Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.2.2017 19:43
iwuskkaa

XXX.XXX.55.238

Zdravím, přemýšlím o koupi velkého pytle granulí s ex koncem února, problém je, že než to zkrmíme je to na těch 5 měsíců cca.
Tak se ptám nezkazí se ty granule nějak, když budou rozdělané? Samozřejmně budou v suchu a v teplotě jak mají být. Děkuji.

11.2.2017 19:46
asurwic

XXX.XXX.36.3

iwuskkaa napsal(a):
Zdravím, přemýšlím o koupi velkého pytle granulí s ex koncem února, problém je, že než to zkrmíme je to na těch 5 měsíců cca.
Tak se ptám nezkazí se ty granule nějak, když budou rozdělané? Samozřejmně budou v suchu a v teplotě jak mají být. Děkuji.

Když Vám (tedy Vašemu psovi) jeden pytel trvá sníst 5 měsíců, tak není snad takový problém koupit ten s trvanlivostí o pár korun dražší, ne? Osobně bych do toho nešla. Když už se i ty konzervanty v tom začnou kazit, tak to bude asi pěkně staré.

11.2.2017 19:53
iwuskkaa

XXX.XXX.55.238

asurwic napsal(a):
Když Vám (tedy Vašemu psovi) jeden pytel trvá sníst 5 měsíců, tak není snad takový problém koupit ten s trvanlivostí o pár korun dražší, ne? Osobně bych do toho nešla. Když už se i ty konzervanty v tom začnou kazit, tak to bude asi pěkně staré.

Neptám se kolik toho koupit, ale zda se s nimi něce nestane.
Díky za reakci.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.2.2017 20:02

Přemýšlela bych, jestli se vyplatí koupit velký pytel se slevou a po době spotřebitelnosti ho
půl vyhodit, protože budete mít pochybnosti o jeho nezávadnosti, nebo koupit pytel sice dražší, ale takový kterému datum spotřeby neprojde.
Znáte to : Nechci slevu zadarmo. Nebo se taky říká : Nejsem tak bohatá, abych mohla kupovat levné věci.

11.2.2017 20:05
iwuskkaa

XXX.XXX.55.238

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přemýšlela bych, jestli se vyplatí koupit velký pytel se slevou a po době spotřebitelnosti ho
půl vyhodit, protože budete mít pochybnosti o jeho nezávadnosti, nebo koupit pytel sice dražší, ale takový kterému datum spotřeby neprojde.
Znáte to : Nechci slevu zadarmo. Nebo se taky říká : Nejsem tak bohatá, abych mohla kupovat levné věci.

Děkuji za názor.

Jana321

11.2.2017 20:09
Jana321

XXX.XXX.19.1

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že pokud máte ty granule vyloženě v nějakém boxu kde je sucho, vlhkost a teplota jak má být, tak sem jim nic nestane půl roku.

11.2.2017 20:12
balisek

XXX.XXX.131.211

Pytel klidně kupte. Reálná trvanlivost je min. o 6 měsíců delší než je doba expirace uvedená na obalu. Tahle "bezpečnostní rezerva" se nechává právě proto, kdyby se pytel dostal do prodeje na poslední chvíli. Samozřejmě je nutné granule skladovat v suchu bez přístupu světla.

PS: Kdysi jsem pár let dělala pro jistého velkého producenta krmiv, tudíž jsem relativně obeznámena s výrobními procesy.

11.2.2017 20:17
Terven

XXX.XXX.110.147

balisek napsal(a):
Pytel klidně kupte. Reálná trvanlivost je min. o 6 měsíců delší než je doba expirace uvedená na obalu. Tahle "bezpečnostní rezerva" se nechává právě proto, kdyby se pytel dostal do prodeje na poslední chvíli. Samozřejmě je nutné granule skladovat v suchu bez přístupu světla.

PS: Kdysi jsem pár let dělala pro jistého velkého producenta krmiv, tudíž jsem relativně obeznámena s výrobními procesy.

Jj, přesně to jsem chtěla napsat - že bývá celkem velká rezerva v trvanlivosti právě z důvodu, pokud někdo granule koupí na konci expirace, aby je ještě stihl v pohodě spotřebovat.

11.2.2017 20:23
iwuskkaa

XXX.XXX.55.238

Super díky moc ! Krásný večer a příjemný víkend všem :).

11.2.2017 20:50

Expirace zavřeného balení je ale něco jiného. Půl roku otevřené granule bych nekrmila. Ani prošlé, ani ty vyrobené před hodinou.

12.2.2017 08:58
Terven

XXX.XXX.110.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Expirace zavřeného balení je ale něco jiného. Půl roku otevřené granule bych nekrmila. Ani prošlé, ani ty vyrobené před hodinou.

Teď jsem si teprve všimla, že zadavatelka to zkrmuje 5 měsíců. Tak to tedy odvolávám, co jsem odvolal...
Také tak - takovou dobu bych nechtěla mít otevřenej pytel ani kdyby expirace byla v cajku.
To je důvod, proč nekupuju cenově výhodnější velká balení, ale tahám to domů po dvouapůlkilovkách. I tak to máme možná na dva měsíce, nevím přesně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík