Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

somSofia

23.1.2017 16:35
somSofia

XXX.XXX.210.143

Dobrý deň,
mám 13 rokov a chcela by som cvičiť náško 3,5ročného NO. Základné povely a všeliaké "prídavky" vie, ale chcela by som ho učiť na vodítku. Rodičia sa mu moc nevenovali a teraz to aj tak vypadá(pravdaže ich neurážam, že ho zle vychovali). Na dvore mu to na vodítku ide skvele akonáhle vyjdeme na ulicu tak ťahá a potom ledva dýcha . Potom ešte autobusy a vlaky: za 1. Býva mu v aute zle
2. Bojí sa schodov
Už od šteniatka sa bojí schodov a neviem ako by som do autobusu alebo vlaku vytrepala 40 kilové hebedo . Ten autobus nie je až tak potrebný, do mesta sa dá ísť aj peši a tak ďaleko s ním nechodíme...chcela by som, aby ste mi poradili s tými prechádzkami...
Zatiaľ ďakujem
Sofi.

23.1.2017 19:26
fofo

XXX.XXX.112.45

Na 3,5 ročního psa to chce hlavne trpělivost a čas, aby šel po ulici normálně, bylo by dobré trénovat cvik chůze u nohy hlavně jako psovod musíte jednat klidně bez stresu psovi být oporou a hlavně vůdcem Vy musíte vést psa a ne pes Vás, s těmi autobusy, schody... bych počkala až bude zvládat procházky u nohy.
chovám ruské plemena psů a co pes to osobnost každý je jiný, ..

23.1.2017 19:35
scylla

XXX.XXX.150.32

somSofia napsal(a):
Dobrý deň,
mám 13 rokov a chcela by som cvičiť náško 3,5ročného NO. Základné povely a všeliaké "prídavky" vie, ale chcela by som ho učiť na vodítku. Rodičia sa mu moc nevenovali a teraz to aj tak vypadá(pravdaže ich neurážam, že ho zle vychovali). Na dvore mu to na vodítku ide skvele akonáhle vyjdeme na ulicu tak ťahá a potom ledva dýcha . Potom ešte autobusy a vlaky: za 1. Býva mu v aute zle
2. Bojí sa schodov
Už od šteniatka sa bojí schodov a neviem ako by som do autobusu alebo vlaku vytrepala 40 kilové hebedo . Ten autobus nie je až tak potrebný, do mesta sa dá ísť aj peši a tak ďaleko s ním nechodíme...chcela by som, aby ste mi poradili s tými prechádzkami...
Zatiaľ ďakujem
Sofi.

Vezmi si obojek pohodlný psovi, vodítko pohodlné tobě a jděte ven, nachoďte kilometry v různém postředí. Dodávej mu jistotu, vždy mu odpověz na otázky, reaguj na první náznak nejistoty. Povídej si s ním, nauč se ho číst, on tebe čte už te´d bezchybně. Měj ho ráda a buď jeho kamarádka. Na chození u nohy se totálně vykašli, jen ho nenech tahat na vodítku. Hodně si hrajte, mazlete, společný odpočinek a pes v posteli dělá divy. Když se naučíte zvládat podněty, navázat vztah, můžeš začít s výcvikem. Najdi si, co je reflexní oblouk a jak funguje, jak pracovat s řečí těla, jak napovídat, motivovat, odměňovat a zapálit psa pro spolupráci. Pro začátek - většinu zmiňovaného najdeš v této e-knize, to opravdu nejsou vyhozené peníze. www.clovekpritelpsa.cz. Jestli budeš mít nějaké otázky, najdi na netu autorky a dostaneš zadarmo cenné rady.

23.1.2017 19:43
TerezV

XXX.XXX.32.77

somSofia napsal(a):
Dobrý deň,
2. Bojí sa schodov
Zatiaľ ďakujem
Sofi.

Já to měla podobný akorát s bernardýnem, co vyrostl u přítele v rodině jako hlídač na pile a ven ze dvora nechodil. Chtěla jsem hrozně psa, ale nebyly podmínky (a nejsou dodnes), tak jsem se začala věnovat tomu z pily. Koupila jsem obojek, vodítko a košík a bez zkušeností se vrhla na převýchovu.Tenkrát to bylo dvouletý nevycválaný tele a já za nim lítala, jak hadr.
Tahání jsem začala odnaučovat tak, že jsem ho skoro pokaždé, co zatáhl, donutila sednout a dál se šlo, až když se zklidnil. Bylo to náročný a ne vždy jsem byla důsledná, ale nakonec toho postupně nechal. Teď už to bude šest let a já v něm mám toho nejlepšího parťáka

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.1.2017 21:56

Najděte si nějaké schody, kde nebude provoz. Na druhý schod dejte neodolatelný pamlsek (tam se asi jen natáhne) a pokračujte nahoru. Třeba to vyjde. A ať vám nadšení vydrží, pejsek si to určitě zaslouží.

Neregistrovaný uživatel

24.1.2017 09:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

somSofia napsal(a):
Dobrý deň,
2. Bojí sa schodov
Zatiaľ ďakujem
Sofi.

Jsi si jistá že ve svých 13 letech venku na vodítku sama zvládneš 40 kilového psa?

24.1.2017 09:54

Pořiďte ostnatý obojek nestahovací a vyjděte, psa ale v žádném případě nevycukávat! Pes pochopí, že se bude chodit jen na délku vodítka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík