Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
burunduk
napsal(a):
Může. Ale také nemusí. Žádný titul není nárokový.
Ale problém v tom, že by titul nedostal jen proto, že je v kruhu sám, to ne, to nehrozí. Tak hodně štěstí.
To se pletete - už několikrát jsem se setkala s tím, že rozhodčí psovi bez konkurence nezadal titul. Nebývá to často, ale stává se to.
Myslím, že to bylo myšleno tak, že nehrozí, že by pes nedostal titul CAJC pouze proto a z toho důvodu, že je jediný, byť má jinak všechny předpoklady ho získat. Aspoň tak jsem to pochopila já
Jednoduše - pokud rozhodčí rozhodne, že jedinec má kvality budoucího šampiona odpovídající získání čekatelství (CAJC), tak ho může udělit. Ať je v kruhu pes jeden nebo psů 10
Aspoň by to tak být mělo, samozřejmě co rozhodčí, to individualita
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
AmyOva
napsal(a):
Myslím, že to bylo myšleno tak, že nehrozí, že by pes nedostal titul CAJC pouze proto a z toho důvodu, že je jediný, byť má jinak všechny předpoklady ho získat. Aspoň tak jsem to pochopila já
Jednoduše - pokud rozhodčí rozhodne, že jedinec má kvality budoucího šampiona odpovídající získání čekatelství (CAJC), tak ho může udělit. Ať je v kruhu pes jeden nebo psů 10
Aspoň by to tak být mělo, samozřejmě co rozhodčí, to individualita
Vím, jak to bylo myšleno, ale bohužel i mně se stalo, že nepřišla konkurence (výstava byla venku a lilo jak z konve), a rozhodčí mi řekl, že pejsek je moc hezký, ale má smůlu, že mu nedorazila konkurence a není ho s kým porovnávat, takže V1 bez titulu - potřebovala jsem posledního CAJCe, takže mě to dost bolelo
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To se pletete - už několikrát jsem se setkala s tím, že rozhodčí psovi bez konkurence nezadal titul. Nebývá to často, ale stává se to.
Takto se mi to také jednou kdysi stalo u Václavíka, měli jsme jít po obdrženém CAC o CACIBa a trubka z druhým psem odešla - zkrátka už nenastoupila a Václavík řekl, že když konkurence odešla tititul CACIB ani R.CACIB zadávat nebude. A bylo vymalováno, takže je to opravdu o rozhodčím, jestli chce titul zadat či nikoliv. Ale i tak jsme odjížděli vcelku spokojení s CAC.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vím, jak to bylo myšleno, ale bohužel i mně se stalo, že nepřišla konkurence (výstava byla venku a lilo jak z konve), a rozhodčí mi řekl, že pejsek je moc hezký, ale má smůlu, že mu nedorazila konkurence a není ho s kým porovnávat, takže V1 bez titulu - potřebovala jsem posledního CAJCe, takže mě to dost bolelo
Tak to je tedy škoda, s tím jsem se nesetkala, ale zase nejsem žádný velký vymetač výstav
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
bilusik
napsal(a):
Takto se mi to také jednou kdysi stalo u Václavíka, měli jsme jít po obdrženém CAC o CACIBa a trubka z druhým psem odešla - zkrátka už nenastoupila a Václavík řekl, že když konkurence odešla tititul CACIB ani R.CACIB zadávat nebude. A bylo vymalováno, takže je to opravdu o rozhodčím, jestli chce titul zadat či nikoliv. Ale i tak jsme odjížděli vcelku spokojení s CAC.
Jéé, to naše byl taky Václavík!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pak platí první část mého příspěvku - že titul není nárokový. Že rozhodčí sdělí důvod svého počínání (nezadani titulu), to už je jeho dobrá vůle.
Je to nemilé, to každopádně, takový důvod by mě zrovna nepotěšil. Naštěstí se mi to za posledních jedenáct let vystavování nestalo.
JJ, no ještě mám jednu perlu, ale nevím, zda publikovat Na jedné výstavě v Čechách kdy psovi chyběl poslední CAC, výběr v plemeni byl ten den hrozný, bojácné feny, jedna i spadla ze stolu, ocasy mezi nohama - prostě se to špatně sešlo. Náš pes objektivně fakt nejlepší. Všichni říkali, to máš dneska v kapse. Eh - pan rozhodčí, co je trochu jiný než ostatní pánové mi řekl, že pes je na něj moc pes. Takže V1 bez titulu. Ale tohle mu opravdu nezapomenu a v životě nikdy už na něj nejedu.