Bouda pro kokršpaněla

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.1.2017 17:25
karo2702

XXX.XXX.172.116

Dobrý den,
během února si budeme stavět boudu pro anglického kokršpaněla (fenu). Mám ale trošku dilema s velikostní, protože každá stránka tvrdí jiné rozměry, tak jsem z toho trošku zoufalá.
A taky proto, že psa si nemůžu změřit (je to malé štěně) a netuším, jak moc vyroste.
Takže jsem vzala takovou průměrnou výšku v kohoutku 40 cm. Hodlám s ní sportovat, takže žádný gaučový tlouštík to nebude.

Zkusila jsem navrhnout vnitřní rozměry a chtěla bych znát váš názor.
Rozměry "ložnice" buď 65x60 cm nebo protáhlejší 70x55 cm, nevím co bude lepší.
Předsíňka 30x55/60 cm, ale netuším, jestli proleze. Mezi ložnicí a předsíní vytahovací přepážka. Celková váška záleží na desce. Chci boudu postavit z desek, které máme doma, takže je tu možnost cca 42 nebo 56 cm, což mi ale přijde moc. A otvor by mohl stačit 25x40cm?
Co myslíte vy? Máte někdo kokra v boudě?
Děkuji moc za rady.

14.1.2017 19:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.47

Má kokr srst s podsadou ?

14.1.2017 20:11
koňadra

XXX.XXX.128.31

Rozměry bych volila 70x55 - aby se mohl v létě v boudě natáhnout. V zimě pes spí stočený do klubíčka. Výška 42 by mohla stačit. Pes v boudě jen leží, takže je zbytečné, aby nad sebou měl mnoho cm, které si potom v zimě nedokáže "vytopit". Otvor 25 x 40 je dostačující. Doporučuji na vchod dát lamely. Samozřejmostí jsou dvojité stěny, včetně podlahy a stropu, zaizolované polystyrénem o tloušťce min.3 cm.

14.1.2017 21:01
karo2702

XXX.XXX.172.116

koňadra napsal(a):
Rozměry bych volila 70x55 - aby se mohl v létě v boudě natáhnout. V zimě pes spí stočený do klubíčka. Výška 42 by mohla stačit. Pes v boudě jen leží, takže je zbytečné, aby nad sebou měl mnoho cm, které si potom v zimě nedokáže "vytopit". Otvor 25 x 40 je dostačující. Doporučuji na vchod dát lamely. Samozřejmostí jsou dvojité stěny, včetně podlahy a stropu, zaizolované polystyrénem o tloušťce min.3 cm.

Samozřejmě se zateplením počítám. Bude mít rovnou střechu takže bude moct v létě lehnout i na boudu. Ještě by mě zajímalo, jak často se mění sláma v boudě a jestli jí mám dávat jen na zimu nebo celý rok. Děkuji.

14.1.2017 21:40
koňadra

XXX.XXX.128.31

karo2702 napsal(a):
Samozřejmě se zateplením počítám. Bude mít rovnou střechu takže bude moct v létě lehnout i na boudu. Ještě by mě zajímalo, jak často se mění sláma v boudě a jestli jí mám dávat jen na zimu nebo celý rok. Děkuji.

Sláma v boudě se mění dle potřeby - pokud není příliš znečistěná, nebo úplně rozdrobená na prach, tak stačí v zimě doplňovat - čím víc, tím líp. Pes něco vycourá. Jinak pokud byste chtěla kompletně měnit slámu v boudě, tak to tak vychází v zimě 1x za 7-14 dní. V létě nedávám nic, pes to stejně všechno vycourá, nebo i vyhází. A také je fakt, že v létě moc v boudě není, spíš leží na podlážce, některý i na té boudě (proto také mám jen rovné střechy).

Přidejte reakci

Přidat smajlík