Proč to dělá? "Šílí"...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.3.2017 13:07
hanka s.

XXX.XXX.72.61

Naše fenka, když jdeme na vycházku, nesmírně šílí.Vypydá to takhle:Potichu vezmu vodítko a obojek, ale fenka už začne venku vyvádět.Než jí nandám obojek, mám ji až na hlavě.Jak připnu vodítko a vyjdeme ze vrátek, začne štěkat a celému okolí jakoby oznamovala, že jde na procházku.Jde jak houpací kůň.Netáhne.Jen vyštěkává.Co, že vyštěkává-řve!Ale ne ve zlém.Prostě oznamuje.Když půjdeme takhle ven třeba 5 krát za sebou, dělá to pokaždé.Je jí 7 let.Dříve to nebylo takové.Prostě si štěkla.Ale teď všichni v ulici a v okolí vědí, že jdeme.Je to mírné zvíře.I se slepicema už vychází v dobrém.Ale tohle ji prostě nepustilo.Předchozí psa mi to nedělali.

3.3.2017 13:41
rapotacka11

XXX.XXX.32.98

Dejte ji do huby hračku.
(když nemá poslušnost).

3.3.2017 14:05
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Mluvte na ni, jak začne štěkat vraťte se. Musíte v ní vypracovat spojení neštěkám = procházka, štěkám jde se zpět. Musíte však přijít na situac, i kdy nebude štěkat, aby na procházku mohla.( jídlo, hračka atd.).

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.3.2017 16:48

Taky mám pesany "nadržený" na prochajdu...ale dnes již vědí, že pokud nesedí potichu, v klidu, tak jim není nasazen ani obojek...pokud se budou rvát z branky, tak se bude stát na místě tak dlouho, dokud se neuklidní...pesan by také nejraději celému světu hlasitě oznamoval, že jde na prochajdu, ale to by měli asi sousedi radost, když chodíme na prochajdu kolem páté ráno...
Na psech vidím, že se musí přemáhat, aby nejančili, ještě dnes musím občas použít povel "ticho", když vidím, že by měli tendence vyštěkávat...moc dobře ví, že se štěkáním a vyváděním se nikam nedostanou a že budeme čekat klidně hodinu než se uklidní...jakmile se dostanou ven, tak to první nadšení po pár metrech opadne (u psa přesně k první lampě, kterou konečně může očuchat-fena je v klidu okamžitě po opuštění pozemku) pesani se uvolní a už nemají potřebu cokoliv komukoliv hlásit...

Naprostý souhlas s jahodapavel...učila jsem stejně...

4.3.2017 12:06

Jak často a na jak dlouho ven chodíte? Pokud to dříve nedělala a začala to dělat až teď, tak to musí mít nějaký důvod. Chodíte s ní ven pravidelně a na dostatečně dlouhou dobu?

Nemá cenu psovi štěkání zakazovat. Musíte ho zaměstnat tak, aby na štěkání a jančení neměl čas a přemýšlel nad něčím jiným. Dejte mu obojek, ale nechoďte hned na procházku. Nejdříve s ním doma procvičte povely které dobře zná a odměňte ho pamlskem nebo hrou. Jděte ven až tehdy, když je pes v klidu a neštěká. Musí pochopit, že když štěká, tak se nikam nejde. Pozornost od štěkání odvedete právě skrz procvičování různých povelů. Nenechte psa vyběhnout z branky dříve než bude v klidu sedět před otevřenou brankou. Dáte psovi povel sedni a otevřete branku, jakmile projeví tendenci se zvednout nebo začít štěkat a jít bez dovolení, branku zavřete. Nedávejte mu o toho žádní zákazové povely apod. jen trvejte na povelu sedni (povel mu ale neopakujte pořád dokola), Psi velmi rychle pochopí, že dokud nezůstanou potichu sedět a nepůjdou ven až na povel, nikam se nedostanou, protože se jinak branka zavře.

Potom co vyjdete ven tak psovi nedejte šanci štěkat. Povely nesmíš nebo ticho Vám ale nepomůžou. Psa musíte zaměstnnat povely které zná (např. chůze u nohy + sedni, lehni během chůze, slalom, touch apod.).

8.3.2017 02:19
Buddy

XXX.XXX.97.50

Vždy před procházkou počkejte dokud se pes dokonale neuklidní, cvičení rozdělte do jednotlivých kroků a bedlivě pozorujte chování psa. Vemte do rukou obojek a pokud začne vyvádět, vyčkejte dokud se neuklidní a až poté jej nasadte. To samé opakujte s vodítkem, dokud nebude klidná nepřipínejte ho. Při vycházení z vrátek platí samozřejmě to samé. Pak už jen záleží na vaší trpělivosti a důslednosti. Ze začátku si dejte na čas a nikam nespěchejte, výsledky se pak brzy dostaví.

8.3.2017 07:11
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

Proč chcete potlačovat radost? Pokud nechcete, aby vám skákala na hlavu, tak povel sedni, dám obojek a jdem, pokud by řvala, tak aport do papuly.

8.3.2017 07:17

Huskyjanina napsal(a):
Proč chcete potlačovat radost? Pokud nechcete, aby vám skákala na hlavu, tak povel sedni, dám obojek a jdem, pokud by řvala, tak aport do papuly.

Když ona se ta radost někdy potlačit musí.
Pudlík, čtyřpatrový dům bez výtahu,6 hodin ráno, pudlík se jde venčit a celou cestu ze schodů to všem velmi hlsitě a radostně oznamuje...
Vím, že zadavatelka má problém jen podobný, ta fena nezburcuje celý dům, ale celou ulici...
Aportek do papuly je dobrý nápad.

8.3.2017 07:46
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

Jojo...já vím, když ten nácvik klidu mě přijde takovej drsnej Psa kterej se tak hrozně těší, takhle deptat, že vezmu vodítko a jak se začne těšit, tak ho hned zas odložit. To už bych radši psa naučila povel "ticho" a zavřela mu papulu buď přes ten aport a nebo povelem

8.3.2017 08:29

Já to řeším prostě nošením aportu :D během let se to chování přetransformovalo zcela nenásilně z "štěkáme" na "kde mám sakra ten uzel" a je ticho.

8.3.2017 11:02

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já to řeším prostě nošením aportu :D během let se to chování přetransformovalo zcela nenásilně z "štěkáme" na "kde mám sakra ten uzel" a je ticho.

Tohle budu muset asi vyzkoušet...pesani si teda dají říct, aby neštěkali, ale je tam hodně napětí (samozřejmě způsobeno mojí nedůsledností), tak když jim nacpu něco do tlamy, tak by se mohli soustředit na "nesení uzlíku" a mohlo by to ten stres (nadšení z toho, že jdeme ven) trochu odbourat...

Přidejte reakci

Přidat smajlík