Čikator

XXX.XXX.129.135
Ahoj,
je tu někdo ze zemědělky, kdo studuje nebo studoval Kynologii nebo Chovatelství? Jaká je náročnost? Jak je to s uplatněním? Dá se ubytovat na kolejích i se psy? Děkuji.
Probíralo se to:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/?q=studuje+kynologie&sort=1.
Čikator

XXX.XXX.129.135
To ano, ale chtělo by to i novější odpovědi, než z roku 2005 :).
Čikator
napsal(a):
To ano, ale chtělo by to i novější odpovědi, než z roku 2005 :).
Co takhle zavolat do té školy a zeptat se?
Tam asi budou vědět, jestli mají možnost ubytovat studenta i se psem a jaké by bylo možné uplatnění absolventa.
Nebylo by to jednodušší, než zakládat diskusi na ifauně a čekat?
Čikator

XXX.XXX.129.135
Na škole mi neřeknou objektivní názor na obor. Samozřejmě, že si každá škola to své chválí.
Znám 2 lidi co to studovali, myslím že se to jmenovalo speciální chovy, a uplatnění nulové.
Určitě ale záleží na kontaktech a hlavně vaší zkušenosti s chovatelstvím všeobecně. Např. ZOO je málo, v útulcích nebo stájích je jim jedno, jestli máte něco vystudovanýho, v kynologii záleží na vašich schopnostech. Stejně je v chovatelství asi nejdůležitější znalost genetiky a všeho kolem ní, to si stejně každý správný chovatel nastuduje přímo k tomu zvířeti, které chová.
Zajímavý ten obor určitě je, ale živí se tím asi minimum absolventů.
Čikator

XXX.XXX.129.135
Moc děkuju za odpovědi
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25
Dva semestry jsem na kynologii učila a dávala dohromady spolu s dalšími první skripta.
Nechala jsem toho, nepochopila jsem k čemu je dobré toto studovat na vysoké škole. Uplatnění téměř žádné, sama raději zaměstnám někoho, kdo má pejskařinu v krvi, než někoho, kdo si to odseděl v lavici. Vysoké školství by mělo být o něčem jiném. Přišlo mi to jako podbízení, aby natáhli studenty, protože se ví, že pejsci prostě frčí.