Iva25

XXX.XXX.236.12
Ahoj. Moje holka je zrovna po kastraci, furt mi pokňurává, bolí ji to. Prosím, nevíte někdo kolik můžu dát kapek algifenu pro 30kg?
Díky za pomoc.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Algifen je možno v krajní nouzi podat psovi. ovšem také jsme zažila kdy psa algifenem předávkovali a postihla ho z toho mozková mrtvice. Pokud fena po kastraci pokníkává, nechala bych jí v klidu a žádné léky na bolest bych nepodávala.Kdyby to bylo nutné tak by vám to řekl veterinář. Jistě na něj máte kontak.můžete mu zavolat, a zeptat se ho co podat a v jakém množství.
Aaaa, to tu dlouho nebylo. Aby geniální Scylla hned z věštecké koule nevyvěštila, že to bylo zbytečný a fena není třeba po zánětu dělohy. Gratulujeme Vám!
scylla
napsal(a):
Když už musíte zbytečně řezat do psa, máte si od veta vzít bezpečné léky pro něho a neexperimentovat s lidskými.
Většina léků pro psy je totožná s léky pro lidi, jen dražší Nevím, jestli tam patří i Algifen(myslím, že někdo kdesi psal, že ano) tak si netroufám radit. Nějak nechápu, že zadavatelce vet nedal pro feňuli nic od bolesti?!? Při každé operaci, ať už to byly kastrace, vazy, či jen pes kulhal...dostal takový ten sirupek ve stříkačce od bolesti, co se stříkne psu do tlamky. Po operaci vazů, dostal myslím na pět dní(pět vychystaných stříkaček).
lesnížínka
napsal(a):
Většina léků pro psy je totožná s léky pro lidi, jen dražší Nevím, jestli tam patří i Algifen(myslím, že někdo kdesi psal, že ano) tak si netroufám radit. Nějak nechápu, že zadavatelce vet nedal pro feňuli nic od bolesti?!? Při každé operaci, ať už to byly kastrace, vazy, či jen pes kulhal...dostal takový ten sirupek ve stříkačce od bolesti, co se stříkne psu do tlamky. Po operaci vazů, dostal myslím na pět dní(pět vychystaných stříkaček).
Ona dost možná kňourá proto, že se budí z kastrace a léky proti bolesti dostala rovnou u veta..
Paprunak

XXX.XXX.19.227
Dobrý den, nevím jestli se Algifen může nebo nemůže, ale ohledně dávkování - já ho beru sama na menstruační bolesti a na 65kg váhy si beru 20 kapek, téměř vždy to zabere, pokud ne, přidám. V přívalovém letáku je napsané maximum, tuším na moji váhu 35 kapek..?

lesnížínka
napsal(a):
Může, našla jsem to v ně¨jaké veterinární poradně. Dávkování tam nebylo, ale dala bych prostě nějaké minimum. Třeba já léky vůbec neberu a když mi doktor umrtvil hubu při trhání osmičky, necítila jsem vůbec nic, ani že trhal, vytrhnul, ani než se to zahojilo. Vůbec nic mne nebolelo.
Šťastná to žena...
scylla
napsal(a):
Když už musíte zbytečně řezat do psa, máte si od veta vzít bezpečné léky pro něho a neexperimentovat s lidskými.
Nevím, proč si potřebujete za každou cenu přisadit! Algifen obsahuje účinnou látku metamizol, která se používá také ve veterinárních léčivech - např. ve Vetalginu, Analginu, Buscopanu atd.
Samotný veterinář mi v mnoha případech předepisuje lidské léky, jelikož se od těch veterinárních liší jen cenou.
Samozřejmě to neznamená, že psovi lze bez konzultace podat cokoliv z lidské lékárničky.

dadu
napsal(a):
Nevím od čeho, ale dneska mého rotíka dost bolí zadní noha. Ještě včera večer lítal a řádil. Neuklouzl, neublížil si. Mohu mu dát Algifen neo, nebo Monoflam retard?
Nedávejte mu nic. Pokud podáte lék proti bolesti, pes začne nohu používat a stav si zhorší. Pro psa je lepší když o noze ví a dává si na ní pozor.Pokud během jednoho, dvou dnů nezačne běhat normálně, navštívila bych veterináře.
napsal(a):
Nedávejte mu nic. Pokud podáte lék proti bolesti, pes začne nohu používat a stav si zhorší. Pro psa je lepší když o noze ví a dává si na ní pozor.Pokud během jednoho, dvou dnů nezačne běhat normálně, navštívila bych veterináře.
Udělala bych to stejně, nikdy jsem psům něco od bolesti, jen tak nedávala. Sama si nic neberu...přece trocha bolesti ještě nikoho nezabila. Jak se říká: alespoň vím, že žiju. Až mne nebude nic bolet - budu mrtvá

Hlavně algifen na ortopedické bolesti fakt není. koneckonců ani u člověka ne.
metamizol je látka, která hlavně tlumí křeče - proto funguje na žlučníkové koliky. u zvířat se používá při bolestech vycházejících z břicha, koliky, enteritidy, tlumí zvracení a taky funguje proti teplotě.
ale na naraženou pacičku nepomůže. mezi bolavou nohou a žlučníkem je prostě rozdíl.
Honzule

XXX.XXX.32.31
1kapka na 1kg váhy
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Adamkkk

XXX.XXX.15.106
Zbytečně? V pozdějších letech se kastrace fen doporučuje, a to zejména z důvodu vyšší šance vzniku nádoru, existuje dále celá řada patogenit, u kterých je kastrace velmi vhodná. Prosím, pokud už chcete používat takto agresivní vyjádření svého názoru, tak si nejdříve o dané problematice něco zjistěte :)

Ráno si donesu popcorn.
napsal(a):
Hlavně algifen na ortopedické bolesti fakt není. koneckonců ani u člověka ne.
metamizol je látka, která hlavně tlumí křeče - proto funguje na žlučníkové koliky. u zvířat se používá při bolestech vycházejících z břicha, koliky, enteritidy, tlumí zvracení a taky funguje proti teplotě.
ale na naraženou pacičku nepomůže. mezi bolavou nohou a žlučníkem je prostě rozdíl.
Ono na ty křeče v GIT je tam spíš fenpiverin a pitofenon, ale to je fuk. S indikacemi s Vámi souhlasím. Jedná se o spasmoanalgetikum.
prevo

XXX.XXX.111.86
hej< ludkse liekz nie< a najvacsia klinika v ZA niekolko VET mi podalo co mam 3 psikov lieky ako - paralen 500 od horucky (ludsky) , penicilin antibiotika ako nic , Tramal od bolesti ako nic, Algifen po operacii ako nic, atd atd atd, nemaju ziadne "specialne lieky" daju si na seba predpisat lieky alebo nakupia na veterinu cez zdravotku a predavaju 1tbl ze 10-15eur .... ako nic.
A toto bezne zazivam u Veterinarov nie jedneho, a bezne psie lieky alebo masti maju za dve eura a predavaju za 16eur (ako septicky gel pre psa 50ml co sa minie po 2 pouzitiach , obyc gel nie kortikoid atd len na zvlhcenie co stoji 2,50e som pozeral ..) a predavaju za cenu x5 a viac , uplne bezne a vsade, to su horsi "doktori" ako sarlatani v nemocniciach, to si viem dat predpisat na seba a podat podla kg ako je v pribalovom alebo na nete ( lebo presne tak to pocitaju )