Uživatel s deaktivovaným účtem

Ne. Leptospirózou ano, kdekoli, ta se přenáší i jen kaluží, trusem, psi jsou ale očkovaní.
Psi mají své "žloutenky". Vyjímka je hepatitida E, ale ta se chytí spíše od jiného psa, lišky, vysoké.
Ale ty lidské hepatitidy nemají. Jejich E žloutenkou se ani nenakazíte.
Stejně tak psy nelze nakazit HIV.
napsal(a):
Ne. Leptospirózou ano, kdekoli, ta se přenáší i jen kaluží, trusem, psi jsou ale očkovaní.
Psi mají své "žloutenky". Vyjímka je hepatitida E, ale ta se chytí spíše od jiného psa, lišky, vysoké.
Díky
napsal(a):
Hepatitida E - je to jedna a ta samá u psa a u člověka? Prosím o odkaz.
Edit. Jo, už jsem to našla, je to fakt ta samá. U člověka je ta E, v určitých případech, dost nebezpečná, není teda řazena mezi onemocnění že zvířat ale spíš mezi "cestovatelské" nemoci...
Co TBC a jiné mykobakterie?
No spíš bych se bála, že to najde nějaké děcko, nebo u psa, že to sežere.
Kde se to stalo?

tapina
napsal(a):
Edit. Jo, už jsem to našla, je to fakt ta samá. U člověka je ta E, v určitých případech, dost nebezpečná, není teda řazena mezi onemocnění že zvířat ale spíš mezi "cestovatelské" nemoci...
Kde se to stalo?
Která z těch otázek je na mě ?
TBC je více druhů, nejčastější bývá "lidská" a tou se člověk nakazit může.
Mezi zoonózy se řadí přes 500 patogenů. Od člověka pes může chytit černý kašel, tyfus, to mám ale jen z jednoho zdroje, neřešila jsem dál.
Kašel tu je i přes očkování.
Streptokok u člověka a u psa je jiný, dělí se to nějak na skupiny - A u lidí, G u psů. To samé Stafylokok. Jsou zaznamenané jen nějaké vyjímečné případy po kousnutí v ráně. Stát se může cokoli, vyjímka potvrzuje pravidlo.
Toxoplazmóza jen od koček. Pes onemocnět může, ale nebude ji přenášet.
Vzteklinu chytíme. Tularémii také, ta je od zajíce např., tak se neválet na mezi..ale zas ve skleněné kouli bydlet nebudu.
Psinka na člověka nejde.
Stejně jako blechy. Ale jenom ty psí. Nebo kočičí ?
tapina
napsal(a):
Kde se to stalo?
Myslíte místo nebo město? No lítá tu víc psů jak děcek, asi 150 metrů odtud je teď prázdný dům, bude se bourat protože tu povede silnice, tak se tam asi nakýblovali smažky . Nicméně jsme hned volali měšťáky aby to odklidili, ale dobrý pocit z toho člověk nemá
Iliena
napsal(a):
Myslíte místo nebo město? No lítá tu víc psů jak děcek, asi 150 metrů odtud je teď prázdný dům, bude se bourat protože tu povede silnice, tak se tam asi nakýblovali smažky . Nicméně jsme hned volali měšťáky aby to odklidili, ale dobrý pocit z toho člověk nemá
Město, místo, jestli to nevadí...

Jó zlatý Strakonice !