GeorgeDanny

XXX.XXX.60.1
Dobrý den,
Sháníme pro naši "Acaway (ČSV)" kvalitního trenéra popřípadě osobu, která se věnuje cvičení československých vlčáků. Pokud máte nebo znáte vhodného člověka prosím o kontaktování.
Předem děkuji.
GeorgeDanny

XXX.XXX.60.1
Moje chyba -> Praha a okolí.
GeorgeDanny
napsal(a):
Dobrý den,
Sháníme pro naši "Acaway (ČSV)" kvalitního trenéra popřípadě osobu, která se věnuje cvičení československých vlčáků. Pokud máte nebo znáte vhodného člověka prosím o kontaktování.
Předem děkuji.
Https://www.facebook.com/cair.potomokvlkov?fref=ts
nej pracovní ČSV r.2015
15 zkoušek včetně IPO I, ZPU2 a ZVV1.
lupus4
napsal(a):
Https://www.facebook.com/cair.potomokvlkov?fref=ts
nej pracovní ČSV r.2015
15 zkoušek včetně IPO I, ZPU2 a ZVV1.
Oni na tohle moc nejsou stvoření. Jiné aktivity jim vyhovují výrazně lépe.
lupus4
napsal(a):
Jasný, že to nejsou drilovací "otroci" ale...když se to umí
navíc běhá i ve spřežení a chodí dogtreky
prostě šikovnej s šikovnou paničkou.
Tomuto moc nevěřím...tedy, že jsou na tohle šikovní. Panička asi natrefila zrovna na superjedince. U ČSV je to pes od psa a většina je povahově blbě...alespoň, co znám já.
lesnížínka
napsal(a):
Tomuto moc nevěřím...tedy, že jsou na tohle šikovní. Panička asi natrefila zrovna na superjedince. U ČSV je to pes od psa a většina je povahově blbě...alespoň, co znám já.
nevěřím...tedy, že jsou na tohle šikovní
to myslíte na co? Jsou šikovní na moc věcí, jen nesnáší tupej dril a násilí...
učí se rychle, dlouho si pamatují...atd..., že není jejich primární zájem "dělat radost" a šaška kdejakýmu joudovi, což já osobně beru jako +, stejně jako u např, SH
většina je povahově blbě.
jo, ale jen u těch lidí, co nerespektujou jejich "specifiká".
lesnížínka
napsal(a):
Nebudou vám dělat cvičákovského poskoka což je u nich super, jsou sví, ale pokud je respektujete, udělají pro vás hodně a jsou to super parťáci do života. Povahově blbě je hodnotí cvičákovci, kteří nerespektují jejich povahu a neumí nic jiného než pamlsek, balonek a škubání na obojku. Někteří se tomu podvolí a jsou nazýváni "šikovnými", ale většinou to nejsou povahově reprezentanti tohoto úžasného plemene. Jestli budu mít možnost vzít si ještě ČSV nebo BŠO, dám si velký pozor, aby nebylo po cvičákově vedených rodičích.
V pripade Caira je primarne hodne zkusena majitelka, Juliana se vycviku psu venuje od detstvi a ma pro to cit. U sportovniho vycviku CSV jsou zkusenosti hodne poznat, prece jen to chce jiny pristup nez u ovcaku. poradit by mohla i Kamila Novakova, ktera k trojkovym zkouskam pripravila Ohnivaka, urcite umi i Venca Zeisek (Plzensko) nebo Helena Hubackova.
Uživatel s deaktivovaným účtem

scylla
napsal(a):
Nebudou vám dělat cvičákovského poskoka což je u nich super, jsou sví, ale pokud je respektujete, udělají pro vás hodně a jsou to super parťáci do života. Povahově blbě je hodnotí cvičákovci, kteří nerespektují jejich povahu a neumí nic jiného než pamlsek, balonek a škubání na obojku. Někteří se tomu podvolí a jsou nazýváni "šikovnými", ale většinou to nejsou povahově reprezentanti tohoto úžasného plemene. Jestli budu mít možnost vzít si ještě ČSV nebo BŠO, dám si velký pozor, aby nebylo po cvičákově vedených rodičích.
Jak žijí rodiče štěňat, přece nemá na povahu štěněte vliv.
Moucha

XXX.XXX.168.56
Pravidelne chodivame na vylety se smeckou ceskosl. vlcaku. Vetsina psu je celou dobu pustena, obcas teda zabehnou dal do lesa, ale v radu vterin se vraci. Kdyz jsou na obzoru srnky, tak si je lidi zavolaji k noze. Za chvili jsou vypusteni zas navolno. Tohle u hasky nepripada v uvahu, rekla bych ze cevecka jsou lepe vychovatelni. Je bezne ze se pes rozbende za zajicem, ale na povel po deseti metrech se vrati. Mi spadla celist. Takze tihle psi urcite vycvicit jde. Cus Lupusi, Mam jeste ceou 6 komplet, ale starnou... Sorry za odboceni, dokazes si predstavitm me ze bych si po haskounkach poridila dve cevecka?Myslim jestli bych zvladla vychovu, cvicak atd me nelaka. Mym idelalem je pes Ohnivak. pamatujes ho?
scylla
napsal(a):
Mě to nepište mam samojeda, takže tajtrlíkování na cvičáku je nám cizí Ale sestřenka má ČSV(fenu) a je u ní velká agresivita na veškeré psy, zdrhá lovit a lidí se pro změnu bojí. Čévéčko je mix s NO, takže cvičitelnost tam bude tak velká, kolik krve se tomu a tomu jedinci dostalo(zjednodušeně řečeno ) A jelikož je to hodně mladé plemeno, ještě není právě povahově ustálené. O tom, že je to i u zkušenostech a vnímavosti majitele nepochybuju, jen asi šampiona, jak je popisováno, z každého jedince tohoto plemene neudělá ani sebezkušenější...
en asi šampiona, jak je popisováno, z každého jedince tohoto plemene neudělá ani sebezkušenější..
pokud se nepletu, zadavatel chtěl
kvalitního trenéra popřípadě osobu, která se věnuje cvičení československých vlčáků.
což se mu info dostalo, takže vaše rádoby "odborné blabla" je OT a je mu k... ničemu
zdravím Jazz i Ufo.

napsal(a):
Jak žijí rodiče štěňat, přece nemá na povahu štěněte vliv.
Povaha je dědičná a protože úspěchy ve sportovní kynologii jsou (měly by být) založeny na nějakých povahových rysech, tak to samozřejmě nějaký předpoklad znamená.
Samozřejmě v kontextu obou rodičů i jejich rodičů a jejich rodičů...
Jsou u ČSV něco jako "sportovní linie" ?
lesnížínka
napsal(a):
lupus4 - ale jistě, já jen aby jste tu házením tituly čévéček nenavodila zadavateli dojem, že si objedná skvělého cvičitele a pes bude šlapat jak NO...
Mno u NO či malin, či jiných rozených "šašků" je taky kumšt najít psa co na to "má"
Juliána je mu po seznámení se psem schopna říct co lze a nelze s daným pesanem
dělat či nedělat, jestli je zadavatel schopen to vstřebat tu nikdo nepoznáme...
lupus4
napsal(a):
Mno u NO či malin, či jiných rozených "šašků" je taky kumšt najít psa co na to "má"
Az na nepatrny rozdil, ze u NO, malin a ostatních pracovnich "sasku" jsou generace pracovnich linii. Takze zadny kumst to neni, ovsem jestli ze psa bude mistr sveta uz vyzaduje i kumst majitele.
lupus4
napsal(a):
On nám pán ani nenapsal, co by vlastně přesně chtěl...ale bude výborné, když se dostane právě k někomu, co to umí a rozumí právě tomuhle, pomněrně specifickému plemenu Píšu to i proto, že jsem zase onehdá šla kolem ČSV, co je už několik let v malém kotci. Venku jsem ho nikdy neviděla(nemají zahradu), na procházky s ním nikdo nechodí. Je mi z toho na nic. Vím, že to sem nepatří. Jen mi to vytanulo u toho dotazu...
GeorgeDanny

XXX.XXX.10.197
Nechci znít arogantně, ale můžete mi vysvětlit jedno. Já se ptal pouze a jen na jméno cvičáku nebo určité osoby, která by nám pomohla vycvičit psa a připravila nás na bonitaci popřípadě splnění Zakl.zkoušek. Nesnáším tyhle rádoby kynology, kteří melou jedno a pořád to samé dokola. Jaká nevyrovnaná povaha? na co nejsou stavění? Co to melete lidi? Proč z ČSV děláte takového nadpsa? Každý pes je snad vyjimečný. Tohle musí jednou skončit! Můj pes není žádná cvičená opice. Chci mít jen jistotu, že přijde, sedne, lehne, půjde u nohy a zustane stát. Přesně jak to učil Konrad Lorenz! Nejdu s ní do cirkusu!
George nenechte se rozhodit, cely zivot vaseho psa se budete setkavat s tim, ze pro nekoho je to plemeno k nicemu a zas cast majitelu z nich dela vlky, kterym by asi zakladni poslusnost poskodila karmu.
Mam 13leteho psa, zhruba dva roky jsme chodili na cvicak a diky tomu si dalsich 11 let muzem uzivat pohodove vylety beze strachu, ze mi utece, neco ulovi nebo se bude bat ve vlaku.
Oslovte nekoho z vyse uvedenych nebo si zajedte na vycvikovy vikend poradany klubem, zkusit muzete taky hafbo nebo jakykoliv cvicak, kde se zabyvaji vic vychovou a socializaci nez sportovnim vycvikem (tam by vam sice poradili taky, ale CSV potrebuje obvykle kratsi a rychlejsi lekce nez NO/BO.
mariamagdalena

XXX.XXX.255.57
No, já bych spíš potřebovala, jak donutit majitele, aby psa čtyřletého československého vlčáka nechal cvičit. Pejsek už tu potrhal, na co přišel a jinak sedí celý den v kotci.

mariamagdalena
napsal(a):
No, já bych spíš potřebovala, jak donutit majitele, aby psa čtyřletého československého vlčáka nechal cvičit. Pejsek už tu potrhal, na co přišel a jinak sedí celý den v kotci.
Obávám se, že by pomohla jen změna majitele (a s tím související změna přístupu ke psovi) a prostředí.
GeorgeDanny
napsal(a):
Nechci znít arogantně, ale můžete mi vysvětlit jedno. Já se ptal pouze a jen na jméno cvičáku nebo určité osoby, která by nám pomohla vycvičit psa a připravila nás na bonitaci popřípadě splnění Zakl.zkoušek. Nesnáším tyhle rádoby kynology, kteří melou jedno a pořád to samé dokola. Jaká nevyrovnaná povaha? na co nejsou stavění? Co to melete lidi? Proč z ČSV děláte takového nadpsa? Každý pes je snad vyjimečný. Tohle musí jednou skončit! Můj pes není žádná cvičená opice. Chci mít jen jistotu, že přijde, sedne, lehne, půjde u nohy a zustane stát. Přesně jak to učil Konrad Lorenz! Nejdu s ní do cirkusu!
Proc se neobratite na chovatele, od ktereho psa mate? Ten by mel poradit v prvni rade. V druhe rade je tu klub CSV, kde by vam take meli poradit a nasmerovat spravnym smerem. Na Facebooku je x-skupin, kde se take setkavaji majitele a chovatele CSV. Tam byste mel prvne hledat, ne tady kde je kazdy chytry jak radio a CSV videl akorat z rychliku.
Napiste mi SZ, pokud chcete. Plemeno psa na mem profilu jste jiste poznal.