Anna B.

XXX.XXX.250.102
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu.
Mám 5ti měsíční štěně, kříženec z útulku. Mám ji měsíc a celou tu dobu má měkkou stolici a třeba každý druhý den průjem. V podstatě opravdu málokdy má pevný bobek. Pořád se snažím přijít na to, čím to je.
Když má opravdu průjem, tak jí dám dietu, dostane rýži (další dávku pak třeba s kuřetem). Když je to hodně špatné, dávám smectu nebo černé uhlí... Potom se to uklidní, ale většinou jakmile chci začít přecházet zase na granulky (přidám jich pár do rýže), zase se to zhorší :(
Myslíte, že by to mohlo být granulemi? Máme Brit Care lamb + rice, koupila jsem je na doporučení z útulku, že na ně štěňátko bylo zvyklé.,
Taky mě napadlo, jestli to může mít z toho, že pořád venku něco žere. Je to hrozná popelnice, i když se to snažím hlídat, ale olízne, co může. Vůbec bych se nedivila, kdyby to měla z toho, ale nevím, jak to omezit, to abych ji měla jen na vodítku s košíkem... :(
Pohybu má dostatek, nepozoruju žádnou únavu nebo zřetelnou nevolnost během průjmů, naopak. U veterináře nám řekli, že se to srovná, odčervený je nedávno.
Případně mě napadlo (jelikož jsme teď opět na rýžové dietě), že bych zkusila jinou značku granulí. Nemá někdo nějaký typ na granulky pro štěňátka, značku? Přemýšlela jsme nad Acanou :)
Byla bych vděčná za každou radu... děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dejte vyšetřit trus na kokcidie a podobné breberky. Zkuste jiné granule, třeba Barking heads jsou super, po Acaně právě dost psů průjmuje. A na přechod z diety na granule použijte uvařenou dubovou kůru, kterou budete přilívat do krmení.

V prvé řadě je třeba diagnostikovat a vyloučit napadení parazity!
Tedy sesbírat trus (1.,3. a 5. den do skleničky) a dát na rozbor - koprologie, giardie, kokcidie + bych nechala udělat výter na bakteriologii.
To, že byl odčervený znamená jenom to, že to zabilo červíky, kteří v době odčervení byli v těle (a dle druhu odčervovadla jenom některé a v patrně jenom v nějakém stadiu, určitě ne ty giardie, které by to dle popisu mohly být). Neznamená to, že není teď začervený.
Na střevní potíže se mi osvědčil enterozoogel
Samozřejmě může být problém ve stravě, ale ještě jednou - v každém případě je nutné vyloučit jako příčinu napadení parazity či nějakou nemoc!

Anna B.
napsal(a):
Mám 5ti měsíční štěně, kříženec z útulku. Mám ji měsíc a celou tu dobu má měkkou stolici a třeba každý druhý den průjem. V podstatě opravdu málokdy má pevný bobek. Pořád se snažím přijít na to, čím to je.
Když má opravdu průjem, tak jí dám dietu, dostane rýži (další dávku pak třeba s kuřetem). Když je to hodně špatné, dávám smectu nebo černé uhlí... Potom se to uklidní, ale většinou jakmile chci začít přecházet zase na granulky (přidám jich pár do rýže), zase se to zhorší :(
Myslíte, že by to mohlo být granulemi? Máme Brit Care lamb + rice, koupila jsem je na doporučení z útulku, že na ně štěňátko bylo zvyklé.,
Taky mě napadlo, jestli to může mít z toho, že pořád venku něco žere. Je to hrozná popelnice, i když se to snažím hlídat, ale olízne, co může. Vůbec bych se nedivila, kdyby to měla z toho, ale nevím, jak to omezit, to abych ji měla jen na vodítku s košíkem... :(
Pohybu má dostatek, nepozoruju žádnou únavu nebo zřetelnou nevolnost během průjmů, naopak. U veterináře nám řekli, že se to srovná, odčervený je nedávno.
Případně mě napadlo (jelikož jsme teď opět na rýžové dietě), že bych zkusila jinou značku granulí. Nemá někdo nějaký typ na granulky pro štěňátka, značku? Přemýšlela jsme nad Acanou :)
Běžné odčervení co jste dali nezabírá na všechny parazity, nechte udělat koprologii.
Anna B.
napsal(a):
V první řadě to chce vyšetření u dobrého veta, rozbor bobků, vyšetření slinivky a další, a žádné experimenty s jídlem. Pokud jí nevyhovují granule, krmte normálním jídlem.
Pokud je dobrá po kuřeti s rýží, tak bych krmila kuře s rýží, případně vyměnila kuře za jiné maso a necpala bych jí granule. Očividně jí nesedí. Zkuste to alespoň týden, jestli třeba průjmovat úplně nepřestane. Mě totiž pes, jakmile je delší dobu na granulích průjmuje také. Prosšli jsme si asi dvouletým období, kdy jsme měnili x druhů granulí a psi průjem každou chvíli...jenže jsem se bála začít krmit normálně, tj. masem. Až jsem se konečně odhodlala a ejhle, psiska v pohodě. Teď už zvládnou i ty granule na prostřídání.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25
Štěně z útulku bude pravděpodobně trpět již zmíněnou kokcidiózou, nebo girardiózou. Obojí je dobře léčitelné. Tedy veterinář - laboratoř - předepsané léky na tyto parazity, které běžným odčervením nezlikvidujete.
Štěně je potřeba odčervovat častěji. To, že sežere co nemá není dobré a je potřeba tomu zabránit. Vyšetření stolice a případně celého traktu se obvykle dělá při vážných potížích. Pokud mu zabere černé uhlí, tak to nemusí nutně být vážné. Jsou-li jeho výkaly světlé a řídké a je jich relativně hodně, chodí často kálit, pak to nejspíš bude nevhodné krmivo. Také nadměrný příjem tuků způsobuje problémy. Krmivo co uvádíte není žádný zázrak. Podávat rýži a pak rýži s kouskem kuřete není to nejvhodnější. Kuře dosti často způsobuje problémy. Uvědomte si, že štěně potřebuje dostatek kvalitních živin. Zkuste postupně změnit krmivo. Vyberte takové co neobsahuje obiloviny (pšenici atd.) jsou iznačena obvykle grain free. Dobrá je Acana (ale drahá). Na nové krmivo je nutné přecházet postupně po dobu cca 10–14 dnů. Nejdříve se smíchá s původním (více původního a postupně to otáčet).
Vše s úsměvem.

psi doktorka
napsal(a):
Štěně je potřeba odčervovat častěji. To, že sežere co nemá není dobré a je potřeba tomu zabránit. Vyšetření stolice a případně celého traktu se obvykle dělá při vážných potížích. Pokud mu zabere černé uhlí, tak to nemusí nutně být vážné. Jsou-li jeho výkaly světlé a řídké a je jich relativně hodně, chodí často kálit, pak to nejspíš bude nevhodné krmivo. Také nadměrný příjem tuků způsobuje problémy. Krmivo co uvádíte není žádný zázrak. Podávat rýži a pak rýži s kouskem kuřete není to nejvhodnější. Kuře dosti často způsobuje problémy. Uvědomte si, že štěně potřebuje dostatek kvalitních živin. Zkuste postupně změnit krmivo. Vyberte takové co neobsahuje obiloviny (pšenici atd.) jsou iznačena obvykle grain free. Dobrá je Acana (ale drahá). Na nové krmivo je nutné přecházet postupně po dobu cca 10–14 dnů. Nejdříve se smíchá s původním (více původního a postupně to otáčet).
Vše s úsměvem.
Tak za prvé - černé uhlí vám žádný dobrý vet nedoporučí, protože může zakrýt krev ve stolici - u štěněte o to nebezpečnější. Za druhé - u podobných receptur není nutné míchat. Naopak problémy při přechodu na jiné granule kolikrát naznačí, že je pes nebude dávat nikdy.

psi doktorka
napsal(a):
Vše s úsměvem.
Acana je obsahem vlákniny a směšným množstvím kalorií pro štěňata nevhodné krmivo.
Míchat s původními granulemi je dobré k čemu ? Aby se nevědlo co způsobilo trable nebo aby trávicí trakt nevěděl co s tou kaší ?
Na obilninách je špatné přesně co ?
Luštěniny jsou lepší o co ?
bhk
napsal(a):
Jejda ted jsem si vzpoměla (není to doporučení!), že babička mého manžela dávala svým psům na průjem (dospělým) malého panáka vodky.. Říkala, že ji to u psů vždy spolehlivě zabralo (měla ch.st.boxerů, na stará kolena fr.buldočka )
Jen vzpomínka na bábinu a její řešení
Tak alkohol je desinfekce, takže opodstatnění to má

Desinfekce to je. Taková nafurt.

Však. Zmizení psa snadno a rychle.
napsal(a):
Však. Zmizení psa snadno a rychle.
Tahleta konkrétní paní opravdu neměla potřebu "zmizet psa snadno a rychle"
Jako sorry..
Paní nejen své psy milovala celý život, měla výborné odchovy, výsledky atd..ale také se o ně dokud mohla celý život starala.
Pochopitelně nenalívala psy vodkou ob den.. ale těch "starých praktik" se nevzdala nikdy a nemyslím si, že by jim to nějak ublížilo.
Její odchovy boxerů se tehdy ( mluvím o době před 40ti lety) běžně dožívali 13ti let - stejně jako její psi.. tak to asi fakt nebylo o" zmizení snadno a rychle"..Dnes, když se vše rozebírá pomalu na atomy... se dožívají s bídou 9ti let
Pak měla pudlíka - stejné, staré "hloupé" praktiky - 15let. Poté fr.buldoček, kterého už nedochovala - i s epi 11 let... Takže to asi nedělala úplně blbě...

bhk
napsal(a):
Jako sorry..
Paní nejen své psy milovala celý život, měla výborné odchovy, výsledky atd..ale také se o ně dokud mohla celý život starala.
Pochopitelně nenalívala psy vodkou ob den.. ale těch "starých praktik" se nevzdala nikdy a nemyslím si, že by jim to nějak ublížilo.
Její odchovy boxerů se tehdy ( mluvím o době před 40ti lety) běžně dožívali 13ti let - stejně jako její psi.. tak to asi fakt nebylo o" zmizení snadno a rychle"..Dnes, když se vše rozebírá pomalu na atomy... se dožívají s bídou 9ti let
Pak měla pudlíka - stejné, staré "hloupé" praktiky - 15let. Poté fr.buldoček, kterého už nedochovala - i s epi 11 let... Takže to asi nedělala úplně blbě...
Já to chápu, alkohol ale psi neumí odbourat, nějaký menší pes může opravdu umřít.
Že jste tu radu nemyslela vážně chápu, jen aby se toho fakt někdo nechytl.
bhk
napsal(a):
Jako sorry..
Jj, taky jsem to pochopila jako příspěvek pro zajímavost, nikoli jako radu. Ale působí to tak důvěryhodně... a víme, kdo všechno sem chodí...
Taky si myslím, že pro menšího psa může být jeden panák vodky konečná.
Terven
napsal(a):
Jj, taky jsem to pochopila jako příspěvek pro zajímavost, nikoli jako radu. Ale působí to tak důvěryhodně... a víme, kdo všechno sem chodí...
Taky si myslím, že pro menšího psa může být jeden panák vodky konečná.
Tak já jsem optimista a věřím, že lidi nemají hlavu jen na čepici

tapina
napsal(a):
Kupříkladu megi na kapuci. A já zvládnu oboje, i když jsem blond.
Lidi toho dokážou, občas je to i vtipné, občas míň. Však odkud se vzaly ty nejrůznější zaručené metody?
Jo, já mám akorát kapuci. Tapina má oboje, kapuci a v hlavě. Ale to napsala ona, ne já

No to né. Jaké plemeno. Ještě to tak. Vždyť my ani nevíme co máme.
V crew je 1ks buldočky převlečené za pitbullku,1ks pitbullky vydávající se za špringera a 1ks alabulíka, kteréhožto panička vydává za coolie. (Takto in Eng., protože prostě kapucáři namyšlení. )
Kapuce akorát musí být. Říkám aby si kdekdo myslel, jak mi sluší, ale slouží jako bariéra pilin ;-).

Terven
napsal(a):
Já to vím jistě, co mám , rodiče byli přistiženi - a kapuce k tomu nejde, musím mít oči všude
Vy si to představujete jak kápě KKK to né. I když tapina k tomu má i boty, no, já ne, mně všechno sežere kočka. Říkám - kapuci akorát. Takto:.
Představuju si to jako mnišskou kápi, tak nějak
https://www.fantasyobchod.cz/kape-de-luxe-p-2685.html.

Šmarjá, kam to zase došlo od reklamy na knihu urban legends o péči o psa...

napsal(a):
Šmarjá, kam to zase došlo od reklamy na knihu urban legends o péči o psa...
však jak se jmenuje vlákno hm ?
terven, aha, takže jsem tu celou dobu za debulla, super
Míchat je potřebné vždy, protože žádná receptura není 100% stejná. Mícháním předejte problémům. Vetirinář Vám bez potíží doporučí tzv. černé uhlí. Pokud má pes krev ve stolici, tak dobrý majitel psa nebude experimentovat a půjde na veterinu to nechat vyšetřit. Ovšm poku pes dostane nektvavý průjem, tak černé uhlí je obvykle jedním z prvních řešní.
Krmiva se míchají jen při přechodu na jiné granule - jinak k tomu není důvo a dokonce to může být špatné. Obilniny dosti často způsobují alergie a trávící potíže. Výrobci jimi nahrazují kvalitní živočišné (maso) proteiny (bílkoviny). Obilniny jsou levné a tak dosáhnout s nimi hrubý protein je lacinější než kvalitním masem. Luštěniny jsou vhodnější, ale rozepisovat to zde by bylo na hodně dlouhou odpověď.
Acaanu jsem uvedla jako příklad, ale je to drahé, avšak kvalitnější krmivo. Zde je obsah
Puppy small breed (Štěně malé plemeno)
GUARANTEED ANALYSIS
Crude protein (min.) 32 %
Crude fat (min.) 21 %
Crude fiber (max.) 4 %
Moisture (max.) 10 %
Calcium (min.) 1.6 %
Phosphorus (min.) 1.1 %
Calcium: Phosphorus Ratio 1.4:1
Omega-6 (min.) 2.5 %
LA (min) 2.3 %
Omega-3 (min.) 0.9 %
DHA (min.) 0.4 %
EPA (min.) 0.4 %
Omega 6: Omega 3 ratio 2.8:1
Glucosamine (min.) 1400 mg/kg
Chondroitin sulfate (min.) 900 mg/kg
TYPICAL ANALYSIS
VITAMINS
Vitamin A 21 KIU/kg
Vitamin D3 500 IU/kg
Vitamin E 410 IU/kg
Vitamin B1 (Thiamine) 99 mg/kg
Vitamin B2 (Riboflavin) 45 mg/kg
Vitamin B3 (Niacin) 340 mg/kg
Vitamin B5 (Pan. Acid) 53 mg/kg
Vitamin B6 (pyridoxine) 45 mg/kg
Vitamin B12 0.3 mg/kg
Biotin 0.1 mg/kg
Folic Acid 6.0 mg/kg
Choline 2,000 mg/kg
MINERALS
Sodium 0.32 %
Chloride 0.45 %
Potassium 0.75 %
Magnesium 0.10 %
Iron 120 mg/kg
Zinc 200 mg/kg
Copper 20 mg/kg
Manganese 23 mg/kg
Iodine 1.8 mg/kg
Selenium 0.8 mg/kg
AMINO ACIDS
Lysine 2.3 %
Threonine 1.3 %
Methionine 0.6 %
Isoleucine 1.3 %
Leucine 2.4 %
Valine 1.6 %
Arginine 2.2 %
Phenylalanine 1.2 %
Histidine 0.75 %
Tryptophan 0.3 %
Cystine 0.4 %
Tyrosine 0.8 %
Taurine 0.2 %
BOTANICAL INCLUSIONS
Chicory root 500 mg/kg
Juniper berries 500 mg/kg
Angelica root 350 mg/kg
Marigold flowers 350 mg/kg
Sweet fennel 350 mg/kg
Peppermint leaf 300 mg/kg
Lavender 150 mg/kg.
jolyha

XXX.XXX.229.101
psi doktorka
napsal(a):
Míchat je potřebné vždy, protože žádná receptura není 100% stejná. Mícháním předejte problémům. Vetirinář Vám bez potíží doporučí tzv. černé uhlí. Pokud má pes krev ve stolici, tak dobrý majitel psa nebude experimentovat a půjde na veterinu to nechat vyšetřit. Ovšm poku pes dostane nektvavý průjem, tak černé uhlí je obvykle jedním z prvních řešní.
Většina "normálních" majitelů psa krev ve stolici nepozná. Příjde na veterinu s tím, že pes má sarágoru a ta je nějaká tmavá. Případně pes má srágoru a ta fakt děsně smrdí...Fakt neřeknou - "pes má průjem a je v něm natrávená krev". Poznají maximálně pokud je vidět i krev čerstvá, tj. červená. Ne natrávená. Takže dobrý veterinář tohle ví, protože už má zkušenosti - hlavně i ty s lidmi, kteří psy vlastní. A proto opravdu dobrý veterinář jen tak po telefonu neporadí "dejte psovi na průjem černé uhlí". To zas udělá jen ten, který má znalosti zatím spíše jen teoretické, ale v praxi toho moc nezažil. Jo, chybami se člověk učí. A to i veterinář.
jolyha

XXX.XXX.229.101
No, tak najít si na netu složení Acany snad zvládneme taky ne? Fakt je nutné sem kopírovat sáhodlouhé složení? Asi jsme tu všichni fakt blbci neschopní najít si základní informace a proto potřebujeme psí doktorku. Existuje taky "dokrotka plyšáková", neslyšeli jste o ní něco?

psi doktorka
napsal(a):
No vidíte, a my máme bezobilné Barking Heads, Marp Holistic jehně a Wolfsbluty. Dojde pytel, otevřu nový. Bobky stejně tuhé, žádné škrundání, prdění apod.

Psi doktorka: Luštěniny rozveďte, to mě zajímá. Já to pochopím, nebojte
Obilniny nejsou nejčastějšími alergeny. Pokud vůbec bylo prokázáno, že za trable nemohly roztoči či plísně v pytlích.
Nejčastěji jsou problematické: hovězí, vejce, mléko, jehně, rýže, kuře, kukuřice, pšenice. V tomto pořadí.
Víte, že existují i jiné obilniny a v granulích se používají ?
A co brambory, dýně, batáty ? Nejsou o trochu lepší než luštěniny ?
Acana je kvalitní čím, těmi luštěninami tedy ?
Hm.
Bavíme se o modrém pytli Acana puppy small breed ?
Skutečné složení: kuře 5%, kuřecí moučka 13%, krůtí moučka 12%, čočka, hrách, vnitřnosti (vedlejší živočišné produkty, chcete-li), kuřecí tuk, čerstvá vejce 4%, platýs 1,5%, sledí moučka 3%, sledí olej, vojtěška, čočka, fazole, hrách, hrachová vláknina,...a tisíc dalších položek.
Moučka je kvalitní ? Zhruba 7% masa znamená kvalitní krmivo ?
5% vlákniny je vhodné pro štěně nebo pro hubnoucí psy ?
3660 kcal/kg je tak akorát, aby mi pes nevynadal, že má hlad, ale skákat nadšením také nebude. Spíše pro dospělé psy. A to jen několik málo.
Tady nebýt mouček, je velká část proteinů z rostlin, stejně jako u ostatních receptur.
Moučka není kvalitní položka.
Acana dost pozměnila složení a maso aby zákazník pohledal.
Takto si kvalitu nepředstavuji.
Už jste někdy viděla kvalitní krmivo ?
Purizon fish adult, Eden, Akela, Fish4dogs, Wolfsblut, Simpsons, Barking Heads, ND lg codfish.
Koukněte. Porovnejte. Pak se vraťte.