Pripravky proti klistatum a blecham

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2017 18:03
peparazak

XXX.XXX.162.50

Dobry den, mam ctyrmesicniho pejska stredoasiata, cim ho mam chranit ptoti klistatum a blecham.chodime ven kde se potkavame s jinymy psy a nechci si domu prinest dalsi zviratka.nekdo mi radi obojek jiny zase pipety s nejakym lekem.dekuji za odpovedi.

26.2.2017 18:13
rapotacka11

XXX.XXX.32.216

Já jsem si právě objednala obojek Foresto.
První sezónu byl pes na 100% čistý.
Vloni měl 3 klíšťata-mrtvá, prý jsem měla obojek
dát trochu těsněji. Měl ho opravdu volný.
Tak ho zkusím ještě letos.
Každopádně štěně sledujte, nemá li nějakou reakci-alergii,
ať už použijete obojek nebo něco jiného.
Já obojek nechám den vyvětrat, než mu ho dám.
(možná je to zbytečné...).

26.2.2017 18:32
AmyOva

XXX.XXX.49.154

Já na Foresto nedám dopustit, už 3 sezony jsme prakticky bez klíšťat. Blechy jsme neměli nikdy.
Párkrát se stalo, že se klíště zakouslo, ale hned mrtvé odpadlo. Ale to jsme byli v klíšťové oblasti a ostatní psi s pipetama či jinýma obojkama měli každý den minimálně 5 klíšťat.
Akorát letos nevím. Amy je březí a v případě Foresta jsou studie takové nejasné. Nechci jí ho dávat.
Můžu se zeptat co byste mi doporučili pro březí fenu? I na dobu kojení? Přece jenom se otepluje a začíná to být aktuální

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.2.2017 19:27

Taky se přidám k Foresto obojku, budeme mít letos 3.rokem, za celou sezónu ani jeden parazit

26.2.2017 22:26

Spokojenost i se scalibor obojkem...když ho psina neměla a šly jsme do lesa, stříkala jsem jí, jako sebe, repelentem nebo repelentem na koně. Blechy chytla- nejlevnější a nejúčinější je Neostomosan, nenechte si vnutit nic jiného...

26.2.2017 23:18
Terven

XXX.XXX.110.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Spokojenost i se scalibor obojkem...když ho psina neměla a šly jsme do lesa, stříkala jsem jí, jako sebe, repelentem nebo repelentem na koně. Blechy chytla- nejlevnější a nejúčinější je Neostomosan, nenechte si vnutit nic jiného...

Neostomosan je možná účinný, ale extrémně jedovatý pro kočky i v případě kontaktu s ošetřeným psem, toxický pro vodní organismy a včely... pes se mi pohybuje mezi kočkama a leze do vody, koukám už i na tohle.

26.2.2017 23:28

Terven napsal(a):
Neostomosan je možná účinný, ale extrémně jedovatý pro kočky i v případě kontaktu s ošetřeným psem, toxický pro vodní organismy a včely... pes se mi pohybuje mezi kočkama a leze do vody, koukám už i na tohle.

Ale jedovaté pro kočky jsou i psí obojky na hmyzáky...jsem si dělala srandu, že mi pes projde zahrádkama a s kočkama to šlehne...
Po oštření se pes samozřejmě umeje-opláchne, žádný drama...ve vaně, doma...žádná eko katastrofa. Běžný městský odpad a čistička to zvládne, jsou i horší "chemikálie"...

26.2.2017 23:32
Terven

XXX.XXX.110.147

Ale jedovaté pro kočky jsou i psí obojky na hmyzáky...jsem si dělala srandu, že mi pes projde zahrádkama a s kočkama to šlehne...
Po oštření se pes samozřejmě umeje-opláchne, žádný drama...ve vaně, doma...žádná eko katastrofa. Běžný městský odpad a čistička to zvládne, jsou i horší "chemikálie"...

Jj, a některé i pro vodní organismy, myslím že zrovna ten Scalibor - ten by se měl do vody sundavat. Proto bych ho nedala, fena mi v létě leze do vody jako divá.

26.2.2017 23:33

Terven napsal(a):
Jj, a některé i pro vodní organismy, myslím že zrovna ten Scalibor - ten by se měl do vody sundavat. Proto bych ho nedala, fena mi v létě leze do vody jako divá.

Nemusí...myslím, že do rybníka bych jich musela vyklopit náklaďák aby to mělo vliv...koncentrace jednoho obojku a množství vody kolem nebude katastrofická...

27.2.2017 08:09

Máte info, kde je možné ještě Neostomosan sehnat?

27.2.2017 08:14
noemi

XXX.XXX.209.214

Terven napsal(a):

Nemáte pravdu, Scalibor je vhodný i do vody.

My jsme měli několik let Scalibor a vždy spokojenost. Jen předloni, jak pes stárne, už to nedělalo dobrotu, tak jsme koupili Foresto. Letos ho koupím opět.
Je fakt, že pes už moc trávou neběhá, špatně slyší (téměř vůbec), tak ho pouštíme jen v místech, kde víme, že je to bezpečné. Jinak chodí na vodítku, čili jeho pohyb v inkriminovaných místech je značně nižší než býval.

Fenka nemívá nic a klíšťata nemá. Přisuzuji to tomu, že si hafoši střídají pelíšky a ona tak nejspíše nachytá nějaké látky u obojku svého psího bráchy.

27.2.2017 08:54
Terven

XXX.XXX.110.147

noemi napsal(a):
Nemáte pravdu, Scalibor je vhodný i do vody.

My jsme měli několik let Scalibor a vždy spokojenost. Jen předloni, jak pes stárne, už to nedělalo dobrotu, tak jsme koupili Foresto. Letos ho koupím opět.
Je fakt, že pes už moc trávou neběhá, špatně slyší (téměř vůbec), tak ho pouštíme jen v místech, kde víme, že je to bezpečné. Jinak chodí na vodítku, čili jeho pohyb v inkriminovaných místech je značně nižší než býval.

Fenka nemívá nic a klíšťata nemá. Přisuzuji to tomu, že si hafoši střídají pelíšky a ona tak nejspíše nachytá nějaké látky u obojku svého psího bráchy.

Jj, nemám pravdu, psala jsem, že "myslím, že zrovna Scalibor"...jistě jsem to nevěděla, obojky nepoužívám.
Nicméně po pročtení charakteristiky účinné látky Scaliboru se mi do něj tak jako tak nechce
http://arnika.org/deltamethrin

A je mi jasné, že pokud něco bude neškodné, bude to nejspíš i neúčinné...boj proti parazitům u zvířat (vnějším i vnitřním) je stále se opakující dilema a volba mezi blbým a méně blbým.
Vloni jsem na začátku sezóny dala Bravecto, jehož účinná látka ve mě vyvolávala o fous větší sympatie než ty obojkové a pipetové. Ačkoliv výrobce doporučuje opakovat podání po 12 týdnech, nám stačila jediná tableta a celou sezónu jsme neviděli klíště ani blechu.
Letos ještě rozhodnutá nejsem, nejradši bych samozřejmě nedala nic, ale to dost dobře nejde...jak píšu, ideální řešení neexistuje.

27.2.2017 09:43
Atheira

XXX.XXX.240.42

Já právě dost silně uvažuju, že nedám nic... Sama nepoužívám ani repelent a když mám za sezonu jedno klíště, je to na mé poměry hotová klíšťová epidemie. Fena měla během loňska jedno přisáté klíště, jedno jsem odchytla ještě lezoucí.
Podotýkám, že prolézáme opravdu příšerné houští, kam řada lidí nevleze ani omylem... Na druhou stranu, druhý pes, který chodí vlastně 99% vycházek s námi, je klíšťat věčně plný, a to se na něj už vyzkoušelo všechno. Ostatní lidi a psi, co s námi chodí pravidelně nebo jen občas, jsou vždycky taky čistí. Asi to na sebe lepí ten náš chlupáč... nebo s nima má nějakou dohodu či co.
Mnohem horší problém - hlavně pro lidi - jsou u nás kloši. To jsou svině nezničitelný.

27.2.2017 22:08

Máte info, kde je možné ještě Neostomosan sehnat?

U veta,5ml ampulka- cca 35Kč(nebo mi vet odsál do stříkačky), naředit do 2 litrů a psa vystříkat, já ho polila při koupání a vtírala do kožichu, nechat působit a opláchnout, blechy opadají mrtvé...což je výhoda, vzít i byt a pelechy-Neostomosan je dost aromatický , já prostě vytřela a vyměnila pelechy...(jo a zabírá i na vši u dětí-vyzkoušeno).

28.2.2017 07:17
bobina65

XXX.XXX.197.59

Já nedávám nic, kor štěněti ( děti se očkují nejdřív od tří let), ale přidám vitamín B a nohy a břicho potřu octovou vodou, dva díly vody jeden díl octa ( rada našeho doktora vet.).

28.2.2017 08:22
Atheira

XXX.XXX.240.170

bobina65 napsal(a):
Já nedávám nic, kor štěněti ( děti se očkují nejdřív od tří let), ale přidám vitamín B a nohy a břicho potřu octovou vodou, dva díly vody jeden díl octa ( rada našeho doktora vet.).

A vážně to funguje? Víte jak... Jestli máte srovnání, že když byl úplně bez ničeho, tak ta klíšťata měl a s octovou vodou je ok. Ono se to těžko posuzuje, jsou fakt psi, co nikde žádnou potvoru nechytnou a pak je "účinný" vlastně všechno, protože by si poradili i bez toho.

S octovou vodou totiž jednou přišla moje babička, jakože je to parádní repelent. Komáři je málem sežrali, jak kdyby to nebyl ocet, ale cukr.
Jde mi o to, jestli by za něco stálo vyzkoušet to na chlupáče. Je to lepší, než na něj flákat jeden sajrajt za druhým. Na druhou stranu, je to docela potápka. Celý léto je věčně namočenej ve vodě. Tak i z toho důvodu na něj asi nic nefunguje.

28.2.2017 08:59
bobina65

XXX.XXX.197.59

Mně to funguje, dávám ji to jen, když jdem na louku a není ještě posečená.Jinak asi stačí přidat ty kvasnice, ale naše má nohy bílé a celá je světlá, tak vidím, když po ní něco leze.
Chodíme hodně do lesa, do vody moc neleze.Když jsou v létě třicítky chodíme v pět ráno, potom je na zahradě ve stínu. Od nás štěňata, kterým přidali béčko, klíšťata nemněla.

28.2.2017 09:13
Atheira

XXX.XXX.240.171

bobina65 napsal(a):
Mně to funguje, dávám ji to jen, když jdem na louku a není ještě posečená.Jinak asi stačí přidat ty kvasnice, ale naše má nohy bílé a celá je světlá, tak vidím, když po ní něco leze.
Chodíme hodně do lesa, do vody moc neleze.Když jsou v létě třicítky chodíme v pět ráno, potom je na zahradě ve stínu. Od nás štěňata, kterým přidali béčko, klíšťata nemněla.

On je právě tmavý, hodně huňatý, takže se v něm v pohodě schovají i větvičky. Co teprv klíšťata.
Ale navrhnu to jako možnost a uvidíme.

28.2.2017 11:07
stop týrání

XXX.XXX.236.4

¨já dávám bephar SOS, bílý obojek, splnil deklarované - působil osm měsíců, dávám i kočkám, vejdu se za jeden do dvou set.

Sarah01

7.3.2017 09:56
Sarah01

XXX.XXX.11.195

Můžete někdo poradit, od jakého věku lze dát štěněti pipetu? Na příbalovém letáku to nepíšou.

30.3.2017 13:36
Uranbrit

XXX.XXX.214.2

Dobrý den, používám tablety Bravecto a naprostá spokojenost, sice dražší ale stojí za to.

Přidejte reakci

Přidat smajlík