Pes lize a potom cvaka zubama

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.1.2017 20:40
bbejliskáček

XXX.XXX.87.239

Ahoj dnes projíždím FC a najednou se jedna paní ptá ze její pes lize chcanky a potom cvaka zubama jak ho to má odnaučit jaky mate na to názor, odkrikovat psa nebo se s tímto smirit? ?

22.1.2017 20:42
bbejliskáček

XXX.XXX.87.239

Můj pes to dela taky a trošku mi to vadí ale myslím si že je to normální. Rada si, chrám poradit od skusenejsich.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.1.2017 20:51

Nejčastěji lížou psi po háravé feně. Odnaučit se to zřejmě nedá. Ale nenechala bych ho lízat ( když ho mám pod vlivem - to je na vodítku, nebo ochotného k odvolání, tedy když má dobré přivolání, měl by poslechnout a přijít, u leckterého psa utopie ).

22.1.2017 21:03
Terven

XXX.XXX.160.10

Mně to dělávala i fena, je to prostě analyzování pachu. Jestli to lze odnaučit, nevím, ale nikdy mi to nepřišlo jako něco, co bych odnaučovat měla.
Vzhledem k tomu, že ta fena občas pojídala i výkaly, tohle mi přišlo úplně nevinné. Ale všimla jsem si, že hodně paniček má s olizováním moči problém
Jak už jsem psala, olíznutí moči cizího psa mi naprosto nevadí, psi běžně strkají nos do svých i cizích exkrementů, olizují své i cizí pohlavní orgány, žerou všechny možné nechutnosti včetně vlastních zvratků...to by se člověk musel zbláznit smajlík

22.1.2017 21:34
bbejliskáček

XXX.XXX.87.239

Asi budu muset se s tím smirit chtěla jsem ho to odnaučit ale nešlo to jinak moc děkuji

23.1.2017 10:39
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Pes tím analyzuje pachy v tzv. Jacobsonově orgánu, který my neužíváme, ale užívají jej i kočky -napjaté nadechování s pootevřenou tlamkou ( flémování)

psa to odnaučit nejde, je to chování slouží k poznávání okolí, je v pořádku a pohoršovat se nad ním je hloupé.

23.1.2017 11:00
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jak píšou holky, je to normální věc, vy také věci i očicháváte, u psa je to prakticky hlavní smysl. Snažit se ho to odnaučit, nepovolovat mu to, mi přijde jako buzerace nejrubšího zrna. Jasně, kdybych někam spěchala a vzala s sebou psa, tak ho odtáhnu, ale na normální procházku chodím kvůli němu, tak ho nechávám, ať si ji užívá po svém. S paničkama, co jsou na to háklivé mám zrovna příhodu z minulého týdne. Já psa neustále pusinkuju. Byli jsme s mámou a malou neteří bobovat, psa jsem vzala, aby ji tahal na bobech. Když jsme tak čekali na sněhu, on se tulil, pusinkovali jsme se navzájem Máma mi nadávala: fuj, neolizuj ho pořád ty prase, on přelíže kdejaké chcánky a ty se s ním pusinkuješ! A víš, jak jsi říkala, že sousedka svému jorkšíru nikdy nedá ani pusu? Já jí to řekla a ona na to, že těma fousama povytírá všechny přechcánky a ona mu pak má dát pusu?!? To ani náhodou!

Neregistrovaný uživatel

23.1.2017 13:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

lesnížínka napsal(a):
Jak píšou holky, je to normální věc, vy také věci i očicháváte, u psa je to prakticky hlavní smysl. Snažit se ho to odnaučit, nepovolovat mu to, mi přijde jako buzerace nejrubšího zrna. Jasně, kdybych někam spěchala a vzala s sebou psa, tak ho odtáhnu, ale na normální procházku chodím kvůli němu, tak ho nechávám, ať si ji užívá po svém. S paničkama, co jsou na to háklivé mám zrovna příhodu z minulého týdne. Já psa neustále pusinkuju. Byli jsme s mámou a malou neteří bobovat, psa jsem vzala, aby ji tahal na bobech. Když jsme tak čekali na sněhu, on se tulil, pusinkovali jsme se navzájem Máma mi nadávala: fuj, neolizuj ho pořád ty prase, on přelíže kdejaké chcánky a ty se s ním pusinkuješ! A víš, jak jsi říkala, že sousedka svému jorkšíru nikdy nedá ani pusu? Já jí to řekla a ona na to, že těma fousama povytírá všechny přechcánky a ona mu pak má dát pusu?!? To ani náhodou!

Taky se s našima psama pusinkujem ale včera ta mrcha Chiquita byla na zahradě a říkám si co tam tak hryže zmrzlého? No samozřejmě hovino po malé, ludra jedna fuj, celý den jsem jí pusu nedala ale dnes jak dojedu z práce mi tu pusu určitě vlepí že se ani nestihnu bránit

23.1.2017 13:11

bbejliskáček napsal(a):
Ahoj dnes projíždím FC a najednou se jedna paní ptá ze její pes lize chcanky a potom cvaka zubama jak ho to má odnaučit jaky mate na to názor, odkrikovat psa nebo se s tímto smirit? ?

Normál, dělají to hlavně, když je to moč háravky.

nezbývá než se s tím smířit. ale jsou psi a není jich málo, co po takovém olizování chcanek dostávají perfektní třeba i krvavý průjem. no a kdo má takového experta, tak nezbývá než okřikovat. nebo nesundavat koš.

23.1.2017 13:23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

nezbývá než se s tím smířit. ale jsou psi a není jich málo, co po takovém olizování chcanek dostávají perfektní třeba i krvavý průjem. no a kdo má takového experta, tak nezbývá než okřikovat. nebo nesundavat koš.

Krom toho to fakt nedělá dobře psům s nemocnou prostatou a krom toho to dokáže psa natolik vytočit, že v zájmu zachování jeho "duševní rovnováhy" je dobře okamžitě mazat pryč a psa nenechat rochnit.

23.1.2017 13:26
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ano, to má kamarádka u svého starého voříška. také říkala, že jen si lízne, má hnusný krvavý průjem. A vysvětlení? Nezdá se mi to normální, však to by všichni vlci a divocí psi za chvíli vychcípali

23.1.2017 13:27
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

lesnížínka napsal(a):
Ano, to má kamarádka u svého starého voříška. také říkala, že jen si lízne, má hnusný krvavý průjem. A vysvětlení? Nezdá se mi to normální, však to by všichni vlci a divocí psi za chvíli vychcípali

A ještě dodám, že jí na to dobře pomáhá enterozoogel(snad to píšu správně).

23.1.2017 13:30
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Taky se s našima psama pusinkujem ale včera ta mrcha Chiquita byla na zahradě a říkám si co tam tak hryže zmrzlého? No samozřejmě hovino po malé, ludra jedna fuj, celý den jsem jí pusu nedala ale dnes jak dojedu z práce mi tu pusu určitě vlepí že se ani nestihnu bránit

Naši naštěstí žádné hnusy nikdy nežrali, hovnajzy taky ne. Až dneska Ukazuju psu v zahradě: hele, koukni, bobky od zajdy, asi ten co nám okousal mladou hrušeň...a on, snad si myslel, že mu ukazuju, že je tam spadlé nějaké kokino, granulky, dva bobky sežral. To mi nevadí, já se mu smála, že si to spletl

23.1.2017 14:40
stop týrání

XXX.XXX.236.4

To je pro mne naprostá novinka, nikdy jsem neslyšela o tom, že by nějaký pes měl krvavý průjem nebo průjem vůbec po kontrole moči háravek...mně osobně se to u psů nikdy nepřihodilo a ani u těch psů, které osobně znám.

23.1.2017 14:41
stop týrání

XXX.XXX.236.4

A není to olizování je to očichávání jazykem. Jako hadi,.

23.1.2017 14:45
bbejliskáček

XXX.XXX.87.239

Děkuji všem

23.1.2017 15:18
linduš

XXX.XXX.79.4

Jo, tak tohle moc dobře znám...

23.1.2017 16:49

Znám psa, co pak blinká, to bych pak možná řešila. Ten můj nemá problém, degustuje většinu roku, kdy to u nás hárá. Ale není pusinkovací a každý večer čistím zuby.

23.1.2017 19:59
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Znám psa, co pak blinká, to bych pak možná řešila. Ten můj nemá problém, degustuje většinu roku, kdy to u nás hárá. Ale není pusinkovací a každý večer čistím zuby.

Berňucha byl zlatíčko zlaté, ale na pusinky se tvářil otráveně a uhýbal hlavou Samojed drží vypadá, že mu to nevadí a asi ne, protože kolikrát, když přestanu, tak se tulí, aby mne vyprovokoval pokračovat Váš má pusku hladkou, tam se moc bince nezachytí a můj má zase krásně plyšovou a to se nedá nepusinkovat

23.1.2017 22:04

lesnížínka napsal(a):
Berňucha byl zlatíčko zlaté, ale na pusinky se tvářil otráveně a uhýbal hlavou Samojed drží vypadá, že mu to nevadí a asi ne, protože kolikrát, když přestanu, tak se tulí, aby mne vyprovokoval pokračovat Váš má pusku hladkou, tam se moc bince nezachytí a můj má zase krásně plyšovou a to se nedá nepusinkovat

No on se pusinkovat nechá, i když se někdy tváří jako dítě, co ho máma ňuchá před kamarády. Sám ale nepusinkuje, možná tak kdybych okusovala vepřové koleno jak neandrtálec a měla půl obličeje od sádla.

24.1.2017 05:02

O pusinkování mě nejde, pusinkuju i tak, olizování mě vcelku nevadí, at si olizuje ale když dám povel a pes se ke mě courá, táhne čumák po zemi a ještě si cvaká zubama tak to bych vraždila :-D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík