Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.2.2017 07:02
zelo

XXX.XXX.1.76

Zdravím, mám dotaz na místní zkušené chovatele. Vyhledl jsem si z útulku tuto fenu staří přibližně 6 měsíců váha cca 25 kg. Dle mého laického názoru by se mohlo jednat o cane corso co myslíte? Případně uvítám jiny názor. A druhý dotaz máme doma 9 letou vlčandu která je trochu žárlivější a ne každého psa snese jak je nejlépe seznámit? Se společnou vycházkou samozřejmě počítám něco jsem zde i načetl přesto uvítám případnou radu děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.2.2017 07:27

Vypadá na křížence CC, taky jsem ji tam nedávno viděla.
No, žárlivější...hlavní je Vaše slovo, takže by Vás čuba měla respektovat, Vy si přivedete štěně a na ní bude ji přijmout. Stanovte pravidla hned od začátku, štěně nesmí šikanovat čubu ani ona jeho, ukažte čubě, že jste ji neodklonil na druhou kolej, všechno od žrádlo po hlazení bude první dostávat čuba, pskaž štěně.

10.2.2017 10:40
LájošM

XXX.XXX.14.251

Může to být kříženec i jiného molose než CC. Příroda si dokáže někdy pěkně pohrát. Ale jestli vám tento typ psů vyhovuje, asi je to celkem jedno, je to ještě mladé zvíře, tak by se případné povahové nešvary ještě daly zvládnout.

10.2.2017 12:40
zelo

XXX.XXX.42.93

Děkuji za názory jeste to řádně promyslíme a zvážíme naše možnosti hlavně kvůli naší vlčandě nechci jí v jejím věku příliš stresovat.

10.2.2017 15:19

Proč Vám vlastně na tom tak záleží co to je za směs ras, hlavně že se líbí, mě třeba připomněla Boxera s Labradorem.Jen mě zaráží, že chcete psa ale nevíte jak na to dát dohromady s tím druhým zřejmě máte i celkově málo zkušeností a to pro takový případ nebude dobré.Nikdy jsem neměla psa, co by doma ani venku nesnes druhého, takže jsem něco takového nikdy řešit nemusela tak nedokážu v tomto směru dobře radit.Chcete mladou fenu ke staré, no nechci strašit ale hodně sil i štěstí.

10.2.2017 15:39
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Proč Vám vlastně na tom tak záleží co to je za směs ras, hlavně že se líbí, mě třeba připomněla Boxera s Labradorem.Jen mě zaráží, že chcete psa ale nevíte jak na to dát dohromady s tím druhým zřejmě máte i celkově málo zkušeností a to pro takový případ nebude dobré.Nikdy jsem neměla psa, co by doma ani venku nesnes druhého, takže jsem něco takového nikdy řešit nemusela tak nedokážu v tomto směru dobře radit.Chcete mladou fenu ke staré, no nechci strašit ale hodně sil i štěstí.

Asi na tom až zase tak nezáleží, ale pána to spíš zajímá, což se vůbec nedivím...

My máme "podkůlňáky" tři, pak Špaňelskou mastinku, Anglickou buldočici a Astralandu a ve smečce se více - méně tolerují. Mastince a buldočce už je letos 13 let, ti ostatní jsou stejně staří cca 6-7. Máme všechny holky vykastrované, jediný chlap je kříženec jezevčíka a jacka...teda chlap, také kastrovaný. Všichni spolu vychází až na australandu /přišla k nám poslední/, ta se občas popasuje s jednou kříženkou. Nepoperou se ale u jídla nebo tak, jen se do sebe občas pustí když přijíždíme domů - prostě se pohádají o to, kdo bude první u vrat vítat...

Určitě začít přátelit na neutrálním území a ono to půjde.

10.2.2017 16:10

Oťásek napsal(a):
Asi na tom až zase tak nezáleží, ale pána to spíš zajímá, což se vůbec nedivím...

My máme "podkůlňáky" tři, pak Špaňelskou mastinku, Anglickou buldočici a Astralandu a ve smečce se více - méně tolerují. Mastince a buldočce už je letos 13 let, ti ostatní jsou stejně staří cca 6-7. Máme všechny holky vykastrované, jediný chlap je kříženec jezevčíka a jacka...teda chlap, také kastrovaný. Všichni spolu vychází až na australandu /přišla k nám poslední/, ta se občas popasuje s jednou kříženkou. Nepoperou se ale u jídla nebo tak, jen se do sebe občas pustí když přijíždíme domů - prostě se pohádají o to, kdo bude první u vrat vítat...

Určitě začít přátelit na neutrálním území a ono to půjde.

Tak to je stejně platný, že ho to zajímá když se to sto pro nikdy nedoví.No a poradit mu správně měli i v útulku, tam mají psa lépe prohlédnutého, tedy předpokládám.

10.2.2017 20:24
Oťásek

XXX.XXX.21.230

Tady přeci vůbec nejde o to jestli je to něco platný nebo ne... pán si bere pejska z útulku a chtěl si o tom s někým popovídat. Probrat to s nějakým jiným pejskařem, Místo spřízněné duše mu tady pak odpovídá nějaká nabručená zakomplexovaná pipina. Na to si založte nějaké vlastní téma a nekažte tu pocit z dobrého skutku osobo

Přidejte reakci

Přidat smajlík