Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2017 20:59
elda15

XXX.XXX.36.157

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda se titul CAJC (popř.i BOB) může udělovat, pokud je na výstavě pouze jeden zástupce plemene?

Děkuji za odpovědi! :).

21.2.2017 21:49
vendul

XXX.XXX.15.98

Samozřejmě..

22.2.2017 00:11
burunduk

XXX.XXX.38.17

Může. Ale také nemusí. Žádný titul není nárokový.
Ale problém v tom, že by titul nedostal jen proto, že je v kruhu sám, to ne, to nehrozí. Tak hodně štěstí.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2017 10:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

burunduk napsal(a):
Může. Ale také nemusí. Žádný titul není nárokový.
Ale problém v tom, že by titul nedostal jen proto, že je v kruhu sám, to ne, to nehrozí. Tak hodně štěstí.

To se pletete - už několikrát jsem se setkala s tím, že rozhodčí psovi bez konkurence nezadal titul. Nebývá to často, ale stává se to.

22.2.2017 10:19
AmyOva

XXX.XXX.49.154

Myslím, že to bylo myšleno tak, že nehrozí, že by pes nedostal titul CAJC pouze proto a z toho důvodu, že je jediný, byť má jinak všechny předpoklady ho získat. Aspoň tak jsem to pochopila já
Jednoduše - pokud rozhodčí rozhodne, že jedinec má kvality budoucího šampiona odpovídající získání čekatelství (CAJC), tak ho může udělit. Ať je v kruhu pes jeden nebo psů 10
Aspoň by to tak být mělo, samozřejmě co rozhodčí, to individualita smajlík

22.2.2017 13:55
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Naše fena dostala BOB a to jsme byli na výstavě tří jedinci plemene. A na druhé výstavě při asi deseti jedincích získala fena CAJC. Jen jsme to zkusili. Nechováme na ní. Teď už jí je deset let a je to rodinný a lovecký pes.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2017 21:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

AmyOva napsal(a):
Myslím, že to bylo myšleno tak, že nehrozí, že by pes nedostal titul CAJC pouze proto a z toho důvodu, že je jediný, byť má jinak všechny předpoklady ho získat. Aspoň tak jsem to pochopila já
Jednoduše - pokud rozhodčí rozhodne, že jedinec má kvality budoucího šampiona odpovídající získání čekatelství (CAJC), tak ho může udělit. Ať je v kruhu pes jeden nebo psů 10
Aspoň by to tak být mělo, samozřejmě co rozhodčí, to individualita smajlík

Vím, jak to bylo myšleno, ale bohužel i mně se stalo, že nepřišla konkurence (výstava byla venku a lilo jak z konve), a rozhodčí mi řekl, že pejsek je moc hezký, ale má smůlu, že mu nedorazila konkurence a není ho s kým porovnávat, takže V1 bez titulu - potřebovala jsem posledního CAJCe, takže mě to dost bolelo

22.2.2017 21:55
bilusik

XXX.XXX.168.4

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To se pletete - už několikrát jsem se setkala s tím, že rozhodčí psovi bez konkurence nezadal titul. Nebývá to často, ale stává se to.

Takto se mi to také jednou kdysi stalo u Václavíka, měli jsme jít po obdrženém CAC o CACIBa a trubka z druhým psem odešla - zkrátka už nenastoupila a Václavík řekl, že když konkurence odešla tititul CACIB ani R.CACIB zadávat nebude. A bylo vymalováno, takže je to opravdu o rozhodčím, jestli chce titul zadat či nikoliv. Ale i tak jsme odjížděli vcelku spokojení s CAC.

22.2.2017 21:59
AmyOva

XXX.XXX.49.154

Vím, jak to bylo myšleno, ale bohužel i mně se stalo, že nepřišla konkurence (výstava byla venku a lilo jak z konve), a rozhodčí mi řekl, že pejsek je moc hezký, ale má smůlu, že mu nedorazila konkurence a není ho s kým porovnávat, takže V1 bez titulu - potřebovala jsem posledního CAJCe, takže mě to dost bolelo

Tak to je tedy škoda, s tím jsem se nesetkala, ale zase nejsem žádný velký vymetač výstav

Neregistrovaný uživatel

22.2.2017 21:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

bilusik napsal(a):
Takto se mi to také jednou kdysi stalo u Václavíka, měli jsme jít po obdrženém CAC o CACIBa a trubka z druhým psem odešla - zkrátka už nenastoupila a Václavík řekl, že když konkurence odešla tititul CACIB ani R.CACIB zadávat nebude. A bylo vymalováno, takže je to opravdu o rozhodčím, jestli chce titul zadat či nikoliv. Ale i tak jsme odjížděli vcelku spokojení s CAC.

Jéé, to naše byl taky Václavík!

22.2.2017 22:00
AmyOva

XXX.XXX.49.154

Asi má tento pan rozhodčí k takovému posuzování sklony

22.2.2017 22:30
bilusik

XXX.XXX.168.4

Jo, u Václavíka jeden nikdy neví, jak se vyspal...

23.2.2017 01:51
burunduk

XXX.XXX.38.17

Pak platí první část mého příspěvku - že titul není nárokový. Že rozhodčí sdělí důvod svého počínání (nezadani titulu), to už je jeho dobrá vůle.
Je to nemilé, to každopádně, takový důvod by mě zrovna nepotěšil. Naštěstí se mi to za posledních jedenáct let vystavování nestalo.

23.2.2017 13:08
vava69

XXX.XXX.136.28

No trochu hloupé je, kyž vám řekne, že příště, že pes je moc mladý. No jaký by asi měl být, když jde o CAJC :).

23.2.2017 23:20
burunduk

XXX.XXX.38.17

vava69 napsal(a):
No trochu hloupé je, kyž vám řekne, že příště, že pes je moc mladý. No jaký by asi měl být, když jde o CAJC :).

Jo, srandovní odůvodnění no)
Taky jsou dobré posudky takovýchto mladých jedinců, třeba - nehotový v kostre, zatím úzký hrudník, a pod. Tak ne asi. :).

24.2.2017 06:43
vava69

XXX.XXX.136.28

JJ, no ještě mám jednu perlu, ale nevím, zda publikovat Na jedné výstavě v Čechách kdy psovi chyběl poslední CAC, výběr v plemeni byl ten den hrozný, bojácné feny, jedna i spadla ze stolu, ocasy mezi nohama - prostě se to špatně sešlo. Náš pes objektivně fakt nejlepší. Všichni říkali, to máš dneska v kapse. Eh - pan rozhodčí, co je trochu jiný než ostatní pánové mi řekl, že pes je na něj moc pes. Takže V1 bez titulu. Ale tohle mu opravdu nezapomenu a v životě nikdy už na něj nejedu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík