terima

XXX.XXX.207.141
Ahoj,
mohu si složit zkoušku ZOP když nejsem členem žádného klubu a mám voříška? Nacvičeno máme skvěle, ale nevím kde by to mohlo být jak se přihlásit atd. Na internetu jsem hledala ale jaksi jsem nic (pro mě pochopitelného :D ) nanašla.
Psa bez PP musíte mít zaregistrovaného a očipovaného. Tady je info:
http://www.kynologie.cz/plemenna-kniha/evidence-psu-bez-pp.htm
Nevím, jak je to u zkoušek KJB, ale podle mne musíte být členem nějaké psí organizace. Nemusíte zrovna chodit na cvičák, ale nevím, jestli ta registrace psa, jak jsem dávala odkaz výš, stačí. To by vám tam ale měli říct, nebo si zavolejte některému rozhodčímu, měl by to vědět.
Pak se přihlásíte ke zkouškám na to cvičiště, kde se zkouška koná a zaplatíte poplatek. Většinou i lze dohodnout, že si před zkouškama přijedete vyzkoušet cvičení přímo v místě, aby si pes trošku přivykl na neznámé prostředí.
Jak rika tralalak, pes musi mit cip a mit registracni prukaz psa bez PP, ktery vam vystavi CKS, viz link.
Na skladani sportovkarskych zkousek musite byt clenem nejake organizace patrici pod CKS, bud tedy klasicka ZKO nebo treba Obedience klub, Agility klub atd.
Jak rika kolegy predemnou, pres zimu je zkousek malo, nejake jsou, sam jsem byl na posledni tesne pred stedrym dnem, ale nejvice jich je na jare a na podzim.
A je super, za cvicite s voriskem a zajimate se o zkousky
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já jsem právě ze zvědavosti hledala, jak to je s tím označením psa pro zkoušky pod KJ Brno. Ano, psovod musí být členem nějaké organizace pod ČMKU (tzn, různé uznané sportovní kluby - agi, flyball atd., chovatelský klub viz výše). Ale ZOP není ZZO? Nikde jsem nenašla v řádech KJ Brno povinnost nechat psa vořecha (láskyplně myšleno) nechat očipovat a registrovat ho pod ČKS kvůli pracovnímu průkazu. Když mi někdo hodíte link, kde je toto psáno a dáno, budu ráda. Dříve se těchto ZOP a ZPU atd zkoušek mohl zúčastnit vořech i bez registrace u ČKS.
napsal(a):
Já jsem právě ze zvědavosti hledala, jak to je s tím označením psa pro zkoušky pod KJ Brno. Ano, psovod musí být členem nějaké organizace pod ČMKU (tzn, různé uznané sportovní kluby - agi, flyball atd., chovatelský klub viz výše). Ale ZOP není ZZO? Nikde jsem nenašla v řádech KJ Brno povinnost nechat psa vořecha (láskyplně myšleno) nechat očipovat a registrovat ho pod ČKS kvůli pracovnímu průkazu. Když mi někdo hodíte link, kde je toto psáno a dáno, budu ráda. Dříve se těchto ZOP a ZPU atd zkoušek mohl zúčastnit vořech i bez registrace u ČKS.
Dřív to tak bývalo, že se bezpapíráci neoznačovali, toto je nové tak rok. Nevím proč, když mají tu zkoušku stejně jen pro radost a nezvyšuje chovnou hodnotu psa.
Možná kvůli závodům, aby někdo nepodváděl a nechodil vybírat ceny?
tralalák
napsal(a):
Dřív to tak bývalo, že se bezpapíráci neoznačovali, toto je nové tak rok. Nevím proč, když mají tu zkoušku stejně jen pro radost a nezvyšuje chovnou hodnotu psa.
I před 6ti lety už povinné označení na zkoušky bylo. Já je třeba skládám i s vořechy minimálně kvůli tomu, že u nás potom za psy neplatím městu = potřebuj potvrzení přes čip a registraci o totožnosti psa. Jinak na závodech je přestup do "vyšší třídy" stejně dobrovolný = můžu celý život zůstat na minimu, neskládat vyšší zk a vybírat vesele pohárky.

tralalák
napsal(a):
Ale to já vím, jen se snažím získat info, zda vořech jdoucí složit zkoušku pod KJ Brno musí být registrován pod ČKS? Je mi jasné, že když chci s vořechem na BH, ZZO, FPr1, IPO, ZVV atd, musím ho registrovat, neb Národní a Mezinárodní zkušební řády jsou pod palcem ČKS - a tam toto nařízení opravdu platí už pár let.
Nenašla jsem nic takového pro KJ Brno, což byl začátek diskuse od zadavatelky. Již má jasno v tom, že se musí ona sama někde sdružit.
Pokud je pod toto nařízení už zařazen i řád KJ Brno, tak se divím, že to samotná organizace nema na stránkách ve zkušebním řádu. Tam je uvedeno jen, že psoovod musí být clenem organizace ČMKU. Proto se ptám, kde to najdu?
Termíny zkoušek a kontakty na pořadatele (vlevo - zkoušky - termíny zkoušek) - http://www.kjcrbrno.cz.
"KJ-ČR je právnickou osobou s plnou majetkovou odpovědností, která se hlásí k ideám Českomoravské kynologické unie a je řádným členem ČMKU a řídí se jejími předpisy, a rovněž tak předpisy mezinárodní kynologické federace (FCI)."
- toto mají ve stanovách, tak nevím, jestli povinná registrace patří mezi předpisy. Nejlepší je si tam zavolat.
Já osobně bych stejně psa zaregistrovala, když už zadavatelku baví cvičit, stejně asi jen u ZOP nezůstane
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Na zkoušky KJ ČR nemusel být člověk nikde členem, a průkaž psa bez PP vydá i vedle ČKS i MSKS.
Zkoušky KJ jsou i přes zimu a kalendář akcí na rok 2017 najdete na stránkách KJ ČR (asi ještě není kompletní): http://www.kjcrbrno.cz/.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na zkoušky KJ ČR nemusel být člověk nikde členem, a průkaž psa bez PP vydá i vedle ČKS i MSKS.
Zkoušky KJ jsou i přes zimu a kalendář akcí na rok 2017 najdete na stránkách KJ ČR (asi ještě není kompletní): http://www.kjcrbrno.cz/.
Zdravim, nevite prosim, v jakem vzajemnem vztaku ke CKS a MSKS (a vedle toho jeste existuje CMKU)? Nejake osobni ambice z divokych 90tych?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
jezicek
napsal(a):
Zdravim, nevite prosim, v jakem vzajemnem vztaku ke CKS a MSKS (a vedle toho jeste existuje CMKU)? Nejake osobni ambice z divokych 90tych?
ČMKU neexistuje vedle toho, ale je to vrcholná organizace, která zastřešuje veškerou kynologickou čninnost v ČR. pod ni spadají ČKS i MSKS, které se mezi sebou moc nemusí, ale kromě vrcholových soutěží IPO jsou v hierarchii víceméně na stejné úrovni.