řešila s chovatelkou že teda nevim jestli to zvládnu tu péči a paní ě říkala že pokud budu česat pravidelně bude to trvat pá minut a měla pravdu a po vykoupání se češe skoro sama . Používam šampon i balzám kw ale nekoupu tak často, hlavně přes zimu. Pokud bych jí nečesala týden je to špatně ale stejně i kdybych nechtěla donutí mě to, protože z culíku jí pak všude lítají chlupy tak přečešu culík a je to . chovatelka mě říkala že všechny co měla vždy až do konce života měly dlouhou srst. ted jí hodně cuchá štěně no tak se snažím jí česat denně, kw hřeben je téměř zázračný Kosmetika drahá ale zase se hodně ředí takže vydrží dlouho
Markéta80
napsal(a):
Já právě na výstavy nechodím tak nebalíčkuji, max ob den přečešu culík a pak kw hřebenem vezmu celé tělo. mam rozčesávač ale ten jen když má něco fakt zacuchané, hlavně na hlavě. je důležité jak má pes kvalitní srst, naše jí má hodně kvalitní takže se jí necuchá ale stejně si na česání nezvykla. kdo balíčkuje tak srst stříká olejem a balíčkuje se cca 1x týdně takže ve výsledku ta péče o srst je méně častá, tim že nebalíčkuji se srst obrušuje ale většinou zastřihnu cca 1cm aby neměla chlupy až na zem . Já to řešila s chovatelkou že teda nevim jestli to zvládnu tu péči a paní ě říkala že pokud budu česat pravidelně bude to trvat pá minut a měla pravdu a po vykoupání se češe skoro sama . Používam šampon i balzám kw ale nekoupu tak často, hlavně přes zimu. Pokud bych jí nečesala týden je to špatně ale stejně i kdybych nechtěla donutí mě to, protože z culíku jí pak všude lítají chlupy tak přečešu culík a je to . chovatelka mě říkala že všechny co měla vždy až do konce života měly dlouhou srst. ted jí hodně cuchá štěně no tak se snažím jí česat denně, kw hřeben je téměř zázračný Kosmetika drahá ale zase se hodně ředí takže vydrží dlouho
O cenách psi kosmetiky bych mohla psát knihu . Ale co by člověk pro milacky neudelal . Ja jsem na FB narazila na yorkovou skupinu a takové ty výstavní kousky tam často osetruji Biosilkem, CHI infusion, coz je teda vse zalozeno na bazi silikonu, tak nevim. Ale srst maji krasnou, lesklou.
Fiona.Praha
napsal(a):
Nebudu se dohadovat, ale není divné, že pro jednu evropskou zemi to není plemeno uznané FCI a pro druhou (hnedle vedle) je?
Http://skj.sk/phpmenu.php?s=24
http://www.biewer-yorkshire.wbl.sk/.
Fiona.Praha
napsal(a):
Není. Biewer je neuznané plemeno a tudíž je v kompetenci příslušné členské země, zda pro něj bude vést registr nebo ne.
To Megiii: Hnědého newfoundlanda vystavíte v každé členské zemi FCI, jelikož tato barva je uvedena ve standardu jako schválený barevný ráz. Standard je závazný pro všechny členy FCI, sestavuje a spravuje ho krajina původu.
Aktevi
napsal(a):
Předpokládám, že Vaše fenka je bez PP. Celkově to není tak úplně typický jork (k tomu má blíž spíše pes Vaší sousedky). Tipovala bych na příměs čivavy, právě kvůli těm vypouklým očím.
Máte dvě možnosti. Buď si pořídíte papírovou fenku a budete +/- vědět, jak bude v dospělosti vypadat. Nebo sáhnete po štěněti bez PP a pak je to sázka do loterie. Sama vidíte, že sídlištní téměř-jorci se liší kus od kus - velikostí, tvarem hlavy, strukturou a kvalitou srsti, výrazem...
Na Vašem místě bych nehledala duplikát stávající feny, ale originál. Nové štěně Vám jí stejně nenahradí a Vy budete zbytečně pořád porovnávat. Pejsci bohužel žijí kratší dobu než my a nezbývá než se smířit s koloběhem života.

balisek
napsal(a):
Není. Biewer je neuznané plemeno a tudíž je v kompetenci příslušné členské země, zda pro něj bude vést registr nebo ne.
To Megiii: Hnědého newfoundlanda vystavíte v každé členské zemi FCI, jelikož tato barva je uvedena ve standardu jako schválený barevný ráz. Standard je závazný pro všechny členy FCI, sestavuje a spravuje ho krajina původu.
Jen rýpu. Původ nf psa je totiž v Kanadě a ta není v FCI a má pro nf psa jiný standard než FCI. Uznává černé a landseery.
Modrý dobrmánek se najednou neuznává atd. Změna kvůli uším, ok, jiné věci mě zkrátka dost udivují.
Lexaurin
napsal(a):
O cenách psi kosmetiky bych mohla psát knihu . Ale co by člověk pro milacky neudelal . Ja jsem na FB narazila na yorkovou skupinu a takové ty výstavní kousky tam často osetruji Biosilkem, CHI infusion, coz je teda vse zalozeno na bazi silikonu, tak nevim. Ale srst maji krasnou, lesklou.
Já používám jen KW a jsem fakt spokojená, cca celý týden po vykoupání se to vše češe samo. U výstavních se balíčkovat musí. naše se právě taky leskne, někdy když vidim jiné tak jí mají matnou, vlní se , nebo nejčastější argument že pejska nebudu trápit, raději ho vezmou mašinkou , mašinkou beru jen uši
Markéta80
napsal(a):
Já používám jen KW a jsem fakt spokojená, cca celý týden po vykoupání se to vše češe samo. U výstavních se balíčkovat musí. naše se právě taky leskne, někdy když vidim jiné tak jí mají matnou, vlní se , nebo nejčastější argument že pejska nebudu trápit, raději ho vezmou mašinkou , mašinkou beru jen uši
Leskne, krasne, a po tom tydnu koupete zase? Vim, ze doporucuje pi.Nemcova z profikosmetiky kouost a tyden, dojud jde srst krasne cesat.
jolyha

XXX.XXX.229.101
balisek
napsal(a):
To, co odpovídáte Megiii není pravda. Stačí kouknout např na italského chrtíka. Standard stejný, ale ve skandinavii je šampionem hafo zvířat, která by u nás byla z posuzování vyloučena. Značně se v různých zemích liší povolená velikost bílých znaků. U nás budete na výstavě se znakáčem vyhozeni, pokud zajedete na sever, můžete mít šampina nato tata - když bude pes jinak vysoce kvalitní samozřejmě, až na bílé znaky - u nás nepovolené. U nás znakáče nikdo neuchovní, tam se na nich chová běžně. A takových plemen je víc.
Lexaurin
napsal(a):
Leskne, krasne, a po tom tydnu koupete zase? Vim, ze doporucuje pi.Nemcova z profikosmetiky kouost a tyden, dojud jde srst krasne cesat.
Většinou 1x 14 dní, přes zimu 1xměsíc. Jo týden po koupání je to super a jak voní .U grifonka je to vše naopak, koupat minimálně, trimovat , musim mrknout i na nějaký šampon ale zase to neřešim protože ted bych jí stejně nekoupala, na trimování asi jí vezmu do salonu protože jsme vždy měla psa s dlouhou srstí a trimovat neumím a tam by mohli mít i nějakou kosmetiku. chovatelka jorků mě to řekla hned že má kvalitní srst mít po kom takže česání nebude problém, i když se celá vytřepe tak se jí dělá pěšinka sama. a ihned po vyčesání má krásně tmavou barvu
jolyha
napsal(a):
To, co odpovídáte Megiii není pravda. Stačí kouknout např na italského chrtíka. Standard stejný, ale ve skandinavii je šampionem hafo zvířat, která by u nás byla z posuzování vyloučena. Značně se v různých zemích liší povolená velikost bílých znaků. U nás budete na výstavě se znakáčem vyhozeni, pokud zajedete na sever, můžete mít šampina nato tata - když bude pes jinak vysoce kvalitní samozřejmě, až na bílé znaky - u nás nepovolené. U nás znakáče nikdo neuchovní, tam se na nich chová běžně. A takových plemen je víc.
Ale to není o standardu, ale o jeho výkladu. V případě italského chrtíka říká: "White is tolerated only on the chest and feet (bílá je tolerovaná pouze na hrudi a tlapkách)."
Jelikož povolená plocha bílých znaků není přesně definována, "bílá na hrudi" může pro někoho znamenat malý flíček a pro jiného límec pomalu kolem celého krku.
Nemá to však nic společného s tím, co můžete nebo nemůžete v rámci FCI výstav předvádět a už vůbec ne se zněním standardů.

Hm. Krk a hruď je docela něco jiného. Se to tu řešilo loni, chrtík s bílým límcem. Vysvětlení nikdo nedal. Hruď. Co se tam chce vykládat.
Ale ten jork teda jak to je. Placatá ne kulatá hlava a živé oči
Má megi taky. Hehe má plno psů, protože si to vyložíme každý jinak
No nic, radši jdu
Markéta80
napsal(a):
Většinou 1x 14 dní, přes zimu 1xměsíc. Jo týden po koupání je to super a jak voní .U grifonka je to vše naopak, koupat minimálně, trimovat , musim mrknout i na nějaký šampon ale zase to neřešim protože ted bych jí stejně nekoupala, na trimování asi jí vezmu do salonu protože jsme vždy měla psa s dlouhou srstí a trimovat neumím a tam by mohli mít i nějakou kosmetiku. chovatelka jorků mě to řekla hned že má kvalitní srst mít po kom takže česání nebude problém, i když se celá vytřepe tak se jí dělá pěšinka sama. a ihned po vyčesání má krásně tmavou barvu
Joooo, tak to ja trimovani take vubec neznam. Ale tato srst se urcite nemusi moc koupat. Mne moje "kadernice" psi, co mi striha havanskeho kluka rikala, ze srst je vyzivovana prirozene pri cesani cca do 4 cm od kuze, proto se ta dlouhosrsta plemena musi koupat a kphlavne kondicionovat casteji
. Nevim, kde tu info vzala, ale zda se mi to pravdive, protoze ostrihaneho havanaka takrka cesat nemusim a holky v srsti se cuchají vice.
napsal(a):
Hm. Krk a hruď je docela něco jiného. Se to tu řešilo loni, chrtík s bílým límcem. Vysvětlení nikdo nedal. Hruď. Co se tam chce vykládat.
Ale ten jork teda jak to je. Placatá ne kulatá hlava a živé oči
Má megi taky. Hehe má plno psů, protože si to vyložíme každý jinak
No nic, radši jdu
Já se s Vámi nepřu, že standard může být "ohnutý" všelijak, ne vždy korektně a ne vždy ve prospěch samotného plemene.
Jen pořád nechápu, co to má společného s tím, že samotný FCI standard je všude stejný - ať je to v ČR nebo Azerbajdžánu.

balisek
napsal(a):
Já se s Vámi nepřu, že standard může být "ohnutý" všelijak, ne vždy korektně a ne vždy ve prospěch samotného plemene.
Jen pořád nechápu, co to má společného s tím, že samotný FCI standard je všude stejný - ať je to v ČR nebo Azerbajdžánu.
Ohýbat ? Tak na co to je. Bílá na krku je diskvalifikace. A co různí pastevci.35kg a mají 60. A tady jork má divnou hlavu ? Vždyť sami neví, jak už má vypadat. Dobrmanům se standard loni změnil, že. Protože někde byl fakt v pohodě isabel a modrý.
Mně je to fuk, podle mě se nějaká taková hloupost nemá hrotit, protože každé plemeno bylo z jiných uplácáno, některé i docela nedávno kvůli skorovymření a dnes se klidně může narodit divná barva nebo delší nohy..
napsal(a):
Ohýbat ? Tak na co to je. Bílá na krku je diskvalifikace. A co různí pastevci.35kg a mají 60. A tady jork má divnou hlavu ? Vždyť sami neví, jak už má vypadat. Dobrmanům se standard loni změnil, že. Protože někde byl fakt v pohodě isabel a modrý.
Mně je to fuk, podle mě se nějaká taková hloupost nemá hrotit, protože každé plemeno bylo z jiných uplácáno, některé i docela nedávno kvůli skorovymření a dnes se klidně může narodit divná barva nebo delší nohy..
Takže co? Zrušíme standardy a budou všechna plemena vypadat jako ti sídlištní jorkové - jak se nám to povede?
balisek
napsal(a):
Takže co? Zrušíme standardy a budou všechna plemena vypadat jako ti sídlištní jorkové - jak se nám to povede?
Otázka je, jestli ten sídlištní vypadá opravdu tak moc blbě. No není to otázka standardu, protože, ten je fakt hodně chabý - jiná plemena mají poměry mozkovna- čenichová partie, jak vypadá stop, kde jsou uši, jak jsou nasazeny, jaký mají tvar, jak jsou neseny, poměry jednotlivých partií. Tu je to fakt slabé. Nic. Odpovědět mohou asi jen lidi, kteří se tomu intenzivně věnují, kam to plemeno směřuje, co bývá úspěšnější... To byl asi ten dotaz, na který není odpověď.
Moje kamarádka má krásnou, zdravou, hbitou, nebojácní fenku, velikostně standardní, konstitučně normální. Bohužel, u toho plemena se upřednostňuje velikost na spodní hranici standardu, jemnější konstituce. Ale protože fenka zdravá, geneticky asi velmi přínosná, krásný sytý pigment, tak jí doporučili. Doporučili jí krycího psa, který kromě krytí žije jinak v minikleci, je o 1/3 menší než ona fena, je bez osvalení a není schopen už ani normálně krýt. Během krytí se 3* pozvracel z vyčerpání. Holt už je starý, jak řekla chovatelka, o mini psu ve věku necelých 6 let. I o tom je chov s PP. Věřím, že je to výjimka.
Jiné plemeno, kde se chovatelé domlouvají, kdo kdy pojede a kdy kdo ne, aby na všechny s tituly vyšlo.
Ani jedno není jorkšírský teriér. Tam se to neděje. To je super.
Myslím, že jde normálně odpovědět, jak asi by měla dnes vypadat hlava jakéhokoli plemene, jehož jedinou předností, která se hodnotí, je krása. Ne se ohánět bezpapíráky a co kde je vidět podobného. To je přece jedno. Jde říct, ne, takhle xy opravdu nemá vypadat, nebo ano, někde támhle někdo něco takového chová, ale dnes je to už trochu out. Co je na tom.
Tapino, tak tedy dobrá. Pes zadavatelky má oči typické spíš pro čivavu než jorka. Standard říká: "Oči střední, tmavé, zářivé; vyjadřují živou inteligenci, posazené tak, že hledí přímo vpřed. NEVYSTUPUJÍ. " Stejně tak je nestandardní barva a kvalita srsti nebo nasazení uší.
Pokud někdo něco takového chová, nebude to v rámci registrovaného chovu a tudíž nelze garantovat, že štěně bude mít v dospělosti očekávaný vzhled. Totéž jsem napsala již v úvodu a nebyla jsem to já, kdo opět nasměřoval diskuzi k tomu "ošklivému" FCI.
PS: Má-li Vaše známá standardního jorka, tak musíte sama vědět, že velká část "jorků" bez PP toho nemá s plemenem mnoho společného.
balisek
napsal(a):
Tapino, tak tedy dobrá. Pes zadavatelky má oči typické spíš pro čivavu než jorka. Standard říká: "Oči střední, tmavé, zářivé; vyjadřují živou inteligenci, posazené tak, že hledí přímo vpřed. NEVYSTUPUJÍ. " Stejně tak je nestandardní barva a kvalita srsti nebo nasazení uší.
Pokud někdo něco takového chová, nebude to v rámci registrovaného chovu a tudíž nelze garantovat, že štěně bude mít v dospělosti očekávaný vzhled. Totéž jsem napsala již v úvodu a nebyla jsem to já, kdo opět nasměřoval diskuzi k tomu "ošklivému" FCI.
PS: Má-li Vaše známá standardního jorka, tak musíte sama vědět, že velká část "jorků" bez PP toho nemá s plemenem mnoho společného.
Dobře, jinak, mohl(a) byste tedy říct, jak má vypadat hlava, oči "yorka"?
To, že oči hledí přímo, tmavé, živé, zářivé, inteligentní, je přece normální i u čivavy, trpasličího pudla, kavalíra i jiných, kde rozhodně nejsou nijak hluboce umístěny. To, že ty oči jsou spíš typické pro čivavu... nemyslím si, ale ani to není otázka ani odpověď. Otázka jaké oči, výraz, jsou typické pro Y.
Oči, které nehledí přímo - co to je? Kam jako by měly hledět? Každé jinam? Na vrch hlavy? Proč se to musí zdůraznit? Nevyzařují inteligenci? Nějaký antišampion ošklivosti, ne?
No to je jedno, ve standardu to prostě není, odpověď není. Jediné, co je u Y víc specifikováno je srst a velikost, jinak teda je to těžké a "kvalita" je určena místními preferencemi, v rámci standardu. Je to tak?
Prosím, o co Vám jde? Zadavatelka se ptala, jaký druh jorka má doma a kde takového sehnat. Jelikož se nejedná o žádný specfický druh YRT, ale o nestandardního jedince (viz obr. níže) nejspíš z "obývákového" chovu, musí se buď smířit s PP YRT typově podobným jako má Markéta nebo opět hledat mezi bezpapíráky bez garance výsledku. Neřeším, který pes je hezčí nebo ošklivější, to je otázka vkusu.
Ano, výklad standardu a tudíž i preferovaný vzhled u TÉMĚŘ VŠECH plemen ovlivňuje móda a aktuální trendy. Někdy k horšímu, jindy k lepšímu.
PS: Oči posazené tak, že hledí přímo znamená, že nejsou umístěné po straně jako je tomu např. u chrtů kvůli rozšíření zorného pole.
Nejde mi o nic. Jde o to, že fakt nejde říct, podle té hlavy, jestli je podle standardu nebo ne. On jako někdy někdo si myslel, že by teriér mohl mít oči jako chrt? Mluví to o tom, jak hluboko jsou ty oči posazený? Dobře, tak nebyla jste to Vy, ale někdo tu napsal, "nejdřív si pořádně přečtěte standard...", šlo mi tady o tohle, protože mě to fakt zajímalo. Dobře srst je blbě. Ptala se na hlavu. Nejde o PP, bez PP, o to nejde, byť to k tomu samozřejmě jako vedlejší odpověď je, chovatelství, znalosti o plemenitbě. Šlo o vzhled standardní, jako takový, co je dobře, bez ohledu na to, co je špatně. Kdo to plemeno má, zná, měl by to umět popsat, když ten standard nestačí.
Asi se to blbě vysvětluje, ale, nejde založit popis čehokoli na tom, jak to být nemá.
Omlouvám se, že jsem se zeptala, nijak moc ohlasu to nemělo, tak snad jsem vám to tu moc nepokazila.
Blahopřeji k úspěchům a přeji mnoho dalších - ať jsou pejsci hodní a dělají vám radost.
Abych to znovu vrátila do klidu a hlavně zpátky k tématu: Pokud zadavatelka nepotřebuje typového jorka, nejlepším řešením by bylo porozhlédnout se po útulcích, prohlížet profily jako je https://www.facebook.com/jorksirvnouzi/ apod. Dříve či později určitě objeví pejska, který jí chytne za srdce a současně pomůže potřebné psí dušičce.
Máme dvě bez PP yorkmutky, už jsou to stařešiny,13 a 16 let. Pokud bych si někdy do budoucna ještě pořizovala psa, ať už jakéhokoliv plemene, tak fakt bezpapíráka ani náhodou.
Katinec
napsal(a):
Máme dvě bez PP yorkmutky, už jsou to stařešiny,13 a 16 let. Pokud bych si někdy do budoucna ještě pořizovala psa, ať už jakéhokoliv plemene, tak fakt bezpapíráka ani náhodou.
Jenže před 13,16 lety to bylo ještě jiné takže i jork bez PP většinou byl ok, nic přerostlého, vzhledově taky ok ale teď
vypouklé oči mít prostě nemá, taky mě napadla čivava což se prý docela často děje a an štěněti se málokdy pozná že je tam něco přimícháno , ale pokud koupim psa bez pp tak je blbost řešit určitou rasu.
Aktevi
napsal(a):
Strašně moc děkuju. Existuje pouze jeden typ jorků...
Achjo teď mi došlo, že z toho co jste sem naposílali moje email schránka šťastná nebude a album nejspíš taky ne! Takže ok: poděkuju pouze těm co naposílali foto a neé těm co tu vedli hádky o joršírech... Takže moc děkuji za spam ve schránce Znovu prosím rozumné lidi o foto A ty co se chtějí o něčem dohadovat, tak ať se přesunou do nějaké jiné diskuze..
jolyha

XXX.XXX.229.101
Elinka7853
napsal(a):
Achjo teď mi došlo, že z toho co jste sem naposílali moje email schránka šťastná nebude a album nejspíš taky ne! Takže ok: poděkuju pouze těm co naposílali foto a neé těm co tu vedli hádky o joršírech... Takže moc děkuji za spam ve schránce Znovu prosím rozumné lidi o foto A ty co se chtějí o něčem dohadovat, tak ať se přesunou do nějaké jiné diskuze..
Je to blbý, ale pokud dáte příspěvek na diskusi, lidi budou disutovat a často se to nakonec odkloní jiným směrem než to začalo. Tak už to chodí. Jednoduše si dejte do nastavení, že nechete aby vám to hlásilo na mail každý příspěvek do diskuse a schránka nemusí nikomu děkovat.
Jinak ještě k tomu jorkšírkovi s vykulenějšíma očima. Když se podíváte do materiálů o jorcích před cca 14 - 15 lety, zjistíte, že opravdu vypadali trochu jinak než ti dnešní. Měli kratší nosy a kulatější oči, více vykulené než dnes. Pokud se nepletu, v té době se ještě i u bonitace tolerovala malá fontanela, což už teď není, hlava musí být uzavřená. I s tímto dost souvisí. To plemeno se prostě postupem času vyvinulo, naštěstí tedy trochu rozumnějším směrem než bývá obvyklé. Hlava vypadá už zase víceméně jako u psa, ne u plyšového zvířátka. Takže sehnat "vykuleného" jorka s PP v současné době půjde hůř. Bylo by nutno shánět mezi pejsky bez PP, ale tam je to opravdu dost velká sázka do loterie, u tohoto plemene tedy obzvlášť. Osobně považuju za správnou radu tu, koukat po stránkách jorečků v nouzi a adoptovat nějakého, který zaujme. Rozhodně lepší než podpořit prodejce nestandardních a třeba někdy i ne zcela zdravých štěňátek. Pokud vím, tak zrovna luxace patelly je u jorka hodně častá. Bohužel, ani u PP na ni povinně netestují (jestli se tedy za poslední rok dva něco nezměnilo, ale to bych asi věděla). Ale na výstavách těch kulhajících a hopkajících po třech přeci jen už není k vidění tolik, co v dřívějších letech. Tak třeba šli chovatelé trochu do sebe, doufám. Zato z těch sídlištních jakojorků podivně nadlehčuje jednu nebo obě zadní nožky minimálně polovina. A majitelům to ještě příjde úsměvné.
Markéta80 - Jasně, s tím naprosto souhlasím. Současní pseudoyorci kolikrát připomínají yorka maximálně zbarvením. Ale naše holky jsou na tom blbě zdravotně, prakticky celý život s nimi lítáme po veterině. Jo, mohli jsme mít zkrátka smůlu a papíry taky nejsou záruka všeho, ani být nemůžou, chovatel není vědma, ale i tak. No, ale nejspíš jsu to naši psi poslední, i když to bez nich těžké.
Tuhle holku občas hlídám. Má PP, i když majitelka na výstavy nechodí. Je to zdravé, vitální a čilé zvířátko, které vyšlape Sněžku a splaví Berounku. Povahově je naprosto perfektní, vyrovnaná a klidná, žádný neurotik.
Bobi Poli

XXX.XXX.39.251
Dobrý večer přídávám zde ne foto, ale video, trochu úchylné( sice ten pes není můj ani to není točené u mně, ale hodí se to k tématu, ten pes je od sestřenice mé setřenice.) Když se Vám video bude líbit, tak dejte like nebo odběr. Děkuju
https://www.youtube.com/watch?v=Z_nF-72ILbo.
Rpsen
napsal(a):
Dobrý večer přídávám zde ne foto, ale video, trochu úchylné( sice ten pes není můj ani to není točené u mně, ale hodí se to k tématu, ten pes je od sestřenice mé setřenice.) Když se Vám video bude líbit, tak dejte like nebo odběr. Děkuju
A co je zábavného na jorkovi s nezvládnutým sexuálním chováním? Chápala bych, kdybyste odkaz sdílela za účelem získání rad, jak se takových nežádoucích projevů zbavit. Rozhodně to však není nic, čemu by se člověk zasmál. Vaší příbuzné možná nevadí mít polštáře zaneřáděné od psích sektretů, většině normálních lidí však ano.
Rpsen
napsal(a):
Fuj.
Rpsen
napsal(a):
To fakt někdo dává na youtube? To je nechutný a trapný