Niki25

XXX.XXX.54.251
Přeji krásný den. Minulý rok jsme přišli o pejska, kterého jsme měli od mého narození a zemřel ve věku 17 let. Jelikož pociťuji po jeho smrti velkou prázdnotu, začala jsem přemýšlet o štěňátku, jenže absolutně netuším jaké plemeno. Když už se mi nějaké zdá jako perfektní volba, tak mi ho opět někdo vymluví, že by to nebyl dobrý nápad a poradí jiného. Proto bych se zeptala ráda na váš názor. Jaké plemeno byste doporučili?
- pejsek by nebyl v boudě, ale s náma doma
- procházky časté- ráno, odpoledne (kdy se vrátím ze školy) a večer
- některé dny by bohůžel měl vydržet 8 hodin doma bez nás (většinou ob týden)
Jinak jsme dost aktivní. Přes léto by byl samozřejmě většinu dne venku s námi na zahradě, na tůrách a vycházkách k vodě. Často jezdíme na kolech a samozřejmě by bylo super, kdyby se nebál koní, jelikož k nim docházím a ráda bych ho brala sebou. Taky by bylo fajn, kdyby byl schopný se naučit nějaké triky, ráda s pejskama blbnu a učím je nové věci, proto by bylo skvělé učenlivé plemeno, ale nemělo by být úplně velké.
Zvažovala jsem Borderku a Australáka= mám ráda psy tohohle typu. Několikrát jsem s nimi byla v kontaktu a zamilovala jsem si je, jen nevím jestli by se jim takový režim zamlouval. Nebo taky zlatý a kanadský retrívr.
Budu ráda za názor nebo případně nějaké návrhy plemen.
lu80
napsal(a):
Asi by to ještě chtělo dodat, kde bydlíte. Jestli v bytě ve městě, nebo v domku se zahrádkou (dvorkem)...Je to dost rozdíl. V tom prvním případě, bych spíš hlasovala pro retrívra...
Ona ale napsala kde bydlí, je tam napsáno, že v létě by byl s nimi na zahradě, tak to asi bude rodinný dům.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je asi 400 plemen, ale téměř každý, kdo vybírá psa a obrátí se na ifaunu, chce borderu nebo AUO, případně retrívra, a v případě malého psa jacka russela...
Asi nějaká epidemie...
napsal(a):
Je asi 400 plemen, ale téměř každý, kdo vybírá psa a obrátí se na ifaunu, chce borderu nebo AUO, případně retrívra, a v případě malého psa jacka russela...
Asi nějaká epidemie...
Nikde nepsala, že chce Borderu, AUO nebo retrívra, ani Jack Russella...
Tak teď se omlouvám, je to tam, jsem to nedocetla do.konce..:D.
Niki25
napsal(a):
Přeji krásný den. Minulý rok jsme přišli o pejska, kterého jsme měli od mého narození a zemřel ve věku 17 let. Jelikož pociťuji po jeho smrti velkou prázdnotu, začala jsem přemýšlet o štěňátku, jenže absolutně netuším jaké plemeno. Když už se mi nějaké zdá jako perfektní volba, tak mi ho opět někdo vymluví, že by to nebyl dobrý nápad a poradí jiného. Proto bych se zeptala ráda na váš názor. Jaké plemeno byste doporučili?
Jinak jsme dost aktivní. Přes léto by byl samozřejmě většinu dne venku s námi na zahradě, na tůrách a vycházkách k vodě. Často jezdíme na kolech a samozřejmě by bylo super, kdyby se nebál koní, jelikož k nim docházím a ráda bych ho brala sebou. Taky by bylo fajn, kdyby byl schopný se naučit nějaké triky, ráda s pejskama blbnu a učím je nové věci, proto by bylo skvělé učenlivé plemeno, ale nemělo by být úplně velké.
Zvažovala jsem Borderku a Australáka= mám ráda psy tohohle typu. Několikrát jsem s nimi byla v kontaktu a zamilovala jsem si je, jen nevím jestli by se jim takový režim zamlouval. Nebo taky zlatý a kanadský retrívr.
A co třeba pořídit stejného pejska, jako byl ten, o kterého jste přišli?Nebo nějakého podobného?
Rodiče nepreferují žádné konkrétní plemeno?
Zkusila bych přemýšlet do budoucna.Budete docházet, nebo dojíždět do školy náročnější na čas.Tudíž odpolední vycházky budou na rodičích.
Možná byste měla kromě borderky a australáka omrknout i plemena téměř zapomenutá.Typu pudl, sheltie knírač apod.I s těmi se dá dělat spousty věcí
napsal(a):
Asi nějaká epidemie...
A v 90% je doporučen jako univerzální ideální rodinný sportovní pes choďák
17 let... to je moc pěkný věk na pejska.
Každopádně, co se týče výběru pejska... myslím, že v tomto ohledu by byl australák dobrá volba. Abych řekla upřímně, na borderky jsem už docela alergická, ale o vše záleží jen na Vás.
Já mám doma labíka, je to perfektní pes - hodnej, krásnej, učenlivej... Snese se s lidmi a i ostatními psy, já bych ho určitě doporučila. Taky děláme několik psích sportů - trick-dogging, dogfrisbee, rekreačně canicross.
A nebo bych taky doporučovala si vzít pejska z útulku, je jich tam moc, a za záchranu Vám budou moc vděční.

Fiona.Praha
napsal(a):
A v 90% je doporučen jako univerzální ideální rodinný sportovní pes choďák
Pravda, toho jsem párkrát ddoporučila i já. Protože mi přijde jako lepší volba než bordera a AUO, nebo retrívr, kteří jsou zde nezřídka prezentováni jako naprostí univerzálové na všechno. Ale je tu nebezpečí, že si choďáka začnou lidi víc pořizovat a stane se módním plemenem, což nesvědčí žádnému plemeni...

Niki25
napsal(a):
Retrívr je především lovecký pes. Krom toho neřekla bych že se moc hodí ke kolu. Borderka, australák to je dneska snad epidemie, jsou to pracovní plemena. Co třeba knírač, chodský pes, kolie, velký pudl.
Máme dva AUO a v podstatě podobný režim jako vy. Psi vydrží bez problému sami doma po dobu naší práce, jsou hodní, nic neničí. Venku jsou aktivní, chodíme na dlouhé procházky, cvičíme. Když ale je nějaká krize (např. nemoc), nemají problém i s krátkými venčícími procházkami. U nich je to hodně o tom, jak si je člověk vychová a jaký režim nastaví.
Jediný problém je s chlupy v bytě. Ale dokud byl australák jen jeden, dalo se to dobře zvládnout, u dvou už musíme návštěvy u dveří odchlupacovat
Nevidím moc rozdíl v chování choďáka a ausíka, oba potřebují zaměstnat hlavu i tělo. I když máme jednoho z AUO typického akčního sporťáka, doma umí vypnout.
Niki25

XXX.XXX.54.251
lu80
napsal(a):
Zahrada přece může být i ve městě...spousta lidí co žijí v paneláku mají zahrádku, kam v létě chodí...
Bydlíme v rodinném domě s velkou zahradou na vesnici. Okolo máme louky a lesy. Takové klidnější místo, ale jakmile se sejde z kopce přes les k vodě, tak se tam nachází super stezka podél vody, kde se štěňátko může skvěle socializovat.
Niki25

XXX.XXX.54.251
Andrýsek3
napsal(a):
Nikde nepsala, že chce Borderu, AUO nebo retrívra, ani Jack Russella...
Tak teď se omlouvám, je to tam, jsem to nedocetla do.konce..:D.
Nepsala jsem, že je CHCI. :D Pouze jsem uvedla, že jsou to plemena se kterýma jsem měla tu čest a zamlouvali se mi chováním nebo tím, jak jsou aktivní. Švagrové matka má fenku, se kterou blbnu pořád a je učenlivá. Uvedla jsem to pouze jako příklad, které typy se mi líbí. Možná jsem to jen špatně podala. :).
Niki25

XXX.XXX.54.251
rapotacka11
napsal(a):
- super stezka podél vody, kde se štěňátko může skvěle socializovat
(na stezce?).
Chtěla jsem napsat cesta (pro lidi na procházky se psy apod.)- mobil si píše co chce. Pardon. :).
Niki25

XXX.XXX.54.251
koně
napsal(a):
A co třeba pořídit stejného pejska, jako byl ten, o kterého jste přišli?Nebo nějakého podobného?
Rodiče nepreferují žádné konkrétní plemeno?
Zkusila bych přemýšlet do budoucna.Budete docházet, nebo dojíždět do školy náročnější na čas.Tudíž odpolední vycházky budou na rodičích.
Možná byste měla kromě borderky a australáka omrknout i plemena téměř zapomenutá.Typu pudl, sheltie knírač apod.I s těmi se dá dělat spousty věcí
Pejsek, kterého naši pořídili, když jsem byla ještě malé mimino, byl zachráněný, jinak by jej ti lidé utratili, což mi přijde dost kruté a dodnes to nechápu, když mi to rodiče říkali. Plemeno jsme nikdy bohůžel nezjistili, ale byl to úžasný pejsek.
Nene, plemeno neřeší, je to mé rozhodnutí. Pouze říkali, aby to nebyl pes typu Německá doga, která má myslím víc jak 70cm v kohoutku, ale pes je to nádherný!
Až budu na Výšce, tak jsem zvažovala stěhování a tudíž vzít pejska s sebou- doufám, že by to pro něj nebyla nějak drastická změna.
Nad Sheltií jsem také přemýšlela. :).
Niki25

XXX.XXX.54.251
annie7
napsal(a):
17 let... to je moc pěkný věk na pejska.
Každopádně, co se týče výběru pejska... myslím, že v tomto ohledu by byl australák dobrá volba. Abych řekla upřímně, na borderky jsem už docela alergická, ale o vše záleží jen na Vás.
Já mám doma labíka, je to perfektní pes - hodnej, krásnej, učenlivej... Snese se s lidmi a i ostatními psy, já bych ho určitě doporučila. Taky děláme několik psích sportů - trick-dogging, dogfrisbee, rekreačně canicross.
A nebo bych taky doporučovala si vzít pejska z útulku, je jich tam moc, a za záchranu Vám budou moc vděční.
To je, držel se perfektně. Jen to pak po tolika letech dost bolí. :/ :)
Australák se mi zamlouval dost už předtím jako společník právě pro Bena, ale nějak z toho sešlo.
Nenatáčíte spolu videa? Myslím, že jsem nějaká viděla!
Niki25

XXX.XXX.54.251
napsal(a):
Retrívr je především lovecký pes. Krom toho neřekla bych že se moc hodí ke kolu. Borderka, australák to je dneska snad epidemie, jsou to pracovní plemena. Co třeba knírač, chodský pes, kolie, velký pudl.
Začala se mi zamlouvat Sheltie. Jaký máte názor třeba na ni?

Koukněte buď na Českého strakatého psa nebo Českého horského psa

Niki25
napsal(a):
Začala se mi zamlouvat Sheltie. Jaký máte názor třeba na ni?
Jsousedi mají dvě a řekla bych pro vás docela dobrá volba.
Niki25

XXX.XXX.54.251
napsal(a):
Koukněte buď na Českého strakatého psa nebo Českého horského psa
Kouknu! :).
Niki25

XXX.XXX.54.251
Lexaurin
napsal(a):
Co kratkosrsta kolie? Dalmatin...Šeltie -super psi, jen je treba vybirat peclive, byvaji ustekane, precitlivele. Mne se libi seltie z CHS Koryfej.
Mně se zdají Dalmatini a krátkosrsté kolie jako už trochu větší psi- z pohledu mých rodičů. :/ Jinak jsou úžasní.
Na tu CHS se podívám. :).

Niki25
napsal(a):
Mně se zdají Dalmatini a krátkosrsté kolie jako už trochu větší psi- z pohledu mých rodičů. :/ Jinak jsou úžasní.
Na tu CHS se podívám. :).
Já bych pro vás viděla ideál středního pudla. Nebo i velkého. Jsou to perfektní psi, učenliví až dost. Jen se na ně v záplavě borderek a australáků zapomnělo.
A línají minimálně. AUO v bytě - neustálý boj s chlupy.

Dobry večer za mě šeltie ideální volba mám doma a nemenila bych.Je to naše zlatičko.To štěkání se dá odnaučit, není tak hyperaktivní jak boc. ☺ kdyby jste chtěli víc info není problém.
Niki25

XXX.XXX.54.251
napsal(a):
Dobry večer za mě šeltie ideální volba mám doma a nemenila bych.Je to naše zlatičko.To štěkání se dá odnaučit, není tak hyperaktivní jak boc. ☺ kdyby jste chtěli víc info není problém.
Určitě bych byla ráda! :).
Niki25

XXX.XXX.54.251
rapotacka11
napsal(a):
Až budu na Výšce, tak jsem zvažovala stěhování a tudíž vzít pejska s sebou- doufám, že by to pro něj nebyla nějak drastická změna.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Čemu se jako smějete?

Pokud se zadavatelce líbí šeltie tak si myslím že je to dobrá volba. Z těch menších pejsků je super pes pudl, toho bych volila já kdybych chtěla menšího psa, jsou úžasní, učenliví, inteligentní, vhodní nacokoliv, i když mají takovou nálepku pes pro starou babku.Špatný pes není ani špic. Pěkný je český strakatý pes, toho potkávám na vycházkách a docela se mě zamlouvá.

napsal(a):
Pokud se zadavatelce líbí šeltie tak si myslím že je to dobrá volba. Z těch menších pejsků je super pes pudl, toho bych volila já kdybych chtěla menšího psa, jsou úžasní, učenliví, inteligentní, vhodní nacokoliv, i když mají takovou nálepku pes pro starou babku.Špatný pes není ani špic. Pěkný je český strakatý pes, toho potkávám na vycházkách a docela se mě zamlouvá.
K tomu pudlovi : Ono je to tím, že ve většině případů s "babkami" po sídlištích chodili pseudopudli. Pravý pudlík je temperamentní, učenlivý a úžasný ( jak nakonec píšete ), ale určitě to chce dobře vybírat.