JsSramy

XXX.XXX.226.146
Zdravím, mám dotaz: Máme doma 4 měsíčního labradora. Co se týče loužiček a kadění v naší přítomnosti (přes den) je vše OK, on už ví, že se musí ven.. V noci je zvyklí spát na chodbě (poblíž naší ložnice, nebo přímo za dveřmi) a tady máme problém.. Před spaním se jde venčit vetšinou okolo 23h, pokud se nevikadí tak ještě okolo 2h, pak následuje v 5h, kdy stávám do práce, pak opět mezi 7-8h kdy stává žena..
Snažíme se tenhle pravidelný řád dodržovat, ale je mu to je naprosto jedno! :) Dnes kadil po 23h a v 5h všude čisto, následně venku udělal kompletní potřebu.. a v 7:30 doma dvě ho*na.. jindy to samé se stává večer..V 23h venčení(kakání) a v 2h doma hovínko v do 5h neudělá níc a až třeba v 8h.
Jak to, že část noci vydrží i 5-6h bez potřeby, a pak nevydrží nad ránem ani dvě hodiny po venčení než vstane žena a udělá ještě k tomu dvojitou dávku? Přijde mi, že vůbec nechce akceptovat řád, kdy se chodí venčit a jako by mu to bylo jedno a nemohl to pár desítek minut vydržet... Jak mu nejlépe nastolit správný řád a pravidelnou noční stolici?:)
(předem říkám, že se nejedná o separační úzkost, vše je v naprosté pohodě.. a pokud ho nechytnu přímo při činu tak ho za to netrestám - na vlastní oči jsem ho nevyděl dělat doma potřebu ani nepamatuji.. ani nechci zatím měnit jeho stravu a ani nezáleží na tom kolikrát a kdy se v noci vzbudí..)
Všem předem děkuji za rady a typy z vlastních zkušeností Js.
JsSramy
napsal(a):
Zdravím, mám dotaz: Máme doma 4 měsíčního labradora. Co se týče loužiček a kadění v naší přítomnosti (přes den) je vše OK, on už ví, že se musí ven.. V noci je zvyklí spát na chodbě (poblíž naší ložnice, nebo přímo za dveřmi) a tady máme problém.. Před spaním se jde venčit vetšinou okolo 23h, pokud se nevikadí tak ještě okolo 2h, pak následuje v 5h, kdy stávám do práce, pak opět mezi 7-8h kdy stává žena..
Snažíme se tenhle pravidelný řád dodržovat, ale je mu to je naprosto jedno! :) Dnes kadil po 23h a v 5h všude čisto, následně venku udělal kompletní potřebu.. a v 7:30 doma dvě ho*na.. jindy to samé se stává večer..V 23h venčení(kakání) a v 2h doma hovínko v do 5h neudělá níc a až třeba v 8h.
Jak to, že část noci vydrží i 5-6h bez potřeby, a pak nevydrží nad ránem ani dvě hodiny po venčení než vstane žena a udělá ještě k tomu dvojitou dávku? Přijde mi, že vůbec nechce akceptovat řád, kdy se chodí venčit a jako by mu to bylo jedno a nemohl to pár desítek minut vydržet... Jak mu nejlépe nastolit správný řád a pravidelnou noční stolici?:)
(předem říkám, že se nejedná o separační úzkost, vše je v naprosté pohodě.. a pokud ho nechytnu přímo při činu tak ho za to netrestám - na vlastní oči jsem ho nevyděl dělat doma potřebu ani nepamatuji.. ani nechci zatím měnit jeho stravu a ani nezáleží na tom kolikrát a kdy se v noci vzbudí..)
Všem předem děkuji za rady a typy z vlastních zkušeností Js.
Tý jo, já neporadím, mám 4,5 měsíční štěně a v noci vydrží i 10 hodin, kdybych měla takový režim, tak se asi zblázním, kadí nám 3krát, někdy 4 denně. Jak často ho krmíte a čím? Kadí tedy docela dost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Máme 4 měsíční fenku cane corso, režim je takový:
1. venčení v 5:30
1. jídlo v 6:00-7:00 podle toho zda je týden či víkend+vyvenčení(to jen čůrá)
2. venčení v 9:00 někdy až v 10:00 podle toho co dělá jestli spí, nebo cvičíme, hrajeme si.
2. jídlo v 12:00 + vyvenčení (jen čůrá)
procházka okolo 15:00 jdou všichni naši psi ven, cca na hodinu dle počasí
3. jídlo 18:00+vyvenčení
4. venčení 21:00 a jdeme spát.
Jinak naše kaká 2-4x za den, je krmena BARF, jeden den mi do dávku vyhrkl trochu víc lososový olej tak kadila asi 5x ale při velkém pohybu venku.
Andrýsek3
napsal(a):
Je štěně, ve 4 měsících má čas, opravdu bych nepřemýšlela nad tím, že nedodržuje a nerespektuje řád. Prostě potřebuje. Je to mimino. Naučí se to.
A popřemýšlela bych o jiné stravě. Asi mu moc nevyhovuje, když potřebuje tak často.
Ano, je ještě moc malý na to, že, musí to vydržet". On to třeba ví, ale tělíčko ještě nespolupracuje, takže když se mu chce, tak prostě kaká. Upozorňuju na to, že dítě to dělá do dvou let! Takže řád dodržujte, to je správně. Upravte krmení, jak píšou holky a vydržte, ono se to za nějaký ten měsíc srovná. Nejhorší je na něj hudrat, protože pak se stává, že pes se vyleká, že něco je špatně, nechápe co, proč nesmí být vidět, že kadí a začne chodit kadit třeba za křeslo, pod postel atd.
Tak já musím za sebe říct, že ani ne v 5 měsících jsme bez nehod, ale přikládám to tomu, že jsem doma, tudíž jsem měla možnost chodit každé dvě hodiny ven a pořád sledovat psa, teď už venčíme jen 5krát denně, u předchozí psa jsem chodila do práce a trvalo to delší dobu a občas i v roce udělal nehodu v zápalu hry, takže jak bylo napsáno, zkusit upravit krmení a ono se to časem zlepší.
JsSramy

XXX.XXX.228.100
To máte pravdu, vím že je ještě malý a má ještě spoustu času aby to zvládal.. tímhle se utěšuji pokaždé, když to v noci uklízím z koberce :D
Netrestáme ani nehubujeme.. Zajimavé je, že v 5h kadí a mezi 6-půl8 udělá doma dvě Hromádky.. a přes den je to už v pohodě, to se mu chce kadit pravidelně po cca 6 hodinách..
JsSramy

XXX.XXX.228.100
Andrýsek3
napsal(a):
Je štěně, ve 4 měsících má čas, opravdu bych nepřemýšlela nad tím, že nedodržuje a nerespektuje řád. Prostě potřebuje. Je to mimino. Naučí se to.
A popřemýšlela bych o jiné stravě. Asi mu moc nevyhovuje, když potřebuje tak často.
Krmíme granulema (kvalitníma), přes den často nechodí, takže si myslim že ve stravě to nebude.. spíš jde o tu nepravidelnost a hlavně v noci.. Těch faktoru je tam spoustu co to může ovlivňovat..
JsSramy

XXX.XXX.228.100
rapotacka11
napsal(a):
Musím být zase hnusná...jako dycky...
Pro mne to normální není.
Jakmile se štěně v noci pohne - letí se ven.
Jistě, štěně se pohnne jde se ven..a kyž nepohne jde se po 3-4h (v noci).. jdeš v 23h, v 2h, v 5h v 8(7)h.. a on se vykadí v 23h v 5h v 8h a ještě bonus mezi 6-8h udělá na koberec.. ale je to ještě štěně...
Uživatel s deaktivovaným účtem

JsSramy
napsal(a):
Krmíme granulema (kvalitníma), přes den často nechodí, takže si myslim že ve stravě to nebude.. spíš jde o tu nepravidelnost a hlavně v noci.. Těch faktoru je tam spoustu co to může ovlivňovat..
A proč by to ve stravě nebylo?!
možné důvody spojené s krmením :
- nesednou mu granule (nejde o nějakou obecnou kvalitu, ale o to, jak na ně reaguje trávicí soustava konkrétního jedince)
- má velkou krmnou dávku (co tělo nezvládne spotřebovat, jde ven, neboli velký odpad)
- nevyhovující četnost krmení
- nevyhovující doby krmení
další :
- nevyhovující režim venčení (délka, doby, aktivita...)
- "následně venku udělal kompletní potřebu.. a v 7:30 doma dvě ho*na.."
mám pastevce,4 roky, a tato situace (velká potřeba v 5, kdy jdu do práce a třeba za 2 hodiny, kdy s ním jde manžel, je vcelku normální a častá...prostě funguje "na pokračování"
krom toho může být příčina zdravotní (pevné x řídké...?).
Edit : když jsme si pastevce dovezli, smolil v podstatě furt - počet 15x denně je skutečnost.
1) měl giardie
2) nevhodné granule
3) jak píšu výše, on smolí na pokračování (a to i na syrovém).
JsSramy

XXX.XXX.228.100
napsal(a):
A proč by to ve stravě nebylo?!
možné důvody spojené s krmením :
- nesednou mu granule (nejde o nějakou obecnou kvalitu, ale o to, jak na ně reaguje trávicí soustava konkrétního jedince)
- má velkou krmnou dávku (co tělo nezvládne spotřebovat, jde ven, neboli velký odpad)
- nevyhovující četnost krmení
- nevyhovující doby krmení
další :
- nevyhovující režim venčení (délka, doby, aktivita...)
- "následně venku udělal kompletní potřebu.. a v 7:30 doma dvě ho*na.."
mám pastevce,4 roky, a tato situace (velká potřeba v 5, kdy jdu do práce a třeba za 2 hodiny, kdy s ním jde manžel, je vcelku normální a častá...prostě funguje "na pokračování"
krom toho může být příčina zdravotní (pevné x řídké...?).
Edit : když jsme si pastevce dovezli, smolil v podstatě furt - počet 15x denně je skutečnost.
1) měl giardie
2) nevhodné granule
3) jak píšu výše, on smolí na pokračování (a to i na syrovém).
Máte pravdu (i když si myslim že změna granulí by to nejspíš nevyřešila - ale možné to je a o barfu zatím neuvažuji).. je to třeba jednotlivé věci vyzkoušet postupně (je to na delší čas).. Vliv na to má i samotné tělo psa - rychlost travení, metabolismus atd. a to se ovlivnit moc nedá.. Četnost venčení také nechci měnit, to zase zaleží na naší práci.. Hovínka má pevná a "zdravá".. V první řadě teď bude postupně upravovat stravovací návyky a uvidíme.. v závěru se s tím stejně nic jiného dělat nedá..
A taky poznal zatím jen zimu a sníh a hlavně v začátcích se mu ven vůbec nechtělo.. Asi si ťukal prstem na čelo proč ho taháme do té kruté zimy, když se přece muže v pohodičce vykakt v teplíčku:D Myslím že jak se bude oteplovat a bude starší taky pomuže..

Však napiš - jaké granule, krmná dávka, doby krmení
Co se týká tohoto (množství, forma odpadu), tak jsou mezi granulemi fakt velké rozdíly.
Např. takový Orijen, určitě jedny z nejkvalitnějších granulí na našem trhu, a mnoho zejména větších psů s ním má problémy - jednak je u něj relativně malá krmná dávka, což mnohým popelnicím nestačí, žerou více = velký odpad, mají problém s množstvím vlákniny, větším plemenům taky nemusí vyhovovat ta bezobilnost...
co se týká venčení - závisí, kdy po krmení, jaké je náplň (např., štěně jde na chvilku ven, rozhýbe se, udělá kupku, ale střeva už se rozhýbala a druhá kupka je na cestě...a to už jde štěně zase domů = koberec to jistí...nebo po krátkém venčení řádí doma = střeva jsou v pohybu = koberec to jistí...apod.).
JsSramy
napsal(a):
To máte pravdu, vím že je ještě malý a má ještě spoustu času aby to zvládal.. tímhle se utěšuji pokaždé, když to v noci uklízím z koberce :D
Netrestáme ani nehubujeme.. Zajimavé je, že v 5h kadí a mezi 6-půl8 udělá doma dvě Hromádky.. a přes den je to už v pohodě, to se mu chce kadit pravidelně po cca 6 hodinách..
K ostatnímu napsanému jen takovou poznámku - pokud můžete, odstraňte teď - do doby, než bude štěndo fakt čistotné - ty koberce, protože z lina, dlažby, to uklidíte lépe do té kvality, že to tam štěndo nebude cítit a nebude ho to inspirovat k tomu, udělat to zas. A taky měkkoučký koberec k tomu svádí víc než ten rovný povrch.

JsSramy
napsal(a):
A není třeba po jídle? Jako že ho vyvenčíte, dáte mu nažrat a jdete do práce... mám zkušenost, že moje štěně chce hoďku po jídle ven...prostě se hnou střívka...
JsSramy

XXX.XXX.226.146
napsal(a):
Však napiš - jaké granule, krmná dávka, doby krmení
Co se týká tohoto (množství, forma odpadu), tak jsou mezi granulemi fakt velké rozdíly.
Např. takový Orijen, určitě jedny z nejkvalitnějších granulí na našem trhu, a mnoho zejména větších psů s ním má problémy - jednak je u něj relativně malá krmná dávka, což mnohým popelnicím nestačí, žerou více = velký odpad, mají problém s množstvím vlákniny, větším plemenům taky nemusí vyhovovat ta bezobilnost...
co se týká venčení - závisí, kdy po krmení, jaké je náplň (např., štěně jde na chvilku ven, rozhýbe se, udělá kupku, ale střeva už se rozhýbala a druhá kupka je na cestě...a to už jde štěně zase domů = koberec to jistí...nebo po krátkém venčení řádí doma = střeva jsou v pohybu = koberec to jistí...apod.).
Krmíme Magnusson Meat&Biscuit Junior 3xcca130g čím krmíš ty? o tom "rozhýbaní" jsem taky přemýšlel, něco na tom bude a logicky hlavně po ránu..jenže to se mu moc do pohybu nechce a většinou si pak jde zase lehnout.
JsSramy

XXX.XXX.226.146
Zrzavci
napsal(a):
K ostatnímu napsanému jen takovou poznámku - pokud můžete, odstraňte teď - do doby, než bude štěndo fakt čistotné - ty koberce, protože z lina, dlažby, to uklidíte lépe do té kvality, že to tam štěndo nebude cítit a nebude ho to inspirovat k tomu, udělat to zas. A taky měkkoučký koberec k tomu svádí víc než ten rovný povrch.
Je to tak.. koberec to nepřežije..:) fakt důkladně to vždyť čistím a dezinfikuji, ale stejně pochybuju že by to na 100% přebylo pachy (i když muj nos nic necítí jeho bude).. už jsem pozval tchyni se super vodním čistícím vysavačem, tak uvidíme:).

Člověče, a víš že to možná v těch granulích bude?
Na prvním místě mají uvedeno 46% čerstvého masa, a pokud vezmeme, že maso obsahuje cca 70% vody, tak obsah sušiny masa v granulích je cca 14% (10-15%). A na druhém místě ve složení je grahamová (celozrnná) mouka, tudíž to je převažující složka a to přesně může dělat ten problém se stolicí.
Já mám pastevce převážně na syrovém, granule jsou v menšině (Barking heads)
Koberec - bych to ještě s kobercem chvíli vydržela, protože hladký klouzací povrch pro psa - štěně ve vývoji - určitě není to pravé ořechové pro vývoj pohybového aparátu (se uvádí jako jeden z možných faktorů při vzniku dysplazie)
a nechť tě potěším - včera - vstávám moc brzo, spící pastevec sice na ranní metabolické hodil bobek hodný tak trpasličího pinče, usnul dřív než jsem odešla do práce (protože jenom magor vstává v takovou hodinu ), chlap je mimo = druhé venčení či vypuštění ven se nekonalo = pro mě zcela jasná aktivita po příchodu z práce
Dneska očekávám dtto, to ani ten mini bobek ráno nehodil
No, já bych v první řadě fakt zkusila jiné granule, ale to je na Vás. Jinak pokud Vám to trochu pomůže, odchovávali jsme našeho minulého pejska opravdu od miminka a ještě v pěti měsících utíkal ze zahrady domů co mu nohy stačily aby hovénko vyrobil uprostřed obýváku na koberci. A to mohl ven kdykoli. Jo a celou noc to vydržel pomalu odmala, s tím jsme zase problémy neměli.
JsSramy

XXX.XXX.226.146
napsal(a):
Člověče, a víš že to možná v těch granulích bude?
Na prvním místě mají uvedeno 46% čerstvého masa, a pokud vezmeme, že maso obsahuje cca 70% vody, tak obsah sušiny masa v granulích je cca 14% (10-15%). A na druhém místě ve složení je grahamová (celozrnná) mouka, tudíž to je převažující složka a to přesně může dělat ten problém se stolicí.
Já mám pastevce převážně na syrovém, granule jsou v menšině (Barking heads)
Koberec - bych to ještě s kobercem chvíli vydržela, protože hladký klouzací povrch pro psa - štěně ve vývoji - určitě není to pravé ořechové pro vývoj pohybového aparátu (se uvádí jako jeden z možných faktorů při vzniku dysplazie)
a nechť tě potěším - včera - vstávám moc brzo, spící pastevec sice na ranní metabolické hodil bobek hodný tak trpasličího pinče, usnul dřív než jsem odešla do práce (protože jenom magor vstává v takovou hodinu ), chlap je mimo = druhé venčení či vypuštění ven se nekonalo = pro mě zcela jasná aktivita po příchodu z práce
Dneska očekávám dtto, to ani ten mini bobek ráno nehodil
To vím, na jeho pohybový aparát dávám velký pozor, a hlavně ty jeho kyčle...
Je otázka jak ty Magnussony posuzovat a s čím se vůbec dají porovnávat.. jsou to „oven baked“nikoliv extrudované.. oni se s čerstvého masa přímo vyrábějí nikoliv z mouček..asi se nedá srovnávat masová moučka se "sekanou"..nemyslim si že grahamova mouka je převažující..

"Je otázka jak ty Magnussony posuzovat a s čím se vůbec dají porovnávat.. jsou to „oven baked“nikoliv extrudované.. oni se s čerstvého masa přímo vyrábějí nikoliv z mouček..asi se nedá srovnávat masová moučka se "sekanou"..nemyslim si že grahamova mouka je převažující.."
- jsou pečené, ale to nic nemění na tom, že maso = cca 15-20% bílkovin + cca 70% vody + další, to je pouze otázka matematiky, ne pohledu
- by mě zajímalo, co mají uvedeno ve složení na obalu, protože ono to má nějaké povinné názvosloví a není "maso" jako "maso" (jsem hledala jeden článek, kde to bylo, nemůžu najít, jestli někdo máte odkaz...)
- vlhkost mají uvedenou 9%, což je standard pro suché krmení
- A další věc je, že suroviny se ve složení uvádí v sestupném pořadí, tudíž výrobce uvede na prvním místě to čerstvé maso (tudíž tu převažující vodu), takže grahamová mouka na druhém místě se jako sušina dostává na to první...A grahamová mouka obsahuje otruby a co dělají otruby ve střevech možná tušíš (pro jistotu jenom kopíruju z jednoho z četných článků : "Otruby obsahují vlákninu, kterou dokážeme strávit jen z nepatrné části, a tak její zbytky neustále nutí střeva k pohybu"
prostě zrovna tyhle granule se při tebou popisovaném problému jeví jako velmi pravděpodobná příčina
není to ten článek, ale zkus si ho přečíst
http://muj-pes.cz/vyziva/serial-spravne-krmeni-1-jak-cist-slozeni-uvedene-na-pytlich-granuli-1539.html.
JsSramy

XXX.XXX.226.146
Jj ten článek znám.. ono je to kumšt přelouskat složení a umět číst "mezi řádky" v první řadě jsem pro něj chtěl pečený granule, myslim že je to s polečně s dehydratovanýma co se tyče granulí nejlepší.. jenže v tom je na českém trhu celkem omezený výběr, zatím toto štěně krátce, a jiné jsem ještě nezkoušel ale mám v hledáčku zančku Oven-Baked Tradition. Na Oven-Baked Tradition a Magnussonech si cením i toho, že jsou bez eček a dalších aditiv jako, vune, oleje lepidla a podobně, sice o mezuje trvanlivost ale to je to nejmeší..
že do grahamové mouky přidavají i otruby jsem věděl, ale že by to mělo vliv na střeva mě nenapadlo...
Grahamová mouka je prostě s otrubami, má spoustu vlákniny.
Teď budu trochu mimo, ale když chcete pro štěně to nejlepší, proč volíte granule s vysokým obsahem obilovin? Nebudu vám vnucovat mokré krmení, zjevně preferujete granule, ale pokud ano, bylo by dobré se na ně dívat z více hledisek a ne jen chtěl jsem pečené a tyhle jsou jedny ze dvou.