Pes nechce žrát granule s vodou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

terezzz

25.1.2017 13:50
terezzz

XXX.XXX.14.247

Ahoj všichni, potřebovala bych poradit. Už odmalička krmím svého psa granulemi, které zalévám vodou. Občas dám konzervu nebo zaliju granule vývarem, přidám maso apod. Jenže před pár dny jsem asi 3 dny za sebou zalévala granule jen vývarem s masem a on si na to zvyknul a teď mi nechce žrát granule jen s vodou. Přijde k tomu, zobne si a odejde od toho. Odmítá to už třetí den. Už dřív jsem mu zalévala občas granule vývarem, ale bylo to střídavě s granulema, které byly zalité vodou. Takže teď nevím co s tím... Zkusila jsem nejdříve jednu dávku vynechat, aby měl větší hlad a začal to žrát, jenže nic, nevzal si to. Nechci mu dávat teď nic jiného, míchat mu tam bůh ví co, protože pak už by granule s vodou odmítal úplně. Jsem už zoufalá... :(.

25.1.2017 14:20
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

A suché je nesní vůbec? Proč v první řadě zaléváte, ať už vodou nebo vývarem. Co má za granule? Buď bych tedy vydržela a nechala vyhladovět nebo zkusit jiné granule, se mu nedivte, vývar z masa, s masem i samotné maso je lákavější než obyčejná voda.

terezzz

25.1.2017 14:50
terezzz

XXX.XXX.14.247

Suché jsem nezkoušela, ale jelikož chci zase normálně krmit granulemi s vodou, tak asi nebude mít cenu mu je dávat suché.. Ale myslím, že ani to by nesnědl, vyžaduje ten vývar..Jinak vždy je dostával zalité vodou (občas vývarem-jednou za čas). Krmím granulemi Marp. Je mi to jasné, že vývar je rozhodně chutnější no.. Bohužel, udělala jsem chybu a cpala jsem mu to 3 dny za sebou, tak teď se nemůžu divit, že? :/ No.. od včera od odpoledne granule nesežral... takže neměl od včera do teď 4 dávky. Nevím, jak dlouho ještě takhle bude odmítat, nemůžu ho přeci nechávat bez jídla

terezzz

25.1.2017 14:53
terezzz

XXX.XXX.14.247

Je to labík, vždy nám žral všechno, ale za ty 3 dny si navyknul na vývar a teď s vodou ty granule nechce. Přidávat do toho mu nic nemůžu, to by nic nevyřešilo, protože by je stejně s tou vodou odmítal.

25.1.2017 15:24
vava69

XXX.XXX.136.28

Popravdě nevím co s tím :) ale je to takový problém uvařit maso a dávat mu ho na granule?
Já mám pro psy maso se zeleninou v krabici v lednici a v hrnci vývar. Každý večer dostávají toto zalité trochou teplé vody aby to nebylo ledové a ráno dostávají granule a na to ovoce a jogurt.
Pokud to nežere ani vyhladovělý, tak vyhladovět víc. Ale na to jsem já měkká nátura. Ovšem je fakt, že žádné zvíře dobrovolně hlady neumře.

25.1.2017 15:48
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

A v cem je problem? Varte vyvar:/). Ja davam granule jefine s vyvarem a masem a jsem rada, ze pesum chutna . Vozim i do Chorvatska. Vyvar tyden v lednicce vydrzi, uvarit 1xtydne snad lze, ne?

trenér

25.1.2017 17:22
trenér

XXX.XXX.242.250

Granule s vodou prostě smrdí.I mě to nevoní, nikdy vodou nezalévám.Dostanou bud suché, s konzervou, vývarem, no s čímkoliv.Ale zalité vodou prostě nevoní ani ty nej granule.Divím se, že vám to žral.Ale proti gustu...

25.1.2017 17:29
Beica

XXX.XXX.113.6

Lexaurin napsal(a):
A v cem je problem? Varte vyvar:/). Ja davam granule jefine s vyvarem a masem a jsem rada, ze pesum chutna . Vozim i do Chorvatska. Vyvar tyden v lednicce vydrzi, uvarit 1xtydne snad lze, ne?

Tyjo to ten vývar za týden neskysne? Já teda nevim jo, ale vývar po víc jak 4 dnech bych nedala ani největšímu nepříteli :DDD ale nevím, jak ho děláte, třeba je to postupem :)

Díky za objasnění

terezzz

25.1.2017 17:35
terezzz

XXX.XXX.14.247

Tak to nevím no, ale mně také vývar týden nevydrží. Měla jsem ho v lednici a po 3 dnech už kysele smrděl. Týden starý vývar bych svému psovi snad ani nedala...

terezzz

25.1.2017 17:38
terezzz

XXX.XXX.14.247

trenér napsal(a):
Granule s vodou prostě smrdí.I mě to nevoní, nikdy vodou nezalévám.Dostanou bud suché, s konzervou, vývarem, no s čímkoliv.Ale zalité vodou prostě nevoní ani ty nej granule.Divím se, že vám to žral.Ale proti gustu...

Tak já znám skoro všechny, že svým psům dávají buď pouze suché granule nebo zalité vodou. Jen občas zpestří stravu něčím jiným, stejně jako já. A přece jenom...je to labrador...

Alena V.

25.1.2017 17:39
Alena V.

XXX.XXX.118.1

Čistý vývar v lednici určitě do týdne nezkysne. Polévka ano, když je v ní zelenina. Vývar se dá i zredukovat varem a zamrazit do zásoby. Když dáte zahuštěný vývar do tvořítka na led a zmrazíte, stačí potom naředit dvě kostky vařící vodou a máte opět normální vývar.

25.1.2017 17:53
Beica

XXX.XXX.113.6

Alena V. napsal(a):
Čistý vývar v lednici určitě do týdne nezkysne. Polévka ano, když je v ní zelenina. Vývar se dá i zredukovat varem a zamrazit do zásoby. Když dáte zahuštěný vývar do tvořítka na led a zmrazíte, stačí potom naředit dvě kostky vařící vodou a máte opět normální vývar.

Tak to potom joooo :).

25.1.2017 17:56
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Beica napsal(a):
Tyjo to ten vývar za týden neskysne? Já teda nevim jo, ale vývar po víc jak 4 dnech bych nedala ani největšímu nepříteli :DDD ale nevím, jak ho děláte, třeba je to postupem :)

Díky za objasnění

Nezkysne. Mam v lednicce +3. Samozrejme po uvareni scedim do sklenenych lahvi a zavickuju.

25.1.2017 17:57
vava69

XXX.XXX.98.20

Čistý vývar nezkysne. Týden vydrží. Věřte mi, že nic podezřelého bych svým psům nedala. Pokud se zamíchá s masem a zeleninou, za tři dny je cítit.

25.1.2017 17:58
konkon

XXX.XXX.150.103

terezzz napsal(a):
Tak já znám skoro všechny, že svým psům dávají buď pouze suché granule nebo zalité vodou. Jen občas zpestří stravu něčím jiným, stejně jako já. A přece jenom...je to labrador...

Ja znam lidi, jejichz psi prezivaji na sracko*dnich granuli z Jednoty nebo zbytcich od obeda... osobne bych kaslala na vodu s granulema, kdyz to nechce, jestli trvate na granulich a s vyvarem mu chutnaji, tak si myslim, ze by nemusel byt problem mu misto vody dat vyvar...

25.1.2017 18:01
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

A nebo můžete krmit syrovým masem a nemusíte řešit vaření a nežraní granulí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.1.2017 18:11

Andrýsek3 napsal(a):
A nebo můžete krmit syrovým masem a nemusíte řešit vaření a nežraní granulí.

Aktevi

25.1.2017 18:28
Aktevi

XXX.XXX.243.228

Tiez si myslim, ze nie je problem psikovi predsa ten vyvar dat. Ved sa vzite do jeho situacie. Nestaci ze zerie cely zivot iba granule ale este aj vo vode rozmocene...bleeee...nech vam to nie je zatazko, psik si to zasluzi !

Ja normalne svojej fenke varim a ziadny problem. Narobim do mraznicky zasoby a potom iba ohrievam. morcacie srdiecka a kuracie zaludky, kuracie maso, hov.chvost, chude casti z bravcoveho kolena...vsetko varene bez soli...

25.1.2017 18:34
anonymx

XXX.XXX.142.3

Kolik mu je a kolikrat denne krmite?

terezzz

25.1.2017 18:41
terezzz

XXX.XXX.14.247

Aktevi napsal(a):
Tiez si myslim, ze nie je problem psikovi predsa ten vyvar dat. Ved sa vzite do jeho situacie. Nestaci ze zerie cely zivot iba granule ale este aj vo vode rozmocene...bleeee...nech vam to nie je zatazko, psik si to zasluzi !

Ja normalne svojej fenke varim a ziadny problem. Narobim do mraznicky zasoby a potom iba ohrievam. morcacie srdiecka a kuracie zaludky, kuracie maso, hov.chvost, chude casti z bravcoveho kolena...vsetko varene bez soli...

Tady jde o to, že jemu to nevadilo, chutnalo mu to. Přece jenom, během roka a půl by mi najevo dal, že mu to nechutná, když třeba 2x za týden dostával i konzervu, maso, rýži se zeleninou a masem, jogurty atd... A jak říkám, nikdy jinak neměl problém sežrat ty granule s vodou, spíš naopak. Jinak všem děkuji za názory a rady.

terezzz

25.1.2017 18:42
terezzz

XXX.XXX.14.247

anonymx napsal(a):
Kolik mu je a kolikrat denne krmite?

Je mu rok a půl a krmím 3x denně.

trenér

25.1.2017 18:56
trenér

XXX.XXX.242.250

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Taky názor, já krmení střídám.

25.1.2017 18:59

trenér napsal(a):
Taky názor, já krmení střídám.

Ale Vás se ta reakce vůbec netýká.

25.1.2017 19:00
anonymx

XXX.XXX.142.3

terezzz napsal(a):
Je mu rok a půl a krmím 3x denně.

Proboha proc? Zatnete zuby, vynechte naporad obed a prostě co nesní za 5 minut mu seberte. Az bude mit hlad tak se naji. Zvlast po poradne unave.

25.1.2017 19:04

A že se přejedl granulí, té receptury, možné není ? Běžně.
Těžko bude odmítat jídlo zdravý unavený pes. Nemá hlad.
Ale já bych taky v tom věku dostala rozum a to bláto přestala žrát.

25.1.2017 19:25

V tomhle věku psi začnou frfňat nad granulemi, které dosud chroustali bez problémů, často. U kluků k tomu někdy přispějí i háravky. A že se to zase pěkně rozjíždí.

25.1.2017 19:30
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

V tomhle věku psi začnou frfňat nad granulemi, které dosud chroustali bez problémů, často. U kluků k tomu někdy přispějí i háravky. A že se to zase pěkně rozjíždí.

Zase? Já mám pocit, že hárají 13 měsíců v roce.
Dneska to byl zase zážitek, šli jsme přímo po stopě.

25.1.2017 19:38

Andrýsek3 napsal(a):
Zase? Já mám pocit, že hárají 13 měsíců v roce.
Dneska to byl zase zážitek, šli jsme přímo po stopě.

My máme většinou prosinec a začátek ledna relativní klid. Ale už je to zase komedie. Čenich zvedne, až když vidí konkurenta a jede: 'zabiju těéé!', otočka a 'promiň, promiň', švenk a 'vypadni, to je můj rajón a moje feny!', zpátky a 'fakt promiň, já vím, že nemám vrčet'... A pak zmerčí kámošku, která snad hárá nonstop a málem mi vyrve ruku z ramene. Začátky těchto období jsou vždycky na hlavu, časem se to srovná, neznatelně.

terezzz

25.1.2017 19:58
terezzz

XXX.XXX.14.247

anonymx napsal(a):
Proboha proc? Zatnete zuby, vynechte naporad obed a prostě co nesní za 5 minut mu seberte. Az bude mit hlad tak se naji. Zvlast po poradne unave.

Vet nám řekl, že je dobře, že krmíme 3x. A granule vždy odeberu po 10 minutách.
''Až bude mít hlad, tak se nají''? Labradoři mají hlad pořád (aspoň ten můj ano) a poznám, kdy má hlad, takže vím, že ho už od včerejška má...a jí? Nejí - takhle už 4x. Vůbec to není o tom kolikrát psa krmím a jestli má hlad nebo tak. Jak vidíte, tak můj pes hlad má a stejně se toho sotva dotkne. Když na to mám čas, je pro mě (i pro mého psa) lepší rozdělovat denní dávku do tří, že nemá mezi žrádlem takovou pauzu. To jste první, kdo mi tohle řekl - něco v tom smyslu, že proč jako krmím 3x denně rok a půl starého psa? Tomu psovi je jedno kolikrát má za den jídlo, když mi to nežere. Nežral by to ani kdybych mu dávala jen 2x denně.

25.1.2017 20:02
Beica

XXX.XXX.113.6

Terezzz: prostě jste si miláčka zmlsala já tedy když jsem viděla strejdu, jak svmu Badíkovi dělá granule namáčen horkou vodou, tak už jenom z toho smradu se mi zvedal kýbl, natož když jsem o viděla... kdybych 14 dní nežrala nic, tak to stejně do pusy nestrčim, takže se tomu vašemu miláčkovi moc nedivím zato kdyby mi to někdo zalil dobroučkým vývareeeem, noooo, to bych možná i oči zavřela a porci zbourala jak kus prvotřídní pravý svíčkový (být teda vyhladovělá po 14 dnech)

terezzz

25.1.2017 20:08
terezzz

XXX.XXX.14.247

Beica napsal(a):
Terezzz: prostě jste si miláčka zmlsala já tedy když jsem viděla strejdu, jak svmu Badíkovi dělá granule namáčen horkou vodou, tak už jenom z toho smradu se mi zvedal kýbl, natož když jsem o viděla... kdybych 14 dní nežrala nic, tak to stejně do pusy nestrčim, takže se tomu vašemu miláčkovi moc nedivím zato kdyby mi to někdo zalil dobroučkým vývareeeem, noooo, to bych možná i oči zavřela a porci zbourala jak kus prvotřídní pravý svíčkový (být teda vyhladovělá po 14 dnech)

Pravda, pravda... Jenže on ten vývar dostával. Psala jsem, že měl i konzervy, maso, vývar a další... To by mi ty granule s vodou mohl odmítat už dávno přece, ne?... Není to tak, že by měl celý týden pouze granule s vodou, to ne..

25.1.2017 20:10
Beica

XXX.XXX.113.6

terezzz napsal(a):
Pravda, pravda... Jenže on ten vývar dostával. Psala jsem, že měl i konzervy, maso, vývar a další... To by mi ty granule s vodou mohl odmítat už dávno přece, ne?... Není to tak, že by měl celý týden pouze granule s vodou, to ne..

Jojo, četla jsem celou konverzaci, takže vím, že jste psala, že nedostává jen granule ;) netuším, čím to je, asi si prostě řek, že už toho má dost :D.

25.1.2017 20:18
anonymx

XXX.XXX.142.3

Zase psa polidstujete. Kdyby mel OPRAVDU hlad, tak se naji a je mu jedno ceho. Ja tohle proste nechapu, proc vymyslet co by mazankovi asi tak dneska chutnalo a jestli nahodou nema jeste hlad. Moji psi dostanou 2x denne, pokud se nejde hned rano trenovat a jinak vecer. Misky vypucuji behem chvilinky (namocene granule). Nevim proc je cpat v poledne, kdyz odpoledne jsme venku.

25.1.2017 20:27

anonymx napsal(a):
Zase psa polidstujete. Kdyby mel OPRAVDU hlad, tak se naji a je mu jedno ceho. Ja tohle proste nechapu, proc vymyslet co by mazankovi asi tak dneska chutnalo a jestli nahodou nema jeste hlad. Moji psi dostanou 2x denne, pokud se nejde hned rano trenovat a jinak vecer. Misky vypucuji behem chvilinky (namocene granule). Nevim proc je cpat v poledne, kdyz odpoledne jsme venku.

Nemáte pravdu, ikdyž má pes hlad a majitel ho nutí, pro něho, do opeavdového hnisu, tak pes bude žrát jen záchovnou dávku aby neumřel, bude vypadat jak z koncentrátu, ale hned neumře. Nemůžete všechny srovnávat s NO

25.1.2017 20:40
anonymx

XXX.XXX.142.3

Nemáte pravdu, ikdyž má pes hlad a majitel ho nutí, pro něho, do opeavdového hnisu, tak pes bude žrát jen záchovnou dávku aby neumřel, bude vypadat jak z koncentrátu, ale hned neumře. Nemůžete všechny srovnávat s NO

Tak tohle je super blbost.

25.1.2017 20:47

Přesně tak. Když můj najednou nechtěl značku granulí (změnili recepturu) a já si myslela, že je rozmazlený a blbne z háravek, tak jedl jen tolik, aby neumřel hlady, a za měsíc mi z ideálních 10,5 kg zhubnul na 9, což je standard váha feny. Hrůza, omlouvám se mu dosud.

25.1.2017 20:50

anonymx napsal(a):
Tak tohle je super blbost.

Není, to, že nemáte dosratečný obzor meznamená, že to tak není. Pochopte, že nejsou všichni stejní.

25.1.2017 21:09
anonymx

XXX.XXX.142.3

Hladovy pes sni vse co muze. Na rozdil od lidi.

25.1.2017 21:12

anonymx napsal(a):
Hladovy pes sni vse co muze. Na rozdil od lidi.

Nemáte pravdu, pes, který má jídlo na 1.místě se takto zachová, jiný ne.

25.1.2017 21:30
anonymx

XXX.XXX.142.3

Ale to ma kazdy zdravy hladovy pes.

25.1.2017 21:36
koňadra

XXX.XXX.128.31

Rozmazlený pes. Nic jiného. Souhlasím s anonymx. Moji psi denně vylížou misku do 5-ti minut. Dostávají už léta stejné granule, většinou suché, v mrazech zalité teplou vodou. Tak 2x - 3x týdně mají granule s masem a vývarem. Nechápu ty majitele, co pořád řeší, že pes nežere, že mu něco "nechutná" a vymýšlí nové značky granulí, aby za čas byli zase ve stejném místě.

25.1.2017 21:41
tapina

XXX.XXX.211.141

anonymx napsal(a):
Ale to ma kazdy zdravy hladovy pes.

Ono je hladový a hladový.
Nevím, jestli bych měla nervy na to, nechat psa opakovaně vyhladovět, aby fakt pochopil, že nic jiného, než granule, nikdy, nebude. Po nějakých zkušenostech bych se celkem i bála, aby to nevedlo k nějakým zlozvykům.

25.1.2017 21:43
asurwic

XXX.XXX.36.3

Anonymx: Mohu se zeptat, kolik například chrtů nebo seveřanů Vám způsobem "nechutná, nejí - sní až bude mít hlad" fungovalo tak, aby dosáhlo nějakého sportovního výkonu? Všichni psi prostě nejsou ovčáci. Ano, pes v danou chvíli hlady neumře a raději se do určité míry nažere. Z dlouhodobého hlediska však nedosáhne potřebného množství živin a bude mít s největší pravděpodobností zdravotní problémy a bude hubený jak vyžle. Ale to prostě lidé s NO nepochopí - dokud si nejedlíka neprožijí sami, tak budou trvat na "jednoduchém režimu krmení" a na "univerzálnosti odměny jídlem".

25.1.2017 21:52

koňadra napsal(a):
Rozmazlený pes. Nic jiného. Souhlasím s anonymx. Moji psi denně vylížou misku do 5-ti minut. Dostávají už léta stejné granule, většinou suché, v mrazech zalité teplou vodou. Tak 2x - 3x týdně mají granule s masem a vývarem. Nechápu ty majitele, co pořád řeší, že pes nežere, že mu něco "nechutná" a vymýšlí nové značky granulí, aby za čas byli zase ve stejném místě.

Pamatuju u nás v sídlišti dlouhosrstou kolii, která "nechtěla žrát", tak ji krmili lžící. Vykrmili do podoby prasátka.

25.1.2017 21:54
anonymx

XXX.XXX.142.3

asurwic napsal(a):
Anonymx: Mohu se zeptat, kolik například chrtů nebo seveřanů Vám způsobem "nechutná, nejí - sní až bude mít hlad" fungovalo tak, aby dosáhlo nějakého sportovního výkonu? Všichni psi prostě nejsou ovčáci. Ano, pes v danou chvíli hlady neumře a raději se do určité míry nažere. Z dlouhodobého hlediska však nedosáhne potřebného množství živin a bude mít s největší pravděpodobností zdravotní problémy a bude hubený jak vyžle. Ale to prostě lidé s NO nepochopí - dokud si nejedlíka neprožijí sami, tak budou trvat na "jednoduchém režimu krmení" a na "univerzálnosti odměny jídlem".

Chrti opravdu nejsou muj salek kavy. Severani uz jo a tam jsem se s nezravcem jeste nesetkala. Ano mam nejedlika kavalirku, neresim to. Bud se naji nebo ne ( i 3 dny) a vzhledem k tomu, ze timhle stylem krmeni je v naprosto vynikajici kondici i ve 14ti letech...

25.1.2017 21:57
asurwic

XXX.XXX.36.3

Pamatuju u nás v sídlišti dlouhosrstou kolii, která "nechtěla žrát", tak ji krmili lžící. Vykrmili do podoby prasátka.

Já zase krmím příležitostně vidličkou a docela to pomáhá - pes střední velikosti už nemá podváhu cca 10 kg, ale jenom 8.

25.1.2017 21:59

Jaké vymýšlení granul, rozmazlený pes. Ocaď pocaď. Bože. Nevím jak se to píše.
Jak dlouho je ještě ok, aby nejedl. Mám vytáhnout studie. Fakt nám nezbyl žádný selský rozum a fakt máme toho svého psa rádi, nebo je to stroj.
Tak trochu s námi zametají (a my se rádi necháme, no a co), ale proč řešit granule, stejně jsou všecky nevyvážené, žrádlo v kostce, úžasný obsah mastných kyselin a zatím něco jiné likviduje..
Máme dnes tolik možností. Jiné granule a maso. Maso.
Třeba mu vadí úterý nebo déšť. Nebo nuda.
Aspoň, že ti psi mají rozum a přestanou vám to jíst. Každému to přeju, aspoň se člověk zamyslí, co jim z lásky dává.

25.1.2017 22:00

asurwic napsal(a):
Já zase krmím příležitostně vidličkou a docela to pomáhá - pes střední velikosti už nemá podváhu cca 10 kg, ale jenom 8.

Středního psa ( cca 25 kilo ? ) si s podváhou 10 kg fakt nedovedu představit. Vidličku moje psice taky zvládá, ale jen když dostává ochutnat od oběda smajlík.

25.1.2017 22:03
asurwic

XXX.XXX.36.3

anonymx napsal(a):
Chrti opravdu nejsou muj salek kavy. Severani uz jo a tam jsem se s nezravcem jeste nesetkala. Ano mam nejedlika kavalirku, neresim to. Bud se naji nebo ne ( i 3 dny) a vzhledem k tomu, ze timhle stylem krmeni je v naprosto vynikajici kondici i ve 14ti letech...

Mně také toto u retrívra a ovčouna prochází s tím, že druhý pes si občas pauzu dá. Bohužel se zbytkem smečky bojuji docela extrémě. S granulemi by to asi nebyli schopní zvládnout už vůbec a co do nich nacpu občas trošku syrového masa, tak jsem ráda, když je pes na poloviční váze, co ostatní zástupci plemene. Kdybych je měla k tomu nechávat na hladovkách delších než pět dní bez nucení, tak by to vážně nešlo.

25.1.2017 22:10
asurwic

XXX.XXX.36.3

Středního psa ( cca 25 kilo ? ) si s podváhou 10 kg fakt nedovedu představit. Vidličku moje psice taky zvládá, ale jen když dostává ochutnat od oběda smajlík.

Normální naše váha je 26 kg, Shiňák měl do svých dvou let 15 kg a teď začal trošku přibírat. Zatím to na něm tedy moc není vidět. To samé moje bývalá fena - 12 kg, postavou jako chrt, ale nad každým jídlem se ošklíbala.
Jinak se mnou dneska psi jedli tuňáka a padalo nám to z vidličky i z pusy všem, jak jsem se tomu smáli.

25.1.2017 22:12
tapina

XXX.XXX.211.141

No já celkem jo, on totiž od určité chvíle spadne víc ze svalů než z tuků, takže jakoby zas tak blbě nevypadá.

Moje fena, řekla bych dřív v ideálu tak 25-26 kilo, jednu dobu měla 19, dost dlouho jen ji nemohla dostat přes 21,5. Byla hubená, neosvalená, přesto měla tukový bochánek nad ocasem a břicho. Teď má 28. Vypadá dost dobře smajlík

asurwic napsal(a):
Mně také toto u retrívra a ovčouna prochází s tím, že druhý pes si občas pauzu dá. Bohužel se zbytkem smečky bojuji docela extrémě. S granulemi by to asi nebyli schopní zvládnout už vůbec a co do nich nacpu občas trošku syrového masa, tak jsem ráda, když je pes na poloviční váze, co ostatní zástupci plemene. Kdybych je měla k tomu nechávat na hladovkách delších než pět dní bez nucení, tak by to vážně nešlo.

Nedovedu si představit, mít "nejedlého" psa. U nás to jsou 3 minuty a dost. Granule vlhčené vodou ( tak, aby ještě zachovaly tvar, aby nebyly na kaši ), někdy ochucené vývarem ( polévkou, omáčkou, konzervou...). Vyluxuje je i když zná i moje dobroty od stolu - blbý zlozvyk - můj.

Aktevi

Aktevi

XXX.XXX.243.228

koňadra napsal(a):

Och cely zivot iba granule...stale to iste, roky a roky ! To si neviem predstavit. Tu uz ide o pohodlie majitela...ved načo sa zaťažovat s varenim, staci nabrat granule z vreca a hotovo !

Ved existuju konzervy, pastety pre psov, salamy pre psov, kapsicky, susene masa...uvarte mu obcas kura, hovadzie maso, bravcove paprce, hovadzie srdcia, kuracie zaludky a podobne...pridajte aj cestoviny, ryzu, zeleninu, varene zemiaky, ovsene vlocky...

Uz som pisala raz v inej diskusii, ze ja mojej varim. Narobim baliky do mraznicky a iba vyberam. Kedze ma 14 rokov, uz nema vsetky zubky tak maskooberam a krajam na kusky / vid foto /.
A aj napriek tomu mam psika, ktory nie je velky jedak. Ono ak nieco nchce radsej umre od hladu ako jest.

A tiez nechapem ak krmi niekto 1 x denne/ max 2 x. Nekritizujte zadavatelku temy ze krmi 3 x denne, aj psik ma hlad a jedom by castejsie mensie davky len vam to nevie povedat.

Ale je to kazdeho osobna vec, ospravedlnujem sa za komentar, proste to tak citim.

25.1.2017 22:13
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Nas soused krmeni psa jeste vylepsil. Je to stary pan, pro ktereho je jeho pudlicka stredobod vesmiru. Ma ji vzdy krasne upravenou. Ale pry nechce papat jinak, nez ze ji panecek dela ze syrove svickove kulicky, ktere jí kutálī a ona je"loví".

25.1.2017 22:16

Lexaurin napsal(a):
Nas soused krmeni psa jeste vylepsil. Je to stary pan, pro ktereho je jeho pudlicka stredobod vesmiru. Ma ji vzdy krasne upravenou. Ale pry nechce papat jinak, nez ze ji panecek dela ze syrove svickove kulicky, ktere jí kutálī a ona je"loví".

Nemá chybu !

25.1.2017 22:22
asurwic

XXX.XXX.36.3

Nedovedu si představit, mít "nejedlého" psa. U nás to jsou 3 minuty a dost. Granule vlhčené vodou ( tak, aby ještě zachovaly tvar, aby nebyly na kaši ), někdy ochucené vývarem ( polévkou, omáčkou, konzervou...). Vyluxuje je i když zná i moje dobroty od stolu - blbý zlozvyk - můj.

Retrívr také dá plnou misku čehokoliv během chvíle a ještě dojídá po několika nejedlících. Kupodivu si i drží už cca 8 let těch svých 30 kg, což na vysokého a mohutného zlaťáka moc není.
U ostatních tím nechutenstvím trpím mnohem více já, než sami psi, ale věděla jsem, že mě tento zlozvyk může potkat, tak si nemám na co stěžovat. Jen je mi to líto, že rozmrazím masíčko, uvařím přílohy, sama mám kolikrát na ten svůj výtvor chuť a psi před miskou utečou rychle pryč.

25.1.2017 22:37
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

asurwic napsal(a):
Retrívr také dá plnou misku čehokoliv během chvíle a ještě dojídá po několika nejedlících. Kupodivu si i drží už cca 8 let těch svých 30 kg, což na vysokého a mohutného zlaťáka moc není.
U ostatních tím nechutenstvím trpím mnohem více já, než sami psi, ale věděla jsem, že mě tento zlozvyk může potkat, tak si nemám na co stěžovat. Jen je mi to líto, že rozmrazím masíčko, uvařím přílohy, sama mám kolikrát na ten svůj výtvor chuť a psi před miskou utečou rychle pryč.

A není ten pes nemocný? Nesežral něco venku?

25.1.2017 23:27
koňadra

XXX.XXX.128.31

Aktevi napsal(a):
Och cely zivot iba granule...stale to iste, roky a roky ! To si neviem predstavit. Tu uz ide o pohodlie majitela...ved načo sa zaťažovat s varenim, staci nabrat granule z vreca a hotovo !

Ved existuju konzervy, pastety pre psov, salamy pre psov, kapsicky, susene masa...uvarte mu obcas kura, hovadzie maso, bravcove paprce, hovadzie srdcia, kuracie zaludky a podobne...pridajte aj cestoviny, ryzu, zeleninu, varene zemiaky, ovsene vlocky...

Uz som pisala raz v inej diskusii, ze ja mojej varim. Narobim baliky do mraznicky a iba vyberam. Kedze ma 14 rokov, uz nema vsetky zubky tak maskooberam a krajam na kusky / vid foto /.
A aj napriek tomu mam psika, ktory nie je velky jedak. Ono ak nieco nchce radsej umre od hladu ako jest.

A tiez nechapem ak krmi niekto 1 x denne/ max 2 x. Nekritizujte zadavatelku temy ze krmi 3 x denne, aj psik ma hlad a jedom by castejsie mensie davky len vam to nevie povedat.

Ale je to kazdeho osobna vec, ospravedlnujem sa za komentar, proste to tak citim.

Tak vy (i ostatní), co máte jednoho psa, se s nimi třeba můžete "cicat", ale když je psů více, tak to prostě nejde. Znám víc chovatelů, co krmení řeší podobně jako já.
Ano, moji psi jsou léta na stejných granulích (a dožívají se 13 - 15 let), ale (a to jsem přece napsala) mají občas i maso, (někdy syrové, někdy vařené s těstovinami), sem tam kousek tvrdého chleba na vyčištění zubů, občas nějaké syrové ryby... Ovoce si nasbírají sami na zahradě, občas zbyde něco od oběda, ale to je tak jedno sousto pro každého jako zpestření.
Konzervy, salámy, kapsičky... jednak nekradu a druhak myslíte, že to je něco extra? To už je fakt lepší (a levnější) jim občas sehnat nějaké to normální maso. Nehledě na to, že se čas od času najde dost zbytků masa z vlastních zdrojů.
Myslím, že plno lidí psa posuzuje jako člověka. Jen my lidé jsme tak rozmazlení, že nepapáme tohle či onohle, tohle či támhle to nám nechutná... ale pes je pořád ještě zvíře a zvíře prostě žere to, co je. Když ale ví, že může dostat něco jiného, bude dělat ofuky.
Jo, kdysi jsme také psům vyvářeli (žádné granule nebyly) - veliký hrnec masa + těstoviny, rýži... ještě, že ta doba je již za námi. Smrad po celém baráku téměř každý den, fůra ztraceného času. Ano, je to pohodlnější a rychlejší - nabrat granule. A proč ne? Ušetřený čas věnuji raději na to, abych byla se psy o to víc venku.
Dospělé psy krmím 1x denně, jen obříky 2x denně. Nevidím důvod, proč cpát psa 3x denně - pak většinou nesežere pořádně ani jedno žrádlo (moje zkušenosti). Až tedy na výjimky - extra žravé psy. U těch, když se majitelé řídí tím, že "mají hlad", tak potom nemají psy, ale nechutně tlusté bečky.

25.1.2017 23:28
asurwic

XXX.XXX.36.3

jahodapavel napsal(a):
A není ten pes nemocný? Nesežral něco venku?

Nemocný není ani jeden. Réťa má i na stáří pravidelný a dlouhý pohyb a vhledem k tomu, že ještě nepochopil, že není husky, tak i fyzicky docela náročný. Hodně pozře, ale asi i hodně kalorií venku spálí.
Můj nejedlík je karolín a má přirozený instinkt žrát "mrtvé" až v případě nejvyšší nouze čistě jen pro přežití. Lov zvěře má zakázaný, takže to kompenzujeme společným obědem, hledáním mňamek, výcvikem na jídlo, chytáním naplněných míčků, sehraným "kradením", pamlskováním při honáctví a podobně.

25.1.2017 23:46
tapina

XXX.XXX.211.141

koňadra napsal(a):
Tak vy (i ostatní), co máte jednoho psa, se s nimi třeba můžete "cicat", ale když je psů více, tak to prostě nejde. Znám víc chovatelů, co krmení řeší podobně jako já.
Ano, moji psi jsou léta na stejných granulích (a dožívají se 13 - 15 let), ale (a to jsem přece napsala) mají občas i maso, (někdy syrové, někdy vařené s těstovinami), sem tam kousek tvrdého chleba na vyčištění zubů, občas nějaké syrové ryby... Ovoce si nasbírají sami na zahradě, občas zbyde něco od oběda, ale to je tak jedno sousto pro každého jako zpestření.
Konzervy, salámy, kapsičky... jednak nekradu a druhak myslíte, že to je něco extra? To už je fakt lepší (a levnější) jim občas sehnat nějaké to normální maso. Nehledě na to, že se čas od času najde dost zbytků masa z vlastních zdrojů.
Myslím, že plno lidí psa posuzuje jako člověka. Jen my lidé jsme tak rozmazlení, že nepapáme tohle či onohle, tohle či támhle to nám nechutná... ale pes je pořád ještě zvíře a zvíře prostě žere to, co je. Když ale ví, že může dostat něco jiného, bude dělat ofuky.
Jo, kdysi jsme také psům vyvářeli (žádné granule nebyly) - veliký hrnec masa + těstoviny, rýži... ještě, že ta doba je již za námi. Smrad po celém baráku téměř každý den, fůra ztraceného času. Ano, je to pohodlnější a rychlejší - nabrat granule. A proč ne? Ušetřený čas věnuji raději na to, abych byla se psy o to víc venku.
Dospělé psy krmím 1x denně, jen obříky 2x denně. Nevidím důvod, proč cpát psa 3x denně - pak většinou nesežere pořádně ani jedno žrádlo (moje zkušenosti). Až tedy na výjimky - extra žravé psy. U těch, když se majitelé řídí tím, že "mají hlad", tak potom nemají psy, ale nechutně tlusté bečky.

Trochu s Vámi souhlasím a trochu ne.

Většina lidí, co mají psy, mají 1,2,3. To nezabere nijak zvlášť moc času je normálně nakrmit. Hodit kus masa s kostí, trochu brambor apod.
Jako jo, jsou lidi, co počítají každou minutu, na co by teda ale těch psů teda měli mít víc?
Chápu, někdo má útulek.
Ale pakliže to je chov jako koníček, hobby, tak stejně jako je divné si koupit model, který slepil někdo jiný, tak je divné leccos z toho celku, co tvoří to, mít zvíře, udělat prefabrikované. Asi tak podobně divné, jako si nechat psa, společníka, vycvičit cizí osobou. Ale jo, funguje to, stejně jako granule a celkem i chápu, na co to je dobré. Ale pak se znova ptám, na co?

Jo, pakliže je to profese, obživa, pak je to úplně všechno jinak a je jasné, že se musí člověk chovat efektivně.

trenér

25.1.2017 23:51
trenér

XXX.XXX.242.250

Taky mě udivují nejedlíci.A ještě u jednoho majitele.Tam bude asi něco špatně.

26.1.2017 06:48

Nejjednodušší způsob krmení...šup do misky granule a zalejt vodou...no a když to pes nechce tak mu to vemu...však až dostane hlad, tak on to sežere...nic ve zlém...
To je takový problém udělat do foroty vývar a prostě to neřešit navíc když to pesanovi chutná...ale vy prostě CHCETE krmit granule s vodou, tak přes to vlak nejede...

Ale chápu, přeci nepodlehnete rozmazlenýmu psímu frackovi, však on si časem dá říct...no gratuluju, to já teda takovej tvrďák nejsem...

26.1.2017 07:32
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):

Snad je základem slušnosti ke zvířeti ho nedostat do stavu, kdy má OPRAVDU hlad musí sežrat cokoli, co mu majitel předloží nebo co najde. I pes má právo na to, aby řekl, co má a co nemá rád. Není to mazánek, je to živý tvor a jako takový může snad fungovat. U normálních lidí, tedy, asi ne u výcvikářů.

26.1.2017 07:33
scylla

XXX.XXX.150.32

Nejjednodušší způsob krmení...šup do misky granule a zalejt vodou...no a když to pes nechce tak mu to vemu...však až dostane hlad, tak on to sežere...nic ve zlém...
To je takový problém udělat do foroty vývar a prostě to neřešit navíc když to pesanovi chutná...ale vy prostě CHCETE krmit granule s vodou, tak přes to vlak nejede...

Ale chápu, přeci nepodlehnete rozmazlenýmu psímu frackovi, však on si časem dá říct...no gratuluju, to já teda takovej tvrďák nejsem...

Asi tak.

26.1.2017 07:41
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Ano pes je přeci stále jenom zvíře, tak mu místo masa dám granule.
Ne, mě Barnabáš taky nechtěl granule kolem 7. Měsíce jíst, byla jsem už dávno rozhodnutá, že přejdeme na maso, ale říkala jsem si tak od jednoho roku, nevím asi jsem se bála. Po několika dnech, kdy přesně jak říkají ostatní spíš z.misky jen ujedl, aby neměl tak úplně hlad, a to že je to žravý pes. Nevidím důvod mu cpát léta něco, co musí sníst, protože to je jenom blbej pes a granule jsou to nej.
Tak jsme zkusili jinou značku, baštil dva dny, pak to samé, tak jsme přešli na maso hned..A s tím, že by nechtěl fakt problém nemám... Dobře, mletou tresku nechtěl, ale já se mu nedivím ten smrad..

26.1.2017 07:44
scylla

XXX.XXX.150.32

Měla jsem dva vyslovené anorektiky. I s takovými psy se dá v pohodě žít a pracovat.

26.1.2017 08:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

terezzz napsal(a):
Tady jde o to, že jemu to nevadilo, chutnalo mu to. Přece jenom, během roka a půl by mi najevo dal, že mu to nechutná, když třeba 2x za týden dostával i konzervu, maso, rýži se zeleninou a masem, jogurty atd... A jak říkám, nikdy jinak neměl problém sežrat ty granule s vodou, spíš naopak. Jinak všem děkuji za názory a rady.

Proč ty granule vůbec zaléváte? Máte mladého psa, měl by mít dobré zuby
Když na granulích píší, že má mít pes dostatek vody, určitě tím nemyslí, že tu vodu nalejete na ty granule.
Rozmočené granule jsou blivazj

26.1.2017 08:45

asurwic napsal(a):

26.1.2017 09:06

sisi58 napsal(a):
Proč ty granule vůbec zaléváte? Máte mladého psa, měl by mít dobré zuby
Když na granulích píší, že má mít pes dostatek vody, určitě tím nemyslí, že tu vodu nalejete na ty granule.
Rozmočené granule jsou blivazj

Moje psice je takový vysavač, že by se rozhodně nezatěžovala kousáním. A představa, že má ty tvrdé "bobky" v žaludku...Nepije tolik, kolik by měla. Je zvyklá pít z potoka ( potoků ), ten je teď zamrzlý. Aby se vůbec napila, dostává teď pít velmi ředěný vývar.
( Syrové i vařené maso dostává taky, i masové kosti ).

26.1.2017 10:49

Andrýsek3 napsal(a):
Ano pes je přeci stále jenom zvíře, tak mu místo masa dám granule.
Ne, mě Barnabáš taky nechtěl granule kolem 7. Měsíce jíst, byla jsem už dávno rozhodnutá, že přejdeme na maso, ale říkala jsem si tak od jednoho roku, nevím asi jsem se bála. Po několika dnech, kdy přesně jak říkají ostatní spíš z.misky jen ujedl, aby neměl tak úplně hlad, a to že je to žravý pes. Nevidím důvod mu cpát léta něco, co musí sníst, protože to je jenom blbej pes a granule jsou to nej.
Tak jsme zkusili jinou značku, baštil dva dny, pak to samé, tak jsme přešli na maso hned..A s tím, že by nechtěl fakt problém nemám... Dobře, mletou tresku nechtěl, ale já se mu nedivím ten smrad..

Tu mletou tresku nechtěl tady nikdo a nesmrděla ani nevypadala blbě.

26.1.2017 10:52
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Tu mletou tresku nechtěl tady nikdo a nesmrděla ani nevypadala blbě.

No nezapomenu na pohled mého psa, když jsem mu to naservirovala.
No ze začátku nee, já ji pak vyhodila...chytře...a když jsem to chtěla vyhodit, tak to proteklo skrz pytel do celé kuchyně, a na společnou chodbu..to už úplně nevonělo..

26.1.2017 10:58

Andrýsek3 napsal(a):
No ze začátku nee, já ji pak vyhodila...chytře...a když jsem to chtěla vyhodit, tak to proteklo skrz pytel do celé kuchyně, a na společnou chodbu..to už úplně nevonělo..

A ostatní ryby jste koupila ? Podle mě melou to, co nevypadá dobře, tak se tomu vyhýbám. Po tresce už jsem nevzala nic. Jen kusové. Pstruhy. A jsou nemražené a Míca to jí chvíli a dokonce zavrčela, když si to odnášela. To je vážné, protože Míca nemňouká. Megi 3 vteřiny - otevřít hubu, překousnout, polknout.

26.1.2017 11:03
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

A ostatní ryby jste koupila ? Podle mě melou to, co nevypadá dobře, tak se tomu vyhýbám. Po tresce už jsem nevzala nic. Jen kusové. Pstruhy. A jsou nemražené a Míca to jí chvíli a dokonce zavrčela, když si to odnášela. To je vážné, protože Míca nemňouká. Megi 3 vteřiny - otevřít hubu, překousnout, polknout.

Beru lososa ořez i mletinu, nic jiného nee.
Losos chutná. Ale slyším na něj samé špatné věci poslední dobou..
Kocour žere vše a vrčí pořád, teď mi bral šlupky od brambor, nejvíc vrčí, když dostane kuřecí křídlo, který je 3x větší než jeho hlava

26.1.2017 11:07

Andrýsek3 napsal(a):
Beru lososa ořez i mletinu, nic jiného nee.
Losos chutná. Ale slyším na něj samé špatné věci poslední dobou..
Kocour žere vše a vrčí pořád, teď mi bral šlupky od brambor, nejvíc vrčí, když dostane kuřecí křídlo, který je 3x větší než jeho hlava

Kdyby byl ten losos z "mořského-volného" chovu, tak by byl asi ok, ale není. Berte i v celku, jsou mnohem lepší a v lidské kvalitě

26.1.2017 11:13

Kdyby byl ten losos z "mořského-volného" chovu, tak by byl asi ok, ale není. Berte i v celku, jsou mnohem lepší a v lidské kvalitě

No to ne. Ryby od Baltu jsou strašné. Když losos, sleď, tak z betonové nádrže, samozřejmě slouží jen jako kus masa a ne zdroj dobrého oleje..nebo Severní moře. PCB.

26.1.2017 11:15

Andrýsek3 napsal(a):

...dovedu si to představit živě v barvách

26.1.2017 12:23

terezzz napsal(a):
Ahoj všichni, potřebovala bych poradit. Už odmalička krmím svého psa granulemi, které zalévám vodou. Občas dám konzervu nebo zaliju granule vývarem, přidám maso apod. Jenže před pár dny jsem asi 3 dny za sebou zalévala granule jen vývarem s masem a on si na to zvyknul a teď mi nechce žrát granule jen s vodou. Přijde k tomu, zobne si a odejde od toho. Odmítá to už třetí den. Už dřív jsem mu zalévala občas granule vývarem, ale bylo to střídavě s granulema, které byly zalité vodou. Takže teď nevím co s tím... Zkusila jsem nejdříve jednu dávku vynechat, aby měl větší hlad a začal to žrát, jenže nic, nevzal si to. Nechci mu dávat teď nic jiného, míchat mu tam bůh ví co, protože pak už by granule s vodou odmítal úplně. Jsem už zoufalá... :(.

No já bych granule zalité vodou taky nežrala...

Náš pes to taky neměl rád. Když granule, tak jen suché.

26.1.2017 12:32
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Ja jsem prave musela rozezrat nezravku a povedlo se mi to, ze dam granule, kousicky masa, promicham, vyvarem pokapu, aby zvrchu byla granule i krupave a jinak vyvarem PODLEJU . Takze napred krupe a na zaver zapije . Mooooooc to chutna, fenka krasna, srst krasna, bobek krasny

26.1.2017 16:30
sisi58

XXX.XXX.191.1

Lexaurin napsal(a):
Ja jsem prave musela rozezrat nezravku a povedlo se mi to, ze dam granule, kousicky masa, promicham, vyvarem pokapu, aby zvrchu byla granule i krupave a jinak vyvarem PODLEJU . Takze napred krupe a na zaver zapije . Mooooooc to chutna, fenka krasna, srst krasna, bobek krasny

Takhle jo. Ale při představě, že nasypu granule, na ně naleju vodu a koukám jak se to rozplizne.
A ještě studené.

26.1.2017 16:37
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

sisi58 napsal(a):
Takhle jo. Ale při představě, že nasypu granule, na ně naleju vodu a koukám jak se to rozplizne.
A ještě studené.

No to né, pekne teploucké, ohrivam pokazde Sezerou driv nez poradne navlhnou.

26.1.2017 19:47
sisi58

XXX.XXX.191.1

Lexaurin napsal(a):
No to né, pekne teploucké, ohrivam pokazde Sezerou driv nez poradne navlhnou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík