Amilka 43

XXX.XXX.11.74
Neznáte někdo chovnou stanici krátkosrstých kavkazů a nebo nevíte o někom kdo ho má i bez pp.Za každé info dík.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Rapotacka
Dle standardu žádná krátko ani dlouhosrstá varianta neexistuje, srst je jen jedna (na rozdíl třeba od bernardýnů).
Vím, že jsou nejmíň (nepamatuji si už)
dva typy psů - podle oblasti výskytu
a ti jedni jsou huňatější pro mne líbivější.
Vikipedie
Podle srsti rozlišujeme plemena dlouhosrstá, krátkosrstá a je i mnoho přechodných typů
, kdy například chybí hříva nebo huňatý ocas. V zimě psu naroste velmi hustá hříva (i krátkosrstému, s pokrytím těla podobně jako u lva) dlouhá cca 15 cm.
00000000
napsal(a):
Awake, Vy jste mi teda znalec... pokud o pejskách nic nevíte, neptejte, nekomentujte a raději se vzdělávejte. H.
Ale no tak.
Ne, nikdy jsem o krátkosrstém kavkazákovy neslyšela. Vždy jsem viděla Kavkazany "huňaté a chlupaté". Vy snad znáte standardy všech plemen? Dle Vaší reakce nejspíš ano. Tak to jste borec.
Koukám na standart a tam je psáno jen toto -
OSRSTĚNÍ:
Srst: Rovná, hrubá, odstávající srst s dobře vyvinutou podsadou. Délka krycí srsti stejně tak jako podsady by neměla být kratší jak 5 cm. Na hlavě a předních končetinách je srst kratší a hustší. Ocas je zcela pokryt hustou srstí a vypadá silně a huňatě. Delší vrchní srst utváří “kartáče” na uších, “hřívu” okolo krku a “kalhoty” na zadních stranách stehen.
Prosím vás-téměř znám všechny, ale to není podstatné. Pokud nevím něco na 101%, nepíši na veřejné stránky nesmysly. A mě žádný váš standadard co jste někde vyčetla nezajíma. Já Vám říkám, že existují a jsou 3typy. SimondL odepsal jasně. Koukněte na více článku-odborných o Kavkazech. standarTTTe
Nulko
Asi jste si nevšiml, že jste na diskuzi .
a diskuze je :
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat)[1] je věcný rozhovor několika osob nad určitým tématem, jehož cílem není rozhodovat, nýbrž věc pečlivě rozebrat z různých stránek, shromáždit argumenty a případně připravit půdu pro racionální rozhodnutí.
Amilka 43
napsal(a):
Neznáte někdo chovnou stanici krátkosrstých kavkazů a nebo nevíte o někom kdo ho má i bez pp.Za každé info dík.
Https://www.sbazar.cz/R.Doudova/detail/21862938-kavkazsky-pastevecky-pes.
ZÁVAŽNÉ VADY
:Srst, která je velmi jemná, kudrnatá; velmi krátká vrchní vrstva
nebo chybí podsada. viz. http://kraop.cz/04kpp.php.

Http://esquirecaucasians.com/rkfstandard.html
hledala bych asi spíše tohle "short coat caucasian ovcharka".
Pro pána, ví někdo o někom, kdo vlastní, prodává, kde sehnat kratkosrstého KAO. TO JE CELÉ. Ti co Kavkaze viděli na obrázku, nebo něco vyčetli někde..., na to se neptá nikdo. Děkuji za pochopení. Npř. plemeno Boerboel černého zbarvení je u FCI- neuznáno, dokonce vyloučeno. V Africe, odkud je plemeno (černého) zbarvení původem je u organizace SABT povolen. atd.atd.atd. Dobrouuuuuu všem.

Na Ukrajině seženete.

Za málo, třeba v Kievě jsou teď k odběru https://www.olx.ua/i2/obyavlenie/kavkazskaya-ovcharka-IDnX53U.html#:9b8fde2340#gallery.

A nebo tady, jedna 7mi měsíční fenka https://www.olx.ua/i2/obyavlenie/kavkazskaya-ovcharka-IDnT9SK.html#:cf7746a59a.

Hodně štěstí