Máme nevhodné granule?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.1.2017 13:53
mmarcella

XXX.XXX.157.228

Dobrý den, máme 10ti týdenní štěně křížence (matka kříženec border kolie- 10kg). Od 7.týdne krmíme granulemi Carnilove pro štěňata. Doporučili nám je jako Top. Teď mi v jiném obchodě řekli, že pro psa tak malého vzrůstu jsou nevhodné, prý moc masa smajlík Je fakt, že jí až tak moc nejedou). No ale nakonec je zbaští. Nejraději by ale vyjídala bobky zakrslému králíkovi. Prosím o další názory. Máme přejít na jiné granule? Děkuji moc.

lucky008

27.1.2017 14:24
lucky008

XXX.XXX.29.1

mmarcella napsal(a):
Dobrý den, máme 10ti týdenní štěně křížence (matka kříženec border kolie- 10kg). Od 7.týdne krmíme granulemi Carnilove pro štěňata. Doporučili nám je jako Top. Teď mi v jiném obchodě řekli, že pro psa tak malého vzrůstu jsou nevhodné, prý moc masa smajlík Je fakt, že jí až tak moc nejedou). No ale nakonec je zbaští. Nejraději by ale vyjídala bobky zakrslému králíkovi. Prosím o další názory. Máme přejít na jiné granule? Děkuji moc.

Prosím? co je špatného na vysokém obsahu masa? Já krmím Carnilove svoji 5kg fenku už od 8.týdne a jsem naprosto spokojená. Sama pracuji ve zverimexu a Carnilove s klidným svědomím doporučuji zákazníkům. Ze začátku mi moje fenka taky granulky nechtěla ale stačí jí dát ráno misku na půl hodky a pokud nechce jíst dostane až večer a celý den je bez pamlsků (pokud zrovna necvičíme) a večer ji opět dostane jen na půl hodky. A jak potom baští. Nesmí mít tu misku k dispozici celý den. Mně se tato metoda velmi osvědčila. A přijde mi jako pitomost říci že štěně nesmí Carnilove kvůli vysokému obsahu masa kolegyně barfuje a barfem krmí svýho psa už od štěněte a takže celý život jí jenom maso A vyrostl z něj krásnej 50kg ovčák

27.1.2017 14:33
mmarcella

XXX.XXX.157.228

No právě paní v jednom chovatelském obchodě říkala, že tyto granule jsou spíš pro psa, který má být v dospělosti silný, svalnatý. Ne pro drobnější rasu.
Taky se mi to nezdá, ale raději se ptám.

A co ty králičí bobky? Mám ji v tom nějak zoufale bránit?
Nechybí ji teda něco, co dohání těma bobkama?

27.1.2017 14:40
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

mmarcella napsal(a):
No právě paní v jednom chovatelském obchodě říkala, že tyto granule jsou spíš pro psa, který má být v dospělosti silný, svalnatý. Ne pro drobnější rasu.

Braňte..Třeba učte fuj, pomocí vodítka, nic jí nechybí..Bude jíst možná i psí, kočičí, lidský a vše ostatní co najde na zemi od papírového kapesníčku po pobliteho bezdomovce.
Většina psů z toho vyroste, pes si taky občas zblajzne kočičí hovino, ale už ví, že to nesmí, takže to už téměř nedělá, ale zase se nedávno zapomněl a pak mu akorát nechci dát pusu.

Lucky008

27.1.2017 14:57
Lucky008

XXX.XXX.29.1

mmarcella napsal(a):

Je rozdíl pokud krmíte Carnilove puppy NEBO Carnilove puppy large breed... druhé jmenované jsou pro štěňata velkých plemen.. Carnilove to mají rozdělené. Puppy pro prcky a Puppy large breed pro psy nad 20-25kg Kdyby to nemohly psi malých ras tak to asi nemají rozdělené ne? A moje fenka žere jak králičí, morčecí i činčilý bobky. obzvlášť ty králičí se jí líbí protože se kutálí a může je honit Já osobně to neřeším a snažím se víc uklízet kolem hlodavců aby neměla co žrát

27.1.2017 15:39
mmarcella

XXX.XXX.157.228

Lucky008 napsal(a):
Je rozdíl pokud krmíte Carnilove puppy NEBO Carnilove puppy large breed... druhé jmenované jsou pro štěňata velkých plemen.. Carnilove to mají rozdělené. Puppy pro prcky a Puppy large breed pro psy nad 20-25kg Kdyby to nemohly psi malých ras tak to asi nemají rozdělené ne? A moje fenka žere jak králičí, morčecí i činčilý bobky. obzvlášť ty králičí se jí líbí protože se kutálí a může je honit Já osobně to neřeším a snažím se víc uklízet kolem hlodavců aby neměla co žrát

Ano, rozdělení vím. Krmím Carnilove Puppy.

27.1.2017 15:42
mmarcella

XXX.XXX.157.228

Andrýsek3 napsal(a):
Braňte..Třeba učte fuj, pomocí vodítka, nic jí nechybí..Bude jíst možná i psí, kočičí, lidský a vše ostatní co najde na zemi od papírového kapesníčku po pobliteho bezdomovce.
Většina psů z toho vyroste, pes si taky občas zblajzne kočičí hovino, ale už ví, že to nesmí, takže to už téměř nedělá, ale zase se nedávno zapomněl a pak mu akorát nechci dát pusu.

Vím, že pesani jsou občas pěkný prasáka a přitahuje je kdejaký hnus. Ona zatím jede jak šílená jen po těch králičích. Kočičí, psí i slepičí ji nechávají chladnou. No ale třeba to příjde

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.1.2017 17:51

Králičí bobky bych jí dopřála, naše asistuje u kydání morčeti a taky jí nechám si nějakej zblajznout, žere i koňské...je to pro psa přirozené si zobnout hovínko od býložravce, naproti tomu žrát v lese podpapíráky nedej bože se v nich rochnit je na pováženou. (kočičí a psí taky).

27.1.2017 18:05
kashttan

XXX.XXX.159.23

Mě by zajímalo, co vám doporučili v tom druhém obchodě

27.1.2017 19:26
LájošM

XXX.XXX.14.251

Masožravec má moc masa?smajlík No to je hrůza, asi moje psy zabíjím, když je krmím jen masem s trochou zeleniny. A chudáci šelmy v přírodě, když musí žrát maso smajlík Prodavačka by si měla doplnit vzdělání, když něco takového vypouští z pusy.

(Masem myslím celé zvířátko, včetně šlach, kostí, vnitřností, ne čistou svalovinu.).

27.1.2017 19:41

Jéé, toto moudro přidávám do sbírky. Poslední příspěvek je - kastrovaní psi musí mít méně kukuřice.

Malý pes, starý pes a štěně potřebuje více energie a správná energie pro psa je z bílkovin a tuku, trochu ze sacharidů.
Bílkoviny by měly pocházet ze zvířat. Maso, vejce. Takže. Čím více masa v granulích, tím lépe pro pejska.
Ale masa. Ne moučky.

Viděli jste někdo, jak se liší puppy a large breed ? Jednou desetinou procenta Ca a P.
Tomu se říká marketing smajlík smajlík
A funguje.

27.1.2017 19:42

No já toho svého dnes asi ohrozila na životě, když se celý den cpe kachními srdíčky a kuřecími kostmi s masem. A navíc je chudák jak popelnice, když jí vlastně odpad po vykošťování kuřete.

27.1.2017 20:49
Terven

XXX.XXX.110.147

Andrýsek3 napsal(a):

Moc nesouhlasím s tím, že z toho většina vyroste, moje fena to milovala až do smrti, pro psa, jakožto masožravce, je trus býložravců hóódně atraktivní, je to delikatesa nejenom pro štěňata.
Asi jsem divná, moc v tom nebráním, když jsme mívali morče, vždycky jsem si dělala legraci, že bych těma bobkama klidně mohla pamlskovat a vyšlo by to opravdu levně
Že štěněti nic nechybí - no, to je otázka, žere-li pouze granule Carnilove...

27.1.2017 21:45
mmarcella

XXX.XXX.157.228

Terven napsal(a):
Moc nesouhlasím s tím, že z toho většina vyroste, moje fena to milovala až do smrti, pro psa, jakožto masožravce, je trus býložravců hóódně atraktivní, je to delikatesa nejenom pro štěňata.
Asi jsem divná, moc v tom nebráním, když jsme mívali morče, vždycky jsem si dělala legraci, že bych těma bobkama klidně mohla pamlskovat a vyšlo by to opravdu levně
Že štěněti nic nechybí - no, to je otázka, žere-li pouze granule Carnilove...

Tak co ještě přidávat? Na Barf nechci přejít.

27.1.2017 21:47
mmarcella

XXX.XXX.157.228

kashttan napsal(a):
Mě by zajímalo, co vám doporučili v tom druhém obchodě

Už si nepamatuji název. Něco italského, co zrovna prodávají oni

27.1.2017 21:48

mmarcella napsal(a):
Už si nepamatuji název. Něco italského, co zrovna prodávají oni

Nebyla to Optimanova ? Jazyk podobný. Zverimexy jsou tím zaplaveny.

27.1.2017 22:16
conaf

XXX.XXX.25.154

Možná to paní nemyslela tak že mají moc masa, ale moc bílkovin - proteinů. To je pravda. Doporučená dávka pro štěně je kolem 28% a Carnilove mají kolem 38% a to je opravdu hodně. Není to moc dobré pro játra atd.

27.1.2017 23:00

Tak to není. Protein z rostlin je špatně. Při zpracování vznikají odpadní látky, které zatěžují ledviny, játra. Rostlinné p. nejsou ani kompletní, na rozdíl od kuřete.
Výše proteinů je skoro jedno.
Pro štěně je doporučeno min.20 - 25%, na pytli psané 18-23 cca.
Je potřeba vědět, z čeho to číslo vzniklo.
Je ve složení hodně luštěnin, lněného semínka, kvasnic ? Takové vychytávky mají i 45% bílkovin.
Hrachový protein apod. - až 85%.
Moučka od 50% výš. Sušené maso méně, čerstvé nejméně.
I rýže má proteiny.
Důležité je, dodat psu živočišné bílkoviny, těch ostatních minimum. Jsou v granulích, jinak by to nedrželo pohromadě, bylo drahé atd. Jen jich chci co nejméně.

27.1.2017 23:06

Prosím, kdo má obal od Carnilove puppy. Složení v cz a aj sem napište. Prvních 5 slov třeba. Díky

Protože na webu je v cz dehydrované maso, v aj moučka a v adult salmon zas 20% losos protein.
Tak jsem z toho jelen. Nebo reindeer.

27.1.2017 23:56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Prosím, kdo má obal od Carnilove puppy. Složení v cz a aj sem napište. Prvních 5 slov třeba. Díky

Protože na webu je v cz dehydrované maso, v aj moučka a v adult salmon zas 20% losos protein.
Tak jsem z toho jelen. Nebo reindeer.

I špatné fotky na shopech se dají rozklíčovat.

http://fajnzoo.cz/2715-thickbox_default/nd-grain-free-dog-puppy-sm-chicken-pomegr-25kg.jpg

Ze složení úplně odvařená nejsem a můj pes by se z kuřete v salmon & turkey stejně po...

28.1.2017 08:15
Terven

XXX.XXX.110.147

mmarcella napsal(a):
Tak co ještě přidávat? Na Barf nechci přejít.

To je těžké...aniž bych byla nějaký extra znalec, myslím, že Carnilove nejsou až taková sláva. Když kouknu na první čtyři položky ve složení, vidím divné věci, které bych psovi dávat nechtěla.
http://www.spokojenypes.cz/carnilove-dog-salmon-turkey-for-lb-puppies-new-12kg/
Na barf není nutno přecházet úplně, jde to dělat s granulemi půl na půl, nebo lze krmit i vařeným, různě kombinovat.
Nebo můžete krmit čistě jenom granulemi, je to vaše volba...pokud budou kvalitní, pes bude asi vypadat dobře a strádat nejspíš nebude - takových psů jsou mraky.
Jen bych si prostě nenamlouvala, že jim nic nechybí.

28.1.2017 08:50
mmarcella

XXX.XXX.157.228

Terven napsal(a):
To je těžké...aniž bych byla nějaký extra znalec, myslím, že Carnilove nejsou až taková sláva. Když kouknu na první čtyři položky ve složení, vidím divné věci, které bych psovi dávat nechtěla.
Na barf není nutno přecházet úplně, jde to dělat s granulemi půl na půl, nebo lze krmit i vařeným, různě kombinovat.
Nebo můžete krmit čistě jenom granulemi, je to vaše volba...pokud budou kvalitní, pes bude asi vypadat dobře a strádat nejspíš nebude - takových psů jsou mraky.
Jen bych si prostě nenamlouvala, že jim nic nechybí.

Jasně, Tak nějak to cítím, jen nevím, co s tím.

28.1.2017 08:50
mmarcella

XXX.XXX.157.228

Může mi tu tedy někdo poradit, jak by si sestavil jídelníček pro 10ti týdenní štěně křížence border kolie s cílovou váhou +-10 kg. S tím, že plně barfovat nechci. Jaké granule + co dalšího?
Děkuji moc.

28.1.2017 09:13

I špatné fotky na shopech se dají rozklíčovat.

http://fajnzoo.cz/2715-thickbox_default/nd-grain-free-dog-puppy-sm-chicken-pomegr-25kg.jpg

Ze složení úplně odvařená nejsem a můj pes by se z kuřete v salmon & turkey stejně po...

Dík. Tak nechápu název značky. Carni love. Moučka. Aha.

28.1.2017 10:00
kashttan

XXX.XXX.178.112

mmarcella napsal(a):
Jasně, Tak nějak to cítím, jen nevím, co s tím.

Pes není chemická laboratoř, aby potřeboval krmit přesně. Samozřejmě, že krmení kvalitními granulemi psovi stačí. Od toho přece ty granule jsou, aby se bez větších starostí jen nasypaly do misky. Pokud chcete psovi v menším množství prilepsit, tak můžete čímkoliv, tím mu jeho příjem živin nijak nerozházíte.

28.1.2017 10:47

Začala bych tím, že mu dám maso nebo masové granule a ne "Vitana vaří za váš" v Carnilove.

28.1.2017 11:57

mmarcella napsal(a):
Může mi tu tedy někdo poradit, jak by si sestavil jídelníček pro 10ti týdenní štěně křížence border kolie s cílovou váhou +-10 kg. S tím, že plně barfovat nechci. Jaké granule + co dalšího?
Děkuji moc.

Tak třeba - dnes jsem vykošťovala kuře. Stehna na pečení, prsa na kousky obalované ve škrobovém těstíčku (taková Asie). Nějaké ty rozdrcené kosti se zbytky masa (moc se s tím nepitvám, masa apod. zbyde fůra) dostane pes, ten nej odpad (kůže, pár kostí) jde do vývaru. Z toho má neoddiskutovatelné reservé na mrkev a petržel. Odpoledne budeme sušit maso na pamlsky, to toho "upadne" taky hodně. Asi budu vařit brambory (ještě nevím na co), tzn. bez soli, aby si mohl dát i on. Až budu potřeba vyvenčit, vylákám ho z brlohu lžičkou jogurtu. Dnes dojde na granule tak akorát večer do mičudy, aby od něj byl chvíli klid. Než se tedy začne vztekat, že tu poslední granuli nemůže dostat ven, ať s tím něco udělám.

Jinak je ten můj na granulích + co se najde. Buď tyhle "vedlejší produkty" z kuchyně, nebo se s ním prostě rozdělím, popř. vnitřnosti, srdce, žaludky, křídla apod. přímo pro něj. Vyváženost hlídám od oka, klidně to rozložím do týdne, žádný stres.

28.1.2017 15:21
mmarcella

XXX.XXX.157.228

Začala bych tím, že mu dám maso nebo masové granule a ne "Vitana vaří za váš" v Carnilove.

Masové granule- např. jaké?

28.1.2017 16:20
Terven

XXX.XXX.110.147

mmarcella napsal(a):
Masové granule- např. jaké?

Jenom příklad - zkuste porovnat složení tady (ND )
http://www.spokojenypes.cz/n-d-low-grain-dog-adult-mini-chicken-pomegr-2-5kg/
a složení Carnilove zde

to je to maso versus Vitana, jak psala megííí.

28.1.2017 16:37
mmarcella

XXX.XXX.157.228

Terven napsal(a):
Jenom příklad - zkuste porovnat složení tady (ND )
http://www.spokojenypes.cz/n-d-low-grain-dog-adult-mini-chicken-pomegr-2-5kg/
a složení Carnilove zde

to je to maso versus Vitana, jak psala megííí.

Děkuji moc za konkrétní tip.
Myslela jsem, že ty Carnilove jsou fakt Top, jak my bylo doporučeno.
Koukám, se tomu složení musím pověnovat

28.1.2017 17:43
blackberry

XXX.XXX.110.35

Přímo s kuřecími ND opatrně, jsou hodně mastné a mému štěněti to způsobilo hnačku (přecházeli jsme z Britu od chovatelky). Tak jsem začala dávat jehněčí ND s borůvkama, a ty mu už sedly líp.

28.1.2017 17:56
Terven

XXX.XXX.110.147

blackberry napsal(a):
Přímo s kuřecími ND opatrně, jsou hodně mastné a mému štěněti to způsobilo hnačku (přecházeli jsme z Britu od chovatelky). Tak jsem začala dávat jehněčí ND s borůvkama, a ty mu už sedly líp.

Hm...mastné se vám zdají na omak nebo podle složení? Krmím přesně těma z odkazu, mastné mi vůbec nepřijdou a bobky má fena úplně normální.
Možná máte na mysli štěněčí ND, ty neznám.

28.1.2017 18:17

Mám teď doma kuřecí adult a codfish adult a mastné nejsou ani jedny, ani složením.
Ale štěněčí jsou jiné, to je pravda. Hodně proteinů a vůbec nesmyslné složky. Na ty se vybodnout.

Dost masa je ve Wolfsblut, Eden, Akela, Simpsons, Purizon fish
Nemusí toho být zrovna půl pytle, ale ať je to čisté, bez chemie, normální. Fish4dogs. Lehčí třeba Barking Heads.

28.1.2017 18:21
blackberry

XXX.XXX.110.35

Terven napsal(a):
Hm...mastné se vám zdají na omak nebo podle složení? Krmím přesně těma z odkazu, mastné mi vůbec nepřijdou a bobky má fena úplně normální.
Možná máte na mysli štěněčí ND, ty neznám.

Krmím od obou štěněcí variantu a ty kuřecí nechávají víc mastnou stopu na ruce a také se víc lesknou než jehněčí. Chci je zkusit zařadit znovu, až budem na dně pytle těch borůvkových a on bude odrostlejší. Ale chutnají mu obě příchutě.

28.1.2017 18:24
blackberry

XXX.XXX.110.35

Mám teď doma kuřecí adult a codfish adult a mastné nejsou ani jedny, ani složením.
Ale štěněčí jsou jiné, to je pravda. Hodně proteinů a vůbec nesmyslné složky. Na ty se vybodnout.

Dost masa je ve Wolfsblut, Eden, Akela, Simpsons, Purizon fish
Nemusí toho být zrovna půl pytle, ale ať je to čisté, bez chemie, normální. Fish4dogs. Lehčí třeba Barking Heads.

Přesně, to jsem zapomněla napsat – podle složení ty štěněcí kuřecí mají podílem víc bílkovin než ty jehněčí. I proto jsem je zatím odstavila a zkusím je, až nebude takový pískle.

28.1.2017 18:37
LájošM

XXX.XXX.14.251

Docela by mne zajímalo, co lidi mají proti krmení masem, když pak stáášně řeší na diskuzích, které ty granule jsou ty nej nej.
Chápu, že ne každý může mít doma velký mrazák a třeba nemá v okolí prodejnu, kam by si pro levné maso chodil. A když jsou velcí psi, spotřeba při kompletním barfování je velká.
Ale hodit do granulí kus masa, křídla, nějaký ten krk, to přece není problém a pořád lepší než řešit, jestli jsou ty nebo ony granule lepší. Teď nemyslím úplný šrot, ale je hromada (většina) průměrných granulí, kterým se dá kvalita zvednout právě přidáním nějakého toho čerstvě zabitého zvířátka.

28.1.2017 19:44
blackberry

XXX.XXX.110.35

LájošM napsal(a):
Docela by mne zajímalo, co lidi mají proti krmení masem, když pak stáášně řeší na diskuzích, které ty granule jsou ty nej nej.
Chápu, že ne každý může mít doma velký mrazák a třeba nemá v okolí prodejnu, kam by si pro levné maso chodil. A když jsou velcí psi, spotřeba při kompletním barfování je velká.
Ale hodit do granulí kus masa, křídla, nějaký ten krk, to přece není problém a pořád lepší než řešit, jestli jsou ty nebo ony granule lepší. Teď nemyslím úplný šrot, ale je hromada (většina) průměrných granulí, kterým se dá kvalita zvednout právě přidáním nějakého toho čerstvě zabitého zvířátka.

Osobně proti masu nic nemám, je to spíš moje pohodlnost – se psem chci podnikat hodně výletů a na několikadenní tripy bez zázemí (ledničky apod.) je mi v létě milejší táhnout pytlík granulí, než vaničky s masem a zeleninou. A to, že na granule bude jeho organismus zvyklý, je příjemný bonus.

A pokud by se někdy stalo, že pes bude u rodičů na hlídání, tak je nechci ještě zatěžovat vyvářením / ohříváním zamraženého žrádla.

Masem, kostmi, pajšlem a syrovou zeleninou hojně přilepšuju v rámci pamlskování a do granulí dostává vývar, aby to vonělo. Pes vypadá spokojeně a žere s chutí.

28.1.2017 20:43
LájošM

XXX.XXX.14.251

Taky jezdíme všude i se psy, přestože krmíme doma masem, mimo domov psi žerou granule nebo konzervy.
Nevyváříme, krmíme syrovým, jen přelíváme trochou vařící vody. Nachystání žrádla trvá jen asi o minutu déle než když nasypu granule. Vyndám maso asi hodinu před krmením z lednice a místo něj dám várku na další den z mrazáku do lednice na rozmrazení. Nasekám trochu zeleniny, nastrouhám mrkev a jablka, spolu s masem dám do misky, zakápnu olejem a je hotovo.

28.1.2017 21:51

No já až vyrazím někam na delší dobu, tak mám v merku tohle:
http://4nohy.cz/produkt/susena-vecere-kun/

Kombinujeme, takže mu to napůl s granulemi vyjde cca na 10 dní. Tj. cena není ve výsledku vražedná.

28.1.2017 21:56

No já až vyrazím někam na delší dobu, tak mám v merku tohle:
http://4nohy.cz/produkt/susena-vecere-kun/

Kombinujeme, takže mu to napůl s granulemi vyjde cca na 10 dní. Tj. cena není ve výsledku vražedná.

To je super cena, za koninu, bio a vůbec.

Líbí se mi položka "uschlý jelen" smajlík smajlík

28.1.2017 22:00

To je super cena, za koninu, bio a vůbec.

Líbí se mi položka "uschlý jelen" smajlík smajlík

Oni jsou vtipálci.

Pořád koukám na zdravý bobek, to by mě zajímalo. A zírám, že jinde je ten špiritus od cdVet x krát dražší.

28.1.2017 22:04

Oni jsou vtipálci.

Pořád koukám na zdravý bobek, to by mě zajímalo. A zírám, že jinde je ten špiritus od cdVet x krát dražší.

No tak jako dobrý, bylinky smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík