Jaké máte dojmy z vystoupení C. Milana v Praze?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2017 10:46
koňadra

XXX.XXX.92.35

Bohužel jsem se nemohla zúčastnit, ale dost by mne zajímalo jaké to bylo? Byl tam někdo z této diskuze?

6.3.2017 17:11
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

Byla tam Eva Štemberová. Je to holčina, co jí hodně doporučujou na výchovu a výcvik psů. Fakt klobouk před ní dolů, že jen nepomlouvá a jela se na něj podívat osobně. Na fb bude dneska dávat shrnutí a dojmy z show, tak to sem pak dyžtak zkopíruju

6.3.2017 18:53
koňadra

XXX.XXX.92.35

Huskyjanina napsal(a):
Byla tam Eva Štemberová. Je to holčina, co jí hodně doporučujou na výchovu a výcvik psů. Fakt klobouk před ní dolů, že jen nepomlouvá a jela se na něj podívat osobně. Na fb bude dneska dávat shrnutí a dojmy z show, tak to sem pak dyžtak zkopíruju

To budu ráda. Já jsem to moc chtěla vidět, abych si sama mohla udělat o něm úsudek, ale bohužel zrovna na to nemám zdraví. Někdo ho obdivuje, někdo nenávidí.

6.3.2017 19:41
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

Podle mě se to stejně nedá moc objektivně posoudit...to by člověk musel bejt u něj v centru třeba měsíc a vidět ho, jak maká mimo kamery.

6.3.2017 19:58
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Huskyjanina napsal(a):
Podle mě se to stejně nedá moc objektivně posoudit...to by člověk musel bejt u něj v centru třeba měsíc a vidět ho, jak maká mimo kamery.

Třeba se objeví video z Prahy a budeme si moci udělat představu, jak to tam vypadalo.

7.3.2017 07:50
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

Eva Štemberová
7 hod ·
Takže report z Cesar Millan Live:
Skoro nic si nepamatuju. Bohužel. On neustále mluvil. Neustále. Ale obsahově... spousta omáčky, vtipů na tchýně atd. Dále promítal nějaké "asi něco jako bajky". Animované úryvky z pohádek O třech prasátkách - zde o třech mops(l)ících, (jak si stavěli dům, přišel vlk a foukal), další o rozmazlované retrívřici, co utekla z domu a našla barák o třech tibetskcýh dog a jedla z jejich misek, spala v jejich posteli... asi všichni známe, že, pak zase o pasáčkovi Petrovi, co volal falešně "Vlk!" až mu lidi přestali věřit, když jednoho dne opravdu přišel. Zase známe všchni... Možná ještě nějaká, to si už nepamatuju. První pes byl JRT fena, pohodová, bezproblémová a na ní ukazoval, nebo se teda snažil, ona vyloženě nespolupracovala (ale to nepokládám na vrub CM! to je jen konstatování), jak se má člověk se psem seznámit (že se nemá nadšeně vrhat na psa a vejskat u toho, že nemá jít s rukou nataženou k očuchání a nejistě, ale má přijít neutrálně - tedy spíš sebevědomě, klidně, nekoukat se do očí, nekontaktovat psa a počkat, až on bude chtít...). Další pes byl cca roční, rok a půl starý ČSV - milý vyrovnaný pes, který byl jen trošku rozjařený, jak čéva uměj sápal se po žrádle (hosteska nesla misky a rozložila je tam po zemi do řady). Majitelka čéva byla vláčena a málem uvláčena k miskám. CM přišel, vytáhl moxon vodítku čévovi za uši - bylo na CM vidět, jak si dává pozor a počítá s případným ohrazením od čéva (nevím, zda CM pochopil, že to není wolfhybrid), nebylo žádné pomazlení atd. Pes celou dobu, co mu rovnal vodítko vysoko na hrdlo, se olizoval, konejšil, ale OK. Normální komunikace čéva s cizím člověkem a manipulací. Pak se CM rozešel kolem misek, čévo s ním šlo, ale ohlíželo se po paničce - typicky, závislák, proč by měl jít s tím cizím chlapem... pes se loudal, šel nejistě, ale nemůžu říct, že by se vyloženě bál. A díky tomu, jak šel od paničky s chlapem a hlídal si chlapa, tak se na misky ani nepodíval - bouřlivý potlesk si díky tomu vysloužili. Pak se Cm zastavil u paničky, něco povídal o klidu, sebevědomí a jak je důležitý mít vodítko/obojek nahoře na hrdle. Čévo zívalo, olizovalo se, ocas už lehoučce vtažený mezi nohy a hledalo jistou u majitelky - CM ho furt držel. Pak šel CM s čévem ještě několikrát kolem misek, čévu se chtělo čím dál méně a začal občas i blokovat, začal vyloženě stresovat, ale musím říct, že CM si to docela pohlídal a nešlo to vyloženě do strachu a případné paniky. ČSV díky tomu stresu o misky nejevil zájem, byl předán paničce, ta s ním prošla taky okolo misek, bez tahání, opět bouřlivý potlesk, byl v háji. Po chvíli, co CM něco povídal, se čévo u paničky stabilizovalo, uvolnilo opět a začal se zajímat o misky, nejvíc v situaci, kdy odcházeli z jeviště a hosteska misky opět sebrala - to to bylo jako na začátku a veselý nenažraný skorovlček si chtěl obstarat baštu.
Další pes (možná jsem přehodila pořadí) byl něco jako čivava, veselý pes, bez zjevného problému. Byli tam proto, že když má psa, Tofu se, tuším, jmenoval, někdo na klíně, tak Tofu štěká a chňape po všech, kdo se chce k němu a člověku, u kterýho sedí, přiblážit. Asistent vyšel ze zákulisí a přibližoval se, značně nejistě, neměli to domluvené, k sedící paničce se psem na klíně. Pes začal poštěkávat. Dlužno říct, že CM zastavil asistenta pár metrů od psa, když si všiml, že Tofu zpozorněl (y), že to prej už stačí, že tohle je vzdálenost, kterou Tofu už řeší (y). Pak se asistent víc přiblížil, Tofu poštěkával a když se asistent pokusil sáhnout na paničku, Tofu naznačil kousnutí. Nikdy prý nikoho nechytil. Asistent odešel a Tofu začal olizovat paničce ruku. To prý dělá takto vždycky. CM chvíli povídal, popravdě už nevím co přesně, zase o klidu a sebevědomí, asi. Pak rozdýchal paničku, sám dýchal velmi výrazně, došel na jeden "přímý tah na branku" ke psu a paničce a dal jí ruku na koleno a klekl si při tom. Tofu ho začal olizovat bez štěkání. Potlesk nemusím zmiňovat, tleskalo se i za ty pohádky. CM argumentoval tím, že se to stalo proto, že přišel klidně a vyrovnaně, a že sladili své dýchání a že panička, mýma slovama, CM věřila a neočekávala, že pes bude hysterčit a tak byla sama v klidu. CM dal ruku pryč, pes místo paničky si začal olizovat genitálie - dost výrazně. Ještě to zopakovali a závěr byl, že panička očekává, že pes to začne dělat a proto to pes dělá.
Poslední pes byl opět JRT, tentokrát pes, co se projevuje agresivně vůči dalším psům, co potká a svou agresi přenáší na vodítko nebo nohy okolních lidí. Cvičný pes tam byl nic neřešící thajský rič. Thajec a JRT se minuli protichodem, JRT míjení neustál a otočil se do vodtíka, to mu panička nemohla dlouho vyndat z huby, CM jí uklidňoval, že se nic neděje, že je to u nich reálná situace a tak se není třeba stydět (moje slova) (y). Zopakovali míjení a pes zase spustil, už dřív než při míjení. CM si ho převzal, vytáhl mu obojek za uši, "zpucnul" si ho syknutí a lehoučkým přicuknutím za vodítko, aby ho JRT vnímal a když se míjel s thajcem, sehnul se k JRT, když ten zatuhnul, lehce (!) ho ťukl prstem do boku, syknul u toho, tím přerušil nežádoucí chování u JRT, thajec prošel a CM s russelem šli dál a v klidu. Pak se míjeli ještě neolikrát, vždy už stačilo jen syknutí a pes se věnoval CM místo thajci. Pak se to samé podařilo a paničce, aby se minuli s thajcem bez výlevu, JRT už byl vyklidněný, i když při posledním míjení tam bylo zase lehké zatuhnutí, ale pes to zvládl.
CM promítal i nějaké "rozhovory" s typickýma amíkama (a teď to myslím v plně urážlivém smyslu slova), co vědí sotva, že pes je chlupatej a má 4 nohy na extrémní přístup ke psum - mohou všechno, mají je místo dětí atd. A o tom to vlastně celé bylo. Postaveno na extrémním vnímání psů a poselství bylo: psi jsou psi, nejsou to vaše děti ani náhražky za ně a za partnery, chovejte se k nim jako ke psům. Mají vlastní potřeby, nebuďte sobecký při pořizování, buďte k nim upřímní, budujte vztah na důvěře, respektu, lásce (takto měl postavenou pyramidu, pohádka o mopsech). Buďte klidní a vyrovnaní a budou takoví i psi.
Na konci vzpomínkové video o jeho psu Daddym a že psi budou naši nejlepší učitelé.
Můj osobní dojem: ač se snažil o show a zábavu, v mých očí se mu to nepovedlo, nástup dobrý, ale přeháněl to s vtipama (tchýně a prezident) a asi si o uvědomil, protože pak najednou zcela přestal. Spousta omáčky a nesmyslů, málo informací a docela dost skryté pod tím balastem. I když ty informace nebyly špatné a extrémní. Informační přednáška pro děti ze základní školy nebo školky bývá mnohem přehlednější, srozumitelnější a obsahově plnější. Ani jedna zmínka o tom, jak se má číst pes, o konejšivých signálech atd. Pokud padla, prošvihla jsem jí, přiznávám, druhou polovinu vystoupení jsem často čučela do telefonu. Sečteno a podtrženo - v USA u majitelů psů z leknutí to asi úspěch mít bude, věřím a vím, že i u nás se najdou tací majitelé psů, ale také vím, že, díky bohu, obecné znalosti majitelů a běžných uživatelů psů v ČR jsou na mnohem větší úrovni, než CM jen tuší a to píšu z pohledu člověka, co se s "těmi" lidmi a běžnými majiteli psů setkává skoro denně.
Závěr: byla jsem připravena se zvednout a zakřičet "DOST!", kdyby se na jevišti dělo cokoli, co by přesáhlo mez jako v jeho seriálu, například fenka Holly, nebo jak se jmenuje, labík a hlídání si žrádla, vystresovaný huskoun co ho málem uškrtil atd. Jsem ráda, že se nic takového nedělo. Ale nepřijde mi, že by k těm psum měl nějaký kladný citový vztah. Mám pocit, že jsou to pro něj "jen psi" a i když je má asi určitě svým způsobem rád, tak absence jediného pohlazení všech těch psů, co tam byli, když si přebíral vodítko, jediný úsměv a navázání očního kontaktu a nějakého informačního kanálu... to mi fakt chybělo asi nejvíc.

7.3.2017 07:53
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

Takže přesně to, co sem si o něm myslela...normálka, tady by se s tim neuživil, ale amíci jsou tak neskutečně blbej národ, že jeho tam potřebujou...aby jim vštěpoval, že pes není dítě a hračka, ale živej tvor se svejma potřebama.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.3.2017 08:09

"typickýma amíkama (a teď to myslím v plně urážlivém smyslu slova), co vědí sotva, že pes je chlupatej a má 4 nohy

Sečteno a podtrženo - v USA u majitelů psů z leknutí to asi úspěch mít bude, věřím a vím, že i u nás se najdou tací majitelé psů, ale také vím, že, díky bohu, obecné znalosti majitelů a běžných uživatelů psů v ČR jsou na mnohem větší úrovni, než CM jen tuší "

je fakt, že tohle je můj takový všeobjímající dojem ze všech videí CM, které jsem kdy viděla

"Mám pocit, že jsou to pro něj "jen psi""
ale však to taky neustále zdůrazňuje...

7.3.2017 08:17
scylla

XXX.XXX.150.32

Takže spousta povyku pro nic.

7.3.2017 08:20

Šoumen, je to šoumen. Především.
Dělá, co ho živí. A dobře živí. Našel díru na trhu - a využil ji.
Amerika - zem nekonečných možností...

7.3.2017 09:29
anonymx

XXX.XXX.27.66

Huskyjanina napsal(a):
Takže přesně to, co sem si o něm myslela...normálka, tady by se s tim neuživil, ale amíci jsou tak neskutečně blbej národ, že jeho tam potřebujou...aby jim vštěpoval, že pes není dítě a hračka, ale živej tvor se svejma potřebama.

Když se velmi dobře uživí Desenský a spousta jiných "odborníků"...

7.3.2017 09:41
scylla

XXX.XXX.150.32

Huskyjanina napsal(a):

Nevšimla jsem si, že by někdy něco takového dělal, spíš přesně naopak - donutíme psa k čemukoli pro pohodlí majitelů jakýmikoli prostředky.

7.3.2017 10:37
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

scylla napsal(a):
Nevšimla jsem si, že by někdy něco takového dělal, spíš přesně naopak - donutíme psa k čemukoli pro pohodlí majitelů jakýmikoli prostředky.

Ale no tak...říká jim to skoro v každým díle

7.3.2017 11:13
scylla

XXX.XXX.150.32

Huskyjanina napsal(a):
Ale no tak...říká jim to skoro v každým díle

Ano, něco jiného říká a pak dělá prasárny, bohužel. Pro psa nic přínosného.

7.3.2017 11:21
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

scylla napsal(a):
Ano, něco jiného říká a pak dělá prasárny, bohužel. Pro psa nic přínosného.

Jaktože ne, pokud změněj chování a dají mu pohyb a to co pes potřebuje, tak se naprosto změní jeho chování. Protože to, co tam ti psi vyváděli bylo většinou z přemíry energie. Takže ano, pokud pes jen ležel na zahradě a nudil se a po Cesarově návštěvě majitelé poznali, že s nim musej každej den na procházky a i doma si hrát...tak díky bohu za něj.

7.3.2017 12:22
koňadra

XXX.XXX.92.35

Huskyjanino: děkuji za zprostředkovaní reportáže! Jak to tak čtu, tak bych byla určitě zklamaná, čekala bych od toho mnohem víc. Skoro samé nesmyslné kecy a ukázky z práce se psy taky nic moc. I když tedy uznávám, že stejně se asi nedá předvést nic o převýchově psa za pár minut na pódiu, už jenom to nestandardní prostředí způsobí, že se ti psi mohou chovat jinak než doma.

7.3.2017 12:52
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Já mám taky ráda psy a taky nikdy žádnému cizímu se nevnucuju ani pohlazením ani mazlením, to mi přijde normální, moji psi by to od cizího taky nestrpěli. Nedávno jsem musela na výstavě předvádět cizího psa a taky jsem na něj bezdůvodně nesahala... takže tato kritika mi přijde nesprávná.

Jinak ta hodnocení jsou hodnocením americké šou očima českého diváka, není ani omylem objektivní, ten člověk dělá šou, dělá představení, proto mele, musí to přece prodat, kdo by mu přišel - a zaplatil-kdyby se jen postavil a věcně rozebral své postupy?

zajímavé je, jak pohrdavý názor má česká veřejnost na američany, jejich vzdělání, znalosti a postupy

a stejně zajímavé je, jak ti, k jejichž výchovné metody nejsou nikde ke spatření, hrubě napadají jiné.

7.3.2017 12:59

..."zajímavé je, jak pohrdavý názor má česká veřejnost na američany, jejich vzdělání, znalosti a postupy"...
Asi česká veřejnost ví své :
Nejsem žádný vědec, ale přesto mám jistá povědomí: třeba kde leží Kalifornie, Florida, Aljaška...A když si pak v Americe spletou Čechy a Čečenci ? např.
( Pardon, to jsem mimo téma ).

7.3.2017 14:19

Další pes byl cca roční, rok a půl starý ČSV - milý vyrovnaný pes, který byl jen trošku rozjařený, jak čéva uměj sápal se po žrádle (hosteska nesla misky a rozložila je tam po zemi do řady). Majitelka čéva byla vláčena a málem uvláčena k miskám.

na tohle video jsem koukala na youtube.

7.3.2017 14:52

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Další pes byl cca roční, rok a půl starý ČSV - milý vyrovnaný pes, který byl jen trošku rozjařený, jak čéva uměj sápal se po žrádle (hosteska nesla misky a rozložila je tam po zemi do řady). Majitelka čéva byla vláčena a málem uvláčena k miskám.

na tohle video jsem koukala na youtube.

Prosím odkaz by nebyl ?

7.3.2017 15:01

Prosím odkaz by nebyl ?

Teď se tam nedostanu, ale zadala jsem Cezar Milan Praha a vyběhlo mi to tam.

7.3.2017 15:14

Dík.
https://www.youtube.com/watch?v=mZHaEQsfPgE
Jestli je to tohle, tak tam toho moc vidět není, ale aspoň něco.

7.3.2017 15:58

Dík.
https://www.youtube.com/watch?v=mZHaEQsfPgE
Jestli je to tohle, tak tam toho moc vidět není, ale aspoň něco.

Jo to je ono...jiné video z této šou jsem tam zatím nenašla...vidět tam toho opravdu moc není..

7.3.2017 16:42

Jo to je ono...jiné video z této šou jsem tam zatím nenašla...vidět tam toho opravdu moc není..

Ono asi šlo video natáčet jen pokoutně, na telefon někde pod sedačkou...tak ta kvalita nemůže být jiná. Ale to, že je to šou, je na tom vidět ( slyšet) celkem zřetelně : "Sexy, sexy..." a lidi řvou a plácají. No šou ).

7.3.2017 18:32

Ono asi šlo video natáčet jen pokoutně, na telefon někde pod sedačkou...tak ta kvalita nemůže být jiná. Ale to, že je to šou, je na tom vidět ( slyšet) celkem zřetelně : "Sexy, sexy..." a lidi řvou a plácají. No šou ).

No já teda nejsem žádnej profi cvičitel, ale nevím, co mému psovi může dát, když ho dotáhnu na podium, kde ho předám naprosto cizímu člověku a z publika pokřikuje a tleská dav...
no opravdu jenom šou...no myslím, že např. můj pes, který je trochu bázlivka a maminčina prdelka by z toho měl šok na hodně dlouho...

7.3.2017 18:55

..."zajímavé je, jak pohrdavý názor má česká veřejnost na američany, jejich vzdělání, znalosti a postupy"...
Asi česká veřejnost ví své :
Nejsem žádný vědec, ale přesto mám jistá povědomí: třeba kde leží Kalifornie, Florida, Aljaška...A když si pak v Americe spletou Čechy a Čečenci ? např.
( Pardon, to jsem mimo téma ).

No, Čechů co si budou plést Niger s Nigerií, Kongo s Demokratickou Republikou Kongo, možná Lybii s Libérií a ty různé Guineje taky pár bude. A to povědomí se též trochu zhorší, když dojde na méně známé státy USA, třeba Iowu, Idaho...

PS: schválně, zkuste tu mapu doplnit, ono to není tak uplná samozřejmost
Nebo to zkuste tady: https://slepemapy.cz/

(Tím nechci tvrdit, že úroveň veřejných škol v USA je nějak závratná.).

7.3.2017 19:26

"Jinak ta hodnocení jsou hodnocením americké šou očima českého diváka, není ani omylem objektivní, ten člověk dělá šou, dělá představení, proto mele, musí to přece prodat, kdo by mu přišel - a zaplatil-kdyby se jen postavil a věcně rozebral své postupy?"

z jakého důvodu by to nebylo objektivní? To jako jen proto, že on žije v USA a dělá šou pro amíky, tak to nemůžu jako Čech hodnotit objektivně? I na zcela věcné, informativní přednášky chodí spousta lidí. Jen ne takoví, na které cílí CM, on dělá šou pro lidi co psům nerozumí. Je to šoumen, umí se prodat, dobře ho to živí, proč by to nedělal. Zhodnotil to člověk který nepatří do cílové skupiny, proč vám to tak vadí? Vlastně ani tolik nezhodnotil, jen popsal, jako službu pro všechny pejskaře kteří tam nemohli nebo nechtěli za takovou šou utrácet, já jsem ráda, že jsem si to mohla přečíst.

7.3.2017 19:31

Tak teď jsem se teprv prohlídla víc tu přiloženou mapu a jsme tam stále jako Československo. Z českého portálu, že se nestyděj.

7.3.2017 20:03

Tak teď jsem se teprv prohlídla víc tu přiloženou mapu a jsme tam stále jako Československo. Z českého portálu, že se nestyděj.

Já když pustím odkaz, tak tam mám Českou republiku a Slovensko zvlášť.

7.3.2017 20:35

Odkaz jo, ale ta mapa světa co jsem přidala jako obrázek, tak je tam obrys celého Československa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík