Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.1.2017 10:42
beastije

XXX.XXX.205.71

Zdravim, mam takovy dotaz a je mi jasne, ze to budu muset vyfotit, at je jasne, o cem mluvim.
Fenka AUO ma misto toho velkeho limce plneho srsti okolo krku, normalne splihlou srst. Ale v par bodech za usima ma misto svrchni, tvrdsi a tmavsi srsti chomace asi podsady, srst jemnejsi, svetlejsi.

Je mi jasne, ze to bude kombinaci trychtyre, spot on za krk a obojku, ale nejde to ani vycesat ani nic, proste dva chomace DLOUHE podsady za usima. Nemyslim si, ze je to neco noveho ani, jen koukam na jine psy, tam to nevidim. Vypada jak kdyz by se neucesala :)

Zbytek srsti vporadku, vyholene bricho po kastraci, zadne lysiny, vyrazky, srst mi prijde leskla a vporadku. Cesu normalne hrebenem s dlouhymi zuby. Zatim nedaame zadny olej, mam v planu pri dalsim nakupu granuli nejaky lososvy olej vzit.

Hodim sem takovou prumernou fotku, zkusim pak vyfotit ty problemove partie. Mozna je to u dlouhosrstych normalni.

23.1.2017 10:49
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

beastije napsal(a):
Zdravim, mam takovy dotaz a je mi jasne, ze to budu muset vyfotit, at je jasne, o cem mluvim.
Fenka AUO ma misto toho velkeho limce plneho srsti okolo krku, normalne splihlou srst. Ale v par bodech za usima ma misto svrchni, tvrdsi a tmavsi srsti chomace asi podsady, srst jemnejsi, svetlejsi.

Je mi jasne, ze to bude kombinaci trychtyre, spot on za krk a obojku, ale nejde to ani vycesat ani nic, proste dva chomace DLOUHE podsady za usima. Nemyslim si, ze je to neco noveho ani, jen koukam na jine psy, tam to nevidim. Vypada jak kdyz by se neucesala :)

Zbytek srsti vporadku, vyholene bricho po kastraci, zadne lysiny, vyrazky, srst mi prijde leskla a vporadku. Cesu normalne hrebenem s dlouhymi zuby. Zatim nedaame zadny olej, mam v planu pri dalsim nakupu granuli nejaky lososvy olej vzit.

Hodim sem takovou prumernou fotku, zkusim pak vyfotit ty problemove partie. Mozna je to u dlouhosrstych normalni.

Nevím přesně, jestli myslíte to, co já, ale u dlouhosrstých plemen, je za ušima často problém se zacucháváním srsti. Měl to náš křížený špic, protože se nečesal denně, jako mí psi. U těch, co k tomu mají dispozice holt rozčesávat a rozčesávat, možná by vám pomohlo dávat malinko toho tekutého hedvábí, co dala tip Lexaurin vedle na diskusi. Sousedovic kavkazačku moc nečešou(protože:, ona nechce") a ta má za ušima hnusné cucky(zplstnatělé chomáče srsti) Já bych jí to minimálně okamžitě vystříhala

23.1.2017 10:56
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Ja bych volila z vyfocenych mych kartacu ten zeleny. Jmenuje se Acti vet a prodavaji ho na Profikosmetice. Drahy, ale super na cucky, nedam na nej dopustit.

23.1.2017 11:04
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Lexaurin napsal(a):
Ja bych volila z vyfocenych mych kartacu ten zeleny. Jmenuje se Acti vet a prodavaji ho na Profikosmetice. Drahy, ale super na cucky, nedam na nej dopustit.

Nám tedy stačí normoš pročísnout drátkovým, při línání klasickým hřebenem. Větší problém s tím měl berňák, měl za ušima také ty chlupy delší + podsada a to fakt má tendenci k plstnatění.

23.1.2017 11:11
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Nebo co furminator? Na tento tip srsti je vhodny. Jinak to hedvabi rozredene v rozprasovaci supersmajlík

23.1.2017 12:09
beastie

XXX.XXX.207.242

Jako je pravda, ze se to drive cuchalo, ale ted uz se to necucha. Jen to trci. Prikladam aktualni foto.

23.1.2017 12:13
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

beastie napsal(a):
Jako je pravda, ze se to drive cuchalo, ale ted uz se to necucha. Jen to trci. Prikladam aktualni foto.

Rekla bych, ze je srst mastna. U usi se masti vice. Bud bych vykoupala, nebo zasypala treba kukuricnym skrobem nebo sodou, pockala az se vsakne mastnota a radne vycesala. Existuji i bezoplachove sampony Show off treba od Chris Christensen.

23.1.2017 12:56
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jo, jo, i mastná, jsem si vzpomněla, že berňucha to přesně takové měl, ono to jde i s tím cuckováním tak nějak ruku v ruce. Ano, já také na doporučení chovatele, pokud bylo třeba, tak psy zasypávala kukuřičným škrobem jako suchým šamponem a pak vyčesávala. Pravda, u černého psa to není ideální, zůstane vždycky trochu jako pomoučený Tip to byl od samojedí chovatelky...

23.1.2017 14:23
manbea

XXX.XXX.18.54

Mě to přijde jako tvrdý žmolek chlupů, jestli to tak je, měl by jít pryč. Zkuste ho promočit, promnout kondicionerem a rozčesat. Pokud to nepůjde, střihla bych ho cca v půlce, na "řezu" uvidíte strukturu, pokud to bude plst, tak je třeba ho ustřihnout celý, hned u kůže, to se obvykle nerozčeše.

23.1.2017 14:34
beastie

XXX.XXX.207.242

Praveze to neni zmolek, jsou to normalni chlupy, spis byvaly zmolek. Zrovna vcera jsem to cesala. Zkusim to odmastit. Diky za rady.

23.1.2017 16:49
aneleh

XXX.XXX.128.47

Vykoupat a ještě na mokrou srst za ušima dát kondicionér a vyčesat prořezávacíma hrabičkama... Tak se obejdete bez stříhání nebo ničení srsti...
https://www.pro-canis.cz/index.php/trimovaci-hrabicky-vivog-02334.html.

Přidejte reakci

Přidat smajlík