Zažívací obtíže, jaké granule

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.1.2017 13:33
milča008

XXX.XXX.36.244

Dobrý den, fenka 6 let několikrát zvracela žluté šťávy. Po návštěvě veterináře a rozboru krve jí byl zjištěn zvýšený LIPA 2007 U/L ( normal 200-1800). Jinak vše v pořádku. Má nasazenou dietu Hills ID na 20 dní. Zvracení už se neobjevuje. Máte někdo zkušenosti s tímto? Poradíte čím jí můžu do budoucna pomoci? Myslím nějaký doplněk stravy, popř. dobré granule. Před dietou jsem krmila Acanu bez obilnin.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.1.2017 14:33

Vet neřekl co má hlavně jíst a čemu se vyhnout ?
hledejte dietu pro psy s onemocněním slinivky bez granul
nízko tuky...
no a dál ?
ví z čeho to je ?
diabetes, nedostatečnost..

18.1.2017 14:51
dadu

XXX.XXX.61.94

Z vlastní zkušenosti - žluté šťávy moji psi zvracejí z hladu. Nemyslím si, že Hills je zrovna ideální. Co vím, tak je to především obilí (šrot). Ale mohu se plést...

18.1.2017 14:57
milča008

XXX.XXX.36.244

No neví, ostatní hodnoty jsou v pořádku. AMY v normě, krevní obraz ok.. patrně podráždění. O nízkotučné stravě vím, můj dotaz spíš směřoval k nějakým podpůrným doplňkům stravy či ke zkušenosti ostatních s granulemi dobrými. Četla jsem např. o granulích Forza.. tak jestli někdo nemá zkušenosti..Bylo mi řečeno, že dietou by se to mělo upravit bez další léčby.

Neregistrovaný uživatel

18.1.2017 15:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Moje fena celý život problémy s žaludkem, vyzkoušeny všechny možný granule co jsou na trhu, nakonec krmena masem, zeleninou, ovocem, od té doby bez porblémů, krevní obraz a veškeré minerály v těle v normě.

Emet

18.1.2017 15:07
Emet

XXX.XXX.127.224

milča008 napsal(a):
Dobrý den, fenka 6 let několikrát zvracela žluté šťávy. Po návštěvě veterináře a rozboru krve jí byl zjištěn zvýšený LIPA 2007 U/L ( normal 200-1800). Jinak vše v pořádku. Má nasazenou dietu Hills ID na 20 dní. Zvracení už se neobjevuje. Máte někdo zkušenosti s tímto? Poradíte čím jí můžu do budoucna pomoci? Myslím nějaký doplněk stravy, popř. dobré granule. Před dietou jsem krmila Acanu bez obilnin.

Nerozumím větě "fenka 6 let několikrát zvracela žluté šťávy". Fena je 6-ti letá a teprve nyní (?jak dlouho) několikrát zvracela ? Nebo 6 let několikrát denně zvrací ? Pokud je to ten první případ, tak přemýšlejte co se před tím změnilo apod. Žluté šťávy jsou normální žaludeční šťávy, pes se cítí překyselený a protože zvrací celkem snadno a pomůže si třeba trávou, nebo i bez a šťáv se zbaví. Granule se na rozdíl od masa v žaludku dlouho nezdrží a pokud krmíte 1x denně, je žaludek vlastně 20 hod nalačno a šťávy se tvoří dál a není co trávit. Krmte dál slušné granule (možná s vyšším obsahem vlákniny "light-senior"), ale krmte pravidelně alespoň 2x denně. Případný přídavek zeleniny také sníží kyselost v žaludku.

18.1.2017 15:25
milča008

XXX.XXX.36.244

Je to nepřesně napsané, to máte pravdu. Feně je 6 let a zvracela teď několikrát za 14 dní žluté žaludeční šťávy. Krmím 2 x denně. Ráno maso nebo masovou konzervu Rinti Pur ( jehněčí) + Happy Dog vločky Flocken Vollkost
Večer zhruba po 10 hod. od prvního krmení granule Acana jehněčí bez obilnin. Před tím Timberwolf grain free. Pamlsky jen sušené maso, popř. piškot. Děkuju za odpovědi.. popátrám ještě v těch doplncích stravy..

18.1.2017 15:47

Acana je "dietní". Potřebujete víc energie, méně tuku. Forza, Hill´s a spol. ne. Snadno stravitelné. A to je prostě maso. Králík.

Jestli to teda fakt nedáte..tak Wolfsblut. Třeba cold river má málo tuku, ale energie dost.

18.1.2017 16:17
milča008

XXX.XXX.36.244

Megii děkuji, dívala jsem se na ty granule. Vypadají dobře.. Vyzkoušíme je..

18.1.2017 19:13
rapotacka11

XXX.XXX.32.33

A maso ne a ne a ne...

18.1.2017 19:21

milča008 napsal(a):
Megii děkuji, dívala jsem se na ty granule. Vypadají dobře.. Vyzkoušíme je..

My máme ještě vyzkoušené Wolfsblut Dark Forest,10 % tuku. Původně jsem vzala 2 kg na pamlskování do míčku a tak, aby byl od něj chvilku klid, a nakonec je dostal normálně. Necelé dva měsíce, pokles energie nezaznamenán.

18.1.2017 20:23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
My máme ještě vyzkoušené Wolfsblut Dark Forest,10 % tuku. Původně jsem vzala 2 kg na pamlskování do míčku a tak, aby byl od něj chvilku klid, a nakonec je dostal normálně. Necelé dva měsíce, pokles energie nezaznamenán.

Ano, mají kolem 3500kcal/kg jako běžné granule.. no a když to kupuje aj Ollie.. smajlík

18.1.2017 21:05

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano, mají kolem 3500kcal/kg jako běžné granule.. no a když to kupuje aj Ollie.. smajlík

Hlavně když to polyká to moje zvíře a druhou stranou jde vzorový produkt.

19.1.2017 07:54
FoxSRMA

XXX.XXX.119.100

DObrý den,
zkoušela jste granule Royal Canin GAstro inestinal? jsou dražší ale velice dobře psům chutnají a navíc jsou velmi citlivé na trávení..:).

19.1.2017 08:18
Iliena

XXX.XXX.104.254

FoxSRMA napsal(a):
DObrý den,
zkoušela jste granule Royal Canin GAstro inestinal? jsou dražší ale velice dobře psům chutnají a navíc jsou velmi citlivé na trávení..:).

RC ne! Takový hnus... Zkuste ty Wolfsbluty nebo nejlépe maso.

19.1.2017 08:34
inusanka

XXX.XXX.98.58

No, maso dává paní ráno jako hlavní dávku, spíše to vidím na nějaké podráždění, zkusila bych zvolit dietnější maso - jehně, králík, kuře a ty Wolfsbluty. Na chvíli bych vysadila konzervy.

19.1.2017 09:19
milča008

XXX.XXX.36.244

rapotacka11 napsal(a):
A maso ne a ne a ne...

Maso dostávají.. Krmení přirozenou stravou je určitě pro psy to nejlepší. Krmila jsem tak před lety asi jeden rok. Dát psovi vyváženou dávku je poměrně velká věda. Mám dva psy, teda fenky. Starší má operované po úraze obě kolena, tudíž trochu jiné nároky na stravu než ta druhá ( mimo jiné vaříme prasečí nožky na sulc ). Barf je skvělý, ale opravdu se mu musí rozumět, nestačí jen hodit do misky trochu masa, zeleniny, vajíček atd. Navíc holky často zvracely štěpky z kostí( syrových) a i když vím, že je to vlastně dobře, že mají zachovaný jehlový efekt, nedělalo mi to vůbec dobře. No a ta druhá je chovná, má hodně velké nároky na stravu v době březosti a kojení. Vím, že barfují i na chovných fenách, ale jak říkám je to už o zkušenostech a znalostech a taky časových možnostech. No snažím se jim dát v rámci možností to nejlepší..

19.1.2017 09:49

milča008 napsal(a):
Maso dostávají.. Krmení přirozenou stravou je určitě pro psy to nejlepší. Krmila jsem tak před lety asi jeden rok. Dát psovi vyváženou dávku je poměrně velká věda. Mám dva psy, teda fenky. Starší má operované po úraze obě kolena, tudíž trochu jiné nároky na stravu než ta druhá ( mimo jiné vaříme prasečí nožky na sulc ). Barf je skvělý, ale opravdu se mu musí rozumět, nestačí jen hodit do misky trochu masa, zeleniny, vajíček atd. Navíc holky často zvracely štěpky z kostí( syrových) a i když vím, že je to vlastně dobře, že mají zachovaný jehlový efekt, nedělalo mi to vůbec dobře. No a ta druhá je chovná, má hodně velké nároky na stravu v době březosti a kojení. Vím, že barfují i na chovných fenách, ale jak říkám je to už o zkušenostech a znalostech a taky časových možnostech. No snažím se jim dát v rámci možností to nejlepší..

Sulc jí na nohy moc nepomůže, místo sulcu podávejte hydrolizovaný kolagen(hovězí, vepřivý nebo rybí)
Jaké konzervy krmíte kromě Rinti?

19.1.2017 11:35
FoxSRMA

XXX.XXX.51.207

Nechapu proc hnus;) doporucil mi je vet i na Vět klinice v Hradci a ja si je nemuzu vynachvalit;).

19.1.2017 11:36
FoxSRMA

XXX.XXX.51.207

Iliena napsal(a):
RC ne! Takový hnus... Zkuste ty Wolfsbluty nebo nejlépe maso.

Autor Nechapu proc hnus;) doporucil mi je vet i na Vět klinice v Hradci a ja si je nemuzu vynachvalit;).

19.1.2017 12:44
Iliena

XXX.XXX.104.254

FoxSRMA napsal(a):
Autor Nechapu proc hnus;) doporucil mi je vet i na Vět klinice v Hradci a ja si je nemuzu vynachvalit;).

Tak si přečtěte složení...

19.1.2017 12:48
dadu

XXX.XXX.61.94

To, že nějaké granule doporučí vet, ještě neznamená, že jsou kvalitní...

19.1.2017 12:49
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Iliena napsal(a):
Tak si přečtěte složení...

Jsem ani nečekala, že je to taková hrůza..Za ty prachy páni.

19.1.2017 13:15
Iliena

XXX.XXX.104.254

Andrýsek3 napsal(a):
Jsem ani nečekala, že je to taková hrůza..Za ty prachy páni.

Kdybych tohle dala Taře, tak věřím že se mi přinejmenším po*re až běda a to má trávení perfektní

Neregistrovaný uživatel

19.1.2017 13:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

FoxSRMA napsal(a):
Nechapu proc hnus;) doporucil mi je vet i na Vět klinice v Hradci a ja si je nemuzu vynachvalit;).

Neberte to, tak že vás zde někdo uráží, vím jaký máte pocit, že věříte svému veterináři, a že pro vašeho psa chce jistě to nejlepší a proto se cítíte momentálně rozhořčeně, taky mám někdy tento pocit, ale jak budete mít čas a chuť sedněte k netu a hledejte složení granulí a pak budete sami překvapení, veterináři jsou bohužel taky tlačení a masírování dealery atd... ono totiž pak zjistíte že i veterinář nemusí radit úplně nejlépe...i to co vám veta doporučí si napřed pro jistotu sami proklepněte.

19.1.2017 16:03
FoxSRMA

XXX.XXX.64.164

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Neberte to, tak že vás zde někdo uráží, vím jaký máte pocit, že věříte svému veterináři, a že pro vašeho psa chce jistě to nejlepší a proto se cítíte momentálně rozhořčeně, taky mám někdy tento pocit, ale jak budete mít čas a chuť sedněte k netu a hledejte složení granulí a pak budete sami překvapení, veterináři jsou bohužel taky tlačení a masírování dealery atd... ono totiž pak zjistíte že i veterinář nemusí radit úplně nejlépe...i to co vám veta doporučí si napřed pro jistotu sami proklepněte.

Dekuji necitim se rozhorcene.

Přidejte reakci

Přidat smajlík