Jak zastavit krvácení z nosu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.2.2017 15:25
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Dobrý den, zajímalo by mě, zda máte někdo nějaký zaručený typ, jak zastavit psovi krvácení z nosu- z nosní dírky?

Děkuji za případné odpovědi.

10.2.2017 15:31
manbea

XXX.XXX.139.247

Musíte zjistit příčinu. Pokud to není momentální úraz, může jít mj. i o vážné vrozené onemocnění.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.2.2017 15:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

Oťásek napsal(a):
Dobrý den, zajímalo by mě, zda máte někdo nějaký zaručený typ, jak zastavit psovi krvácení z nosu- z nosní dírky?

No, pokud psovi jen tak teče krev z nosu, byla bych hodně nervózní a fakt bych nezkoumala žádné domácí metody na zastavení, ale zajímalo by mě, proč se to děje.

10.2.2017 15:40
asurwic

XXX.XXX.36.3

Oťásek napsal(a):

Moje bývalá fena měla při sportu úraz a poté na krvácení z nosu kvůli porušené sliznici hodně trpěla. Vždy jsem jí to nechala jen "vykapat" a hlídala jsem, aby to přešlo, aby neběhala a aby ji mezitím neotravovali další psi.

Pokud se Vám to stalo bez nějaké příčiny, tak jeďte hned k veterináři.

Krvácení z nosu může být i něco opravdu vážného - napadla mě třeba otrava jedem na hlodavce. Nesežral Vám pes něco neznámého nebo nebyla bez dozoru ve sklepech / starých staveních či podobných místech?

10.2.2017 16:50
Oťásek

XXX.XXX.21.230

Jsem to celé napsala a kousl se mi počítač... tak znovu: Děkuji za odpovědi, jedná se o poúrazový stav. Fena se v listopadu poprala, měla pokousaný čumák a sešitou tlamu. Vše se pěkně zahojilo a až do minulého týdne žádné problémy nebyly. Pak začala dvakrát po sobě s odstupem 3 dnů z ničeho nic krvácet z nosní dírky. Na veterině jsme byly, na 90% je to tím, že měla hodně potrhané cévní řečiště a teď tam nějaká malá cévka rupla - prý tomu moc nepomáhají ani ty mrazy. Fenka je hyperaktivní, na chvíli se nezastaví, tak má nařízené domácí vězení, omezený pohyb. Zajímal by mě tedy případně do budoucna nějaký tip/fígl, jak urychlit zastavení krvácení.

10.2.2017 23:36
awake

XXX.XXX.115.235

Řešili jsme nedávno u dítěte smajlík Našla jsem na netu a následně mi to doporučil i lékař - zmáčknout nos (ucpat dírky) na 5 minut (předklonit hlavu a dýchat pusou). No jestli se Vám to povede i u psa

11.2.2017 00:02
asurwic

XXX.XXX.36.3

awake napsal(a):
Řešili jsme nedávno u dítěte smajlík Našla jsem na netu a následně mi to doporučil i lékař - zmáčknout nos (ucpat dírky) na 5 minut (předklonit hlavu a dýchat pusou). No jestli se Vám to povede i u psa

Už vidím, jak budete akčnímu psovi mačkat poraněný čumák 5 min v kuse.

11.2.2017 11:19
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

A veterinář vám na to nic nedoporučil? Třeba vitamín K1 na tyčince ťupnout do nosu, nebo děda po holení používal kamenec...zeptala bych se veta, jestli by nebylo možné něco z toho použít..

Přidejte reakci

Přidat smajlík