Druhý pes+ako presvedčiť maminu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Charlotte-Ira

23.1.2017 13:47
Charlotte-Ira

XXX.XXX.210.143

Ahojte,
chcela by som ešte jedného psíka(AUO) len mamina nechce dovoliť:/. Jej jediný argument je, že jedného psíka už máme(NO,4 roky)no a potom ešte také, že nebudeme chodiť na dovolenky(na dovolenky nechodíme:D iba na pár dní do Prahy (raz za rok) za sestrou, to by chodil aj AUO (býva v rod.dome). Psík by býval v nútri<3. Máme ešte mačičku v nútri ale to by nebol problém. Náš NO nie je moc socializovaný(mama naňho nemá čas) a ja keď jej hovorím, že chcem ešte druhého psíka tak hneď, že mám na dvore, môžem s ním chodiť na prechádzky atď. Ale keď jej poviem, že dobre idem s ním von tak ma nepustí   . Cvičím ho ale iba na dvore, venjem sa mu ale proste je to divné  . Je to proste zložitá situácia a NO bol kúpený dosť narýchlo kvôli rod.záležitostiam.... Pokiaľ by som ho mala vnútri, bolo by to ako mať psíka v byte  . Bola by som rada za nejaké dobré argumenty, pár fór na takéto téma tu je ale takúto situáciu som ešte nevidela  . Proste budem rada za každú radu, argument atď...
ps:mám 14 .

23.1.2017 13:52
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Charlotte-Ira napsal(a):
Ahojte,
chcela by som ešte jedného psíka(AUO) len mamina nechce dovoliť:/. Jej jediný argument je, že jedného psíka už máme(NO,4 roky)no a potom ešte také, že nebudeme chodiť na dovolenky(na dovolenky nechodíme:D iba na pár dní do Prahy (raz za rok) za sestrou, to by chodil aj AUO (býva v rod.dome). Psík by býval v nútri<3. Máme ešte mačičku v nútri ale to by nebol problém. Náš NO nie je moc socializovaný(mama naňho nemá čas) a ja keď jej hovorím, že chcem ešte druhého psíka tak hneď, že mám na dvore, môžem s ním chodiť na prechádzky atď. Ale keď jej poviem, že dobre idem s ním von tak ma nepustí   . Cvičím ho ale iba na dvore, venjem sa mu ale proste je to divné  . Je to proste zložitá situácia a NO bol kúpený dosť narýchlo kvôli rod.záležitostiam.... Pokiaľ by som ho mala vnútri, bolo by to ako mať psíka v byte  . Bola by som rada za nejaké dobré argumenty, pár fór na takéto téma tu je ale takúto situáciu som ešte nevidela  . Proste budem rada za každú radu, argument atď...
ps:mám 14 .

Máma má pravdu. Pokud se chcete věnovat psům, není to, že je pes v zahradě překážkou. Pokud se vám s ním venku být nechce, není asi pro vás zase tak důležitý. Proč by druhý měl být? A nebylo by vám NO líto? Jeho tam necháte růst jako kůl v plotě a pořídíte si dalšího na pokus, jestli s tím už to bude lepší?!?

23.1.2017 13:57
Atheira

XXX.XXX.240.43

Nač druhý pes, když ani kolem toho prvního se nikdo nepřetrhne? Psa máte, jestliže mermomocí chcete trávit čas se psy a věnovat se jim, máte k tomu víc než dobrou příležitost. Nevím jak vám, ale mě by teda bylo děsně blbý pořídit si psa, věnovat se mu a vědět, že na zahradě trčí ještě jeden, na kterého nemá nikdo čas.

Charlotte-Ira

23.1.2017 14:10
Charlotte-Ira

XXX.XXX.210.143

Jasne píšem, že sa o neho starám, venujem sa mu ako len môžem len proste na prechádzky s ním chodiť nemôžem(mamin argument:"lebo"). Ja nechcem druhého psíka aby som nahradila toho prvého...ja som NO nikdy nechcela, jednoducho mama povedala, že bude! Som veľmi šťastná, že ho mám ale proste AUO je môj vysnívaný psík(už pár rokov). Chcem sa s ním venovať aj Canisterapii a agility(možno ešte"psí záchranár"). Chcem chodiť na "krúžok" kynológie. Chodím sa tam pozerať jak deb.l na psíkov , lenže decká tam berú až od 15...

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.1.2017 14:13

Tak já to moc nechápu...fajn NO není socializovaný a cvičíš ho jen na dvoře...a na tom dvoře spolupracuje? poslouchá? máte nějaké výsledky?

Nechtějí tě s ním pustit ven, ale určitě na procházku chodíte, nevím jestli chodí třeba mamka...tak běž prostě s ní a psa si vem na povel, aby viděla, že ho zvládneš...také můžeš zkusit nějaký cvičák...

Prostě přijde mi nefér mít na dvoře NO v nejlepším věku a pořídit si dalšího psa...určitě se oběma věnovat nebudeš, určitě nebudeš chodit s oběma na procházku, když teď nesmíš ani s jedním, tak ovčoun zůstane trčet na dvoře...holt se to s ním nepovedlo, tak ho vlastně odepíšem...

NO je super pes, jen se s ním musí pracovat, pracuje rád a je to dobrý pes i pro začátečníka...

23.1.2017 14:16
Atheira

XXX.XXX.240.44

Charlotte-Ira napsal(a):
Jasne píšem, že sa o neho starám, venujem sa mu ako len môžem len proste na prechádzky s ním chodiť nemôžem(mamin argument:"lebo"). Ja nechcem druhého psíka aby som nahradila toho prvého...ja som NO nikdy nechcela, jednoducho mama povedala, že bude! Som veľmi šťastná, že ho mám ale proste AUO je môj vysnívaný psík(už pár rokov). Chcem sa s ním venovať aj Canisterapii a agility(možno ešte"psí záchranár"). Chcem chodiť na "krúžok" kynológie. Chodím sa tam pozerať jak deb.l na psíkov , lenže decká tam berú až od 15...

Sen nesen, máma prostě řekla ne. Není ti ještě ani patnáct, tak holt prostě musíš doma dodržovat nějaká pravidla. Na AUO budeš mít ještě času... Nevidím důvod, proč se nyní naplno nevěnovat tomu NO.

23.1.2017 14:20
inusanka

XXX.XXX.98.58

Co bych zato bývala dala, byla mi zcela fuk rasa, hlavně aby to byl PES.

23.1.2017 14:22
Atheira

XXX.XXX.240.170

inusanka napsal(a):

Přesně tak, láska ke psům se přece nutně neváže na plemeno. Jistě, každý má nějaké to svoje top. Jenže když někdo opravdu touží po psovi, děti především, je mu jedno, co konkrétně to je, hlavně, že to aspoň nějak toho psa připomíná.

23.1.2017 14:24

Charlotte-Ira napsal(a):

Teď jen takový dotaz, proč jsi nezačala pracovat s tím NO, když byl štěndo...to zvládne i desetileté dítě, pokud má to "NĚCO"...cit pro práci a komunikaci se psem, NO odpustí začátečnické chyby, dobrá škola do budoucna...až si budeš moci sama pořídit svého vysněného psa, prostě není nad zkušenost...a do toho kroužku pak přeci můžeš chodit i s tím ovčákem...
Navíc pokud mamka uvidí, že máš trvalý zájem, uvidí výsledky s vaším ovčounem, tak třeba časem povolí druhého psa. Navíc ti pak již vycvičený ovčák může pomoct s výchovou a výcvikem druhého psa...mluvím z vlastní zkušenosti, když jsem cvičila dvouletýho setra, tak mi moje vycvičená ovčanda byla velkou pomocnicí...

23.1.2017 14:26

Charlotte-Ira napsal(a):

Jo a canisterapii i agility může dělat i NO, je to naprosto univerzální pes...na dráze se sice rychlostně borderám nevyrovná, ale jako rekreační sport to zvládne...

AlmaroSappo

23.1.2017 14:33
AlmaroSappo

XXX.XXX.210.143

Ja som mala podobný problém, časom sa to ustálilo. My sme mali labradora a ja asi ako 12ročná som chcela Cavaliera . Pravdaže som ho nedostala a tiež to bolo len argumentované, že máš na dvore a tak...a tiež ma nechcela s ním púšťať von. Asi sa bála aby nenapadol nejakého psa alebo aby jeho nenapadol pes, možno sa bála, že by zožral pol dediny . Nakoniec som ju ukecela a na 14 narodeniny som dostala Cavaliera . Náš labrador tiež nebol socializovaný, ale keď bolo šteniatko nejako si zvykol . Venovala som sa im spoločne a boli z nich perfektní parťáci. Pred polrokom zomrel na starobu . Na konci júna si idem po ďaľšieho labradora+doma mám 2 Cavalierov(ten jeden sa nám akosi pred rokom priplietol do cesty ).

NaNuNaNa

23.1.2017 14:57
NaNuNaNa

XXX.XXX.210.143

AlmaroSappo napsal(a):
Ja som mala podobný problém, časom sa to ustálilo. My sme mali labradora a ja asi ako 12ročná som chcela Cavaliera . Pravdaže som ho nedostala a tiež to bolo len argumentované, že máš na dvore a tak...a tiež ma nechcela s ním púšťať von. Asi sa bála aby nenapadol nejakého psa alebo aby jeho nenapadol pes, možno sa bála, že by zožral pol dediny . Nakoniec som ju ukecela a na 14 narodeniny som dostala Cavaliera . Náš labrador tiež nebol socializovaný, ale keď bolo šteniatko nejako si zvykol . Venovala som sa im spoločne a boli z nich perfektní parťáci. Pred polrokom zomrel na starobu . Na konci júna si idem po ďaľšieho labradora+doma mám 2 Cavalierov(ten jeden sa nám akosi pred rokom priplietol do cesty ).

Aj ja som to mala podobne, mali sme krizenca no×s niecim:/. Tiež som chcela psíka(yorka). Lenže moji rodičia ma k tomu psíkovi vôbec pustit nechceli, proste ked som isla k nemu tak mi dali zaracha . Cele dni bol zavrety v koterci . No a keď som presviedcala na psika tak rodicia len taky, ze ved mame neviem naco chces dalsieho a ja vzdy len, ze what? No #logikaforever . V 15-ich som doniesla psika z ulice a vyhodili ma z domu, po 2 hodinach som bola spat lebo volali, ze mam prist . Psika sme si nechali a teraz je Austin hrdy "starsi brat" dvoch borderskych krpcov . Rotwajler zomrel pred par rokmi na otravu . Posudzujete len podla toho co napisala...nie vzdy je to tak ako si ostatni myslia

23.1.2017 15:18
Rencaa

XXX.XXX.27.164

Ach jo, za chvíli nebudou AUO v útulcích a v množírnách výjimkou, protože se z nich stává u nás módní plemeno. A jéje, ten se mi tak moc líbí, ten vypadá jako velký plyšák, je prostě k sežrání, super povaha...máme už sice doma jednoho psa, taky ovčáka, ale není mi dost dobrý, není socializovaný, nejde to s ním úplně hladce, není tak roztomilý, tak šup, koupíme dalšího, který vypadá přece tak pěkně...
Když jsem byla malá, chtěla jsem hrozně moc kokra. Pak jsem dostala jorkšíra. Když se mi kluci z průmyslovky naproti našemu baráku při venčení posmívali, co to mám za krysu na provázku, chtělo se mi brečet a pomyslela jsem si, že kdybych měla kokra co jsem si přála, tak by se mi nikdo nesmál, protože to je přece větší pes. Ale to jsem byla mladší než Vy, blbá, a byl to jediný okamžik, kdy jsem hloupě litovala, že nemám psa plemene, které jsem si přála. A i to byla pitomost! I ten malý jorkšír byl nejlepší kamarád, dal se trénovat, byla to osobnost, byl prostě super!
Vy máte doma NO, Pana Psa!
Nezlobte se, Vaše maminka má pravdu. Pokud Vás nechce pouštět s dosavadním psem samotnou na procházku, vím, že je to ve čtrnácti otrava, ale zkuste chodit venčit všichni společně, ať vidí, že máte zájem, snažte se maximálně zajímat o Vašeho NO, zkuste najít nějaký kvalitní kurz poslušnosti a nějaké sportovní vyžití pro něj. Když se mu budete fakt naplno věnovat, uvidíte, že to časem přestane být "divné". Pak teprve uvažujte o případném dalším psovi! Pokud ho ještě tedy budete potřebovat...
A mimochodem, je Vám 14, co bude za 4 roky, pokud uvažujete třeba o VŠ, kdo se pak o AUO bude starat? Aby nakonec nezůstala doma maminka se dvěma relativně velkými psy, z nichž minimálně toho druhého původně nechtěla...víte například, jak hodně líná AUO chovaný v bytě?

23.1.2017 15:19
Andrýsek3

XXX.XXX.52.101

Nějak nerozumím, mamka tě nechce se psem pouštět ven, proč? A s AUO by tě pouštěla?
Začni s No makat a mamka tě třeba začne pouštět.
Co bych za toho NO dala. i v těch 10ti letech.

23.1.2017 15:30

inusanka napsal(a):

Přesně tak. Brala bych i třínohého, hlavně, že by byl můj.

23.1.2017 15:38
Atheira

XXX.XXX.240.42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přesně tak. Brala bych i třínohého, hlavně, že by byl můj.

Já si takhle jeden čas (jako sedmileté pískle), přála syrského křečka, toho typického, zlatého. Zadarmo jsem ve zveráči dostala třínohou samici... a jak jsem byla šťastná, že mám zlatýho křečka. Noha sem, noha tam, koho to zajímá?

23.1.2017 15:53

Jak už někdo psal výše - je tady boom AUO. Už ne bordery, teď AUO. Je to smutné.

Slečnu z úvodního dotazu nechápu. Myslím, že její touha po psovi není skutečná, taková ta opravdová. Kdyby ano, už dávno cvičí NO, které mají doma, a za ty čtyři roky by s ním mohla mít už složenou nejednu zkoušku. Dost nás začínalo se psem, kterého jsme měli k dispozici a neřešili jsme, jakého je plemene, důležité bylo, že je to pes.
Ale slečna chce módní AUO! To nedopadne dobře pro toho psa, pokud rodiče vyměknou a AUO slečně pořídí.

23.1.2017 16:53

Jednak : Nepíšeš o tátovi. Jestli jste s mamkou samy, možná má dost starostí uživit tebe a NO. Náklady na poměrně velkého psa nejsou zrovna malé.
Co bude, když AUO se nebude ukazovat ( vyvíjet ) podle tvých představ. Ne každý pes je vhodný na canisterapii. Jak daleko od domova máš agility hřiště? A psí záchranařina - pro holčinu bez zkušeností - taky nic moc.
AUO není zas takový zázrak, jak se lidi často domnívají. A také pořízení štěněte není zas úplně finančně zanedbatelné. Počítáš s cenou kolem 10.000, - ?

Charlotte-Ira

23.1.2017 16:56
Charlotte-Ira

XXX.XXX.210.143

Ocina pravdaže mám, cvičisko je 2 zastávky vlakom a do psích záchranárov berú aj decká nad 15 rokov, moja sesternica tam chodí(majú bernardína)a tiež je to jej prvý pes a zvláda to...

23.1.2017 16:57

A co bude, až se začnou s NO rvát...třeba.

somSofia

23.1.2017 17:05
somSofia

XXX.XXX.210.143

Ja nechápem, že môžem byť s takýmto rozmaznaným, umrnčaným a sprostým deckom rodina .14 budeme mať až o 4 mesiace a náš NO má 3,5 roka. Chce každého psa, ktorého stretne na ulici alebo akého chcem ja . Áno chcem AUO neviem čo rieši ona...túto stránku navštevujem už dlhší čas a proste mi to našla uložené v notebooku a teraz tu bude písať takéto bludy . Áno je pravda, že NO nie je nejak extra socializovaný, ale ja sa snažím ho cvičiť čo najlepšie. Vytvorila som tému tak by som bola rada ak by ste mi poradili...a na túto tému ani nepíšte, je to úplná blbosť

23.1.2017 18:05
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Ze by schýza ?

somSofia

23.1.2017 18:10
somSofia

XXX.XXX.210.143

Ale nie . Sme dvojčata...dvojčiat nie je tak málo ako si myslíte...ale na fórach si to myslia často, že trpím schizofreniou. Popravde tomu moc nerozumiem, to je také nepochopiteľné, že sme dvojčatá? ale ok je mi jedno čo si myslíte, je to vaša vec ...

23.1.2017 18:12

somSofia napsal(a):
Ale nie . Sme dvojčata...dvojčiat nie je tak málo ako si myslíte...ale na fórach si to myslia často, že trpím schizofreniou. Popravde tomu moc nerozumiem, to je také nepochopiteľné, že sme dvojčatá? ale ok je mi jedno čo si myslíte, je to vaša vec ...

Tak se zaregistrujte a budete mít klid

23.1.2017 19:46

Lexaurin napsal(a):
Ze by schýza ?

somSofia

23.1.2017 20:20
somSofia

XXX.XXX.210.143

Ja neviem čo s tým všetci máte. Sme proste dvojčatá...moja sestra je pravý opak mňa, ešte mám 2 mladších bratov. Ja doma všetko robím, starám sa o bratov, upratujem, starám sa o psa, mačky ale ja nie som ta obľúbená dcéra lebo sa vymykám ich predstavám. Ich "Stellka" je proste perfektná, múdra, podobá sa na mamu, rada nakupuje...ale ja sedím v knihách, učím sa, nepodobám sa na "maminku"...občas sa mi mama vyhráža, že ma dajú do decáku. Nie v každej rodine to funguje tak ako si myslíte . A myslíte si o mne, že mám schizofréniu kvôli mojej sestre. Lenže nemá cenu to tu vysvetlovať, ajtak budem "tá čo má schýzu"

23.1.2017 22:16
Lexaurin

XXX.XXX.133.170

Tak ne schýza, ale sourozenecká rivalita?

23.1.2017 22:19

Někdo si z nás dělá legraci...

23.1.2017 22:21
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Někdo si z nás dělá legraci...

Anebo se potřebuje vykecat.

24.1.2017 07:36
Atheira

XXX.XXX.240.44

Je fakt dost možný, že holka jenom obrátila a dělá, že za všechno může její sestra, která je imaginární. Ale moc dobře si pamatuju, kdy jsme my se sestrou byly v jejich věku (dělí nás rok a půl), tehdy jsme aktivně blogovaly, chodily na chat a diskuze. Nikdo nám taky nevěřil, že jsme dvě. Až pak podle fotek, jinak do nás ale věčně někdo šil, že jsme jedna.

24.1.2017 08:09
rapotacka11

XXX.XXX.32.187

SomSofia
Ja doma všetko robím,
starám sa o bratov,
upratujem,
starám sa o psa, mačky..
"""""""""""""""""""""""""""""""""""

24.1.2017 08:21
Atheira

XXX.XXX.240.44

rapotacka11 napsal(a):
SomSofia
Ja doma všetko robím,
starám sa o bratov,
upratujem,
starám sa o psa, mačky..

Dostala sprcunk, že je nezodpovědná, tak nám musí ukázat, že je puberťák bez chybičky, kterého by chtěl každý doma. Čekala, že ji tu někdo pochválí a vy na ni takhle.

24.1.2017 08:22

rapotacka11 napsal(a):
SomSofia
Ja doma všetko robím,
starám sa o bratov,
upratujem,
starám sa o psa, mačky..

V každém případě to může být ne moc šťastná slečna. A není na nás babách, co už to máme srovnané, abychom si z ní utahovaly. A jestli si někdo utahuje z nás - tím líp !

24.1.2017 08:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.187

Kdo je v pubertě šťastnej ?
Ach ty hormony, ach ty emoce...
To se srovná .

Vždyť to známe.
Vynese to koš a myslí, že dře a že jí všichni křivdí..

24.1.2017 09:21

rapotacka11 napsal(a):
SomSofia
Ja doma všetko robím,
starám sa o bratov,
upratujem,
starám sa o psa, mačky..

Vlastně taková Popelka...

somSofia

24.1.2017 11:42
somSofia

XXX.XXX.175.0

Určite budem radšej Popoluška ako baba so schizofréniou . A ja nehovorím, že robím úplne všetko, lenže moja sestra nerobí nič, pretože je to "tá obľúbená dcéra" .
Je možné, že som sa potrebovala vyrozprávať, ALEpomohlo to . A ja nehovorím, že som nešťastná z toho, že je obľúbenejšia dcéra . Jednoducho mi je ľúto, že ma nikdy nepochváli. Sestre chvália, keď donesie 4 zo školy a ja keď donesiem 2 tak mi nadávajú, že nebudem mať robotu, zostanem im vysieť na krku a tak.... Teraz presviedča mamu, aby jej kúpili čivavu, lebo ju včera dostala jej "BFF" . Takto sme prišli aj k NO, sestra videla inzerát na šteniatka. Do troch dní bolo aj u nás . A o 3-4 mesiace už bol "veľký" tak už sa jej nepáčil. Je síce pravda, že sa o neho "starala" asi týždeň, potom ju to omrzelo, že je to veľa roboty .

24.1.2017 12:43
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

somSofia napsal(a):
Určite budem radšej Popoluška ako baba so schizofréniou . A ja nehovorím, že robím úplne všetko, lenže moja sestra nerobí nič, pretože je to "tá obľúbená dcéra" .
Je možné, že som sa potrebovala vyrozprávať, ALEpomohlo to . A ja nehovorím, že som nešťastná z toho, že je obľúbenejšia dcéra . Jednoducho mi je ľúto, že ma nikdy nepochváli. Sestre chvália, keď donesie 4 zo školy a ja keď donesiem 2 tak mi nadávajú, že nebudem mať robotu, zostanem im vysieť na krku a tak.... Teraz presviedča mamu, aby jej kúpili čivavu, lebo ju včera dostala jej "BFF" . Takto sme prišli aj k NO, sestra videla inzerát na šteniatka. Do troch dní bolo aj u nás . A o 3-4 mesiace už bol "veľký" tak už sa jej nepáčil. Je síce pravda, že sa o neho "starala" asi týždeň, potom ju to omrzelo, že je to veľa roboty .

Bud rada, ze mas sourozence. Ja byla jedinacek a zase jsem byla nestastna, ze nemam:" brachu, sestru, ani psa". A vzhledem k tomu, ze za me nebyl internet, mohla jsem to vybrecet akorat do medveda. .

Mimochodem vam uz skoncila skola? A kde je dvojce, ze nereaguje a neospravedlnuje se.

somSofia

24.1.2017 13:26
somSofia

XXX.XXX.175.0

Veď píšem, že presviedča mamu na čivavu lebo ju dostala jej naj kamaratka . A ona a ospravedlniť sa? dobrý vtip . Nie to nie je jej "štýl". No máme r. voľno kvôli "chrípkovej epidémii, ktorá zasiahla skoro celý učiteľský zbor" to nám písali do žiackej k. . Ja som za súrodencov rada. Bratia sú super, zbožňujem ich . Len rodkovia, teda mamina viac, oco je fajn (v rámci možností) a sestra. My máme doma skoro minizoo "lebo sestra chcela" tak máme miniprasiatko, morčatá, zakrslých zajačikov, mačky(2), rybky, psa, papagája a 3 škrečkov

Přidejte reakci

Přidat smajlík