Uživatel s deaktivovaným účtem

wespe
napsal(a):
Máte někdo u psa zkušenost s touto nemocí?psovi byla diagnostikována...bere prášky, ale stále nechce jíst...maximálně z ruky trochu granulí, piškoty, nemo uzeniny...musí brát o hodně soli...
U mého psa byla nejprve také diagnostikována. Nakonec to jiný veterinář vyvrátil. Jaké bere prášky, prednison ? Jaké jste dělali testy ? jak se to u psa projevilo, co je to za pejska, kolik mu je let ?
Je to bernák...cca 5až 6let ho přes rok adoptovaného, našli ho uvázaného u nádraží u slovenskopolských hranic. Byl v hrozném stavu, zánět močáku, prostaty...1.12.jsem s ním byla na vet...přestal jíst a knoural...dostal prášky nachut k jídlu a hned druhý den baštil, jinak na něm vet nic neschledal...po 6 týdnech to samé, prášky už nezabraly, tak vet udělal odběry a poslal to do laboratoře s podezřením na nadledvinky...také sono, kde zjistil malá játra a rní testy v pořádku a pod narkozou udelal vyšetření jícnu a žaludku...bez n álezu...přikláněl se k těm játrům, ještě ho nafukovaly nějakým plynem a dělali různé testy...no a laborka potvrdila ty madledvinky... i průjem a prostě to nebyl on...bere prednison, perinol a od vcera fluorocortison...musela jsem ho objednat...v pátek dostal injekci kortizonu...je veselejší, ale nechce jíst. Ráno si vezme trochu granuli z ruky na vycházce, pores den burta, sunku, nebo piskoty.l na mase...ale to ani náhodou...myslela jsem, že už bude jíst, že prášky snad zabraly...ale asi to bude déle trvat...proto hledám někoho se stejnou zkušeností. prý se to špatně diagnostikuje a jen dobrý vet to odhalí...
Uživatel s deaktivovaným účtem

No právě, diagnostikuje se to opravdu špatně. Hladina kortizolu v krvi se přes den neustále mění, musí se dělat speciální stimulační test, který tuhle nemoc potvrdí a nebo vyvrátí. popsané je to tak nějak třeba tady http://vetweb.cz/acth-stimulacni-test-shrnuti-literatury-a-dva-vybrane-pripady-pouziti-v-diagnostice-poruch-funkce-nadledvinek-u-psa/. No tak snad váš veterinář postupoval správně. Jinak samozřejmě nějakou dobu trvá než léčba začne zabírat. Ovšem bohužel je to berňák. Píšu bohužl protže zdravotní stav tohohle plemene je katastrofa, zvlášt pokud se jedná o pejska bez PP a věk 5 až 6 let, a u nalezence je to možná i víc je u těhle pejsků dost. Mám je ráda, jsou to miláčci, líbí se mě a přeju vám at se z toho dostane a je ještě dlouho s vámi. Ovšem z okolí sem jich znala dost a žádný z nich těch 6 -7 let něpřekročil, takže musíte počítat i s touhle eventualitou. Poradila bych se z nějakým vetem který se tak trošku specializuje na tohle plemeno.
Náš vet se specializuje na bernáky a ttesty mu dělal...no ono je to s tím věkem jedno...první bez PP umřel v 5,5 a celý život byl nemocný...3 operace-tak jsem si vzala dalšího s PP a ten odešel také v 5.5 během jednoho dne na akutní selhání ledvin...adoptovaná fenka...mám ji 3roky vek tak 10let...rok bojujeme s mastocytomem...nádor...a ted tenhle...
wespe
napsal(a):
Náš vet se specializuje na bernáky a ttesty mu dělal...no ono je to s tím věkem jedno...první bez PP umřel v 5,5 a celý život byl nemocný...3 operace-tak jsem si vzala dalšího s PP a ten odešel také v 5.5 během jednoho dne na akutní selhání ledvin...adoptovaná fenka...mám ji 3roky vek tak 10let...rok bojujeme s mastocytomem...nádor...a ted tenhle...
Nesmutněte.
Co mám zkušenost, nemocná zvířátka bývají u lidí, kteří se o ně postarají. Snad je to tak někde určeno
Ne, že byste za to šla do nebe, ale marodi jsou na tom u vás mnohem lépe, než u nějakého nelidy. Nevím, jaký je ekvivalent od "nelida" pro člověka, co nemusí zvířata!?
Dobrý den, jak jste na tom s nemocným pejskem? Zabrala léčba nebo ne? Ptám se, protože touto nemocí onemocně náš adoptovaný galgo letos v únoru. Vše začalo akutním selháním ledvin, kdy náš pejsek musel být připojen na kapačky a náš vet včas rozpoznal příznaky addisonovy nemoci a podal příslušný lék. Náš es musí doživotně užívat kortikoidy, tj. Fludrokortison a Prednison. Prednison 1/2 tbl. denně a Fludrokortison 4 tbl. ráno a 4 tbl. večer. Každý měsíc děláme krevní rozbor na poměr sodíku a draslíku. Současně podáváme do žrádla 3 g soli denně. Náš pejsek je při chuti, žere velice dobře, až ho musím krotit. No, je to chrt. Stáří 8 let.