Dobrý den, mám fenku čivava x jorkšír, bude jí 10 měsíců. Občas se mi stane že mi vůbec nechce ždát, dávám jí granule 2x denně. Ráno se normálně vyprázdnila ale za celej den nechtěla vůbec jíst. Když nechce vůbec jíst tak jí granule trošku navlhčím mlékem a potom je sní, ale dělat to tak pořád nechci. Chtěla jsem se tedy zeptat jestli ju mám nechat vyhladovět a nakrmit až další den nebo ji dát něco jiného na jídlo? prosím fakt o radu, nechci ji nechat hladovět! pamlsek normálně sní.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nechcete takového mrňouska krmit masem ?
Aneta97
napsal(a):
Taky právě nechci aby byla o hladu. Stává se to jen málo že jíst nechce ale vůbec nevím proč
Pokud to není třeba každý druhý den, nenutila bych ji. Přece jen je to menší pejsek, může jí někdy stačit žrát třeba jen 1 x denně. Další dny zas bude baštit normálně.
Řešila bych, pokud by nežrala několik dní. Jedou za čas to fakt neuškodí.
napsal(a):
Nechcete takového mrňouska krmit masem ?
Občas dávám maso, nebo kvalitní paštiku, někdy vařím i rýži nebo dám vajíčko ale máme ještě druhého pejska, tomu je 11 let a ten když sní něco jiného než granule tak má hned průjem, a kdyby viděl že každý jí něco jiného tak by záviděl a nechci aby fence třeba ublížil protože má něco lepšího než on.

Psíčková je malý pejsek s malým bříškem, jestli ono těch pamlsků není příliš , pak není chuť na večeři...
Aneta97
napsal(a):
Pamlsky nedáváme každý den a hodně jich taky není, včera večer měla jeden mini piškotek a dnes nic :).
Souhlasím s příspěvky výše, uvařte vývar (z masa a třeba mrkve) a granule ji tím ovoňte. Pokud nejí jen jeden den, tak bych se nestrachovala, ale je třeba ji pohlídat, aby nehladověla déle.
Nejde na ni hárání?

No tak ty granule nechce. Nebo kvůli počasí. Nebo že je pondělí. Se stává.
Jiné granule.
Maso. Do jiné místnosti.
Se fakt nebudu ptát, jestli si závidí.
blackberry
napsal(a):
Souhlasím s příspěvky výše, uvařte vývar (z masa a třeba mrkve) a granule ji tím ovoňte. Pokud nejí jen jeden den, tak bych se nestrachovala, ale je třeba ji pohlídat, aby nehladověla déle.
Nejde na ni hárání?
První hárání měla v lednu to už má za sebou. Granule jim dáváme ráno a večer takže sledujeme jestli jí nebo ne, díky za rady
napsal(a):
No tak ty granule nechce. Nebo kvůli počasí. Nebo že je pondělí. Se stává.
Jiné granule.
Maso. Do jiné místnosti.
Se fakt nebudu ptát, jestli si závidí.
Omlouvám se jestli moje otázka nebyla nějak na místě, jen sem se zeptala, je to štěně a nechci aby trpěla hlady, proto ale nemusíte být hned arogantní! diskuze je od toho aby se člověk ptal a lidé odpovídali a né aby ste se tady po mě vozila, že ty granule nechce.. kdyby je nechtěla nejí vůbec ale když třeba jeden den v měsíci nechce jíst tak to tím asi nebude.

Aneta97
napsal(a):
Omlouvám se jestli moje otázka nebyla nějak na místě, jen sem se zeptala, je to štěně a nechci aby trpěla hlady, proto ale nemusíte být hned arogantní! diskuze je od toho aby se člověk ptal a lidé odpovídali a né aby ste se tady po mě vozila, že ty granule nechce.. kdyby je nechtěla nejí vůbec ale když třeba jeden den v měsíci nechce jíst tak to tím asi nebude.
Tak to jsem jako vůbec nečetla..
Jeden den v měsíci se přece nic neděje. Je jí horko, zima, únava, zajímavější práce než jíst.
Aneta97
napsal(a):
Dobrý den, mám fenku čivava x jorkšír, bude jí 10 měsíců. Občas se mi stane že mi vůbec nechce ždát, dávám jí granule 2x denně. Ráno se normálně vyprázdnila ale za celej den nechtěla vůbec jíst. Když nechce vůbec jíst tak jí granule trošku navlhčím mlékem a potom je sní, ale dělat to tak pořád nechci. Chtěla jsem se tedy zeptat jestli ju mám nechat vyhladovět a nakrmit až další den nebo ji dát něco jiného na jídlo? prosím fakt o radu, nechci ji nechat hladovět! pamlsek normálně sní.
Dejte jí to, co jí prospívá a co má ráda. Hladovkou bych štěně nenutila jíst granule, které nechce. Je lepší normální jído než chemie a ona to ví.
Aneta97
napsal(a):
Neberte si to osobně "megííí má svérázný způsob vyjadřování.
Ale pokud budete potřebovat posoudit nějaké granule, obraťte se na ni.
Aneta97
napsal(a):
Ak sa to stáva len občas vôbec by som to neriešila a u 10 mesačného psa malého vzrastu by ste už kľudne mohla prejsť na kŕmenie len 1x denne.
Ak máte možnosť kúpiť granule v rôznych príchutiach tak kúpte rovnakú značku, tri príchute a prípadne to striedajte aby sa jej to nezunovalo. Nasypte do misky a keď to do desiatich minút nezožerie zoberte jej to a ponúknite až na druhý deň. Vôbec nič sa jej nestane a naučí sa, že sa má nažrať keď má tú možnosť. Keby ste kŕmila viac psov naraz tiež by mala smolu keby nejedla hneď - zožral by jej to niekto iný.