Dobrý den všem,
Hledala jsem sice ve starších diskuzích, ale nenašla jsem nic aktuálního.
Pokud používáte někdo v domácnosti s hladkosrstými psy robotický vysavač, můžete mi prosím napsat značku a vaše zkušenosti s ním?
Skrz práci a další povinnosti doma nestíhám moc uklízet a jako majitel dvou línajících psů (bullterier, hladkosrstý kříženec) hledám něco, co by mohlo v rámci mezí uklízet za mě. Mám hladké podlahy (lino, parkety) i dva koberce s hustým chlupem.
Viděla jsem robotické vysavače různých značek a každá vychvalovala sací schopnost i pro psí chlupy, ale nikde žádné osobní zkušenosti těch, co si to koupili...
Napadá mě, máme doma klasické prahy do pokojů - ty by asi musely jít pryč, když bych vysavač pořizovala?
Cenu až tak moc neřeším, spíš, aby to dobře vysávalo a usnadnilo mi to úklid.
Viděla jsem i nějaké možnosti, že to rovnou i vytírá - nemá to někdo, jestli je to fakt pravda (a pokud ano, jak)?
Děkuji za každou zkušenost.
Před Vánocema jsem taky uvažovala o koupi vysavače. Prošla jsem snad tisíc různých recenzí a nejvíce se lidem se zvířaty osvědčila Roomba. U ostatních vysavačů (RobZone, Sencor atd.) lidi nadávali na malou nádobku, malý výkon, na špatný navigační systém (ten má jedině iRobot nejpromakanější), na nekvalitní kartáče.
Nakonec mě odradila vyšší nákupní cena (+ ceny za náhradní díly) a to, že s klasickým vysáváním strávím stejně času, jako s přípravou bytu na každé robotické vysávání. Ve vzdálené budoucnosti ale uvažuji nad robotickým mopem (iRobot Braava), kterému předtím vysaju sama. U Vás byste určitě museli upravit prahy (a dokoupit další majáky k navigaci), nebo robota přenášet.
Jinak lidé v recenzích také varovali před kombinovaným vysavačem/mopem, že ani jedno neudělá pořádně.
Jinak z okolí měli lidé zkušenost se 2 značkami: Sencor (ten šel rychle z baráku) a iRobot (ti jsou spokojeni. Ale obojí to byly domácnosti bez zvířectva.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevím nic o vysavači, ale ten bulík, ten je kráááásnej
Mám roombu t.č. už třetí, z řady 900. Myslím, že ekonomičtější by bylo zaplatit uklízečku, ale mně to celkem vyhovuje. Je potřeba mít byt tak trochu připravený - prahy vadí, ale i moc nožiček od nábytku, šňůry, přechody na koberce, šikmá čela postelí a tak. Lépe uklízí pevné podlahy. Kvalita uklidu je u vyšších řad dobrá. Chlupy z krátkosrstých psů zvládá na podlaze bravurně, na koberci nevím, žádný nemám. Po vysátí je ale potřeba vyčistit robota a to je trochu opruz. jeden z mých psů na robota útočí, dokáže si ho i sám pustit. Ale to je už jiný problém :).
hn..
napsal(a):
Mám roombu t.č. už třetí, z řady 900. Myslím, že ekonomičtější by bylo zaplatit uklízečku, ale mně to celkem vyhovuje. Je potřeba mít byt tak trochu připravený - prahy vadí, ale i moc nožiček od nábytku, šňůry, přechody na koberce, šikmá čela postelí a tak. Lépe uklízí pevné podlahy. Kvalita uklidu je u vyšších řad dobrá. Chlupy z krátkosrstých psů zvládá na podlaze bravurně, na koberci nevím, žádný nemám. Po vysátí je ale potřeba vyčistit robota a to je trochu opruz. jeden z mých psů na robota útočí, dokáže si ho i sám pustit. Ale to je už jiný problém :).
Díky za názor. Já jsem o lidské uklízečce už taky přemýšlela, ale pro změnu mě odradili lidi, co to tady v okolí zkusili a nakonec to po nich stejně museli ještě doupravovat a to navíc neměli mimořádně přátelskou 30kg buličí příšeru, která srdnatě brání byt proti vysavači, metle apod, nehledě na to, že ji máte pořád za zadkem ať se hnete kam chcete, což některým lidem může vadit. Doma navíc nemusím cizí lidi, takže jsem začala hledat jiné možnosti.
Píšete, že váš pes na robota útočí, můžu vědět jak velký pes to je? Zvládne to ten robot bez větší úhony, když se stane, nebo musíte robota a psa natvrdo oddělovat, dokud se vysává? Tohle by totiž mohl být problém i u nás. Jeden pes se vysavačů bojí, druhý je pro změnu loví.
Jak dlouhá byla životnost u těch robotů, co jste měla, když píšete že už máte třetí? Díky.
alfi pav
napsal(a):
Díky za názor. Já jsem o lidské uklízečce už taky přemýšlela, ale pro změnu mě odradili lidi, co to tady v okolí zkusili a nakonec to po nich stejně museli ještě doupravovat a to navíc neměli mimořádně přátelskou 30kg buličí příšeru, která srdnatě brání byt proti vysavači, metle apod, nehledě na to, že ji máte pořád za zadkem ať se hnete kam chcete, což některým lidem může vadit. Doma navíc nemusím cizí lidi, takže jsem začala hledat jiné možnosti.
Píšete, že váš pes na robota útočí, můžu vědět jak velký pes to je? Zvládne to ten robot bez větší úhony, když se stane, nebo musíte robota a psa natvrdo oddělovat, dokud se vysává? Tohle by totiž mohl být problém i u nás. Jeden pes se vysavačů bojí, druhý je pro změnu loví.
Jak dlouhá byla životnost u těch robotů, co jste měla, když píšete že už máte třetí? Díky.
První vydržel asi 10 let, poslední roky byl problém s akumulátorem. Zničil ho boxer - je to celé z plastu, takže mu to nedalo moc práce. Druhý mám 4 roky a funguje, třetí mám rok.
Obvykle jednou za týden uklidím sama a pak během týdne pouštím robota. Obvykle spíš když jsem doma. Ty novější už jsou chytřejší, tak se málokdy zaseknou - u nás hlavně na prahu. Dělá to docela randál - ale ten nejnovější je rychlý - tu samou plochu co první uklízel 2 hodiny, tak zvládne za 30 minut.
Zkus se na to u někoho podívat, myslím, že se dá i půjčit. ˇuspěšnost závisí na bytu - čím členitější a plnější nábytku, tím hůř.

Jak tak běhají různá videa, taky mi jedno přišlo. Pejsek to nevydržel a hodil do kouta bobek. A puštěný robotický vysavač jezdil a jezdil a jezdil...
( Hledat to nebudu a video stejně nejde vložit ).

Jéééé, já to našla :
https://www.youtube.com/watch?v=W-1aJC3gen4
XXX189

XXX.XXX.89.103
Neměl by se v reálu ten vysavač před bobkem zastavit? Jako se "odrazí" od jiných překážek? Rozjezděné hovínko vysavačem mi přijde spíš jak urban legend, každý druhý má známého se psem, kterému se to stalo...
XXX189
napsal(a):
Neměl by se v reálu ten vysavač před bobkem zastavit? Jako se "odrazí" od jiných překážek? Rozjezděné hovínko vysavačem mi přijde spíš jak urban legend, každý druhý má známého se psem, kterému se to stalo...
Urban legend to neni, taky se mi stalo. Mame doma Roombu a byla nastavena tak, aby vysavala pres den, kdyz nejsme doma. No jenze jsem v tu dobu mela doma starou fenu, ktera uz obcas neudrzela bobek, a Roomba do toho vjela. Ani tak to nebylo rozmazle po podlaze, jako po celem spodku robota, v kartacich... musela jsem robota rozebrat co to slo a vsechno to vycistit, fuj. Kdyz se to stalo dvakrat, prestala jsem Roombu poustet pres den, zapla jsem ji az po prichodu z prace a kontrole prostor :)
Nicmene nemuzu tu Roombu doporucit. Na kazdou mistnost ma 20 min, takze tu vetsi uklidi vetsinou blbe, casto se zacykli nekde mezi zidlema nebo v rohu. Majaky se hrozne rychle vybijeji, porad se musi dokupovat baterie. Mam dva psy a dve kocky, a tim padem mela Roomba neustale plnou nadobku na odpad, denne se musely cistit kartace od chlupu aby to vysavalo. Nakonec je fakt jednodussi si vyluxovat jednou za tyden sama. Nebo si domluvit pani na uklid, u nas jsou psi pres den na zahrade, takze se to da.
neregistrovanyuz

XXX.XXX.138.2
Mám Rombu z řady 800 a psy s trochu delší srstí. Na pevné podlahy si ji nemohu vynachválit. Zkoušela jsem i na různých kobercích a čím "obyčejnější" koberec tím lépe. Na jednom takovém super tlustém se nerozjela.
Čištění kartáčků je podle mně v pohodě, ale schválně jsem šla do té co má oba gumové, ty jsou vyčištěné za chvilku. Než jsem si ji pořídila, zkusila jsem si ji půjčit a byla z řady 700 a měla jeden kartáček "chlupatý". To byla hrůza vyčistit.
Některé prahy přeleze, záleží na tom jak je vysoký.
Nádržka z pohledu chlupatějších psů a nepravidelného vysávání by fakt mohla být větší, ale nevím jestli taková vůbec existuje, myslím u jiných značek.
Ale vysává dobře, i z napohled čistého koberce toho vytáhne docela dost.
Za mně spokojenost.
Měli jsme též Roombu (přesný typ už nevím), to čištění vysavače byl opruz, ale dalo se to. Máme dobrmany a beaucerony, když línali, tak vysavač ztrácel kusy chlupů. Pouštěli jsme ho vždycky když jsme šli se psy ven. Pak chcípnul - odešla řídící jednotka, oprava neměla smysl. Uvažuju i něm ale znova.

My sme ho s veľkou slávou kúipili a oo mesiac sme ho odložili do pivnice. Máme dom, väčšina miestností je prepojená a teda otvorená, vysavač sa v takom veľkom priestore nedokázal orientovať, niektoré miesta prešiel viackrát, iné vôbec. Stávalo sa však, že sa počas vysávania vybil, odiešiel naspať ku zdroju, potom vyštartoval znovu, opäť povýsaval iba tie isté miesta a zase sa vrátil nabíjať.
Čo mi ale vadilo, že ak narazil na väčšiu špinu, ktorú nevedel povysávať, tlačil ju pred sebou a potom to samozrejme pohybom odložil inde.
Takže ak môžem poradiť, tak používať iba v jednoduchších miestnostiach, kde nie je príliš veľa nábytku a kde sa dostane všade.
Také mám Roombu 800 s gumovými kartáči a k tomu ten vytírač. Stálo to dost peněz, ale pro můj duševní klid k nezaplacení. Mám dlouhosrstého psa a dvě kočky s volným přístupem na zahradu, tudíž bordel pořád. Chlupy, větvičky, prach, naťapané za mokra. Jezdí každý den, uklízí vše včetně sklepa. Mám klasické prahy, ale vyplatilo se mi vysavač zavřít do místnosti. K vytírači jsem hned dokoupila 8 náhradních hader, takže je pak všechny najednou hodím do pračky. Vysavač je dost hlučný, pes ho chtěl ze začátku lovit, stačilo párkrát fuj a dnes si ho nevšímá. Ale to je i tím, že fakt jezdí denně, na klasický vysavač používaný málo útočí pořád. Známí koupili ten vysavač i s vytíráním, klidně chce vytírat i koberec, takže nutnost stavění majáků, no to by na mě nebylo. Můj vysavač se sekne na jediném místě a to je křeslo od Ikei. Tohle řeším tak, že ho o něco opřu, aby bylo přizvednuté, jinak se proplete i mezi židlemi u jídelního stolu. Vytírač se nikde nesekne, protože ten nevjede ani na koberec či nic vyššího.
cimbo
napsal(a):
Také mám Roombu 800 s gumovými kartáči a k tomu ten vytírač. Stálo to dost peněz, ale pro můj duševní klid k nezaplacení. Mám dlouhosrstého psa a dvě kočky s volným přístupem na zahradu, tudíž bordel pořád. Chlupy, větvičky, prach, naťapané za mokra. Jezdí každý den, uklízí vše včetně sklepa. Mám klasické prahy, ale vyplatilo se mi vysavač zavřít do místnosti. K vytírači jsem hned dokoupila 8 náhradních hader, takže je pak všechny najednou hodím do pračky. Vysavač je dost hlučný, pes ho chtěl ze začátku lovit, stačilo párkrát fuj a dnes si ho nevšímá. Ale to je i tím, že fakt jezdí denně, na klasický vysavač používaný málo útočí pořád. Známí koupili ten vysavač i s vytíráním, klidně chce vytírat i koberec, takže nutnost stavění majáků, no to by na mě nebylo. Můj vysavač se sekne na jediném místě a to je křeslo od Ikei. Tohle řeším tak, že ho o něco opřu, aby bylo přizvednuté, jinak se proplete i mezi židlemi u jídelního stolu. Vytírač se nikde nesekne, protože ten nevjede ani na koberec či nic vyššího.
Tím vytíračem myslíte ten irobot Brava? Na to jsem se taky dívala, ale bez zkušenosti pejskaře mi to přišlo dost riziko zbytečné investice, kdyby to bordel po psovi nebylo schopno uklidit (a teď nemyslím loužičky nebo bobky), ale spíš bahnité šlápoty, slintance apod...
U nás by robot asi taky jezdil denně. Když sama vysaju, tak je do půl hodiny zase chlupů všude až to bolí a to oba psy kartáčuju a jednoho z nich dokonce vysávám v rámci vysávání podlahy.
Ano, vytírač Brava. A ten vytírač používám po vysavači. U nás je největší aktivita zvířat v noci. Prostě ráno vstanu a všude naťapáno, chlupy a binec z venku. Už mám zajetý systém. Než odejdu do práce, jsou dvě místnosti vysáté a jedna vytřená. Ale já ráno vstávám brzo. Oba spotřebiče se pak dobíjí a zbytek dodělám při příchodu z práce. Možná je to nechutné, ale mám fenku a při hárání jí omezuji pohyb jen na prostory s dlažbou. Prostě představa, že přijdu z práce a první, co musím dělat, je povysávat a vytřít celý dům, tak to už nejsem ochotna dělat. Jaký je u nás binec, je vidět už pouze na schodech, které musím dělat ručně. I prachu na nábytku je daleko méně. Ale finančně je to ranec, to si musí každý rozmyslet.
cimbo
napsal(a):
Ano, vytírač Brava. A ten vytírač používám po vysavači. U nás je největší aktivita zvířat v noci. Prostě ráno vstanu a všude naťapáno, chlupy a binec z venku. Už mám zajetý systém. Než odejdu do práce, jsou dvě místnosti vysáté a jedna vytřená. Ale já ráno vstávám brzo. Oba spotřebiče se pak dobíjí a zbytek dodělám při příchodu z práce. Možná je to nechutné, ale mám fenku a při hárání jí omezuji pohyb jen na prostory s dlažbou. Prostě představa, že přijdu z práce a první, co musím dělat, je povysávat a vytřít celý dům, tak to už nejsem ochotna dělat. Jaký je u nás binec, je vidět už pouze na schodech, které musím dělat ručně. I prachu na nábytku je daleko méně. Ale finančně je to ranec, to si musí každý rozmyslet.
Děkuji za odpověď
Koukala jsem a popravdě 25tis (za který prodávají obě věci v setu) dáte i za lepší klasický vysavač, takže pro klid v duši a víc času na jiné věci než uklízení, mi to až takový cenový běs nepřijde.
neregistrovanyuz

XXX.XXX.138.2
A fakt ten vytírač funguje? Mně přijde, že když ten malý hadříček projede byť jen jednu místnost tak to akorát namočí a rozmaže.
Funguje tak, že nádobku naplníte vodou, já tam kapnu normální jar a leštidlo do myčky, namočím tu modrou hadru, pořádně vyždímám a zmáčknu tlačítko. Za chvíli se spojí s navigační kostkou (přestane blikat) a jezdí takovým zvláštním způsobem 15 cm vpřed a trochu vzad. Takže každé místo přejede cca 3x. Pak se otočí a jede hned vedle zpátky. Takhle uklidí střed místnosti a pak vyšlapává kraje. Celé to naviguje ta kostka, aby to bylo místo vedle místa a nemáčela některá místa víc, což by mohl být problém na dřevěných podlahách. Až skončí, vrátí se na místo, kde jsem ho vypustila a zahraje melodii, jako že je konec. Hadřík bývá u nás dost černý od špíny, ale podlaha je bez fleků nebo šmouh jako od mopu. Myslím si, že nemá smysl používat bez předchozího vysátí, pak by asi tu špínu jenom roztahal. Dokáže i dost členitou místnost, ale tam mu to hodně dlouho trvá. Jo a pozor, ta kostka vyžaduje stropy. Snažila jsem se vytřít venkovní stůl na terase (jsem fakt zpovykaná) a kostka se s nebem nedokázala spojit.
cimbo
napsal(a):
25 000? To je nějak moc. Mojí mamince je tento měsíc 70 let, tak taky řeším dárek v podobě tohoto setu. A vysavač je teď za 14000 a vytírač za 8500. Předpokládám slevu za odběr setu, tak těsně nad 20000 bych se dostat mohla. Ještě mám dva týdny čas, tak třeba se nějaká akce objeví.
Koukala jsem sem: https://www.roboticky-vysavac.cz/irobot-braava
a tam to mají za ceny kolem 23-25tis v setu, ale nevím jestli je ten vysavač stejný typ jako ten váš nebo lepší
odkud to tedy berete vy?
Jelikož máme dva velké psy a kočku a bylo třeba pořád uklízet, tak jsme před vánocemi zakoupili vytírač iRobot Braava 390 Turbo a k tomu vysavač CleanMate QQ 6S. Celkem za 15tis. Tento vysavač měl celkem dobré recenze a měl ho i doma již můj syn a byl s ním spokojený. Doma máme většinou tvrdé podlahy - dlažbu, plovoučku a jen dva malé koberce. Na pevné podlahy je výborný. Na nižší koberec si dokáže i sám najet a celkem dobře vysát, na vyšší 2cm nenajede. Každopádně dohromady s vytíračem jsou to mí nejlepší kamarádi a nedám na ně dopustit. Je u nás čisťoučko, přes to, že máme tolik zvířat. Je pravda, že vytírač i vysavač přenáším z místnosti do místnosti, ale i to mi celkem vyhovuje. Jedna místnost se vysává a jedna vytírá. Původně jsem uvažovala o kombinovaném vysavači s vytíračem, ale četla jsem jen špatné recenze.
VerkaM1
napsal(a):
Jelikož máme dva velké psy a kočku a bylo třeba pořád uklízet, tak jsme před vánocemi zakoupili vytírač iRobot Braava 390 Turbo a k tomu vysavač CleanMate QQ 6S. Celkem za 15tis. Tento vysavač měl celkem dobré recenze a měl ho i doma již můj syn a byl s ním spokojený. Doma máme většinou tvrdé podlahy - dlažbu, plovoučku a jen dva malé koberce. Na pevné podlahy je výborný. Na nižší koberec si dokáže i sám najet a celkem dobře vysát, na vyšší 2cm nenajede. Každopádně dohromady s vytíračem jsou to mí nejlepší kamarádi a nedám na ně dopustit. Je u nás čisťoučko, přes to, že máme tolik zvířat. Je pravda, že vytírač i vysavač přenáším z místnosti do místnosti, ale i to mi celkem vyhovuje. Jedna místnost se vysává a jedna vytírá. Původně jsem uvažovala o kombinovaném vysavači s vytíračem, ale četla jsem jen špatné recenze.
CleanMate QQ 6S je na svoji cenu super. Jsem další spokojený majitel. V testu sice některé vysavače dopadly lépe ( https://www.covybrat.cz/jaky-roboticky-vysavac-vybrat/ ), ale taky stojí o dost víc. U nás byt 2+kk, nízké prahy, jediné co mu upravuji je že zvedám židle na stůl ať se mezi nimi nemotá. A všude čisto.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Já mám robzone. Ale před tím než ho pustím, tak zametu, protože sběrná nádoba není moc velká...

Tak se přidám taky. Dlouho jsem přemýšlšl jestli jo, nebo ne, protože to není zrovna laciná hračka.
No a dopadlo to takto: Koupil jsem (na zkoušku) strojek Dirt Devil M 607. Je to německý bestseler (cena/kvalita/funkčnost). Někdy kolem vánoc mne to stálo 2504, - Kč včetně dopravy z Amazon.de. (v současné době se dá koupit za rozumné peníze do 3000, - i zde).
Ten vysavač je úplně blbý. Žádné wi-fi, nabíjecí stanice (do kterých se stejně nedokáže vrátit) kartáče a jiné blbosti. Mimo jiné v testu D.test se umístil na hodně dobré pozici oproti jiným a násobně dražším kolegům.
Praktické poznatky: Protože vysavač nemá spodní kartáč, ale jen vysává tak není co čistit, tedy údržba po akci je vysypat kastlík s bordelem a dát na nabíječku. Na tvrdých podlahách (dlažba -plovoučka) dokáže na jedno nabití šmejdit přes dvě hodiny. Pobere neskutečného bordelu a chlupů a drobků a...
Prostě my jsme maximálně spokojeni a za ty peníze co to stálo není vůbec co řešit.
Dvě propojené místnosti 2x25m2. A když se pustí do ložnice pod postele, kde pes nechodí, to jeden opravdu žasne co tam všechno najde. (něco podobné jako sušička na prádlo a to co najdete na filtrech)
Na internetu se dá najít spousta vychytávek pro tento model. (jedná se o úpravu nádoby na bordel). Vřele doporučuji.
Já nedám dopustit na svůj robotický vysavač iRobot, který jsem si vybral na základě recenze z https://www.arecenze.cz/test-robotickych-vysavacu/ oproti klasickému vysavači s ním je minimum práce a starostí, navíc kratší chlupy našeho parson rusell teriéra saje perfektně.
Pokud na ceně nezáleží, tak pořid iRobot - jsou aktuálně nejlepší na trhu, můžeš se podívat co zvítězilo v testech například v tomto článku http://www.rankito.cz/nejlepsi-roboticke-vysavace/
Čeho se ale obávám, že koberec s vysokým chlupem bude pro robotický vysavač nepřekonatelnou překážkou. Tedy záleží co si představíme pod pojmem vysoký chlup, ale tyhle vysavače jsou spíše na to lino a tvrdé podlady. Tam ti úklid usnadní, jednou za čas to ale chce vzít klasický vysavač a pořádně to vše vypulírovat.
sice není robotický, ale co říkáte na tenhle? https://vysavace.heureka.cz/philips-powerpro-aqua-3v1-fc6408-01/#. Nebo doporučíte něco jiného co vytírá i vysává?

marcelaamax
napsal(a):
sice není robotický, ale co říkáte na tenhle? https://vysavace.heureka.cz/philips-powerpro-aqua-3v1-fc6408-01/#. Nebo doporučíte něco jiného co vytírá i vysává?
Nenašla jsem, jak má vyřešený ten hadr. Nejspíš vše vytřete jedním vrzem nebo musíte zastavit a hadr vymáchat. To mi nepřijde moc praktické, možná na menší prostory, ale nevím, jak vy to zvládlo velký pokoj.
Já jsem totiž na stejný problém narazila u robotického mopu, malým hadrem vytře bez máchání celou místnost. Kdyby toto bylo vyřešené líp, už ho mám doma, bohužel není.
Taky teď vybírám robota a zaujal mě Neato Robotics zmíněný tady https://www.equiplo.cz/nejlepsi-roboticke-vysavace/ Nemáte s ním někdo zkušenosti? Měl by být schopen se navigovat za tmy, což by se nám hodilo. Doma pořád někdo je a navíc máme velký obývací prostor spojený s kuchyní, který by mohl vysát v noci a přes den nepřekážet. Možná jsem ale naivní :). Předpokládám, že chlupy z russel teriéra by neměly být problém.
Pokud si nejste jistí, který vysavač je pro Vás nejlepší , podívejte se sem https://www.roboticke-vysavace-irobot.cz/ Zde Vám rád poradím, vše vám vysvětlím a pokud jste z Prahy nebo okolí, mohu vám vysavač předvést u vás doma. iRobot je jednička na trhu s více než 25 mil prodanými kusy a 25 -ti lety zkušeností v robotice:
Zdravím,
nevím, jestli je to ještě aktuální, ale já mám doma vysavač EVOLVEO RoboTre a náš Fido s ním nemá problém. Zrovna jsem ho viděla v Alza letáku za dobrou cenu, tak na něj když tak koukněte blíž, třeba tu: https://www.letakomat.cz/alza/ :)
My jsme nakonec pořídili tento vysavač a jsem fakt spokojená https://www.roboticky-vysavac.cz/cleanmate-qq6-pro?gclid=Cj0KCQjws5HlBRDIARIsAOomqA3LYqkRpR73cobGEnGBBLvweEKAjIQDo_MAv1Q-UbwyViiLIMkffWcaAtb7EALw_wcB. Máme všude dlažbu a v jedné místnosti vinylovou podlahu, s koberci nemám zkušenost. Na vysávání chlupů a na to, co ze psů spadne je to super, pak je tam ještě možnost vytírání, ale to nepoužívám - jedním hadříkem by to vytřelo celý barák bez vymáchání, to asi nebude nic moc, takže to radši vytřu normálně. Není ani nějak extra hlasitý, většinou ho tedy zapínám když jdeme na procházku a když se vrátíme tak mám uklizeno, ale někdy ho zapnu i dopoledne, když se psi ještě válí. Pes s ním měl chvíli problém - chtěl ho zabít, pak se ho naučil čumákem i zapínat - aby si s ním vyjel z dobíjecí stanice , ale nakonec si zvyknul a teď už ho neřeší :-) .
Marcel
A mohu se zeptat, jak náročná je údržba vysavače? Myslím čištění jeho samotného. ..
Taky jsem ho chtěla páč co si budeme povídat, když někdo vyluxuje za mě super kámoš 😊
Ale odradila me recenze,ze údržba trvá dele ,než když vezmu Lux a vyluxuji 😥
Chlupy z mopse by vzal v klidu taky ? (Krátké, tvrdé )
A nezkusila by jste mi jak vytírá? 😊😀 třeba to umí dobře a škoda kluka nevyužít
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Marcel
A mohu se zeptat, jak náročná je údržba vysavače? Myslím čištění jeho samotného. ..
Taky jsem ho chtěla páč co si budeme povídat, když někdo vyluxuje za mě super kámoš 😊
Ale odradila me recenze,ze údržba trvá dele ,než když vezmu Lux a vyluxuji 😥
Chlupy z mopse by vzal v klidu taky ? (Krátké, tvrdé )
A nezkusila by jste mi jak vytírá? 😊😀 třeba to umí dobře a škoda kluka nevyužít
No moji psi mají taky krátké chlupy, takže tam by problém nebyl. A údržba není nijak časově náročná. Po každém vysávání se akorát vyprázdní ta nádobka - to je hned. A občas je potřeba vyčistit ty rotační kartáče - když jsou na tom namotané třeba vlasy, to jde občas hůře dolů - ale to není třeba dělat denně, to dělám tak jednou týdně. A pak přítel jednou vysavač celý "rozebral" a vyčistil, ale to spíš jen tak, že se mu chtělo, nevím jestli to bylo nutné .
Takže určitě to práci a čas ušetří. Já akorát hodím židle v jídelně na stůl - mají blízko u sebe nohy a neprojel by tam, jinak pod konferenčák a všude jinde se mi dostane, takže nic jiného nepřipravuji. Můžu jít ven a když se vrátím tak mám hotovo . Používám ho denně.
A k tomu vytírání - jednou jsem to zkoušela, jako jo on vytře - ale je to opravdu malá plocha hadříku na celý prostor, bez vymáchání a myslím, že se tam nemají dávat ani žádné saponáty. Pro použití jakože občas když třeba nebudu stíhat asi OK, ale klasické vytření to prostě nenahradí. Ale ještě to vyzkouším a dám vám vědět :-) .
Mám obyčejnej ilife, na aliexpressu vyjde kolem 3 tisíc, nemá rotační kartáč, takže veškerá údržba spočívá ve vysypání nádoby a dlouhý chlupy vyluxuje naprosto super jak z vinylu, tak z koberce. https://www.smartroom.cz/vysavace/ilife-v3s-pro-inteligentni-roboticky-vysavac/
Jinak co vím, tak z vytíracích robotů nevytírá dobře žádný, protože to je v podstatě jen šmrdlání vlhkým hadrem po podlaze. To už je mnohem lepší ten kropicí mop.

Potřebovala bych něco na dlouhé chlupy zlatého retrívra. Nedělá mně sice problém vysát to ručně, ale ušetřený čas by se mi hodil.
marcelaamax
napsal(a):
No moji psi mají taky krátké chlupy, takže tam by problém nebyl. A údržba není nijak časově náročná. Po každém vysávání se akorát vyprázdní ta nádobka - to je hned. A občas je potřeba vyčistit ty rotační kartáče - když jsou na tom namotané třeba vlasy, to jde občas hůře dolů - ale to není třeba dělat denně, to dělám tak jednou týdně. A pak přítel jednou vysavač celý "rozebral" a vyčistil, ale to spíš jen tak, že se mu chtělo, nevím jestli to bylo nutné .
Takže určitě to práci a čas ušetří. Já akorát hodím židle v jídelně na stůl - mají blízko u sebe nohy a neprojel by tam, jinak pod konferenčák a všude jinde se mi dostane, takže nic jiného nepřipravuji. Můžu jít ven a když se vrátím tak mám hotovo . Používám ho denně.
A k tomu vytírání - jednou jsem to zkoušela, jako jo on vytře - ale je to opravdu malá plocha hadříku na celý prostor, bez vymáchání a myslím, že se tam nemají dávat ani žádné saponáty. Pro použití jakože občas když třeba nebudu stíhat asi OK, ale klasické vytření to prostě nenahradí. Ale ještě to vyzkouším a dám vám vědět :-) .
Marcel ,
Děkuji. .. to vypadá dobře 😉
Bala jsem se toho čištění. .. Není nad reálnou zkušenost od vás. ..
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Marcel ,
Děkuji. .. to vypadá dobře 😉
Bala jsem se toho čištění. .. Není nad reálnou zkušenost od vás. ..
Jen dávám vědět, že jsem zase po dlouhé době zkusila to vytíraní - a to je fakt k ničemu. To je spíš takové "šmrdlání". Bavila jsem se o tom s kamarádkami, co mají také robotické vysavače s funkcí vytírání - jestli nějaký z nich nemá to vytíraní lepší - a vypadá to, že nemá. žádná z nich to nepoužívá, protože s tím nejsou spokojený. Na to vytíraní bude asi lepší spíš nějaký robotický mop, určený přímo jen k vytíraní, ale zkušenost nemám.
marcelaamax
napsal(a):
Jen dávám vědět, že jsem zase po dlouhé době zkusila to vytíraní - a to je fakt k ničemu. To je spíš takové "šmrdlání". Bavila jsem se o tom s kamarádkami, co mají také robotické vysavače s funkcí vytírání - jestli nějaký z nich nemá to vytíraní lepší - a vypadá to, že nemá. žádná z nich to nepoužívá, protože s tím nejsou spokojený. Na to vytíraní bude asi lepší spíš nějaký robotický mop, určený přímo jen k vytíraní, ale zkušenost nemám.
Děkuji Marcel moc. 😊
Asi i tak objednám ten co máte Vy. Ono když je vyluxovano jde to vytírání jedna dvě 😎
Děkuji, že jste si vzpomněla a napsala 🐴
marcelaamax
napsal(a):
Co mám info, je robotický mop úplně stejně k ničemu. Ale ono je to logický, člověk mopem přitlačí a setře tím i špínu, robot jen prostě přejíždí podlahu vlhkým hadříkem. Mě se víc osvědčil ten postřikovací mop, že to člověk vezme a může hned vytírat a nepotřebuje s sebou tahat kýbl.
marcelaamax
napsal(a):
My jsme nakonec pořídili tento vysavač a jsem fakt spokojená https://www.roboticky-vysavac.cz/cleanmate-qq6-pro?gclid=Cj0KCQjws5HlBRDIARIsAOomqA3LYqkRpR73cobGEnGBBLvweEKAjIQDo_MAv1Q-UbwyViiLIMkffWcaAtb7EALw_wcB. Máme všude dlažbu a v jedné místnosti vinylovou podlahu, s koberci nemám zkušenost. Na vysávání chlupů a na to, co ze psů spadne je to super, pak je tam ještě možnost vytírání, ale to nepoužívám - jedním hadříkem by to vytřelo celý barák bez vymáchání, to asi nebude nic moc, takže to radši vytřu normálně. Není ani nějak extra hlasitý, většinou ho tedy zapínám když jdeme na procházku a když se vrátíme tak mám uklizeno, ale někdy ho zapnu i dopoledne, když se psi ještě válí. Pes s ním měl chvíli problém - chtěl ho zabít, pak se ho naučil čumákem i zapínat - aby si s ním vyjel z dobíjecí stanice , ale nakonec si zvyknul a teď už ho neřeší :-) .
Já mám už několik let obyčejný cleanmate bez dobíjecí stanice.Akorát to vypadá,že ve stroji je duch,protože jsou dny kdy se mu makat nechce a jakmile odejdu jede se zaseknout pod radiátor-když ho vysvobodím a odnesu na druhý konec místnosti jede se tam nejkratší cestou zaseknout znova.A někdy se vyloženě vyhejbá větším smítkům-když už už by ho sebral změní směr nebo se začne točit do kolečka.
Malkina
napsal(a):
Já mám už několik let obyčejný cleanmate bez dobíjecí stanice.Akorát to vypadá,že ve stroji je duch,protože jsou dny kdy se mu makat nechce a jakmile odejdu jede se zaseknout pod radiátor-když ho vysvobodím a odnesu na druhý konec místnosti jede se tam nejkratší cestou zaseknout znova.A někdy se vyloženě vyhejbá větším smítkům-když už už by ho sebral změní směr nebo se začne točit do kolečka.
Tak tohle se mi nestává. Akorát občas se mi stane, že nedojede do dobíjecí stanice. Ale to je asi tím, že si to nějak špatně vypočítá a vybije se dřív, než tam dojede . Takže někdy přijdu domů a vysavač stojí uprostřed místnosti. Ale vysáto je. Takže to neberu jako takový problém, jen ho musím do stanice donést. Občas se mi zasekával o deky z gauče, takže jsem je začala dávat nahoru a dobrý. Ještě k němu je nějaká "brána", která se dá použít tam, kam vysavač nemá jezdit, ale nepoužívám to. Jinak když nechám na zemi třeba pelech, tak o něj se nezasekne ale objíždí ho jako překážku.
Oživuji téma. Skončila jsem na rizikovém, mám zakázáno snad všechno a veškerá starost je tak na manželovi. Jsme zvířecí domacnost (jeden malý pes s hladkou srstí a papoušci, takže peří a zrní) a nepadlo mě, že by nám teoreticky mohl robotický vysavač ulehčit. Mohla bych ho zapnnout i já. Máte někdo zkušenost a případně typ na robotický vysavač, který by si poradil s kobercem s krátkým chlupem (krom kuchyně a koupelny všude)? Bohužel je pro nás momentálně trochu limitující i cena...
šavlozubka
napsal(a):
Oživuji téma. Skončila jsem na rizikovém, mám zakázáno snad všechno a veškerá starost je tak na manželovi. Jsme zvířecí domacnost (jeden malý pes s hladkou srstí a papoušci, takže peří a zrní) a nepadlo mě, že by nám teoreticky mohl robotický vysavač ulehčit. Mohla bych ho zapnnout i já. Máte někdo zkušenost a případně typ na robotický vysavač, který by si poradil s kobercem s krátkým chlupem (krom kuchyně a koupelny všude)? Bohužel je pro nás momentálně trochu limitující i cena...
Takový koberec zvládný každý ten vysavač. Spíš jde pak o tu údržbu, rotační kartáče musíte čistit skoro po každém vysávání, co jsem slyšela, ty štětinkový jdou čistit od chlupů blbě, lepší jsou ty gumový. Já mám bezkartáčový právě kvůli tomu, aby to čištění odpadlo, vyluxuje toho hodně, ale zas nemám srovnání, tak třeba s tím kartáčem by to bylo ještě lepší.

Můžu doporučit tento za (podle mě) krásnou cenu: https://vysavace.heureka.cz/tesla-robostar-t30/#
Máme ho půl roku, pouštíme 1x-2x denně podle toho, jak moc líná pes, a je to super. Normální vysavač beru do ruky jednou za 1-2 týdny, víc opravdu ne. Robotickej ani nepoužívám na vytírání, to mě moc nepřesvědčilo, tak možná by se dal najít ještě za levněji bez té vytírací funkce.
Koberec zvládá a čištění neřešíme. Před vysáváním je potřeba mu vysypat nádobku. Jediný větší čištění jsme udělali asi po 4 měsících, když si do sebe nasbíral moc mých dlouhých vlasů; ale bylo to velice jednoduchý a rychlý a zase vysává jako blázen.
Je to blbounek, ale roztomilej a hned si vysloužil vlastní jméno :P
Já jsem na to šla asi takhle :) Našla jsem si tabulku s velkým srovnáním robotických vysavačů https://komparito.cz/roboticke-vysavace/ a následně jsem vybírala podle Kapacita koše a Sací výkon, aby toho vzal co nejvíc. A samozřejmě podle ceny :)
Vendum

XXX.XXX.195.43
Vybral jsem si vysavač od značky concept a perfektně vysaje všechny chlupy. Vybírala jsem podle tohoto návodu: https://www.testino.cz/roboticke-vysavace
Lenka44

XXX.XXX.147.214
ja za sebe muzu rozhodne doporucit znacku TESLA, kupovala jsem ji v Alze http://www.slevokurzy.cz/sleva/alza-cz/ a funguje skvele, je to opravdu obrovska uleva ze nemusite tyden co tyden vysavat ale proste jenom zmacknete tlacitko na ovladaci :)
Pokud jde fakt o malou plochu, kde je hodně nábytku, tak si myslím, že je to zbytečné.
Třeba ten náš robot jakmile se přiblíží k předmětu (nábytku) tak couvá a jede jinam. Takže by asi pořád dost couval 😀.
Jinak teda podél nábytku to nevezme úplně dokonale, stejně tak jako nevezme rohy. Ale pro mě na každodenní vysátí chlupů super :)
Už jsem nad ním taky uvažovala, jenže většina těch chuchvalců se drží právě kolem těch zdí, kdo tam má nábytek, tak asi kolem nábytku. Jo, dokud pes chodil domů jednou za týden tak dobrý, teďka chodí několikrát denně, ztěžka lehá, takže sebou doslova žuchne a jak má teď po té chemické kastraci srst, jako by neustále línal, tak je to teda něco
lesnížínka
napsal(a):
Už jsem nad ním taky uvažovala, jenže většina těch chuchvalců se drží právě kolem těch zdí, kdo tam má nábytek, tak asi kolem nábytku. Jo, dokud pes chodil domů jednou za týden tak dobrý, teďka chodí několikrát denně, ztěžka lehá, takže sebou doslova žuchne a jak má teď po té chemické kastraci srst, jako by neustále línal, tak je to teda něco
No třeba u zdi můj vysavač normálně chlupy a bordel vezme, jen ty rohy jsou problém. Třeba kolem obývací stěny jede těsně a tema stetinama si jakoby ten bordel vymete před sebe a pak vysaje 😀

tero
napsal(a):
Jak vypadá vysávání v panelovém bytě kde je přece jen méně místa a nábytek asi více natěsnaný? Viděla jsem roboťák vysávat jen v rodinném domě kde bylo o hodně více prostoru.
Máme "hloupý" vysavač, jezdí si náhodně podle nějaký svojí vnitřní logiky, a naopak čím menší prostor, tím rychleji ho touto metodou projede celý. Na velké ploše by musel náhodně jezdit opravdu dlouho, aby se dostal všude :)
Je robotický vysavač vhodný dárek pro tchýni? Přeci jen je dražší, tak nechci, aby si to náhodou vyvodila nějak špatně... Vyhlídnutý mám tento https://komparito.cz/produkt/xiaomi-roborock-s5-max/
terojanka
napsal(a):
Je robotický vysavač vhodný dárek pro tchýni? Přeci jen je dražší, tak nechci, aby si to náhodou vyvodila nějak špatně... Vyhlídnutý mám tento https://komparito.cz/produkt/xiaomi-roborock-s5-max/
To asi záleží na konkrétní osobě. Já třeba vím, že moje tchýně by se nezlobila, nevyložila by si to špatně, ale na druhou si myslím, že by vasavač moc nepoužívala. Možná vůbec. Pro ní je to zbytečná věc.

terojanka
napsal(a):
Odteď na ten hloupý web nikdo nepřijde, víte o tom? Myslíte, že je někdo takový debull, aby na to klikal?
Lehozka

XXX.XXX.155.69
Záleží na konkrétním modelu. Ale iRobot má obecně v tomto vysokou kvalitu :). Stejně jako ve výdrži baterky atd. Viz např https://www.spotrebitelov.cz/clanky/jak-a-jaky-vybrat-roboticky-vysavac/ :).

Co Vileda? Potřebovala bych jen na pár metrů, ale na hódně psích chlupů, krátkých, labradořich.

napsal(a):
Co Vileda? Potřebovala bych jen na pár metrů, ale na hódně psích chlupů, krátkých, labradořich.
Máme předchůdce tohoto https://roboticke-vysavace.heureka.cz/tesla-robostar-t40/#specifikace třetím rokem a spokojenost. Akorát to vytírání nevyužívám, tak by stačil nějaký bez té funkce...
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!