Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.3.2017 19:29
Denyliah

XXX.XXX.96.113

Dobrý den ve spolek. Mám 5 letou fenku Anglického buldočka. Momentálně hárá.. hárání probíhá vždycky v pořádku, akorát dnes jsem si všimla zarudlých cecíků - úplně těch posledních. Měla je vždycky malinké, vlastně ze všech párů nejmenší. Teď je má zvětšené, zarudlé a vlastně oproti ostatním trošku zatvrdlé. Když jsem ji na ně sahala a trošku je promačkala, žádná reakce. Nevypadá, že by jí to bolelo, žádný sekret. V úterý jdeme na veterinu, kvůli očiček. Samozřejmě se zeptám i na ty cecíky, ale do té doby.. máte někdo prosím zkušenost? Přidávám foto. Děkuji za odpovědi

jolyha

4.3.2017 21:34
jolyha

XXX.XXX.229.101

A nedráždí ji ty hárací gaťky? Je normální, že fenkám při hárání cecíky trochu natečou, nestresovala bych se. Spíš jen zkontrolovat zda se gaťky neshrnují výš a nevadí jí tam ta gumička.

4.3.2017 22:00
Denyliah

XXX.XXX.96.113

Ty gaťky mě napadly taky.. vyměnila jsem za jiné a gumu jsem nastřihla tak, aby byla na cecíkách volná. Myslíte si, že mam třeba preventivně namazat? Mám doma framykoin i bactroban. Nebo nechat tak?

jolyha

4.3.2017 22:13
jolyha

XXX.XXX.229.101

Nepříjde mi, že by pokožka byla něja narušená, jen bych hlídala, ale preventivně ničím nemazala.

5.3.2017 03:03
Denyliah

XXX.XXX.96.26

Super. Mockrát děkuji

5.3.2017 06:18
scylla

XXX.XXX.150.32

Denyliah napsal(a):
Dobrý den ve spolek. Mám 5 letou fenku Anglického buldočka. Momentálně hárá.. hárání probíhá vždycky v pořádku, akorát dnes jsem si všimla zarudlých cecíků - úplně těch posledních. Měla je vždycky malinké, vlastně ze všech párů nejmenší. Teď je má zvětšené, zarudlé a vlastně oproti ostatním trošku zatvrdlé. Když jsem ji na ně sahala a trošku je promačkala, žádná reakce. Nevypadá, že by jí to bolelo, žádný sekret. V úterý jdeme na veterinu, kvůli očiček. Samozřejmě se zeptám i na ty cecíky, ale do té doby.. máte někdo prosím zkušenost? Přidávám foto. Děkuji za odpovědi

Sundejte z ní ty kalhotky v první řadě, na fenu nic takového nepatří.

5.3.2017 07:18
noemi

XXX.XXX.64.236

Mazla bych kokosovym olejem.

Jinak rasa se jmenuje anglicky buldok/g, buldocek je jen francouzský.

5.3.2017 11:03
Denyliah

XXX.XXX.96.26

scylla napsal(a):
Sundejte z ní ty kalhotky v první řadě, na fenu nic takového nepatří.

Fenečku máme v bytě, takže kalhotky jsou nezbytné

5.3.2017 11:19
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Denyliah napsal(a):

To myslím, že nejsou. Tedy sama fenu nemám, natož tak v bytě, ale co tak tady holky píší, fenky se většinou naučí, čistit se samy. Pokud k tomu nemají přístup, bála bych se nějaké infekce, pyometry..

jolyha

5.3.2017 14:02
jolyha

XXX.XXX.229.101

lesnížínka napsal(a):
To myslím, že nejsou. Tedy sama fenu nemám, natož tak v bytě, ale co tak tady holky píší, fenky se většinou naučí, čistit se samy. Pokud k tomu nemají přístup, bála bych se nějaké infekce, pyometry..

Tak nemít všude dlažbu, asi bych to taky musela nějak řešit, obzvlášť pokud je ta fenečka zvyklá lozit po gauči atd. Některá fenka krvácí méně, jiná více, některá se zvládá čistit, že nenajdete ani kapičku, jiné se to ekluje a vypadá to, že doma proběhla menší vražda. Nelze zjednodušovat. Vy se v době menstruace bojíte zánětu nebo infekce? Předpokládám, že majitelka fenečku párkrát denně zkonrtoluje a inkriminovanou oblast umyje atd. Te není tak, že se na háravku nasadí gaťky a sundají se za 3 týdny až je doháráno... U některých bytových feneček se během hárání bez kalhotek opravdu neobejdete - pokud tedy chodíte do práce a nemáte čas být po dobu hárání nonstop fence za zadelí abyste tu utřela kapku, tu podložila fenku hadříkem, pohne li se o pár cm dál, podložila znovu atd.

5.3.2017 17:07
Zrzavci

XXX.XXX.174.104

Denyliah napsal(a):

Proč jsou nezbytné? Máme fenu něm. ohaře - tedy velké plemeno. A taky v bytě - ještě s dalším ohařem. A ona zrovna hárá. No tak mám pořád v pohotovosti namočený hadr a utírám, utírám. Proč? No protože chci, aby se fena čistila. Což by s kalhotkama nedělala. Proč to chci? Protože je to přirozené. Bombarďáky přirozené nejsou a tím pádem mohou - jak se odhaduje - zcela logicky vést k tomu, že pak fena může dostat pyometru. A já nechci aby moje fena dostala pyometru. Proto udělám maximum. Co to je trochu máchat s hadrem, proti tomu, že mi fena může umřít? Nic.

6.3.2017 11:55
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Zrzavci napsal(a):
Proč jsou nezbytné? Máme fenu něm. ohaře - tedy velké plemeno. A taky v bytě - ještě s dalším ohařem. A ona zrovna hárá. No tak mám pořád v pohotovosti namočený hadr a utírám, utírám. Proč? No protože chci, aby se fena čistila. Což by s kalhotkama nedělala. Proč to chci? Protože je to přirozené. Bombarďáky přirozené nejsou a tím pádem mohou - jak se odhaduje - zcela logicky vést k tomu, že pak fena může dostat pyometru. A já nechci aby moje fena dostala pyometru. Proto udělám maximum. Co to je trochu máchat s hadrem, proti tomu, že mi fena může umřít? Nic.

Proč by fena s kalhotkama měla dostat pyometru? ta krev jako nevyteče ven, protože má fena kalhotky? Neděste zadavatelku! I s háracími kalhotkami krev normálně odchází, hromadí se ve vložce, která je daná v kalhotkách. A ta vložka se samozřejmě pravidelně vyměňuje!
A jen poznámka na okraj: jsou feny, které se nečistí, protože si na prcku prostě nedosáhnou. Třeba bulteriérky, buldočky (anglické i francouzské)... prostě ta krátká, zavalitá plemena. ta fena se neohne tak, aby se mohla očistit. A ty prostě bez kalhotek dokážou neskutečně zaneřádit byt. smajlík
Předpokládám, že zadavatelka s pětiletou fenou už ví, co hárání obnáší. smajlík

jolyha

8.3.2017 13:21
jolyha

XXX.XXX.229.101

Zrzavci napsal(a):

Nechodíte do práce? Spousta lidí ale ano a po tu dobu fakt nemohou za fenkou lítat s hadrem. Ženská s mensrruací taky nezemře na zánět dělohy, protože po inkriminovanou dobu má na sobě bombarďáky a vložku... (anatomie se sice trochu liší, ale ne zas tolik ).

9.3.2017 09:35
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

jolyha napsal(a):
Nechodíte do práce? Spousta lidí ale ano a po tu dobu fakt nemohou za fenkou lítat s hadrem. Ženská s mensrruací taky nezemře na zánět dělohy, protože po inkriminovanou dobu má na sobě bombarďáky a vložku... (anatomie se sice trochu liší, ale ne zas tolik ).

Jasně, že chodím do práce, právě stejně jako spousta lidí. Ale proč by bylo nutno za fenou lítat s hadrem? Když jsme v práci, tak psi hnípají na pelíšku. Proto ráno vstávám o dvě hodiny dřív, abych každému z nich dala jeho čas. Krom vyvenčení dostanou oba prostor na hraní a práci, takže když přijdou domů, lehnou si každý a chrápou. Momentálně pochopitelně každý v separaci. Pochopitelně, když přijdeme domů a nastane vítání, tak pak na tu krev dojde, ale to už jsem doma, a hned to setřu. Máme doma čisto, voňavo - i díky těm používaným éterákům. Fena má na pelíšku tmavý ručník, který se prostě stáhne a vymění. Aktivita nastává až když jsme doma a to už s tím hadrem lítat můžu.

Ad ty kalhotky a pyometra - to není můj výmysl, před časem jsem na to narazila, jako na jednu z možností a mně osobně to prostě přijde, že na tom může něco být a nezní mi to nelogicky, když se sebere feně možnost se čistit. Jestli si z tý informace někdo něco vezme, to je už čistě jeho věc. Já si svoje vzala a zařídila se podle toho a ono to jde. Takže za mě dobrý.

9.3.2017 09:40
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Dasvo napsal(a):
Proč by fena s kalhotkama měla dostat pyometru? ta krev jako nevyteče ven, protože má fena kalhotky? Neděste zadavatelku! I s háracími kalhotkami krev normálně odchází, hromadí se ve vložce, která je daná v kalhotkách. A ta vložka se samozřejmě pravidelně vyměňuje!
A jen poznámka na okraj: jsou feny, které se nečistí, protože si na prcku prostě nedosáhnou. Třeba bulteriérky, buldočky (anglické i francouzské)... prostě ta krátká, zavalitá plemena. ta fena se neohne tak, aby se mohla očistit. A ty prostě bez kalhotek dokážou neskutečně zaneřádit byt. smajlík
Předpokládám, že zadavatelka s pětiletou fenou už ví, co hárání obnáší. smajlík

Tak krev vyteče ven, ale problém by MOHL být v tom, že fena tak nedostane možnost se čistit. Jak jsem psala, mě osobně to nelogické nepřijde. Jak to má kdo jinej, to je každýho věc.To že lidé vyšlechtili psi, kteří nemůžou dělat věci, které jsou od přírody přirozené je zas jiná a smutná věc.

9.3.2017 12:58
Iliena

XXX.XXX.32.237

jolyha napsal(a):

Souhlasím se Zrzavci, práce není problém. Taky mám fenku doma a to mám ve dvou místnostech koberec a spí s námi v posteli a jde to zvládnout. Fena bez kalhotek se naučí mýt, když jsme v práci fena je v chodbě kde je dlažba, po domě na místech kde lehává (gauč, křesla, místo u topení...) jsou staré deky a ručníky. Mám vyřazené staré povlečení na toto období a ještě starou deku přes to no a v pohotovosti hadr. Ano je to pracnější, ale trvá to 3 týdny ne půl roku, tak proč to pro ní neudělat

10.3.2017 09:03
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Iliena napsal(a):
Souhlasím se Zrzavci, práce není problém. Taky mám fenku doma a to mám ve dvou místnostech koberec a spí s námi v posteli a jde to zvládnout. Fena bez kalhotek se naučí mýt, když jsme v práci fena je v chodbě kde je dlažba, po domě na místech kde lehává (gauč, křesla, místo u topení...) jsou staré deky a ručníky. Mám vyřazené staré povlečení na toto období a ještě starou deku přes to no a v pohotovosti hadr. Ano je to pracnější, ale trvá to 3 týdny ne půl roku, tak proč to pro ní neudělat

Dík. Jsem zvyklá na to, že každý den se prostě setře, vyluxne. Bydlíme v bytě, máme dva velký psy, ale chci žít taky v útulným prostředí, aby mohla klidně přijít nečekaná návštěva. Tak teď prostě jen tím hadrem máchám trošek víc, ale přesně jak píšete jde o pár týdnů a já osobně jsem fakt ráda, že se čistí. Takhle už jsme psům přeházeli život až až, tak proč ještě přidávat další z psího pohledu nesmyslnost, když nemusím. Plus pro mě ještě teda ten argument, že to může mít určitý vliv na případný zánět (ne že by feny, které kalhotky nikdy neměly k zánětu nepřišly, to ne - sama znám jednu feňuli, která úzkostlivě čistotná a stejně se jí zánět nevyhnul, ale...). navíc ještě - fena v tomhle období má určité nepohodlí /psychický, fyzický/, tak proč ji ještě omezovat v tom, co jí příroda velí a dělat jí to celý ještě blbější, než blbý.

EDIT - kolegyně na mě taky koukala jak z jara, že si to teda nedovede předstvit, že jako fena přes den to tam nezaneřádí. No nezaneřádí, páč prostě chrápe na pelíšku, co by tam jako měla dělat, gymnastiku snad? ne tu dělá pěkně venku. Oba psi prostě vědí, že teď se odpočívá a je to. Každej dostane před odchodem ještě svůj hlavolam, aby si vyčistili hlavu od hormonálních bouří, který halt jsou. A pak hnípou a jsou rádi, že mají klid.

10.3.2017 09:26
Iliena

XXX.XXX.145.246

Zrzavci napsal(a):
Dík. Jsem zvyklá na to, že každý den se prostě setře, vyluxne. Bydlíme v bytě, máme dva velký psy, ale chci žít taky v útulným prostředí, aby mohla klidně přijít nečekaná návštěva. Tak teď prostě jen tím hadrem máchám trošek víc, ale přesně jak píšete jde o pár týdnů a já osobně jsem fakt ráda, že se čistí. Takhle už jsme psům přeházeli život až až, tak proč ještě přidávat další z psího pohledu nesmyslnost, když nemusím. Plus pro mě ještě teda ten argument, že to může mít určitý vliv na případný zánět (ne že by feny, které kalhotky nikdy neměly k zánětu nepřišly, to ne - sama znám jednu feňuli, která úzkostlivě čistotná a stejně se jí zánět nevyhnul, ale...). navíc ještě - fena v tomhle období má určité nepohodlí /psychický, fyzický/, tak proč ji ještě omezovat v tom, co jí příroda velí a dělat jí to celý ještě blbější, než blbý.

EDIT - kolegyně na mě taky koukala jak z jara, že si to teda nedovede předstvit, že jako fena přes den to tam nezaneřádí. No nezaneřádí, páč prostě chrápe na pelíšku, co by tam jako měla dělat, gymnastiku snad? ne tu dělá pěkně venku. Oba psi prostě vědí, že teď se odpočívá a je to. Každej dostane před odchodem ještě svůj hlavolam, aby si vyčistili hlavu od hormonálních bouří, který halt jsou. A pak hnípou a jsou rádi, že mají klid.

Přesně tak
Takže se vám nakonec normálně rozhárala, pamatuju si, že jste tu řešila jestli nemá skryté hárání. Ja prvně koupila kalhotky, dala jí je a stačil mi jeden její pohled . Tak jsem si řekla, máš pravdu je to blbost a letěly .
Určitě by to pro ně pohodlné nebylo, mít neustále na sobě přilepené kalhotky od krve... Hygienické mi to prostě nepřijde ať si říká kdo chce co chce
Že na mě kolegyně koukají jak z jara tak na to jsem zvyklá, co se týče psů absolutně se neshodneme. Každou chvíli poslouchám jak její fenka měla točeňák a tlačenku a knedlíky s vajíčkem...pak se diví, že má průjem a zvrací. Když podotknu, že tohle jí dávat nemá odpoví mi, žejjí to ale chutná a žádné jídlo pro psy nesní. Co na to říct no

10.3.2017 10:36
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Iliena napsal(a):
Přesně tak
Takže se vám nakonec normálně rozhárala, pamatuju si, že jste tu řešila jestli nemá skryté hárání. Ja prvně koupila kalhotky, dala jí je a stačil mi jeden její pohled . Tak jsem si řekla, máš pravdu je to blbost a letěly .
Určitě by to pro ně pohodlné nebylo, mít neustále na sobě přilepené kalhotky od krve... Hygienické mi to prostě nepřijde ať si říká kdo chce co chce
Že na mě kolegyně koukají jak z jara tak na to jsem zvyklá, co se týče psů absolutně se neshodneme. Každou chvíli poslouchám jak její fenka měla točeňák a tlačenku a knedlíky s vajíčkem...pak se diví, že má průjem a zvrací. Když podotknu, že tohle jí dávat nemá odpoví mi, žejjí to ale chutná a žádné jídlo pro psy nesní. Co na to říct no

Jojo, teď jede do plnejch. Dneska patnáctý den - zatím ale - asi proto, že je to první hárání - nepřišla ještě /a možná nepřijde?-soudě podle toho jak to bylo u kamarádčiný fenky/ ta šílená fáze, což by mi pochopitelně vůbec nevadilo . Jak jsem psala, jsou oba oddělení, ale zvládají třeba v pohodě výměnu při venčení, kdy jeden sedi na rohožce a druhý na pelíšku a vydrží to, nesápou se na sebe, v pohodě je zatím vyměním, poslechnou (ježíš jak já se bála toho, že to hárání přijde v době, kdy jsme ji ještě neměli v ruce!). Oba taky mají dosti nadupaný program, takže fakt jsou rádi, že jsou rádi. Já bych se vlastně u kalhotek i bála, že je ta koza sežere, mě teď taky napadlo. Ona dokáže vymyslet neuvěřitelný hovádiny. Ale každopádně hárání nám hodně pomohlo, chová se úplně opačně, než by se dalo očekávat u ní a v tuhle dobu. Ty jo, já jsem vlastně ščastná, že mi hárá fena!
Já jsem za exota hlavně v přístupu k výchově psa a zodpovědnosti za něj a v aktivitách se psama. Krom dvou kolegyň, které to mají stejně jako já, je to na dva tábory - část lidí mě bere jako pejskařskýho "guru" na kterýho se obrátíme s otázkama, když si nevíme rady se svým Alfíčkem, kterej dělá tohle a nedělá támhleto, protože se ví, že se psama nějakým způsobem žiju a pracuju a část kolegů naprosto nechápe. Už jsem tak nějak dospěla do stádia, že se s lidma, kteří tvrdí, že tohle nejde, protože ten jejich pes támhleto, a ten jejich pes je takovej, protože tohleto, prostě nedohaduju a nesnažím se jim dát návod na to jak to změnit /a de facto psovi ulevit, když bude vědět jak má fungovat, protože to nechtějí slyšet/. Už jsem se i přestala dohadovat s kolegou, kterej tvrdil, že jejich pes byl typickej alfa samec a byl dominantní (bože jak já tohodle termita nesnááášim!) a přitom to bylo jen nevychovaný hovado, který prostě napadalo psy v okolí. Nemá to totiž smysl. nemá smysl lidem vysvětlovat, že i dominantní alfabetagamakdovíco by kurnik měl mít přivolání, což je základ všeho. Jinak z toho lana prostě nejde, basta. Kolegovi teď utíká pes za háravkam, no dle něj to tak halt prostě na vesnici je, však on mu měkdo toho psa přivede. /že to někomu může vadit? źe psa může sejmout auto? a že tím pádem ten pes může způsobit nehodu a někdo umře...jééžiš ! /

10.3.2017 10:57
Iliena

XXX.XXX.145.246

Zrzavci napsal(a):
Jojo, teď jede do plnejch. Dneska patnáctý den - zatím ale - asi proto, že je to první hárání - nepřišla ještě /a možná nepřijde?-soudě podle toho jak to bylo u kamarádčiný fenky/ ta šílená fáze, což by mi pochopitelně vůbec nevadilo . Jak jsem psala, jsou oba oddělení, ale zvládají třeba v pohodě výměnu při venčení, kdy jeden sedi na rohožce a druhý na pelíšku a vydrží to, nesápou se na sebe, v pohodě je zatím vyměním, poslechnou (ježíš jak já se bála toho, že to hárání přijde v době, kdy jsme ji ještě neměli v ruce!). Oba taky mají dosti nadupaný program, takže fakt jsou rádi, že jsou rádi. Já bych se vlastně u kalhotek i bála, že je ta koza sežere, mě teď taky napadlo. Ona dokáže vymyslet neuvěřitelný hovádiny. Ale každopádně hárání nám hodně pomohlo, chová se úplně opačně, než by se dalo očekávat u ní a v tuhle dobu. Ty jo, já jsem vlastně ščastná, že mi hárá fena!
Já jsem za exota hlavně v přístupu k výchově psa a zodpovědnosti za něj a v aktivitách se psama. Krom dvou kolegyň, které to mají stejně jako já, je to na dva tábory - část lidí mě bere jako pejskařskýho "guru" na kterýho se obrátíme s otázkama, když si nevíme rady se svým Alfíčkem, kterej dělá tohle a nedělá támhleto, protože se ví, že se psama nějakým způsobem žiju a pracuju a část kolegů naprosto nechápe. Už jsem tak nějak dospěla do stádia, že se s lidma, kteří tvrdí, že tohle nejde, protože ten jejich pes támhleto, a ten jejich pes je takovej, protože tohleto, prostě nedohaduju a nesnažím se jim dát návod na to jak to změnit /a de facto psovi ulevit, když bude vědět jak má fungovat, protože to nechtějí slyšet/. Už jsem se i přestala dohadovat s kolegou, kterej tvrdil, že jejich pes byl typickej alfa samec a byl dominantní (bože jak já tohodle termita nesnááášim!) a přitom to bylo jen nevychovaný hovado, který prostě napadalo psy v okolí. Nemá to totiž smysl. nemá smysl lidem vysvětlovat, že i dominantní alfabetagamakdovíco by kurnik měl mít přivolání, což je základ všeho. Jinak z toho lana prostě nejde, basta. Kolegovi teď utíká pes za háravkam, no dle něj to tak halt prostě na vesnici je, však on mu měkdo toho psa přivede. /že to někomu může vadit? źe psa může sejmout auto? a že tím pádem ten pes může způsobit nehodu a někdo umře...jééžiš ! /

Tak šílená fáze u nás byla až teď v únoru při třetím hárání. Teprve teď jsem spolehlivě poznala krycí dny. Bože to bylo v hlavě měla totálně vymeteno, chvílemi mi přišlo, že ani sama neví co se sebou, co vlastně chce.
To máte dobrý, že je při hárání klidnější. Mě se promění v nerváka a i nová kytka doma je považována za úhlavního nepřítele .

Já samozřejmě žádný guru nejsem, ale měla jsem snahu poradit nebo vysvětlit (základy, třeba to jídlo nebo, aby ji neplácala když ji odchytí potom co nechtěla přijít, apod.) ale je to jako házet hrách na zeď.
Zrovna minulý týden se tu bavil kolega s onou kolegyní, že se koukal na nějaký pořád o psech: "No představ si, ten pes poslouchal na slovo, řekli mu přines míček, on ho přinesl, řekli mu lehni a on si hned lehnul! No to já mužů říkat co chci a nic." Kolegyně: "z toho si nic nedělej, já ať po ní chvi cokoliv tak taky nic."
Málem jsem si omlátila hlavu o stůl, když jsem to slyšela. Asi jim nedošlo, že těžko ti psi budou něco dělat, když je to nikdo nenaučil

10.3.2017 11:02
scylla

XXX.XXX.150.32

Denyliah napsal(a):

Nejsou nezbytné, stačí uklidit a dát na gauč deku. Je to jen pro vaše pohodlí.

10.3.2017 11:22
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Iliena napsal(a):
Tak šílená fáze u nás byla až teď v únoru při třetím hárání. Teprve teď jsem spolehlivě poznala krycí dny. Bože to bylo v hlavě měla totálně vymeteno, chvílemi mi přišlo, že ani sama neví co se sebou, co vlastně chce.
To máte dobrý, že je při hárání klidnější. Mě se promění v nerváka a i nová kytka doma je považována za úhlavního nepřítele .

Já samozřejmě žádný guru nejsem, ale měla jsem snahu poradit nebo vysvětlit (základy, třeba to jídlo nebo, aby ji neplácala když ji odchytí potom co nechtěla přijít, apod.) ale je to jako házet hrách na zeď.
Zrovna minulý týden se tu bavil kolega s onou kolegyní, že se koukal na nějaký pořád o psech: "No představ si, ten pes poslouchal na slovo, řekli mu přines míček, on ho přinesl, řekli mu lehni a on si hned lehnul! No to já mužů říkat co chci a nic." Kolegyně: "z toho si nic nedělej, já ať po ní chvi cokoliv tak taky nic."
Málem jsem si omlátila hlavu o stůl, když jsem to slyšela. Asi jim nedošlo, že těžko ti psi budou něco dělat, když je to nikdo nenaučil

Ááha, takže třeba budeme mít ještě i příště tu kliku! To by bylo potěšující, díky. No ona je klidnější, mazlivější a kontaktnější asi taky proto, že právě nemá tu fázi vymetýno v palici? a taky sama neví právě co se s ní děje a já nařídila doma mazlit, mazlit, ať si jí umazlíme do nějaký lepčejší podoby a taky jí dáváme oporu v tom, že ji nenecháme otravovat a myslím, že i tohle vnímá. Já si to teď fakt hrozně užívám, protože ten začátek byl naprosto opačný a dosti frustrující

Tož já se právě taky za "guru" nepovažuju, to jsou jinačí kapacity, ale pro paní o patro vejš, která ví, že pes má čtyři nohy a vodí ho na flexině a pes jí doma dělá brajgl, tak info o tom, jak pes může fungovat a že někdy stačí opravdu málo, jsou z velkokynologickýho světa smajlík (zrovna dneska jsem paní uklízečce poradila pár hlavolamů, který můžou jejímu jorkovi zaměstnat hlavičku, zabavit a unavit, prototže jejda, ono to házení balonků s nim nic neudělá - aby jo, když je to teriér, je mladej a kolem mu hárá armáda fen a on žádnou práci, která by ho zaměstnala, nemá). U někoho prostě s radama uspějete, u někoho budete házet hrách do konce dní, to tak je. Ono co mi dalo práce nasměrovat kdysi i mého muže když jsem po něm chtěla, aby zavolá-li už kombinaci slov "ke mně", chtěl, aby ten pes přiběhl a předsedl tak, jak se má (a vysvětlovala jsem mu xi důvodů, proč to tak chci, že kvůli zkouškám, že i kvůli tomu, že provede-li to ten pes takhle, a soustředí se na mne, nemonitoruje si pak okolí a já mám tím pádem situaci pod kontrolou... atd, atd.) ne, ne a ne, on není žádnej výcvikář a jemu je fučik, že si pes sedne nakřivo, to není podstatný dlouho trvalo, než jsem jeho chyby napravila a dlouho trvalo, než mu došlo, proč to tak chci a začali jsme být ve všech věcech jednotní.

Lidem nedochází - bohužel- že pes našim slovům nerozumí tak jak si představují, že nejdřív musí k tomu slovu psu přiřadit nějakou činnost, pak ho to musí naučit pořádně a pak to teprv po něm můžou chtít. Mně hodně pomáhá, když vysvětluju použití určitých příměrů - že dítě se taky nejdřív musí naučit abecedu, aby mohlo začít psát, že po dítěti v první třídě nemůžeme chcít aby napsalo diktát, protože pro to ještě nemá dostatek informací a schopností. atd. Paradoxně jsem zjistila, že rady padnou na úrodnou půdu více u dětí, než u dospělích, kteří svoje psy považují za hloupé a nemožné. A ty kteří něco umějí a poslouchají, ty považují za ty chytré a oni holt mají smůlu, že mají toho hloupýho

10.3.2017 12:05
Iliena

XXX.XXX.145.246

Já jsem tam zapomněla napsat, že úplně vymeteno měla jen při těch krycích dnech, to byly tři dny. Ale stály za to. Musím se přiznat, že ty tři dny jsem s ní ani nešla na procházku, vymýšlela jsem pro ní náhradní program na zahradě. Já se spíš bála aby se k nám nepřipojil nějaký pes, poslední dobou jsem občas 2 na volno bez pána zahlídla a to by nebylo vtipné. Takže spíš tak pro sichr. Je to kříženka a štěňata v žádném případě nechci, takže ji hlídám jak oko v hlavě

Jo začátky s přítelem byli očistec . Já tvrdila, že tenhle povel má vypadat tak a tak, on že ne že jinak, nebo že je to fuk. Prostě jsme se nemohli dohodnout, tak jsem to vyřešila tak, že jsme začali chodit cvičit k paní co to dělá soukromně. A bylo. Cvičil přítel (to byla podmínka jinak by na to nepřistoupil ) a já sledovala abysme to dělali stejně. No a chodíme dodnes. Sice už se nic nového neučíme, ale psice se tam vždycky hrozně těší, taky je tam dalších cca 3-5 psů, zablbnou si a tak.

Pravidelně teď potkáváme kříženku, už od jejich 2 měsíců, teď je jí 7 měsíců a neumí prakticky nic (o přivolaní ani nemluvím). Tak jsme ji s kamarádkou ukazovali nějaké věci a zvali jsme jí naccvičení. Byla nadšená a samé jo jo, přijdeme. Skutek utek. Asi je hodina týdně a stokoruna příliš mnoho. Tohle už se mi stalo xkrát. Už 5 lidí si ode mne bralo kontakt, že chtějí taky cvičit a nikdo z nich se neukázal

10.3.2017 13:01
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Jojo, to vím, že tahle totál vymetená fáze by se měla vztahovat jen k těm kritickejm dnům. Ale přeci jen, jest to hormonální bouře, ona sama je takový kopýtko, říkala jsem si, že s ní nebude moc řeč, že si pojede zase spíš to svoje, ale je to úplně naopak, moc krásně naopak, úúúžasně naopak. Doufám, že jí z toho naopak kus zůstane. Já bych se hrozně ráda posunula do fáze, že bude mít větší volnost. Takovou tu provozní, aby ráno mohla řádit s ostatníma, který potkáme a být pořádně navolno. ale dokud to nebude spohlivé, tak máme obě šmidra.
No my ven musíme, páč jsme v bytě, ale i na chalupě jsme právě vyrazili, protože jsme na samotě, šlo se do polí, aby se nám madam neflákala, aby si zaměstnala makovici a neměla roupy. Zatím jedeme běžnej režim -ještě to jde. Nicméně se teda na kritický období vůbec netěším.

S tím se časem člověk prostě sžije, že lidi se jakoby nadchnou, přijde jim to super, že by teda mohli na cvičáku něco pořešit a pak skutek utek. lidi jsou líní. je ale pravda, že nějaký záseky v tom kladným slova smyslu mám, že se třeba podařilo někoho nějak nasměrovat, nebo si z těch rad něco vzal.

10.3.2017 13:27
Iliena

XXX.XXX.145.246

My jsme na kraji města, takže navolno při hárání ne-e. Maximálně první tři dny a to jen na louce kde mám rozhled široko daleko. Jinak na flexině, pořídila jsem ji hlavně na hárání, ale docela jsem si ji oblíbila i tak. Na místa, kde musí být na vodítku, ale ne u nohy je to supr. Já teď akorát čekám, jestli bude zase faleška nebo ne

10.3.2017 14:08
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Iliena napsal(a):
My jsme na kraji města, takže navolno při hárání ne-e. Maximálně první tři dny a to jen na louce kde mám rozhled široko daleko. Jinak na flexině, pořídila jsem ji hlavně na hárání, ale docela jsem si ji oblíbila i tak. Na místa, kde musí být na vodítku, ale ne u nohy je to supr. Já teď akorát čekám, jestli bude zase faleška nebo ne

Tak my máme zatím jen pár míst, kde si ji lajsneme pustit v normálním režimu navolno a kde funguje, takže tam to šlo i ten první týden a kousek. Pak už jsme neriskovali - krom teda minulého víkendu na chalupě na zahradě obří - to byl osmý den, ale byli oba pořád pod dozorem.

http://zrzavec.com.cz/wp-content/uploads/2017/03/P3040110-300x225.jpg

Jsem fakt vděčná kamsi komusi, že s tím hárání to počkalo až do týhle doby, kdy už se s ní dá domluvit a poslechne. Teď dokonce právě o víkendu, ji páníček upoveloval ze stromu, který stříhal, když se madam zvedla ze svý matrace. Před nedávnem by se mohl klidně rozkrájet i kdyby byl na zemi, natož někde odkdu na ni nedosáhne a udělala by na něj dlouhej nos. Teď krásně poslechla (kdyby ne, byla jsem na dosah, a povel bych dotáhla do konce, nebyli bez dozoru ani na vteřinu. Ale byl to supr pocit, že toho nezneužila a hezky poslechla.

Já chci zkusit v případě falešky maliník, už kdysi pradááávno jsme na jedné ohaří diskuzi četla, že ho s úspěchem používají právě na falešku, tak případně zkusím. Ale doufám, že na falešku mít madam čas nebude

Ad ta flexina - uvažuju nad ní. Zpočátku to nemělo cenu, zabila by se mi na tom, a le teď uuuž by to jít mohlo, ale zatím si jedu stopovačku, uvídím. Taky bych musela koupit trošku jinou, než máme. Ta naše je jen taková lehounká, na dosavadní psy stačila, byla to jen pupeční šňůra, ale s ní potřebuju mít jistotu, že ji nepřeškubne, kdyby jí ještě něco napadlo.

10.3.2017 19:00
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Zrzavci napsal(a):
Tak my máme zatím jen pár míst, kde si ji lajsneme pustit v normálním režimu navolno a kde funguje, takže tam to šlo i ten první týden a kousek. Pak už jsme neriskovali - krom teda minulého víkendu na chalupě na zahradě obří - to byl osmý den, ale byli oba pořád pod dozorem.

http://zrzavec.com.cz/wp-content/uploads/2017/03/P3040110-300x225.jpg

Jsem fakt vděčná kamsi komusi, že s tím hárání to počkalo až do týhle doby, kdy už se s ní dá domluvit a poslechne. Teď dokonce právě o víkendu, ji páníček upoveloval ze stromu, který stříhal, když se madam zvedla ze svý matrace. Před nedávnem by se mohl klidně rozkrájet i kdyby byl na zemi, natož někde odkdu na ni nedosáhne a udělala by na něj dlouhej nos. Teď krásně poslechla (kdyby ne, byla jsem na dosah, a povel bych dotáhla do konce, nebyli bez dozoru ani na vteřinu. Ale byl to supr pocit, že toho nezneužila a hezky poslechla.

Já chci zkusit v případě falešky maliník, už kdysi pradááávno jsme na jedné ohaří diskuzi četla, že ho s úspěchem používají právě na falešku, tak případně zkusím. Ale doufám, že na falešku mít madam čas nebude

Ad ta flexina - uvažuju nad ní. Zpočátku to nemělo cenu, zabila by se mi na tom, a le teď uuuž by to jít mohlo, ale zatím si jedu stopovačku, uvídím. Taky bych musela koupit trošku jinou, než máme. Ta naše je jen taková lehounká, na dosavadní psy stačila, byla to jen pupeční šňůra, ale s ní potřebuju mít jistotu, že ji nepřeškubne, kdyby jí ještě něco napadlo.

Ten maliník, myslíš odvar nebo gemmoterapii? Koukala jsem na účinky a budu celkem zvědavá, jestli zaznamenáš účinky. Akorát je blbé, že když faleška nebude, nebude stejně jasné, jestli díky maliníku, nebo z ostatních důvodů. Pak se připomeň s výsledkem

11.3.2017 23:25
Zrzavci

XXX.XXX.174.104

lesnížínka napsal(a):
Ten maliník, myslíš odvar nebo gemmoterapii? Koukala jsem na účinky a budu celkem zvědavá, jestli zaznamenáš účinky. Akorát je blbé, že když faleška nebude, nebude stejně jasné, jestli díky maliníku, nebo z ostatních důvodů. Pak se připomeň s výsledkem

Maliník tehdy - rok 2004 - zmiňovali ve formě homeopatik. Ale - bůh ví, co pod tím mysleli, protože mně pod homeopatikama maliník nevyjede. Kamarádka vaří normálně čaj z listí, zabírá to. Já teď nebudu dělat nic, chci vědět, jak feňule funguje, jediný co bude či spíš v čem budeme pokračovat je - dostatek tělesné zátěže a trochu upravím krmnou dávku, ale vzhledem k tomu, že ona ani to hárání nějak neprožívá, tak nějak si myslím, že třeba ani nějaká faleška třebaaas nebude. Pokud jo, ta příště se do toho pustím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík