Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.2.2017 23:25
Iliena

XXX.XXX.185.11

Dnes jsme deset metrů od domu našli použité stříkačky pes u toho nebyl. Ale čistě teoreticky, kdyby pes na tu jehlu šlápnul a píchnul se může se nakazit třeba žloutenkou nebo jiným hnusem?

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.2.2017 12:12

Ne. Leptospirózou ano, kdekoli, ta se přenáší i jen kaluží, trusem, psi jsou ale očkovaní.
Psi mají své "žloutenky". Vyjímka je hepatitida E, ale ta se chytí spíše od jiného psa, lišky, vysoké.
Ale ty lidské hepatitidy nemají. Jejich E žloutenkou se ani nenakazíte.
Stejně tak psy nelze nakazit HIV.

26.2.2017 12:36
Iliena

XXX.XXX.185.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ne. Leptospirózou ano, kdekoli, ta se přenáší i jen kaluží, trusem, psi jsou ale očkovaní.
Psi mají své "žloutenky". Vyjímka je hepatitida E, ale ta se chytí spíše od jiného psa, lišky, vysoké.

Díky

26.2.2017 14:56
tapina

XXX.XXX.211.241

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Hepatitida E - je to jedna a ta samá u psa a u člověka? Prosím o odkaz.

Edit. Jo, už jsem to našla, je to fakt ta samá. U člověka je ta E, v určitých případech, dost nebezpečná, není teda řazena mezi onemocnění že zvířat ale spíš mezi "cestovatelské" nemoci...

Co TBC a jiné mykobakterie?

No spíš bych se bála, že to najde nějaké děcko, nebo u psa, že to sežere.

Kde se to stalo?

26.2.2017 16:39

tapina napsal(a):

Edit. Jo, už jsem to našla, je to fakt ta samá. U člověka je ta E, v určitých případech, dost nebezpečná, není teda řazena mezi onemocnění že zvířat ale spíš mezi "cestovatelské" nemoci...

Kde se to stalo?

Která z těch otázek je na mě ? smajlík

TBC je více druhů, nejčastější bývá "lidská" a tou se člověk nakazit může.
Mezi zoonózy se řadí přes 500 patogenů. Od člověka pes může chytit černý kašel, tyfus, to mám ale jen z jednoho zdroje, neřešila jsem dál.
Kašel tu je i přes očkování.

Streptokok u člověka a u psa je jiný, dělí se to nějak na skupiny - A u lidí, G u psů. To samé Stafylokok. Jsou zaznamenané jen nějaké vyjímečné případy po kousnutí v ráně. Stát se může cokoli, vyjímka potvrzuje pravidlo.
Toxoplazmóza jen od koček. Pes onemocnět může, ale nebude ji přenášet.
Vzteklinu chytíme. Tularémii také, ta je od zajíce např., tak se neválet na mezi..ale zas ve skleněné kouli bydlet nebudu.
Psinka na člověka nejde.
Stejně jako blechy. Ale jenom ty psí. Nebo kočičí ?

26.2.2017 17:22
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Takže jak to tak čtu: člověk může chytit ledasco, pes skoro nic. Myslela jsem si to. Ono by už ten pes, jinak byl dávno mrtvý(nedrhne se Sanytolem a sežere na co přijde ).

26.2.2017 20:23
Iliena

XXX.XXX.37.7

tapina napsal(a):

Kde se to stalo?

Myslíte místo nebo město? No lítá tu víc psů jak děcek, asi 150 metrů odtud je teď prázdný dům, bude se bourat protože tu povede silnice, tak se tam asi nakýblovali smažky . Nicméně jsme hned volali měšťáky aby to odklidili, ale dobrý pocit z toho člověk nemá

26.2.2017 20:26
tapina

XXX.XXX.232.133

Iliena napsal(a):
Myslíte místo nebo město? No lítá tu víc psů jak děcek, asi 150 metrů odtud je teď prázdný dům, bude se bourat protože tu povede silnice, tak se tam asi nakýblovali smažky . Nicméně jsme hned volali měšťáky aby to odklidili, ale dobrý pocit z toho člověk nemá

Město, místo, jestli to nevadí...

26.2.2017 20:29
Iliena

XXX.XXX.37.7

tapina napsal(a):
Město, místo, jestli to nevadí...

Strakonice, na kraji města.

26.2.2017 20:36

Jó zlatý Strakonice !

26.2.2017 22:30