Zajímavá kauza ze Slovenska

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.1.2017 10:48
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ve včerejších zprávách na Jojce jsem zachytila toto: https://www.noviny.sk/slovensko/173591-vysetrovatelia-stale-nevedia-ci-petra-dohryzli-psy-odobrali-vzorky - jsem celkem napjatá, jaký bude výsledek, snad to nebudou ti psi, i když v dnešní době už se člověk nediví ničemu...

18.1.2017 11:33
rapotacka11

XXX.XXX.32.193

Jestli to ti "psi" udělali (jako že asi jo),
hodila bych majitele šelmám do výběhu.

18.1.2017 11:38
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

rapotacka11 napsal(a):
Jestli to ti "psi" udělali (jako že asi jo),
hodila bych majitele šelmám do výběhu.

Nedovedu si vůbec něco takového představit: vyjdete si jen tak do přírody a roztrhá vás smečka psů...u Bratislavy. Ne tedy smečka vlků či medvěd v Kanadě, lev v Africe...Ani nepustíte ke smečce na cizím pozemku své malé dítě - vůbec, jak tohle skončilo, má to nějaké rozuzlení?

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.1.2017 11:47

lesnížínka napsal(a):
Nedovedu si vůbec něco takového představit: vyjdete si jen tak do přírody a roztrhá vás smečka psů...u Bratislavy. Ne tedy smečka vlků či medvěd v Kanadě, lev v Africe...Ani nepustíte ke smečce na cizím pozemku své malé dítě - vůbec, jak tohle skončilo, má to nějaké rozuzlení?

Jsou obviněni,6 let max.

Slovensko schválilo zákaz vstupu bojových psů do prostoru, kde jsou děti, pes musí mít kontaktní údaje na obojku, majitel musí projít testem.
Ale ještě nemají seznam plemen. A jak to trestají, nevím.
Jak to řeší majitelé, vím. Hází přebytečné psy do studny. Holíč. Prostě pravěk.

18.1.2017 11:51
asurwic

XXX.XXX.36.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jsou obviněni,6 let max.

Slovensko schválilo zákaz vstupu bojových psů do prostoru, kde jsou děti, pes musí mít kontaktní údaje na obojku, majitel musí projít testem.

Mě by jen zajímalo, když někdo přijde se psem a bude tvrdit, že je to kříženec po matce x a otci y, jak mu někdo dokáže, že má právě to "zakázané plemeno"?

18.1.2017 11:54

asurwic napsal(a):
Mě by jen zajímalo, když někdo přijde se psem a bude tvrdit, že je to kříženec po matce x a otci y, jak mu někdo dokáže, že má právě to "zakázané plemeno"?

No to právě ještě nedořešili. Ten seznam. Protože pitbull nejí děti, ale kříženec by mohl. Ale už ani na čistokrevné není spoleh. Je to bordel. Ten test není špatný. A pro všechny by byl ale lepší. Nejen pro tyto: pitbul, bandog, středoasijský ovčák, kavkazský ovčák, jihoruský ovčák, americký staffordshirský teriér, moskevský strážní pes, šarplaninec, tornjak, brazilská fila, tosa inu, kangal, americký buldog a boerboel. Aj kříženci by teda měli mít náhubek, test majitele..všichni, nejen těchto. Vlastně..všichni lidé.

Neregistrovaný uživatel

18.1.2017 11:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Taky jsem zvědavá jak to dopadne, nedokážu si představit být roztrhaná zvířetema umřít pomalu za živa sežráním

18.1.2017 11:57

asurwic napsal(a):

V Německu to vyřešili. Připomíná pes zakázané plemeno ? Pryč s ním.

Neregistrovaný uživatel

18.1.2017 11:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

No to právě ještě nedořešili. Ten seznam. Protože pitbull nejí děti, ale kříženec by mohl. Ale už ani na čistokrevné není spoleh. Je to bordel. Ten test není špatný. A pro všechny by byl ale lepší. Nejen pro tyto: pitbul, bandog, středoasijský ovčák, kavkazský ovčák, jihoruský ovčák, americký staffordshirský teriér, moskevský strážní pes, šarplaninec, tornjak, brazilská fila, tosa inu, kangal, americký buldog a boerboel. Aj kříženci by teda měli mít náhubek, test majitele..všichni, nejen těchto. Vlastně..všichni lidé.

Takže jsou jako vždy potrestaní majitelé čistokrevných psů z registovaných chovů, a ti co množí a vlastní bezpapíráky/křížence jsou opět vysmátí...

Neregistrovaný uživatel

18.1.2017 12:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

lesnížínka napsal(a):
Ve včerejších zprávách na Jojce jsem zachytila toto: https://www.noviny.sk/slovensko/173591-vysetrovatelia-stale-nevedia-ci-petra-dohryzli-psy-odobrali-vzorky - jsem celkem napjatá, jaký bude výsledek, snad to nebudou ti psi, i když v dnešní době už se člověk nediví ničemu...

Mě příjde jako docela slušnej úlet, že bez přítomnosti majitele, uspávali psy flusačkou na základě nějakého podezření. Nedokážu si představit, že by půl kiláku od nás našli roztrhanou mrtvolu, a řekli si, že mám hodně psů, tak mi je půjdou po zuby ozbrojení policajti s vetem přes plot uspat, a někam je povezou...

18.1.2017 12:10

"Jsou obviněni,6 let max."
to jako k té události z úvodního odkazu ?

18.1.2017 12:15

Nejvtipnější jsou USA. Je zákaz ubytování psů velkých plemen v útvarech armády, např. plemena: Americký pitbulteriér, Rotvajler, a kříženci těchto plemen..
A jeden bulíček je jejich válečný hrdina. Stubby. Dostal hodnost seržant smajlík a teď je to parchant..

Ale zas teda tam se řeší. Sice víc pes než člověk..ale na Slovensku to moc nefunguje, jak se zdá.
A o tom to je. Nikdo nic pořádně nepotrestá.

18.1.2017 12:15

"Jsou obviněni,6 let max."
to jako k té události z úvodního odkazu ?

Ne, ti dva z Lužce n/C, co nechali dítě mezi psy bez dozoru.

18.1.2017 12:16

"Slovensko schválilo zákaz vstupu bojových psů do prostoru, kde jsou děti, pes musí mít kontaktní údaje na obojku, majitel musí projít testem."
a to dle jakého zákona? dáš odkaz?

18.1.2017 12:19
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jsou obviněni,6 let max.

Megíí, ono to, co popisujete, je většinou v lokalitách hojně obývaných hnědoobčany, viz ten Holíč, či většina východního Slovenska. Nedá se to srovnávat s normálními vesnicemi a městy.

18.1.2017 12:22
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mě příjde jako docela slušnej úlet, že bez přítomnosti majitele, uspávali psy flusačkou na základě nějakého podezření. Nedokážu si představit, že by půl kiláku od nás našli roztrhanou mrtvolu, a řekli si, že mám hodně psů, tak mi je půjdou po zuby ozbrojení policajti s vetem přes plot uspat, a někam je povezou...

Jako myšlenka hrozná, ale když to vztáhnete na sebe, jako že by vy jste byla podezřelá z hrozného trestného činu, tak na vás také vletí zásahovka, sbalí vás a nikoho se předem ptát nebudou...

18.1.2017 12:41

"Slovensko schválilo zákaz vstupu bojových psů do prostoru, kde jsou děti, pes musí mít kontaktní údaje na obojku, majitel musí projít testem."
a to dle jakého zákona? dáš odkaz?

Http://www.cestovanisepsem.cz/se-psem-na-slovensko

http://www.zakonypreludi.sk/zz/2002-282.

18.1.2017 12:44
katkaa1

XXX.XXX.43.146

lesnížínka napsal(a):

Prvé správy hovorili o tom, že ho našli dohryzeného a mal viacero drobných poranení na predlaktí a na lýtkach. To ho však zabiť zrejme nemohlo takže som veľmi zvedavá ako to celé dopadne. Možno ho ale fakt dohrýzli a chudák vysilený tam umrzol veď bolo v noci -10 aj viac. V každom prípade je to hrozná tragédia, zle sa na to aj pozeralo nie to si predstaviť ako to asi mohlo prebiehať A zas sa začne hon na psíčkarov a tzv "bojové" plemená

18.1.2017 12:46
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Jsou obviněni,6 let max.

Neviem o tom, že by bolo u nás niečo takéto schválené. Jednu dobu sa o tom hovorilo ale potom to stíchlo. Problém bol práve s tým zoznamom plemien a čo s krížencami.
A problémy so psami v rómskych osadách (kauza Holíč) sú zas niečo celkom iné.

18.1.2017 14:39

katkaa1 napsal(a):
Neviem o tom, že by bolo u nás niečo takéto schválené. Jednu dobu sa o tom hovorilo ale potom to stíchlo. Problém bol práve s tým zoznamom plemien a čo s krížencami.
A problémy so psami v rómskych osadách (kauza Holíč) sú zas niečo celkom iné.

To je vtipné, Slováci neví smajlík
V Holíči je přece jedna "osada" - Betlém - pár domků, a kdo tam tohle dělá, se ví, akorát nefunguje Polís.
No a tady také ne. Však jsme jeden smajlík

Neregistrovaný uživatel

18.1.2017 14:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

lesnížínka napsal(a):
Jako myšlenka hrozná, ale když to vztáhnete na sebe, jako že by vy jste byla podezřelá z hrozného trestného činu, tak na vás také vletí zásahovka, sbalí vás a nikoho se předem ptát nebudou...

Jen tak na vás zásahovka nevletí - na to pořebují důkazy, na základě kterých dostanou povolení sebrat vás (to, že vlastníte psy půl kiláku od místa činu dost nestačí), a tohle šlo řešit jednoduše s majitelem.

19.1.2017 12:58
fanusikhybridov

XXX.XXX.217.170

Jen tak na vás zásahovka nevletí - na to pořebují důkazy, na základě kterých dostanou povolení sebrat vás (to, že vlastníte psy půl kiláku od místa činu dost nestačí), a tohle šlo řešit jednoduše s majitelem.

Ale staci, boli to ti psy.
https://www.cas.sk/clanok/499985/petra-34-na-smrt-dohryzli-psy-jedna-vec-mu-mohla-zachranit-zivot/.

Neregistrovaný uživatel

19.1.2017 17:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

fanusikhybridov napsal(a):
Ale staci, boli to ti psy.
https://www.cas.sk/clanok/499985/petra-34-na-smrt-dohryzli-psy-jedna-vec-mu-mohla-zachranit-zivot/.

To ale v té době nikdo nevěděl, když je tam bez majitele uspávali, že to byli tihle psi. Kdyby bydlel okolo ještě nějaký chovatel, tak mu udělají totéž
Já se nezastávám majitele těch psů, ale vadí mi ten způsob provedení.

19.1.2017 20:03
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jak jsem říkala, je to hrozné a jít o mé psy, mám hysterák...což ovšem pochybuju, že tenhle majitel řešil...Se psy se ale zacházelo slušně, byli jen uspaní, vzali jim vzorky, byla u toho veterina. Prostě šlo tady také o čas, o lidi, takže tam blaho zvířat jde jaksi bokem. Viz ptačí chřipka, kdy chovateli vymlátili 20letý chov poštovních holubů a pak zjistili, že k tomu nebyl žádný důvod To je teprve masakr.

20.1.2017 13:38
simsala

XXX.XXX.217.170

To ale v té době nikdo nevěděl, když je tam bez majitele uspávali, že to byli tihle psi. Kdyby bydlel okolo ještě nějaký chovatel, tak mu udělají totéž
Já se nezastávám majitele těch psů, ale vadí mi ten způsob provedení.

Http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/417251-ornitologa-zrejme-zabila-hruba-nezodpovednost-majitela-psov/
vyber z clanku

Podľa nej si teraz ľudia z okolia riadne vydýchli, pretože incidenty s Romanovými zúrivými psami tu už boli viackrát. „Asi pred rokom dotrhali mladé býčky, ktoré choval tamten sused, “ ukázala rukou na vedľajší dom. „Vtedy ich tu naháňalo celé policajné komando

Podľa susedy nie je Roman zlý človek, iba „trochu na hlavu“.

Takze asi tu je problem, clovek nie celkom v poriadku ma svorku psov co trha co pride do cesty a urady nezasiahnu. Vysledok pozname. Nasledovat bude sikana normalnych chovatelov a psickarov. Bohuzial.

14.2.2017 22:32
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Psi byli na příkaz veteriny utraceni - bylo dokázáno, že muže zabili. Majitel je trestně stíhaný...dle zpráv několik dní zpátky.

15.2.2017 07:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

lesnížínka napsal(a):
Jak jsem říkala, je to hrozné a jít o mé psy, mám hysterák...což ovšem pochybuju, že tenhle majitel řešil...Se psy se ale zacházelo slušně, byli jen uspaní, vzali jim vzorky, byla u toho veterina. Prostě šlo tady také o čas, o lidi, takže tam blaho zvířat jde jaksi bokem. Viz ptačí chřipka, kdy chovateli vymlátili 20letý chov poštovních holubů a pak zjistili, že k tomu nebyl žádný důvod To je teprve masakr.

Nevíte jak to dopadlo s těmi holoubky? Jako vždy naše média něco nakousnou, ale jak to pak dopadne, už nenapíší/neřeknou.

15.2.2017 09:21
bilusik

XXX.XXX.168.4

V Německu to vyřešili. Připomíná pes zakázané plemeno ? Pryč s ním.

A proč hlavně nevyřeší v Německu ekonomické migranty - muslimské kozomrdy ? Na psy si v Německu došlápli, ale na muslimské vetřelce jim to nějak nejde...

15.2.2017 10:35
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

sisi58 napsal(a):
Nevíte jak to dopadlo s těmi holoubky? Jako vždy naše média něco nakousnou, ale jak to pak dopadne, už nenapíší/neřeknou.

S holuby blbě, zlikvidovali chovy dvěma starším chovatelům v jedné vesnici. Pán, co tam mluvil, byl na zhroucení, byl to jeho celoživotní koníček, bylo mu přes šedesát a říkal, že končí...Víc nevím Jestli a jakové dostanou odškodnění myslím neříkali.

Přidejte reakci

Přidat smajlík