Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.2.2017 19:06
Tomáš T.

XXX.XXX.145.122

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jaké by bylo nejvhodnější plemeno k hlídání malé farmy ( převážně drůbež, pár ovcí a vietnamských prasátek). Hlavně aby ochránil drůbež před dravci (kuny, lišky). Pes by zde byl dost času i sám bez pána. Nejvhodnější mi zatím přišel středoasiat, či slovenský čuvač, díky za tipy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.2.2017 21:42

Tomáš T. napsal(a):
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jaké by bylo nejvhodnější plemeno k hlídání malé farmy ( převážně drůbež, pár ovcí a vietnamských prasátek). Hlavně aby ochránil drůbež před dravci (kuny, lišky). Pes by zde byl dost času i sám bez pána. Nejvhodnější mi zatím přišel středoasiat, či slovenský čuvač, díky za tipy.

Ochočte si vlastní kunu. A nejlépe hlídají husy.(sice taky můžou přít o život...srandu si nedělám, myslím to vážně).

7.2.2017 21:53
asurwic

XXX.XXX.36.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ochočte si vlastní kunu. A nejlépe hlídají husy.(sice taky můžou přít o život...srandu si nedělám, myslím to vážně).

Velké, bílé a hlídá to... to už je jedno jestli čuvač nebo husa.

7.2.2017 22:57
lupus4

XXX.XXX.38.3

Pes by zde byl dost času i sám bez pána

SAO + špicoidní vestaj z útulku

ve dvou v poho, sám

7.2.2017 23:12
Tomáš T.

XXX.XXX.145.122

O ochočené kuně jsem už četl, je to zajímavá myšlenka, ale například proti lišce, nebo zlodějům by asi moc nepomohla. Husy si chceme pořídit určitě, ale chci mít jistotu, že jednoho dne nepřijedu a nezbydou mi jen oči plro pláč, vím co taková kuna, či liška dovede, dostane-li se do kurníku. Střeoasiata jsem měl 10 let a hlídač to byl skvělý, akorát jsme neměl zkušenost, jak by reagoval na drůbež.

8.2.2017 04:49
scylla

XXX.XXX.150.32

Tomáš T. napsal(a):
O ochočené kuně jsem už četl, je to zajímavá myšlenka, ale například proti lišce, nebo zlodějům by asi moc nepomohla. Husy si chceme pořídit určitě, ale chci mít jistotu, že jednoho dne nepřijedu a nezbydou mi jen oči plro pláč, vím co taková kuna, či liška dovede, dostane-li se do kurníku. Střeoasiata jsem měl 10 let a hlídač to byl skvělý, akorát jsme neměl zkušenost, jak by reagoval na drůbež.

Pyreneják asi.

8.2.2017 06:43

Tomáši, pastevec by měl obecně vzít "za svoje" to, s čím žije od štěněte. Jenom, pravda, kdyby si chtěl coby štěně s tou drůbeží hrát, tak by to nemuselo být to pravé ořechové, to bys musel trošku ošéfovat

8.2.2017 10:28
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ovčáky neznám, takže trochu střílím od boku, ale nemyslím si, že by nějaký středoasiat hlídal drůbež např. proti kuně. Co jsme měli v rodině větší psy, tak ty něco tak malého nechávalo v klidu a i ta drůbež, jim byla tak nějak ukradená. Nejvíc se osvědčili různí střední vořeši.

8.2.2017 10:37
LájošM

XXX.XXX.14.251

Střední teriéři jsou na hlídání před škodnou výborní.

8.2.2017 10:37

Však ta domácí drůbež má být hlídači tak nějak "ukradená", on nemá na pozemek vpustit nic cizího...můj pyreneják by to teda řešil s nadšením a můj nebožtík hovíček, mít nějakou drůbež a návštěvnické kuny, tak si u toho kurníku ustele, aby mu ani jedna chlupatina neutekla (na takové veverky byl magůrek).

8.2.2017 10:39
asurwic

XXX.XXX.36.3

LájošM napsal(a):
Střední teriéři jsou na hlídání před škodnou výborní.

Ale kdo před nimi bude hlídat slepice, když bude pes sám a začne se nudit?

8.2.2017 10:41
Tomáš T.

XXX.XXX.233.46

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tomáši, pastevec by měl obecně vzít "za svoje" to, s čím žije od štěněte. Jenom, pravda, kdyby si chtěl coby štěně s tou drůbeží hrát, tak by to nemuselo být to pravé ořechové, to bys musel trošku ošéfovat

Mám to v plánu asi tak, že bych si jej pořídil půl roku předem, měl bych ho doma u baráku a pomalu ho zvykal na farmu, kde bych postupne dával zvířata. Začátky by asi byly složitější, ale věřím, že by se vše časem srovnalo.

8.2.2017 10:45
Tomáš T.

XXX.XXX.233.46

Jednoho středoasiata už jsem měl a mám podobnou zkušenost jako hmn... Zvířat na pozemku si nevšímá, dělá, že ho nezajímají, ale cokoli cizího se šustlo kolem pozemku, mohl se podělat.

8.2.2017 10:51

Tomáš T. napsal(a):
Mám to v plánu asi tak, že bych si jej pořídil půl roku předem, měl bych ho doma u baráku a pomalu ho zvykal na farmu, kde bych postupne dával zvířata. Začátky by asi byly složitější, ale věřím, že by se vše časem srovnalo.

Spíš a určitě naopak, štěně by mělo přijít k té zvěři, pastevec štěně to pojme za svou smečku, doslova nasaje, je to jeho rodina a tu pak chrání. Co přichází později, už si musí zvykat (jakoby se uzavírá ).

Přidejte reakci

Přidat smajlík