Pes mi sezral neco, co nemel...?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

aliena

14.2.2017 02:45
aliena

XXX.XXX.103.196

Dobry vecer, prosim vas, chtela bych poradit.Byla jsem se svym 4 mesicnim stenetem venku, aby se vyvencil a ten se ale 3 krat pustil do kusu klobasy volne lezici na chodniku a k tomu jeste neco sezral cestou zpatky domu...cetla jsem na internetu, ze pokud bude mit jine chovani nez obvykle(coz pomaly zacinal mit), tak se muzu pokusit u nej zvraceni vyvolat...udelala jsem to vodou se soli, ale jen grka a neblinka...jak mam postupovat?mam pockat a nebo mu spis dat vodu s horcici? Dekuji za radu Alena.

14.2.2017 06:17
scylla

XXX.XXX.150.32

aliena napsal(a):
Dobry vecer, prosim vas, chtela bych poradit.Byla jsem se svym 4 mesicnim stenetem venku, aby se vyvencil a ten se ale 3 krat pustil do kusu klobasy volne lezici na chodniku a k tomu jeste neco sezral cestou zpatky domu...cetla jsem na internetu, ze pokud bude mit jine chovani nez obvykle(coz pomaly zacinal mit), tak se muzu pokusit u nej zvraceni vyvolat...udelala jsem to vodou se soli, ale jen grka a neblinka...jak mam postupovat?mam pockat a nebo mu spis dat vodu s horcici? Dekuji za radu Alena.

Neplašit, pokud mu nic není nebo jít pro jistotu vetovi a nedělat žádné hokuspokusy podle toho, co si kde přečtete. Solí mu hodně ničíte ledviny.

Paprunak

14.2.2017 08:09
Paprunak

XXX.XXX.19.227

Neplaste, ten náš toho už tolik venku sežral, a žije a ve zdraví, maximálně z toho byl někdy průjem :) jen bych ho sledovala, jestli se nezačíná chovat jinak a kdyztak jela na veterinu. Přijde mi ale, že hrozně panikarite, pes se může chovat i jinak z vás. Chce to klid. :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.2.2017 08:21

Pokud jste mu dala vodu se solí nedivím se že se chová divně. Po nějaké klobáse by mu pravděpodobně nic nebyl, po vodě se solí už hůř. Víte co vám toho za život ještě sežere. Pokud se to stane a psovi nic není tak se nic neděje, otravu fakt nepřehlídnete.

14.2.2017 09:11
Terven

XXX.XXX.110.147

Pokud bych měla do psů lít vodu se solí pokaždé, kdy něco venku slupli, dřív by mi chcípli na selhání ledvin než na potencionální otravu
Ale je fakt, že jsou věci, které mně vadí víc než jiné - kousků uzenin, buřtů, párků apod. do kterých by šla schovat otrávená návnada se bojím dost.
Takže na to dávám bacha, ale zas...jak už tu padlo, otravu nepřehlídnete. A pokud jsou psi výhradně na granulích, může jim být po nezvyklých potravinách prostě jen blbě, aniž by byly otrávené.

14.2.2017 09:40
Fine

XXX.XXX.129.20

Také hodně záleží co máte za rasu, případně velikost nebo váhu štěněte? Čím menší tím by otrava byla rychlejší. Napadá mě kde se vzala klobása volně pohozená,.. doufám, že nebyla něčím "plněná" jak už dříve odpůrci psů volně pohazovali otrávené návnady, ale to věřím, že není váš případ.
Pokud chcete mít jistotu a klid obraťte se raději na veterináře.

14.2.2017 10:15
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jde o to kde to bylo a jestli je to u vás běžné. Někde pohozenou klobásu bych si spojila s otrávenýma návnadama pro psy Já tady u nás třeba běžně na zemi nacházím rohlíky, buchty, nějaké sušenky...jenže tu vede trasa děcek ze školy tak vím, že se tak zbavují svačin Klobása už by mi byla trochu podezřelá, i když u nás se doteď psi netrávili...A na zvracení se dává peroxid.

14.2.2017 14:42
katkaa1

XXX.XXX.43.146

lesnížínka napsal(a):
Jde o to kde to bylo a jestli je to u vás běžné. Někde pohozenou klobásu bych si spojila s otrávenýma návnadama pro psy Já tady u nás třeba běžně na zemi nacházím rohlíky, buchty, nějaké sušenky...jenže tu vede trasa děcek ze školy tak vím, že se tak zbavují svačin Klobása už by mi byla trochu podezřelá, i když u nás se doteď psi netrávili...A na zvracení se dává peroxid.

Preboha len neraď niekomu kto si na nete prečítal že má naliať psa vodou so soľou peroxid lebo si ten človek ešte v dobrej viere zabije psa..

Pre zadávateľku: keď máte podozrenie že sa mohlo jednať o otravu hlavne nevyvolávajte zvracanie pretože to v niektorých prípadoch môže znamenať ešte väčšie poškodenie organizmu!

Zoberte psa k veterinárovi a to čo najskôr, ak sa jedná o otravu včasný zásah veterinára mu môže zachrániť život.
Ak si nie ste istá a pes sa netvári že by mu bolo blbo (čo už teraz ťažko odhadnete keďže ste ho naliala slaným roztokom z ktorého mu zrejme blbo bude) tak psa pozorujte a keď zbadáte niektorý/é z týchto príznakov ihneď vyhľadajte veterinára.

•zvracanie,
•hnačka,
•nadmerné slinenie,
•záchvaty alebo triaška,
•zčervenanie pokožky, uší, alebo očí,
•krvácanie z papule,
•nadmerné škrabanie v papuli, nadmerné olizovanie
•nezvyčajné správanie alebo neobvyklý psychický stav,

V každom prípade dúfam, že váš pes otrávený nebol a proste len vonku zbaštil kus klobásy ktorú niekto nedojedol. Otravu by som ale nepodceňovala a určite sa nespoliehala na domáce liečenie a "babské rady".

14.2.2017 18:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

katkaa1 - tak když někomu napíšu, že peroxid, předpokládám, že bez bližšího infa nenaleje do psa peroxid, ale si najde podrobnosti toho procesu. Peroxid není babská rada, poradí vám to i vet, jako první pomoc. A nemotejte hrušky s jablkama. Při podezření na otravu vám do telefonu vet také doporučí okamžitě vyvolat zvracení. Zvracení je zakázané pouze v případě, že by požil kyselinu či louh...což si myslím, že psa snad nenapadne, na to má dobrý čich.
A zvracení je první pomoc v případě, že jsem viděla, že něco fakt divného schramstnul: granule pro slimáky, jed na krysy či klobásu s ním. Jo, pokud by to byla klobása s připínáčkama, tak to už ne, mohly by také udělat cestou zpátky víc škody, než už v žaludku.

14.2.2017 20:25

Jak píše lesnížínka, peroxid je při správném použití ok. Sliznice nepopálí, zvracení vyvolá mechanicky (napění) a s jistotou. A pokud pes sežere něco nebezpečného, můžete mu tím zachránit život. Můj pes jako štěně - vysavač takhle zvracel třikrát. Vyblinkal se a do půl hodiny už otravoval s vlčím hladem.

15.2.2017 08:51

aliena napsal(a):

Když vidím, že se mi pes ( 4 měsíční štěně !) snaží něco sežrat - zabráním mu v tom - vyrvu mu to z tlamy, opakovaně nenechám sebrat ( 3x!). Kus klobásy rozeberu ( fridexem napuštěnou nepoznám, ale připínáčky, střepy, granule na hlodavce ano ). Při vážném podezření, že by mohlo jít o otravu si schovám kus "hnusu" do kapsy - pro veterináře důležitá informace, co to vlastně pes zblajznul. Při podezření, že je kolem domu něco rozházené, nenechám jít štěně zpátky bez dozoru, tak aby si ještě mohlo "přidat".
( Zadavatelce moje "dobré rady" momentálně nepomůžou, ale třeba pro příště, nebo pro jiného čtenáře k něčemu budou )
A ještě poznámka : Když jsme bydleli v sídlišti, zásadně jsme nechodili "pod kuchyňskými okny". Co tam všechno bylo k nalezení, zvlášť když ubýval sníh. Lidi jsou neskutečná prasata.

aliena

15.2.2017 10:47
aliena

XXX.XXX.103.196

Moc dekuji za rady...Te vody ee soli bylo malinko...nemela jsem poradne jistotu, zda delam dobre a navic jsme ten den byly na preockovani, takze jsem radeji doufala, ze je jeho chobani tim ovlivneno.Jinak prabe b okoli baraku tak pozde vecer nic s klobasami neni k mani a navic jsmebtim miste zhruba 5 min pred prvnim zpatrenim nebyla a ja tak mela obavu, ze se nekdo chce pobavit na ukor zvirete...je to hnus, co se venku deje...jinak ma exremementy v poradku, tak pro jistotu zavolam na veterinu a poiud mi reknou, ze jezdit nemusim, tak si asi zacnu pomali trenovat nervy do budoucna...kazdopadne mockrat dekuji...mam poprve pejska a tak asi mozna maluji certa na zed a vodu se soli uz nedostanesmajlíkto uz vim jiste...dekuji Slena.

15.2.2017 14:48
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Je to už skoro dva dny, tak pokud se už chová normálně, žere normálně, tak to už nikam volat nemusíte, průšvih by jste už poznala včera.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík