Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.1.2017 07:49
jelu

XXX.XXX.105.161

Už 14 dní mám doma štěně. S našim hluchým psem vychází dobře, ale po cca hodině je musím rozdělit - starší je kapku utahaný. Umíme - sedni, lehni, ke mě, místo a přines. Jsem spokojený.
Přišel jsem ale na geniální věc. Je asi hudebně "nadaný". Pustím Čro D-dur a je z "vlka" beránek. Prostě vážná hudba a z torpéda je miláček. Je to bomba.
Na klavír se pravděpodobně nenaučí, ale když potřebuje zklidnit je to super.

17.1.2017 09:50
Atheira

XXX.XXX.240.170

To, že zvířata reagují na hudbu, není přece žádný velký objev. Je plný internet dokonce už sestavených relaxačních playlistů, po kterých vám budou spokojeně chrnět / vystresovaným jedincům to pomůže se uklidnit.

Sestra takhle pouští hudbu kočkám pokaždé, když odchází pryč. Většinou jen lenoší a tváří se spokojeně. Dřív byly schopny se jinak chovat jako draci.

Neregistrovaný uživatel

17.1.2017 10:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Vyzkouším na naše dravce

17.1.2017 11:21
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Berňáci mé kamarádky(má už třetí generaci) byli všichni odchováni na poslechu vážné hudby a matematice(je učitelka) Všichni jsou nadmíru klidní a inteligentní, což ovšem nebude ani tak hudbou, jako plemenem Ale tím nevylučuju, že by to nemohlo psa zklidnit. Bohužel já skoro hudbu neposlouchám(mám špatný sluch a nedělá mi to moc dobře) takže na nás nevyzkouším, i když u samojeda, bych se mohla alespoň pokusit bylo by to taky super Hluboce se nad tím zamyslím. Zrovna jsem si vyhledala zpěvačku pod značkou LP, neb mne onehdá zaujala, když jsem klikala programy a samojed se nějak nadšeně netvářil..už odešel

17.1.2017 11:46
Atheira

XXX.XXX.240.42

lesnížínka napsal(a):
Berňáci mé kamarádky(má už třetí generaci) byli všichni odchováni na poslechu vážné hudby a matematice(je učitelka) Všichni jsou nadmíru klidní a inteligentní, což ovšem nebude ani tak hudbou, jako plemenem Ale tím nevylučuju, že by to nemohlo psa zklidnit. Bohužel já skoro hudbu neposlouchám(mám špatný sluch a nedělá mi to moc dobře) takže na nás nevyzkouším, i když u samojeda, bych se mohla alespoň pokusit bylo by to taky super Hluboce se nad tím zamyslím. Zrovna jsem si vyhledala zpěvačku pod značkou LP, neb mne onehdá zaujala, když jsem klikala programy a samojed se nějak nadšeně netvářil..už odešel

To já jsem zase naopak na vážnou hudbu docela zatížená, hodně pak poslouchám i různou filmovou... Vlastně skutečně zpívané písničky poslouchám úplně minimálně. A všimla jsem si, že když si něco pustím a klidně můžu u toho pobíhat a uklízet, u čehož fena vždycky s radostí pomáhá (a přidělává mi tím akorát vždycky práci :D), tak u hudby totálně vytuhne.
Když byla malinká, docela jsem se děsila, co si počnu, jestli jí budou vadit housle, třeba nějaké vysoké a hlasité tóny (hraju). Vždycky, když je vezmu do ruky, tak ať dělá, co dělá, sebere se a jde se vyvalit na postel, odkud na mě celou dobu kouká, občas hodí nohy nahoru a zachrápne. Tak s tím asi problém nemá. Fakt, hudba umí divy.

17.1.2017 15:15
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Nevím, jestli moje pozorování potvrdí souvislost mezi chováním psa a hudbou, nebo naopak právě vyvrátí, vzhledem k tomu, že mám hudební hluch a zpívám falešně , ale šla jsem tuhle z procházky s tou naší flekatou šílenkyní, s kterou řešíme slušnou chůzi na vodítku a v momentě, kdy jsem ji začla tichounce (přeci jen jsem na veřejnosti ) "zpívat" nesmysly typu "Talinkáá, nášee pipinkáá, Talinku má každý rád, Talinka je kamarááád:" tak šel vedle mě velmi pohodový pes.
Jsem si vědoma toho, že pes reagoval na nezvyklý projev a chování, ale je hezký si tak trochu tajně myslet, že ho můj zpěv uklidnil

17.1.2017 15:27
Atheira

XXX.XXX.240.170

Zrzavci napsal(a):
Nevím, jestli moje pozorování potvrdí souvislost mezi chováním psa a hudbou, nebo naopak právě vyvrátí, vzhledem k tomu, že mám hudební hluch a zpívám falešně , ale šla jsem tuhle z procházky s tou naší flekatou šílenkyní, s kterou řešíme slušnou chůzi na vodítku a v momentě, kdy jsem ji začla tichounce (přeci jen jsem na veřejnosti ) "zpívat" nesmysly typu "Talinkáá, nášee pipinkáá, Talinku má každý rád, Talinka je kamarááád:" tak šel vedle mě velmi pohodový pes.
Jsem si vědoma toho, že pes reagoval na nezvyklý projev a chování, ale je hezký si tak trochu tajně myslet, že ho můj zpěv uklidnil

Moje máma je taky sluchem a smyslem pro rytmus nepolíbená (navíc, když ještě začne zpívat něco v angličtině, zní to spíš jak německy pozpátku). Když se do toho dá v přítomnosti některého ze psů, koukají většinou jako ňoumové a naklápí hlavu nejdřív na jednu, potom na druhou stranu, rozhlíží se po všech přítomných (takže spíš jen po mně a sestře, protože máma takhle vyje vždycky jen nám na truc ) - chudáci, prostě absolutně nevědí, která bije. Starouš většinou poodejde někam pryč. Lara na to reaguje tryskáním kolem a bouráním všeho, co zbourat jde... Tak možná na tom s tím hudebním hluchem ještě nejste až tak blbě.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.1.2017 18:08
Uživatel s deaktivovaným účtem

Můj pes se na jakoukoliv hudbu tváří úplně stejně - je mu to fuk, zaujmou ho jen nové zvuky. Tj. je třeba zvyklý na TV, ale když něco pustím na noťasu, tak kouká.

Nedávno jsem na tel. chtěla změnit budíka z vražedného řvoucího poplachu na libozvučnou hudbu s harfou. Já jsem skoro nevstala, zatímco on vyletěl, co se to děje?! Tak jsem vrátila poplach, při kterém se o mě pokouší infarkt a on se ani nehne.

17.1.2017 19:00
asurwic

XXX.XXX.36.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Můj pes se na jakoukoliv hudbu tváří úplně stejně - je mu to fuk, zaujmou ho jen nové zvuky. Tj. je třeba zvyklý na TV, ale když něco pustím na noťasu, tak kouká.

Nedávno jsem na tel. chtěla změnit budíka z vražedného řvoucího poplachu na libozvučnou hudbu s harfou. Já jsem skoro nevstala, zatímco on vyletěl, co se to děje?! Tak jsem vrátila poplach, při kterém se o mě pokouší infarkt a on se ani nehne.

O budíku mi ani nemluvte. Já měla štěňata na umělém odchovu, takže mi zvonil telefon každé dvě hodiny na krmení a ten můj potvora se na to naučil reagovat. Vždy začne zpívat a broukat si, když se ozve můj mobil. Je úplně jedno, jakou tam mám znělku, ale spolehlivě reaguje jen na ten můj. Asi si budu muset kvůli němu koupit nový.

Jinak všichni moji karolíni mají rádi vážnou hudbu a především pomalé metalové skladby. Ovčoun v písničkách miluje ječivý ženský hlas a retrívr, který celý život trénoval dogdancing, má naprostý hudební hluch.

17.1.2017 20:11
Atheira

XXX.XXX.50.119

asurwic napsal(a):
O budíku mi ani nemluvte. Já měla štěňata na umělém odchovu, takže mi zvonil telefon každé dvě hodiny na krmení a ten můj potvora se na to naučil reagovat. Vždy začne zpívat a broukat si, když se ozve můj mobil. Je úplně jedno, jakou tam mám znělku, ale spolehlivě reaguje jen na ten můj. Asi si budu muset kvůli němu koupit nový.

Jinak všichni moji karolíni mají rádi vážnou hudbu a především pomalé metalové skladby. Ovčoun v písničkách miluje ječivý ženský hlas a retrívr, který celý život trénoval dogdancing, má naprostý hudební hluch.

Tak taky na co se trénuje dogdancing, že? :D Zatímco si vaši psi užívají vážné hudby, retrívra bych šoupla na diskotéku, ten už stejně mít lepší vkus nebude.

17.1.2017 20:17
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Zrzavci napsal(a):

Já když si začnu něco u pletí zpívat(znáte to všichni, jak vám nějaký hit pořád hučí v hlavě a prostě musíte ) tak psiska hned doběhnuli a začali s konejšivími signály...jako že: ať chudinka nekňučím, to bude dobrý... Jsem na tom s hudebním sluchem a zpěvem snad ještě hůř

17.1.2017 20:41
asurwic

XXX.XXX.36.3

Atheira napsal(a):
Tak taky na co se trénuje dogdancing, že? :D Zatímco si vaši psi užívají vážné hudby, retrívra bych šoupla na diskotéku, ten už stejně mít lepší vkus nebude.

Retrívr udrží rytmus tak na dětské písničky, ale jinak se nechytá. On je duševně i na stáří takové malé naivní děcko. Na diskotéku bych ho nepustila - určitě by tam netancoval a jenom by chlastal na baru (což umí, to už mi dvakrát předvedl smajlík )
Jeho vrcholem bylo mistrovství republiky, kdy jsme zkusili rockovou písničku - šel úplně mimo a vůbec ho to nezajímalo + ještě k tomu vrtěl ocasem jak pitomec na diváky, takže jsem to s ním vzdala. Teď dělá tanečky pro děti ve školkách na Večerníčka a šťastně, jak největší pitomec, podává čepičku, uklání se a mává pacičkou. Alespoň, že se při tom (na rozdíl od mě) dobře baví.

Přidejte reakci

Přidat smajlík