Https://www.topkrmiva.cz/krmivo-pro-psy/bohemia-pet-food/
Teď jsem na to narazila, co na to říkáte? Znáte?
Nevím, jestli by moji psi byli nadšení tou hromadou rýže, jinak to považuji za zajímavý nápad, tyhle typy krmiv v sušině jsem viděla na amerických stránkách a líbily se mi, jen mi zde chybí více informací.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tam mají Bubeck, to se mi líbí.
Zvláštní. Anušky, krky. A to ostatní bude půl lžičky. Rýže se střevy a krky za 180kč.
Brambory s masem za 180kč by šlo.
Tady tohle je podle mě to, co se do granulí jiných nedalo. Protože to není maso. Srdce je maso, kosterní svalovina je maso.
Asi přebytek zbytek.
Vitaminy, minerály nic. No tak počkáme.

shavoid
napsal(a):
Https://www.topkrmiva.cz/krmivo-pro-psy/bohemia-pet-food/
Teď jsem na to narazila, co na to říkáte? Znáte?
Nevím, jestli by moji psi byli nadšení tou hromadou rýže, jinak to považuji za zajímavý nápad, tyhle typy krmiv v sušině jsem viděla na amerických stránkách a líbily se mi, jen mi zde chybí více informací.
To na obrázku (rýže s kostkama "masa") to je to krmivo? nebo já dole čtu-druh krmiva:granule...
By mě zajímalo, kolik je pro lidi únosné dát za jednu dávku korun, prostě kolik vynaloží denně peněz na jeden krmný den psa, pak sebe nebo celé rodiny...
napsal(a):
To na obrázku (rýže s kostkama "masa") to je to krmivo? nebo já dole čtu-druh krmiva:granule...
By mě zajímalo, kolik je pro lidi únosné dát za jednu dávku korun, prostě kolik vynaloží denně peněz na jeden krmný den psa, pak sebe nebo celé rodiny...
Únosné - co to je? Na co je ta informace dobrá? Každý vydělává jinak, rodina vypadá jinak, někdo zvířaty žije, někdo radši jede na dovolenou. Někdo si řekne zodpovědnost, někdo hledá kde ušetřit, i když nemusí, někdo je líný. Někdo má psa rád a i rád jí v restauraci, někdo by tam nevlezl, někdo může psa krmit kuřetem, někdo prostě nemůže.
Moje fenka bere nějaké léky, +-75 Kč/den, jídlo kolem 60kč/den, kocour kolem 30kč/den, druhý pes se časem uvidí. Očkování, občas se něco přihodí. Za sebe nevím. Lidi v rodině se mají dobře.
Byla doba, kdy jsem se starala o 7 koček a pro mě mi na jídlo+drogerii+léky zbylo necelých 500kč/měsíc i míň, před 10 lety. Mlíko, ovesné vločky, špenát, kuře, čaj. Kočky měly kuře a Acanu.

tapina
napsal(a):
Jinak teda to krmivo vypadá divně. Proč tam jsou ta střeva a hlavně proč je jich tam tolik? To je první, co mě napadne. No a pak ta cena.
Chápu, že kolik je majitel schopen dát má mnoho proměnných, (kdyby třeba můj manžel věděl, kolik stojí konzerva grand carna, tak by mne zbavil svéprávnosti v nakládání s finančními prostředky )
právě proto mě napadlo, kolik jsou lidi ochotní dát za krmení pro psa v souvislosti se složením výše uvedeného krmiva...anušky-to by si dřív odvezla kafina, plíce(uvozhřený telata a umrkaný prasata)
Mám takovou úchylku, přepočítávat cenu krmení na čistou hovězí svalovinu nebo srdce a jak dlouho bych s ní krmila a jak dlouho s tím krmivem...
napsal(a):
Chápu, že kolik je majitel schopen dát má mnoho proměnných, (kdyby třeba můj manžel věděl, kolik stojí konzerva grand carna, tak by mne zbavil svéprávnosti v nakládání s finančními prostředky )
právě proto mě napadlo, kolik jsou lidi ochotní dát za krmení pro psa v souvislosti se složením výše uvedeného krmiva...anušky-to by si dřív odvezla kafina, plíce(uvozhřený telata a umrkaný prasata)
Mám takovou úchylku, přepočítávat cenu krmení na čistou hovězí svalovinu nebo srdce a jak dlouho bych s ní krmila a jak dlouho s tím krmivem...
Na čistou svalovinu to přepočítávat nejde, protože tím krmit furt taky nejde ;-)
Než konzervu grand carna, to teda fakt radši koupím např. čerstvá krůtí křídla nebo stehno+srdce+játra například. V podstatě v každém městě, kde je supermarket. Kdybych teda bydlela kdesi daleko, tak možná v krajním případě bych využila nějaký barfshop. Ale střeva bych tam fakt dobrovolně nekoupila, ani ty komplety a pod.
Já to "přepočítávám" na to, co bych psovi dala a co ne.
Ale máte pravdu, nechápu, proč když Lukullus konzerva 800g stojí 40kč, lidi kupují Pedigree, Bono, různé polské konzervy podobné kvality apod., když to stojí v podstatě stejně.

tapina
napsal(a):
Jinak teda to krmivo vypadá divně. Proč tam jsou ta střeva a hlavně proč je jich tam tolik? To je první, co mě napadne. No a pak ta cena.
Protože z čeho by poskládali tabulku. Není jiný tuk než právě ta střeva, maso už se tam nevešlo, jen nějaký gram možná.
Je to vtipné.
Vedlejší produkty s rýží 180kč za kilo

napsal(a):
Protože z čeho by poskládali tabulku. Není jiný tuk než právě ta střeva, maso už se tam nevešlo, jen nějaký gram možná.
Je to vtipné.
Vedlejší produkty s rýží 180kč za kilo
A co je špatného na tom, že je tuk z vnitřností? Pes nepotřebuje jíst libové maso, to je jen lidská představa, že je to nějak "lepší" a moderně i "zdravější", než ty pro nás lidi vedlejší produkty.
Je v těch granulích zbytečně moc druhů "masa", ale má to významnou funkci, stejně jako ty bio jablka - pro neznalého to vypadá luxusněji a dá se dráž prodat. A jestli si to za tu cenu někdo koupí, proč ne, já jim to přeji.

napsal(a):
A co je špatného na tom, že je tuk z vnitřností? Pes nepotřebuje jíst libové maso, to je jen lidská představa, že je to nějak "lepší" a moderně i "zdravější", než ty pro nás lidi vedlejší produkty.
Je v těch granulích zbytečně moc druhů "masa", ale má to významnou funkci, stejně jako ty bio jablka - pro neznalého to vypadá luxusněji a dá se dráž prodat. A jestli si to za tu cenu někdo koupí, proč ne, já jim to přeji.
Ale však libové maso nikdo nežádá.
Jenže se píše buď maso nebo vedlejší produkty.
A když se napíše vedlejší produkty, nikdo to nechce.
Toto jsou vedlejší produkty a pár gramů masa.
Kdo by si koupil rýži s vedlejšími produkty ?
Nedávno tu byla sháňka po raw krmivu. No tak tohle mohlo být..cena odpovídá

FEDIAF je úřad pro kontrolu krmiv
Hlavně by tam měli dopsat pár maličkostí, když se řídí doporučením FEDIAF.

Vytahuji starší diskuzi, nadšení maximální.
Namíchala jsem si u nich vlastní sušený BARF a je to perfektní. Směs voní (po zalití už to bylo trochu horší, patrně se ozvaly koňské ledviny a držťky), test dopadl perfektně. Pes mi ještě hodinu brousil po bytě a hledal zdroj. Než vychladla zalitá miska, málem zešílel. Musela jsem to urychlit nad klimatizací.
Cena, která se okamžitě ukáže v přehledu při míchání, je sranda naproti směsím, které jsem kdy našla. A hlavně tam nemám sacharidové přílohy, kterým se chci vyhnout. Takže delší výpady bez lednice bez starostí, vyřešeno. Protože sušit doma v tropech je sebevražda. I s klima.
Nechce některý méně rozmlsaný pes sušený BARF od Bohemia Pet Food?
Chytře jsem koupila na dovolenou 5kg pytel aniž bych to ozkoušela a pes mi to obchází obloukem 😠, přitom taková dobrota. Chybí tomu asi 300g, které jsem se do něj snažila bezúspěšně narvat. Je to zvěřina a vepřové, varianta B, původní cena: 1230 Kč, nechám za 600.
https://www.bohemiapetfood.cz/cs/produkt/bohemia-zverina-a-veprove-b?sid=2147
Nechce někdo nedožerky?
Za zásilkovnu 70Kč.
Zbývá tam necelého půlkila, je to malé balení. Trvanlivost do prosince 2021.
Kupovala jsem to letos, když jsem měla s fenou zase těžké období. Problémy s těmi blbými žlázkami a nežraní, tak aby mi úplně nezdechla na hlad. Brala jsem to jako že to rovnou zkusím, abych s sebou na cesty nemusela tahat konzervy.
Jenže jak jí začalo být zase dobře, přestala tohle chtít a za tu cenu, co jsem to koupila, to fakt nechci vyhazovat. Tak kdybyste někdo chtěl, napište mi sz.