Pes po nás vyjíždí, vrčí a je nesvůj.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Klea

5.1.2017 13:34
Klea

XXX.XXX.145.208

Dobrý den,
máme skoro ročního psa bulíka, žijeme na baráku a venku máme ještě jednoho psa, s kterým nemá problém vyjít. Do jeho 10 měsíců nebyl problém, od mala jsem ho brala mezi lidi, ostatní psy, občas jsme byli i na cvičáku, základní povely zvládá. Máme velký problém, který už nevím jak řešit. Psa určitě nechci dát pryč, je to můj/náš splněný sen. V posledních měsících je doma nevrlý, vrčí a dokonce i vyjede (i kousne!). Chodí naježený, shrbený, ocas mezi nohama. Myslela jsem si, že má strach, že nám nevěří, jenže on vyjede úplně bezdůvodně - leží v pelechu, u krbu kdekoliv a když jdeme okolo, nemusíme jít přímo okolo něho, začne vrčet. Pokud na něj začneme řvát, jen se to zhorší. Dělá mi starosti, že je fakt schopný pokousat.
Ale se žrádlem, hračkou, kostičkou apod. problém nemá, to mi vždy dá bez problému, do misky mu můžu šáhnout, můžu mu jí vzít(třeba když mu přidávám) a to ani jendou nezavrčel.
Jsem z něj zoufalá, začali jsme chodit na cvičák, to ho baví a tam nemá zatím žádný problém. Jak byl malý, naučila jsem ho přetočit se na záda, nikdy s tím neměl problém, ale ted to neudělá ani za zlaté prase. Vrčel když jsem ho chtěla vzít do rukou, nebo když jsem mu vzala přední packy a dala ho na zadní ve hře - to jsme v poslední době(klepu) překonali pamlskama a pochvalou a už nevrčí. Ale doma je strašně napjatý, zhrbený, naježený a kolikrát opravdu startuje. Ani tam nechce být s námi, raději si stoupne ke dveřím a chce jít do místnosti, kde má své místo - klec, na kterou je naučený od mala. Jenže mi trhá srdce ho tam zavírat pořád, pořizovala jsem si ho jako mazlíka a partaka a ne aby byl pořád zavřený. Už opravdu nevím co dělat, na cvičák jsme začali chodit, ale to nic neřeší.
Zavrčí klidně i venku, když má s něčím problém, třeba když jsem chtěla at se převalí na záda (což donedávna dělal s přehledem)
Prosím, nerýpejte, nemám na to se tu ještě s někým dohadovat a obhajovat. Je mi jasné, že chyba je hlavně v nás, ale kde? Co jsme udělali/děláme špatně? Popřípadě kontakt na nějakého odborníka, psího psychologa v okolí Ostravy? Předem moc děkuji!

5.1.2017 13:36
koňadra

XXX.XXX.128.31

První, co mne napadlo, že pes má nějaký zdravotní problém. Takže bych s ním zašla na veterinu - rentgen, sono...

Klea

5.1.2017 13:38
Klea

XXX.XXX.145.208

To jsem zapomněla napsat, na veterině už jsme byli a má udělané kompletní rtg a problém nikde nenašli.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.1.2017 13:52

První, co mě napadlo byl taky zdravotní problém...ale ten, jak píšete není.

Zkuste si zpětně vzpomenout, kdy pes takhle začal reagovat a jak jste to řešili...ono někdy může jít zkraje o "blbinu"...nejvíc mě bije do očí to braní za packy nebo do ruky, převalení na záda, přijde mi že vám pes říká, aby jste to nedělali, že to nechce není mu to příjemné...a teď už je pro jistotu ve střehu pořád...prostě mu to NEDĚLEJTE!

Já bych si ho prostě "přestala" všímat...nenutila bych ho do fyzického kontaktu, když bych na něj promluvila, tak jen tak mimochodem, když jdu okolo, klíďo bych mu hodila pamlsek...prostě uklidnit situaci, zmírnit napětí...v místnosti bych mu umístila pelíšek někam mimo a nabídla třeba velkou kost...
A cvičila bych formou hry poslušnost a ani přitom bych na psa nesahala...prostě, aby měla činnost s vámi nějaký řád, aby pes věděl, co se bude dít a že se nebude dělat nic co je mu nepříjemné...no a nějakou dobu bych to nechala na této úrovni, až bych viděla, že pes není tak napnutý...
Nemám s tím praktickou zkušenost, ale instinkt mi prostě velí nenutit psa do fyzického kontaktu, když mi očividně nevěří...musí začít věřit, že je se mnou v naprostém bezpečí...

5.1.2017 13:55
ciraali

XXX.XXX.150.10

Souhlasim se Sardullah. Za sebe nechapu - z jakeho duvodu je nutne, aby se pes prevaloval na zada? Tohle je u psu velmi podrizena pozice, kdy odhaluje svoje bricho a pokud ma vas pes skutecne problem s vami (a ne zdravotni), tak logicky posledni co chce, je ukazovat vam hole bricho.

Klea

5.1.2017 13:59
Klea

XXX.XXX.145.208

Nee nenutím ho do toho, Jen to byl naučený cvik, tak jsem to s ním občas dělala a najednou to přestal dělat, tak ho už nenutím.

5.1.2017 14:02

První mě taky napadl zdravotní problém - záda, plotýnka - bylo vyloučeno.
Pak jedině - každý pes není kontaktní. Možná ho muchlujete moc.
Dává vám najevo, že to nechce, nechte ho v klidu. Když zjistí, že si ho nevšímáte, nekoukáte pořád, jak se tváří, neoslovujete ho - třeba s vámi zůstane - časem.
Určitě to nezlomíte násilím - to by bylo jen horší a horší. Bulík je docela tvrdej pes, jen tak ho nezlomíte.

5.1.2017 14:10

Klea napsal(a):
Nee nenutím ho do toho, Jen to byl naučený cvik, tak jsem to s ním občas dělala a najednou to přestal dělat, tak ho už nenutím.

Berte to tak, že pejsek už přestává být štěnětem, jeho chování se prostě trochu změní...hledejte činnosti, které vašeho pejska baví...jestli je to házení míčku-házejte míček, jestli se rád přetahuje, tak se přetahujte...buďte trpělivá, ke psu vždy přistupujte s klidem, pokud jste nervózní, tak se nejdřív běžte uklidnit, pokud vás pes vytočí, tak si počítejte do deseti než na něj promluvíte...
Hlavně počítejte s tím, že se to nemusí spravit rychle, buďte trpělivá a neházejte třeba po čtrnácti dnech flintu do žita...snažte se prostě, aby měl pejsek s vámi samé příjemné zážitky, věřím tomu, že jestli jste měli hezký vztah předtím, tak časem k tomu zase dospějete...

A hlavně psa netrestejte...špatné chování bych ignorovala nebo maximálně psa za toto poslala v klidu na místo, správné chování hodně odměňovat...

Klea

5.1.2017 14:22
Klea

XXX.XXX.145.208

Dobře, děkuji za rady. Už jsem fakt zoufalá, udělala bych pro něj cokoliv jen at je to zase ten štastný pes, co předtím. Venku dělá kraviny, lítá, škáče, hraje si, ale doma je to fakt šíleně napnuté, už tam ani nechce pomalu chodit a mě je strašně líto ho nechávat pořád zavřeného samotného

5.1.2017 14:31
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Kdy má dělané poslední UPC a jaká byla hodnota? Máte sono ledvin? podobně se choval pes jedné známé krátce před tím, než umřel na selhání ledvin.
podle Vašeho popisu to vypadá, že ho něco bolí. Podle mého názoru jsou to u bulteriéra nejpravděpodobněji ledviny, hned potom páteř případně klouby.
Další možnost je prostě vrozená povaha. Od kterého chovatele ho máte, jaké má pes rodiče?

5.1.2017 14:32
Andrýsek3

XXX.XXX.20.242

Klea napsal(a):
Dobře, děkuji za rady. Už jsem fakt zoufalá, udělala bych pro něj cokoliv jen at je to zase ten štastný pes, co předtím. Venku dělá kraviny, lítá, škáče, hraje si, ale doma je to fakt šíleně napnuté, už tam ani nechce pomalu chodit a mě je strašně líto ho nechávat pořád zavřeného samotného

Tak dělejte to samé i doma. Cvičte poslušnost pamlsky, hrajte si tak jak to má rád. A taky bych ho nemuchlala. A nedělala věci, co mu nejsou příjemné, fyzický kontakty až později, až bude zase vklidu. A hodně společných aktivit, unavený pes je spokojený pes.

Klea

5.1.2017 14:33
Klea

XXX.XXX.145.208

Na začátku prosince jsme byli na veterině a dělali mu odběry a rozbor - vše měl v pořádku. Rodiče jsou v pořádku, s chovatelkou jsme taky v kontaktu a nikdo z vrhu nemá takové problémy

5.1.2017 14:33
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
První mě taky napadl zdravotní problém - záda, plotýnka - bylo vyloučeno.
Pak jedině - každý pes není kontaktní. Možná ho muchlujete moc.
Dává vám najevo, že to nechce, nechte ho v klidu. Když zjistí, že si ho nevšímáte, nekoukáte pořád, jak se tváří, neoslovujete ho - třeba s vámi zůstane - časem.
Určitě to nezlomíte násilím - to by bylo jen horší a horší. Bulík je docela tvrdej pes, jen tak ho nezlomíte.

Bohužel, bulík je psychicky pes poměrně „měkký“ a zlomit ho není zdaleka takový problém jak se traduje a jak si většina lidí myslí! fyzicky jsou to drsoni a tvrďáci, o tom žádná, psychicky jsou to spíš malé děti které se složí vcelku rychle při nesprávném vedení.

5.1.2017 14:35
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Klea napsal(a):
Na začátku prosince jsme byli na veterině a dělali mu odběry a rozbor - vše měl v pořádku. Rodiče jsou v pořádku, s chovatelkou jsme taky v kontaktu a nikdo z vrhu nemá takové problémy

Ptám se, kdy má dělané poslední sono ledvin a UPC a jaká byla hodnota! Stav ledvin nejlépe a nejjednodušeji určíte podle těchto dvou věcí, tady žádný rozbor krve ani rentgen nepomůže.

Klea

5.1.2017 14:42
Klea

XXX.XXX.145.208

Sono jsme nedělali, nikdo nám to nedoporučoval. Veterináři říkali, že stačí rozbor..

5.1.2017 14:49
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Klea napsal(a):
Sono jsme nedělali, nikdo nám to nedoporučoval. Veterináři říkali, že stačí rozbor..

Nestačí! Ani náhodou! udělejte UPC, to jako první, a hned potom sono ledvin. Onemocnění ledvin se v rozboru krve objeví až v terminální fázi, v době kdy třeba UPC je už dávno vyšší než by mělo být.

5.1.2017 14:51
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Dasvo napsal(a):
Nestačí! Ani náhodou! udělejte UPC, to jako první, a hned potom sono ledvin. Onemocnění ledvin se v rozboru krve objeví až v terminální fázi, v době kdy třeba UPC je už dávno vyšší než by mělo být.

A ještě dodatek...
UPC je u bulteriéra naprosto základní test a měl by ho mít každý vzhledem k promořenosti populace! ale tohle Vám měl říct chovatel jako první věc. Mají rodiče Vašeho psa testované ledviny? mají oni UPC? a pokud ano, kdy naposled bylo dělané a kolik byla hodnota?

5.1.2017 14:57
Lexaurin

XXX.XXX.83.65

Pokud je venku v pohode, radi, hraje si, tak krome zdravotniho problemu me napadlo, ze ho doma proste prudite. Chce mit svuj klid. A rad, aby vedel ted se spi, ji, ted se odpociva, ritual. Za psem nelozit, ale privolavat si ho a kdyz se jde zasit, doprad mu klid.

5.1.2017 15:12
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Lexaurin napsal(a):
Pokud je venku v pohode, radi, hraje si, tak krome zdravotniho problemu me napadlo, ze ho doma proste prudite. Chce mit svuj klid. A rad, aby vedel ted se spi, ji, ted se odpociva, ritual. Za psem nelozit, ale privolavat si ho a kdyz se jde zasit, doprad mu klid.

Pes je v pubertě a začíná zkoušet zaujmout vedoucí místo ve smečce. Pokud mu ustoupíte, nebo se stáhnete posílíte jeho sebevědomí. Pes si od vás musí nechat vše líbit, ať se mu to líbí nebo ne. co dělá když mu stříháte drápy, nebo čistíte uši?

5.1.2017 15:17
Lexaurin

XXX.XXX.83.65

Ma 3 psy a s zadnym problem, a nes...eru je .Kazda cinnost ma svuj cas a jmeno. Pojmenuju a jdu konat. A to tibetandu cesu treba 4 hodiny a lezinka u toho

5.1.2017 15:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

Proč by si měl pes nechat všechno líbit? Není to otrok. Majitel má přihlížet k tomu, jaký pejsek je. Každý pes není gumídek na hraní

5.1.2017 15:20
Lexaurin

XXX.XXX.83.65

jahodapavel napsal(a):
Pes je v pubertě a začíná zkoušet zaujmout vedoucí místo ve smečce. Pokud mu ustoupíte, nebo se stáhnete posílíte jeho sebevědomí. Pes si od vás musí nechat vše líbit, ať se mu to líbí nebo ne. co dělá když mu stříháte drápy, nebo čistíte uši?

To co pisete je pekna blbost- respektuj a bud respektovan.

5.1.2017 15:27
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

jahodapavel napsal(a):

a proto chodí doma shrbený a s ocasem mezi nohama? Aby jako tímto zaujal vedoucí místo ve smečce, ano?
Buďto je tam nějaký zdravotní problém a nebo se něco stalo, pes se začal chovat nejistě, začlo se na něj tlačit, tlačit a tohle je výsledek. Takže opravdu zjistit, všechno možné o zdravotním stavu (i třeba vyšetřit jak slyší, vidí) a po vyloučení zdrav. problémů, zavést nový - čitelný řád, nechat psu dostatek prostoru a klidu, netlačit na něj, věnovat se mu, vybudovat znovu důvěru.

5.1.2017 15:28
koňadra

XXX.XXX.128.31

Dasvo napsal(a):
Ptám se, kdy má dělané poslední sono ledvin a UPC a jaká byla hodnota! Stav ledvin nejlépe a nejjednodušeji určíte podle těchto dvou věcí, tady žádný rozbor krve ani rentgen nepomůže.

Přesně to si myslím taky.

5.1.2017 15:43
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Jste mimo mísu. Až se psovi nebude něco líbit sejme vás. Ale co, dá se utratit, nebo do útulku, kde zůstane do smrti. Už teď je skoro pozdě, protože majitelka začíná mít ze psa strach. A milé rádkyně vzpoměňte si na situaci, kdy stačilo psem párkrát škubnout a pes nemusel zemřít pod koly auta.

5.1.2017 15:53
scylla

XXX.XXX.150.32

jahodapavel napsal(a):

Takže dominance a převzetí vedoucího místa ve smečce se projevuje svěšeným ocasem, chozením nahrbený a citlivostí na manipulaci? Zvláštní.

5.1.2017 15:56

jahodapavel napsal(a):
Jste mimo mísu. Až se psovi nebude něco líbit sejme vás. Ale co, dá se utratit, nebo do útulku, kde zůstane do smrti. Už teď je skoro pozdě, protože majitelka začíná mít ze psa strach. A milé rádkyně vzpoměňte si na situaci, kdy stačilo psem párkrát škubnout a pes nemusel zemřít pod koly auta.

Já s tím nesouhlasím...myslím, že všichni máme pesany naučené na určitou manipulaci...přesně jak jste psal...musíme stříhat drápy, čistit uši...nebo prosté odsunutí psa stranou, ale to si myslím nijak nesouvisí s tím, že si pes musí nechat líbit všechno, podle mě je prostě rozdíl, když se psovi v uchu hrabu já, když mu ucho čistím a potom by se mu v uchu hrabalo dítě, jen tak protože se to dítěti zrovna líbí...
Ano pes si musí kvůli provozním věcem nechat spoustu věcí líbit, protože obzvlášť u velkého psa bychom asi v jeho dospělosti měli technický problém, ale aby si pes nechal všechno líbit jen z našeho rozmaru?...a kde je potom ta mez, co si má pes nechat líbit?...

Navíc (pokud se opravdu nejedná o zdravotní problém), tak si myslím, že se u zadavatelky k tomuto chování dopracovali...on i dobrý úmysl může z neznalosti končit pěkným prů..erem.

5.1.2017 16:35
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Já s tím nesouhlasím...myslím, že všichni máme pesany naučené na určitou manipulaci...přesně jak jste psal...musíme stříhat drápy, čistit uši...nebo prosté odsunutí psa stranou, ale to si myslím nijak nesouvisí s tím, že si pes musí nechat líbit všechno, podle mě je prostě rozdíl, když se psovi v uchu hrabu já, když mu ucho čistím a potom by se mu v uchu hrabalo dítě, jen tak protože se to dítěti zrovna líbí...
Ano pes si musí kvůli provozním věcem nechat spoustu věcí líbit, protože obzvlášť u velkého psa bychom asi v jeho dospělosti měli technický problém, ale aby si pes nechal všechno líbit jen z našeho rozmaru?...a kde je potom ta mez, co si má pes nechat líbit?...

Navíc (pokud se opravdu nejedná o zdravotní problém), tak si myslím, že se u zadavatelky k tomuto chování dopracovali...on i dobrý úmysl může z neznalosti končit pěkným prů..erem.

Https://www.youtube.com/watch?v=LuF0KZWBphw podívejte se do konce, hovoří tam o tom ocase mezi nohama.
Ne z rozmaru, ale protože jsem to já. Musí vědět, že mu neublížím, byť je mu něco nepříjemné, nebo to bolí. Chovatelka měla potlačit první známky agrese vůči lidem s nimiž pes žije, tak, aby si pes uvědomil, že něco dělá špatně.

5.1.2017 16:41
scylla

XXX.XXX.150.32

jahodapavel napsal(a):
Https://www.youtube.com/watch?v=LuF0KZWBphw podívejte se do konce, hovoří tam o tom ocase mezi nohama.
Ne z rozmaru, ale protože jsem to já. Musí vědět, že mu neublížím, byť je mu něco nepříjemné, nebo to bolí. Chovatelka měla potlačit první známky agrese vůči lidem s nimiž pes žije, tak, aby si pes uvědomil, že něco dělá špatně.

Fajn, jak to ten pes má vědět, že musí vědět, že mu neublížíte, když ho o tom nepřesvědčíte?

A linknout sem zrovna jedno z jeho nejhorších videí, kde dotlačil čubu k tomu, aby ho rafla? Jako odstrašující příklad ano, ale jinak ani náhodou.

5.1.2017 16:43
asurwic

XXX.XXX.36.3

jahodapavel napsal(a):

Pes není robot. Nemusí si nechat líbit jakékoliv zacházení. To člověk musí dělat něco proto, aby se pes neměl důvod před ním bránit.
Zatím na mě nikdy žádný pes nic "nezkoušel". Ani puberťák, ani takzvaný "dominantní" nebo agresivní pes, kterého jsem měla ne převýchovu.

5.1.2017 16:45
asurwic

XXX.XXX.36.3

jahodapavel napsal(a):

A jak přesně v tomto videu je vysvětlováno psovi, že mu nikdo neublíží? Že by agresí?

5.1.2017 16:53

"Popřípadě kontakt na nějakého odborníka, psího psychologa v okolí Ostravy?"

http://www.koira.cz/

a moc dlouho bych to neodkládala.

5.1.2017 16:59

jahodapavel napsal(a):

Víte o tomhle se nebudu přít, protože s tím prostě nemám zkušenost, žádný z mých psů ani ze psů v naší rodině nebyl na nás "agresivní"...měli jsme vždycky velké psy a základem spokojeného soužití je pro mě důvěra...pes musí vědět, že já mu nikdy neublížím a já zase vím, že můj pes neublíží mě.
Tím nemám na mysli, že by na mě můj pes nikdy nezavrčel, aby mi oznámil, že to či ono mu není příjemné...pokud se zrovna jednalo o něco, co psovi musím udělat, tak moje reakce je "Nedá se nic dělat, ty drápy prostě ostříhat musíme, tak nevrč"...pokud na mě zavrčí můj pes, protože ho muchluju moc a on už toho má plný zuby (v případě chrta to "moc dlouho" bylo objetí a třeba tři pohlazení)...tak moje reakce je "No promiň, já vím, že to nemáš rád, tak už tě nechám"...pro někoho by to byly projevy agrese, pro mě jen komunikační prostředek, vím, že by mi moji psy fyzicky neublížili...a já zase nic nehrotím, nic nelámu přes koleno a pokud to jde vymyslím způsob, který je pro psa příjemný...nebo alespoň snesitelnější...

Prostě mi je jen to vaše "pes si musí nechat všechno líbit" proti srsti, ale to je prostě jen věc názoru.

Chovatelka se hlavně měla dle mého zamyslet nad tím, proč to pes dělá a pak řešit příčinu...myslím, že vše je věc akce a reakce...nevím jaké konkrétní zkušenosti máte vy, ale na rovinu já si neumím představit, co bych se psem musela provádět, aby měl v deseti měsících takové reakce...ale možná jsem jen měla štěstí na psy

5.1.2017 17:02

Co musím provést bulíkovi, aby na člověka vrčel a vyjížděl. Nemůžu na to přijít.

5.1.2017 17:03
sisi58

XXX.XXX.191.1

jahodapavel napsal(a):

Zdá se, že i u vás se v pubertě stalo něco nepříjemného nebo už v dětství?
A taky vám u toho říkali, že je to přece pro vaše dobro?!
Jak jinak si vysvětlit, že se napříč vlákny táhnou vaše, jak bych to správně nazvala, dominantní názory? Nutnost používat donucovací prostředky. Ochota vykrákat štěně za vyceněné zoubky. Potřeba "vysvětlit" psovi, který "nerozumí" česky, co nesmí i když nechápe.
Je to rychlejší, pes se sice naučí poslouchat, ale parťáka si takto nevychováte.

5.1.2017 17:07

Co musím provést bulíkovi, aby na člověka vrčel a vyjížděl. Nemůžu na to přijít.

Když je něčeho moc, tak je toho příliš. Možná má strach, že ho láskou snědí ( aspoň podle toho, co zadavatelka píše o tom, jak ho milují ). A nebo je tam opravdu neodhalený zdravotní problém - ale ten by byl asi i venku a venku je pes údajně veselý a čilý.

5.1.2017 17:13

Náš splněný sen
bezdůvodně vyjede doma
začneme řvát

jsem si jista, že někdo z domácích ho řeže
jen jeden a když jsou sami.

5.1.2017 17:21

jahodapavel napsal(a):

Zkoukla jsem z toho videa asi 8 minut ( do konce bych to opravdu nevydržela ). Je tam vidět, jak chudák hladový labrador musí sedět, až mu milostivě dovolí, aby si šel vzít rozsypané granule a pak do něj u žrádla píchají násadou. Nic jiného než pokousat si nezaslouží. A slavný psí znalec ? Když feně ( která je podle mě na labradora hubená a nedokrmená ) konečně dovolí, aby si šla vzít a ona se k tomu přes svůj strach odhodlá, tak ji zas zažene?
Magor je to!

5.1.2017 17:33
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Vidím, že mnohé je zdejšími převychovatelkamí, výcvikářkami a milovnicemi psů nepochopitelné. Doufám, že díky vaším radám neskončí příliš mnoho psů v útulcích, utracených nebo pod koly aut.

5.1.2017 17:47

jahodapavel napsal(a):
Vidím, že mnohé je zdejšími převychovatelkamí, výcvikářkami a milovnicemi psů nepochopitelné. Doufám, že díky vaším radám neskončí příliš mnoho psů v útulcích, utracených nebo pod koly aut.

Věřím, že můj pes pod autem neskončí. Neutíká, nikdy neutíkala - je to fena. Nemachruju tak, abych ji musela mít v provozu aut na volno, umí chodit na vodítku a vodítko mě ani jí nepřekáží. Vylítá se dost na bezpečných místech. Nikdy na mě nevrčí ( jo, někdy na mě štěká - ale ne tak, že by mi vyhrožovala - já na ní taky mluvím ), nikdy do ní u misky nepíchám násadou, ani ničím jiným. Přesto jí můžu misku kdykoliv odebrat, na požádání vyplivne z huby kost, abych se podívala, jestli ji může ještě kousat.
Do postele mi vleze, jen když ji pozvu. Možná je to psem, možná je to přístupem. Nepotřebuju podřízeného otroka, chci společníka.

5.1.2017 17:51
Andrýsek3

XXX.XXX.20.242

Upřímně lituji všechny psy tohohle chorého člověka, který se tu už chvíli prezentuje. A to říká jen pár věcí, nepochybuji o tom, že se k těm psům, kteří mají asi permanentně EO na krku chová jako totální prase.

5.1.2017 18:03

Náš splněný sen
bezdůvodně vyjede doma
začneme řvát

jsem si jista, že někdo z domácích ho řeže
jen jeden a když jsou sami.

I to je možné, nebo ho neskutečně otravují. To, že se nechal převracet na záda jako štěně, nemusí platit u dospělého psa.
A máte pravdu, pes zavrčí, já zařvu? Na agresi reaguji agresí ?
To je přesně podle jahody : Já si agresi můžu dovolit - pes né.

5.1.2017 18:24

Jen dodám : Zřejmě se jahoda psů ( i svých ) bojí. A proto má potřebu je zdupat do kulata a pak s nimi teprve fungovat.

5.1.2017 18:34

I to je možné, nebo ho neskutečně otravují. To, že se nechal převracet na záda jako štěně, nemusí platit u dospělého psa.
A máte pravdu, pes zavrčí, já zařvu? Na agresi reaguji agresí ?
To je přesně podle jahody : Já si agresi můžu dovolit - pes né.

BEZdůvodně jsem chtěla napsat hlavně
bulík nemá důvod, tak vrčí a kouše, to je jasné
jsem to pořád nemohla vymyslet, proč to ten pes dělá
bez důvodu
je to syčák, zdejší vet má pravdu.

5.1.2017 18:36

jahodapavel napsal(a):

Měla jsem psy, kteří mohli chodit na volno všude, ale to je spojeno samozřejmě s velkou spoustou práce při výcviku...a i když je to s takovým psem velmi příjemné a pohodlné, tak prostě intenzívní výcvik není můj šálek kávy.
A měla jsem a mám psy, kteří jsou u silnice na vodítku, prostě se vyběhaj až v lese...

A opravdu nechápu, proč by takový pes měl skončit v útulku nebo utracen.

Je to vše hlavně o tom, aby si každý rozmyslel, jak si život se psem představuje...když bude moje největší hobby gaučink a jsem ochotna max 3x denně obejít barák, tak si pořídím třeba pekinéze, ale pokud se do takové domácnosti dostane labík nebo piťák, tak bude problém...

5.1.2017 18:43
Andrýsek3

XXX.XXX.20.242

BEZdůvodně jsem chtěla napsat hlavně
bulík nemá důvod, tak vrčí a kouše, to je jasné
jsem to pořád nemohla vymyslet, proč to ten pes dělá
bez důvodu
je to syčák, zdejší vet má pravdu.

On je vet?

5.1.2017 18:44
asurwic

XXX.XXX.36.3

Andrýsek3 napsal(a):
On je vet?

To by mnohé vysvětlovalo...

5.1.2017 19:08

asurwic napsal(a):
To by mnohé vysvětlovalo...

Nechte ty veterináře žít, v každém povolání se vyskytne sem tam kůl. Znám dost veterinářů, dost dobrých a dost jich má psy normální a normálně se k nim chovají.

5.1.2017 19:17
scylla

XXX.XXX.150.32

jahodapavel napsal(a):

O to nemusíte mít strach, určitě nedosáhneme čísla vašeho favorita.

5.1.2017 20:01
sisi58

XXX.XXX.191.1

Andrýsek3 napsal(a):
On je vet?

Jako jahoda? To mě teda podržte! To je blbost

5.1.2017 20:11

sisi58 napsal(a):
Jako jahoda? To mě teda podržte! To je blbost

Https://www.cz-pes.cz/inzerat-77380-q-Rottweiler, -rotvajler, -RTW ?

Shoda jmen ?

5.1.2017 20:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tomu bych i věřila. Pokud je tedy veterinář, tak to dovedně maskuje.

5.1.2017 20:21

Jak maskuje
nemaskuje
kde jsem to asi vzala

a co, je to jedno, jen mě ta necitlivost u doktorů vždy zarazí.

5.1.2017 20:54
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jak maskuje
nemaskuje
kde jsem to asi vzala

Megí, pokud něco napíšete, tak prosím napište i kde jste to objevila.
Není to vůbec jedno. Buď je to veterinář nebo to není veterinář.

5.1.2017 20:56
rapotacka11

XXX.XXX.32.24

To je trapný, ne ?

5.1.2017 21:52

Jak maskuje
nemaskuje
kde jsem to asi vzala

A víte jistě, že je to on? Mě podle stylu přišel, jako mladý kluk a tohle je celkem starší strejda smajlík

5.1.2017 22:16
Andrýsek3

XXX.XXX.20.242

A víte jistě, že je to on? Mě podle stylu přišel, jako mladý kluk a tohle je celkem starší strejda smajlík

Jo to bude on, na fauně má u inzerátů stejnou adresu jako na těch stránkách. Zajímavý, když víte s kým máte tu "čest"... Představa teda byla jiná.

5.1.2017 22:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.204

Andrýsek3 napsal(a):
Jo to bude on, na fauně má u inzerátů stejnou adresu jako na těch stránkách. Zajímavý, když víte s kým máte tu "čest"... Představa teda byla jiná.

On tam má jméno.
Vy ? (ostatní).

6.1.2017 05:56
scylla

XXX.XXX.150.32

Nechte ty veterináře žít, v každém povolání se vyskytne sem tam kůl. Znám dost veterinářů, dost dobrých a dost jich má psy normální a normálně se k nim chovají.

Bohužel jich je dost málo. Nedávno jsem byla u našich vetů na očkování se psy. Mají novou posilu, čerstvou absolventku. Ta mě začala přesvědčovat, že mám dát feny vykastrovat a že mohu přinést na kastraci i 4 koťata, co k nám někdo hodil přes bránu, když jsme nebyli doma. Naše veterinářka jí zastavila a požádala jí, aby začala používat rozum a cit a přestala papouškovat látku ze školy, že kdyby se to dozvěděl šéf, že by už u nich nepracovala. Po půl roce, kdy jsme tam byli pro odčervováky, už trošku rozumu pobrala.

6.1.2017 06:37
koňadra

XXX.XXX.128.31

rapotacka11 napsal(a):
On tam má jméno.
Vy ? (ostatní).

Snad My? (ostatní) - vaše jméno u profilu taky nevidím. Ne, že by mně to vadilo, ale nazývejme věci pravými jmény, že?

6.1.2017 07:42
scylla

XXX.XXX.150.32

Klea napsal(a):
Dobrý den,
máme skoro ročního psa bulíka, žijeme na baráku a venku máme ještě jednoho psa, s kterým nemá problém vyjít. Do jeho 10 měsíců nebyl problém, od mala jsem ho brala mezi lidi, ostatní psy, občas jsme byli i na cvičáku, základní povely zvládá. Máme velký problém, který už nevím jak řešit. Psa určitě nechci dát pryč, je to můj/náš splněný sen. V posledních měsících je doma nevrlý, vrčí a dokonce i vyjede (i kousne!). Chodí naježený, shrbený, ocas mezi nohama. Myslela jsem si, že má strach, že nám nevěří, jenže on vyjede úplně bezdůvodně - leží v pelechu, u krbu kdekoliv a když jdeme okolo, nemusíme jít přímo okolo něho, začne vrčet. Pokud na něj začneme řvát, jen se to zhorší. Dělá mi starosti, že je fakt schopný pokousat.
Ale se žrádlem, hračkou, kostičkou apod. problém nemá, to mi vždy dá bez problému, do misky mu můžu šáhnout, můžu mu jí vzít(třeba když mu přidávám) a to ani jendou nezavrčel.
Jsem z něj zoufalá, začali jsme chodit na cvičák, to ho baví a tam nemá zatím žádný problém. Jak byl malý, naučila jsem ho přetočit se na záda, nikdy s tím neměl problém, ale ted to neudělá ani za zlaté prase. Vrčel když jsem ho chtěla vzít do rukou, nebo když jsem mu vzala přední packy a dala ho na zadní ve hře - to jsme v poslední době(klepu) překonali pamlskama a pochvalou a už nevrčí. Ale doma je strašně napjatý, zhrbený, naježený a kolikrát opravdu startuje. Ani tam nechce být s námi, raději si stoupne ke dveřím a chce jít do místnosti, kde má své místo - klec, na kterou je naučený od mala. Jenže mi trhá srdce ho tam zavírat pořád, pořizovala jsem si ho jako mazlíka a partaka a ne aby byl pořád zavřený. Už opravdu nevím co dělat, na cvičák jsme začali chodit, ale to nic neřeší.
Zavrčí klidně i venku, když má s něčím problém, třeba když jsem chtěla at se převalí na záda (což donedávna dělal s přehledem)
Prosím, nerýpejte, nemám na to se tu ještě s někým dohadovat a obhajovat. Je mi jasné, že chyba je hlavně v nás, ale kde? Co jsme udělali/děláme špatně? Popřípadě kontakt na nějakého odborníka, psího psychologa v okolí Ostravy? Předem moc děkuji!

Je potřeba zjistit, co ho doma tak stresuje. Co se mu doma stalo? Potrestali jste ho, nevhodně s ním manipulovali? Chyba nebude v něm, ale v nějakém stresujícím faktoru, který je u vás doma nebo jste to vy sami svým chováním k němu doma.

Otáčení na záda po něm nechtějte, to je pro psa, který je nejistý, moc velké sousto, na záda se otočí pes, který vám věří, což ten váš rozhodně není. Podle toho, že se před vámi klidí do klece to vypadá, že mu vadí vaše chování, pach, požadavky? Nezačali jste jíst nějaké léky? I na to - změnu pachu člověka -může pes podobně reagovat. Neotravujete ho na pelechu, nenutíte ho k mazlení, když on nemá náladu? Nesekýrujete ho pořád nějakými povely? Podle popisu hledejte chybu u sebe.

Psychologa když tak pozvěte k sobě domů a najděte si opravdu zkušeného, znalého člověka, který umí číst psí signály a přemýšlí o nich, ne absolventa několika seminářů.

6.1.2017 07:51
Šarina

XXX.XXX.231.146

Pro zadavatelku: myslím, že váš pes dospívá a formuje se jeho povaha. Myslím si, že na jednu stranu si není jistý sám sebou a na druhou stranu se snaží udržet nějaké místo ve smečce. Má v hlavě guláš a chová se podle toho. Rozhodně na jeho stavy nereagujte agresí- žádný křik a "protiakce". Chovejte se k němu klidně a musíte prosadit to, co chcete vy, ovšem bez přímých střetů. Nebude to halt žádný mazlík, kterého budete muchlat podle svého přání... soužití půjde, ale měli byste navštívit nějaké opravdové odborníky- pokud jste z Ostravy, tak určitě Koiru. Hned zejtra... přeju hodně štěstí a dejte příležitostně vědět.

6.1.2017 08:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.96

koňadra napsal(a):
Snad My? (ostatní) - vaše jméno u profilu taky nevidím. Ne, že by mně to vadilo, ale nazývejme věci pravými jmény, že?

My ?
Určitě ne.
Mně identita ostatních nezajímá.
Kdyby ano, tak se taky představím...
Je to tu snad na pokec, nač být trapně indiskrétní?

6.1.2017 08:20
scylla

XXX.XXX.150.32

Šarina napsal(a):
Pro zadavatelku: myslím, že váš pes dospívá a formuje se jeho povaha. Myslím si, že na jednu stranu si není jistý sám sebou a na druhou stranu se snaží udržet nějaké místo ve smečce. Má v hlavě guláš a chová se podle toho. Rozhodně na jeho stavy nereagujte agresí- žádný křik a "protiakce". Chovejte se k němu klidně a musíte prosadit to, co chcete vy, ovšem bez přímých střetů. Nebude to halt žádný mazlík, kterého budete muchlat podle svého přání... soužití půjde, ale měli byste navštívit nějaké opravdové odborníky- pokud jste z Ostravy, tak určitě Koiru. Hned zejtra... přeju hodně štěstí a dejte příležitostně vědět.

Takže venku je skoro v pohodě, doma je v těžkých nervech a snaží se udržet místo ve smečce? To mi vůbec nesedí.

Na Koiru mi chodily dobré zprávy, ale za poslední rok se to dost změnilo, i formou SZ tady na Ifauně, takže bych byla opatrná s výběrem.

6.1.2017 08:32

rapotacka11 napsal(a):
My ?
Určitě ne.
Mně identita ostatních nezajímá.
Kdyby ano, tak se taky představím...
Je to tu snad na pokec, nač být trapně indiskrétní?

Pan Jahoda kdysi psal, že kastroval a utrácel. Z toho jsem usoudila, že je veterinář a ne pokladní v Lidlu. Nemůže mě zarazit přístup ke zvířatům, tím víc u zvěrolékaře ?
Ne. Dobře smajlík

6.1.2017 08:44
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pro pana JAHODU Pavla.
Pane, jste veterinář ?
Děkuji za odpověď
Zuzana.

6.1.2017 08:52

scylla napsal(a):
Bohužel jich je dost málo. Nedávno jsem byla u našich vetů na očkování se psy. Mají novou posilu, čerstvou absolventku. Ta mě začala přesvědčovat, že mám dát feny vykastrovat a že mohu přinést na kastraci i 4 koťata, co k nám někdo hodil přes bránu, když jsme nebyli doma. Naše veterinářka jí zastavila a požádala jí, aby začala používat rozum a cit a přestala papouškovat látku ze školy, že kdyby se to dozvěděl šéf, že by už u nich nepracovala. Po půl roce, kdy jsme tam byli pro odčervováky, už trošku rozumu pobrala.

Je pravda, že ti co znám, jsou 40+.

6.1.2017 09:18
asurwic

XXX.XXX.36.3

Omlouvám se těm málo veterinářům a celkově vzdělaným lidem ve všech oblastech, ale bohužel "více-oborových" kynologů tolik není. Sama se mezi ně v žádném případě také nepočítám - z oblasti zdraví psů dělám jen do genetiky + znám pár věcí, kterými už někdy trpěli moji psi, ale když chce někdo poradit s něčím specifickým, posílám ho k vet, jakožto k člověku v oboru vzdělanému. Tak proč to takto nedělají i lékaři?
Vet Vám většinou ohledně výchovy psa neporadí více, než naučené fráze bez vlastní praxe a potřebného vzdělání. Stejně tak instruktor psích sportů bude jen papouškovat celkově známé a někde vyčtené medicínské poučky- opět bez praxe a potřebného vzdělání.

Nemyslím to špatně, ale když někdo napíše "pes si musí nechat všechno líbit" a v druhém příspěvku "masem bych nekrmil, protože vím, jaké kusy se dostanou na jatka" (zatímco do granulí maso z jatek asi nejde - do nich nas*re živočišnou složku zlaté prase), tak bych, vzhledem k tom, kolik vet jsem navštívila a vystřídala, to povolání i odhadla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík