Hands-free-voditko-lishinu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.2.2017 23:11
bhk

XXX.XXX.210.197

Co myslíte? Je to praktické? Má s tím někdo zkušenost?
https://www.elektro-obojky.cz/Tema/clanky/behate-se-psem-vyzkousejte-hands-free-voditko-lishinu.

16.2.2017 23:22
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

bhk napsal(a):
Co myslíte? Je to praktické? Má s tím někdo zkušenost?
https://www.elektro-obojky.cz/Tema/clanky/behate-se-psem-vyzkousejte-hands-free-voditko-lishinu.

Princip malé flexi. Pokud pes umí spolehlivě běžet u nohy a nemá tendence se zastavit tu a tam, aby si něco očichnul, přeznačkoval, tak asi není problém. Musí se určitě s tím naučit, protože ty změny tahu lanka, při vašem máchání rukou, asi nejsou to pravé ořechové

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.2.2017 15:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak nevim...asi bych si psa raději připla k pasu...nebo přepínací vodítko...a přes rameno jako "chlebník"...tohle jsem používala, kdy jsem měla malé děti, tak přesně, abych měla volné ruce...

17.2.2017 16:03
Pupča

XXX.XXX.54.33

Přijde mi to jako hloupost. Celkově si myslím, že použití tenkého lanka je dost nevhodné a nešťastné a to u i flexin...(nejsem ale v tomhle dost nestranná, protože mám k flexinám odpor, něco co nutí psa táhnout, aby mohl jít je prostě podle mě špatně...)
Určitě se ale najde někdo, komu to sedne.

17.2.2017 16:27
Lacik

XXX.XXX.229.11

Mam, pro trénink, sport atd. ideální.

Jako vodítko, musí se to pes naučit, stejně jako normální vodítko, či normální flexi.

Výhoda je ve volné ruce a ne kvůli držení telefonu, ale spíše pro držení u mě například klikru, či odměn.

XXX189

17.2.2017 17:47
XXX189

XXX.XXX.89.103

Pro vychovaného psa je to super, ale vychovaný pes zvládne krásně běhat i připlý k pasu či s vodítkem přes rameno. Kdo jste si kdy vodítko omotal kolem zápěstí a šel tak víte, že při zatahání psem to cukne daleko víc, než když je vodítko kontrolované jen prsty. Navíc tam není tlačítko na zaseknutí pásu - jen co jsem pochopila - jde zaseknout směrem od psa - dokážu si představit asi milion příležitostí, kdy se prostě nemůžu mávat - např. na kočárku "golfky".

17.2.2017 20:58
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Nemám ráda flexiny a jim podobný navíjecí vodítka. A kór né v krizový situaci, už vidím jak psa udrží suchý zip když se něčeho lekne a začne jančit.Mám radši klasický vodítka a stopovačky kde mám psa pod kontrolou a v "ruce".Pro volné ruce si psa raději připnu k pasu nebo pořídím delší vodítko a to si dám přes rameno jak napsala sardullah .

19.2.2017 21:32
bhk

XXX.XXX.210.202

Dovedu si představit jak píše třeba Lacik u vychovaného psa. Ono v létě je to jistě příjemnější běhání( +volné ruce ) - než se potit s "břišákem", ale podmínka je skutečně vychovaný pes.
Osobně používám asi vše - normální vodítko i flexinu i postroj připnutý právě k pasu, stopovačku, rozdvojku...vše vyhovuje u konkrétních jedinců

Svého času, když jsem šla se psem třeba na té flexině tak jsem měla přes rameno nebo v kapse ještě náhradní, normální tenké vodítko.Dnes už ne.

Jistě, že toto necílí na velká plemena psů, ale spíš na malá, střední (a ta vychovaná)..si myslím a tam by to uplatnění být mohlo

Kritickou situaci jsem zažila mnohokrát at už s tím nebo oním vodítkem, ale to už by bylo na jinou debatu

20.2.2017 11:11
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

bhk napsal(a):
Dovedu si představit jak píše třeba Lacik u vychovaného psa. Ono v létě je to jistě příjemnější běhání( +volné ruce ) - než se potit s "břišákem", ale podmínka je skutečně vychovaný pes.
Osobně používám asi vše - normální vodítko i flexinu i postroj připnutý právě k pasu, stopovačku, rozdvojku...vše vyhovuje u konkrétních jedinců

Svého času, když jsem šla se psem třeba na té flexině tak jsem měla přes rameno nebo v kapse ještě náhradní, normální tenké vodítko.Dnes už ne.

Jistě, že toto necílí na velká plemena psů, ale spíš na malá, střední (a ta vychovaná)..si myslím a tam by to uplatnění být mohlo

Kritickou situaci jsem zažila mnohokrát at už s tím nebo oním vodítkem, ale to už by bylo na jinou debatu

Jak jsem psala, chodím víc jak 8.let se psem na flexině. Do teďka lanko, poslední čtvrtrok pásek, neb lanko v této velikosti přestali vyrábět. Nikdy jsme neměli problém a žádnou kritickou situaci nepamatuju. Pes je v pohodě, flexi má jen na zamezení vybíhání za vším, páč ten lov. Jinak je nekonfliktní, neotravuje ani lidi, ani psy, klidně se míjí, takže v tom bych problém neviděla. Neleká se ani nic podobného. Jediný u něj je, že není naučený chodit, slušně" tedy by mi necupital u nohy, ale si chodil čichat a přechcávat, kde by ho napadlo a to by s tímto na ruce fakt nešlo

20.2.2017 23:21
shavoid

XXX.XXX.64.24

Pro psa, který běhá bez tahu v postroji, tj. víceméně u nohy mi to smysl dává, jinak ne. Mě běhá pes v tažném postroji přede mnou, sama mám takový ten bederní pás na canicross, navíc má i odpružené vodítko. Fakt si neumím představit jak s tímhle na ruce budu běhat s akčním psem, možná tak s nějakým maltézáčkem :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík