Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

loonpy

27.1.2017 14:40
loonpy

XXX.XXX.176.110

Ahojte, mám 5mesačného kríženca väčšieho vzrastu.
Pes má k dispozícií veľkú záhradu a keď sme doma je s nami v dome, denne chodí na prehádzky aj medzi psov. Takisto chodíme na cvičák, a výcviku sa venujem aj denne doma. Donedávna bolo všetko ako tak v poriadku, vždy bol veľmi aktívny no pobyt na záhrade a vychádzky mu stačili. Lenže začal preliezať ploty, a uteká na ulicu, neodbehne ďaleko a vždy sa vráti, avšak takto to nemôže fungovať, takže už ho von nepúšťame bez dozoru za to sa nám opláca ničením nábytku v dome. Na psy začal byť veľmi dominantný a do cudzích ľudí začal útočiť, dosť agresívne šteká viac sa zatiaľ chvalabohu nestalo. Na vodítku začal strašne ťahať, čo predtým nerobil.
Myslím si, že má len prehnane veľa energie, a treba ju z neho nejako dostať, otázka znie AKO?
Veľmi momentálne neviem nájsť ďalšie spôsoby ako ho vybehať keďže už ho ani von nepúšťame samého.

Budem rada za akýkoľvek názor, či nápad.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.1.2017 14:58

Kříženec čeho?...pro každého psa je vhodné něco jiného...pro jednoho tahání, pro druhého běh u kola, pro dalšího agility, pro dalšího stopy, některý by nejradši pořád aportoval...některý rád sprintuje...
To štěkání a tahání korigujte, až bude pes dospělý, pokud je většího vzrůstu, tak s váma může pěkně cloumat...a budete se vláčet s tahajícím psem, který na všechny startuje...věřte, že pak bude procházka utrpením a ne radostí...

Když jsem měla setra, tak ten na zahradě sám vůbec nevydržel...prostě se tam sám nudil, když jsem si chtěla např. odskočit do domu a psa jsem nechtěla brát na tu chvilku sebou, tak jsem ho musela dát na úvaz, protože ani 2,5 metrový plot pro něj nebyl překážka, takže v tom vám neporadím...

Loonpy

27.1.2017 15:13
Loonpy

XXX.XXX.176.110

Tu je fotka ked mal 3 mesiace.
Uz je o cosi vacsi cca 53cm, krizenec nevieme coho to je kazdy nam inak tvrdi.

loonpy

27.1.2017 15:19
loonpy

XXX.XXX.176.110

On bol braný z útulku ako malý bol týraný, takže vzťah k cudzím ľuďom veľmi dobrý nemá.
On na záhrade bol spokojný vždy si pobehal a potom hračky obžúval, len teraz nejako začal vyhutovať... keby aspoň vnútri bol vkľude ale ani to, akonáhle je sám tak je problém. A to musím denne chodiť do práce, a venujem mu každú voľnú chvíľu a aj tak je to málo... Ach.

27.1.2017 15:45

loonpy napsal(a):
On bol braný z útulku ako malý bol týraný, takže vzťah k cudzím ľuďom veľmi dobrý nemá.
On na záhrade bol spokojný vždy si pobehal a potom hračky obžúval, len teraz nejako začal vyhutovať... keby aspoň vnútri bol vkľude ale ani to, akonáhle je sám tak je problém. A to musím denne chodiť do práce, a venujem mu každú voľnú chvíľu a aj tak je to málo... Ach.

Trochu mi připomíná knírače, trochu nějakýho ovčouna...to je celkem jedno...ale je hezoučkej...

Takže nejdřív ten vztah k cizím lidem...záleží na vás, co preferujete, já třeba mám psy nekontaktní k cizím lidem a nevadí mi to, nebudu je učit, že mají být s každým člověkem kámoši, ale nesmí být agresivní, musí být v klidu (v případě mojí feny..ve střehu, protože, co kdyby ten cizí člověk byl lotr, co chce paničku zahrdlit)...ale nedovoluji cizím lidem na moje pesany sahat, když je to psům nepříjemné...pokud bych si přála, aby byli k cizím kontaktnější, tak bych se zaměřila na to, aby měli s cizími lidmi samé příjemné zážitky a tady záleží na tom na co váš pes je...např. při styku s cizím člověkem, bych psa pamlskovala a cizí člověk-zkraje domluvený figurant by mohl pejskovi taky něco šoupnout, ale neznám vašeho psa, těžko radit...
U toho tahání na vodítku se mě osobně nejvíc osvědčila metoda...zatáhneš-stojíme, ze začátku to jde ztuha, ale většinou to pes pochopí...

Pokud pes nemůže být sám na zahradě, tak mě napadají čtyři možnosti...všechny začínající delší ranní prochajdou s nějakou činností popř. běhání (já mám gaučový povaleče a přesto než jdu do práce, tak lítáme hoďku-hoďku a půl po lese, pak dostanou snídani, nějaký pomazleníčko a hotovo...
a pak buď vyčleníte psovi třeba chodbu...dala bych mu tam hračky, ale taky klidně papírovou krabici, do ní zmačkaný noviny a mezi to pamlsky...a velkou kost na okusování...
nebo postavte kotec a holt bude pes než se vrátíte z práce v kotci
nebo je možno zvýšit ploty...nevík, kolik ten váš lumpík zvládne překonat
a nebo el. ohradník (i když já tedy zastánce elektriky moc nejsem

Nejsem odborník, ale takhle bych to zkusila já.

27.1.2017 15:48
scylla

XXX.XXX.150.32

loonpy napsal(a):

Myslím, že to není málo, možná je to moc. Učte ho samostatnosti, aby se uměl zabavit sám. Podle vašeho dalšího popisu mi připadá, že vaše štěně upadá do strachu a nervozity a odhání od sebe zbytek světa ze strachu. Jestli žijete na Slovensku, obra´tte se na Kaču Hambálkovou ze Šaštína nebo Elišku Stellerovou z Banské Bystrice. Co říkají na vašem cvičáku? Jakými metodami s ním pracujete?

28.1.2017 15:30
vlenkav

XXX.XXX.176.110

Kontaktného psa z neho nechcem, ale rovnako nechcem aby útočil na každého človeka ktorého vidí. Tiež to nerobieval teraz to robí, kľudný je až keď je úplne unavený čo sa mi nie vždy počas pracovného týždňa darí docieliť. Sám bývall tiež pekne sám, má spravenú takú svoju "ohrádku" kde je počas dňa keď niesme doma len tam ničí omietku a linoleum...
Snažím sa s ním pracovať pozitívnou motivácou :).

Zvire

29.1.2017 14:14
Zvire

XXX.XXX.224.28

Zkuste si zahradu nějak lépe zabezpečit. Aby tam mohl znovu chodit.

29.1.2017 14:16
scylla

XXX.XXX.150.32

vlenkav napsal(a):
Kontaktného psa z neho nechcem, ale rovnako nechcem aby útočil na každého človeka ktorého vidí. Tiež to nerobieval teraz to robí, kľudný je až keď je úplne unavený čo sa mi nie vždy počas pracovného týždňa darí docieliť. Sám bývall tiež pekne sám, má spravenú takú svoju "ohrádku" kde je počas dňa keď niesme doma len tam ničí omietku a linoleum...
Snažím sa s ním pracovať pozitívnou motivácou :).

Jestli se snažíte pracovat pozitivkou, bude z něj nervák stále větší. Pes potřebuje oporu a vedení, komunikaci, ne klikání a odhazování pamlsků.

Přidejte reakci

Přidat smajlík