Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, chtěla bych poradit. Mám dvouměsíčního srnčího ratlíka a začíná hrozně kousat a být i trochu agresivní (on to asi bere jako hru, mě to spíš přijde jako agrese protože cení zuby, kouše a vrčí) když si ho vezmu na klin začne kousat do prstů, do oblečení, to stejne když ho chci zvednout, při pokládání se začne ohánět vrčet a kousat. Vyzkoušela jsem už různé potrestání ale nic nepomohlo. Už se mi i stalo že si ho chtěla paní pohladit a on začal vrčet. Nechci aby byl špatně vychovaný a už vůbec ne aby byl agresivní. Můžete mi prosím poradit jak ho "potrestat" popřípadě ho i zkusit uklidnit a odnaučit kousání? Nábytek vůbec nekouše, nic neokusuje, jen ty prsty, nohy, oblečení co máme na sobě. Moc děkuji.

napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych poradit. Mám dvouměsíčního srnčího ratlíka a začíná hrozně kousat a být i trochu agresivní (on to asi bere jako hru, mě to spíš přijde jako agrese protože cení zuby, kouše a vrčí) když si ho vezmu na klin začne kousat do prstů, do oblečení, to stejne když ho chci zvednout, při pokládání se začne ohánět vrčet a kousat. Vyzkoušela jsem už různé potrestání ale nic nepomohlo. Už se mi i stalo že si ho chtěla paní pohladit a on začal vrčet. Nechci aby byl špatně vychovaný a už vůbec ne aby byl agresivní. Můžete mi prosím poradit jak ho "potrestat" popřípadě ho i zkusit uklidnit a odnaučit kousání? Nábytek vůbec nekouše, nic neokusuje, jen ty prsty, nohy, oblečení co máme na sobě. Moc děkuji.
No nene
No, štěňata si hrají tím, že koušou, a dokonce u toho i cení zuby a vrčí.
Pokud ho budete trestat za přirozené chování, tak z něj špatně vychovaný a agresivní pes bude.
Pokud by vám dítě třeba pastelkou pomalovalo zeď, taky byste ho za to zbila a ptala byste se na internetu, jak ho hře odnaučit? Nebo byste vymyslela dítěti jinou hru a hrála byste si s ním tak, aby nedocházelo k destrukci interiéru?

V klidu máte úplně normální štěně...snažte se přesměrovat to kousání na nějakou hračku a hrajte si s ním hodně, ať vypustí energii a utahá se...popř. pokud štěně přesáhne mez tak mu dejte najevo, že vás to bolí...kníkněte podobně jako štěndo, když ho něco zabolí...ne na všechny pesany to zabírá, někteří začnou o to víc...nebo ho v takovém případě můžete chvilku ignorovat než se uklidní...moje fena byla to čemu se někdy říká "agresivní štěně"...nezabíralo na ní vůbec nic...no nakonec jsme jí prostě umazlili, dnes je to ta nejhodnější a nejmazlivější psí holka na světě a když lumpačíme a pereme se, tak "kouše" opravdu s citem...jenom jako...

Ja snad někde napsala že jsem ho zbila ? Srovnávat výchovu štěněte a dítěte? Jako vážně? Tohle ale není přirozené chování. A není to ani hraní když se na vás ohání, vrčí, kouše a škrábe. To stejné jako že není normální že vrčí po lidech. Myslíte si jako že jsem nezkoušela si s ním hrát jinak? Stejně jiné hraní úplně ignoroval a radši mi šel po ruce. Není to mé první štěně ale žádné mi tohle nedělalo., chtěla jsem jen poradit od někoho kdo by s tím mohl mít zkušenosti.

Tohle už jsem taky zkoušela, knourani, vrčení, chytnout ho na lopatkách za kůži, položit ho na záda, zasustit novinka vše ho spíš ještě víc povzbudilo. Když jsem ho ignorovala a uklidnil se, po půl hodině třeba jsem si ho vzala a začalo to znova.

napsal(a):
Ja snad někde napsala že jsem ho zbila ? Srovnávat výchovu štěněte a dítěte? Jako vážně? Tohle ale není přirozené chování. A není to ani hraní když se na vás ohání, vrčí, kouše a škrábe. To stejné jako že není normální že vrčí po lidech. Myslíte si jako že jsem nezkoušela si s ním hrát jinak? Stejně jiné hraní úplně ignoroval a radši mi šel po ruce. Není to mé první štěně ale žádné mi tohle nedělalo., chtěla jsem jen poradit od někoho kdo by s tím mohl mít zkušenosti.
Předchozí štěňata byla mrtvá nebo těžce nemocná?
Štěňata prostě koušou a i u toho vrčí. A srovnávat výchovu štěněte a dítěte v lecčem nejde, ale pokud si myslíte, že dvouměsíční štěně je zlé a agresivní, je potřeba vám připomenout, že je to miminko. Jak to dítě. Když jedno dítě praští druhé na písku kyblíkem po hlavě, neznamená to, že hajzlík roste pro kriminál.
Tomu zvířeti musíte ukázat - nenásilně - jaké chování je žádoucí. Ne, že ho budete trestat za přirozený projev. Je úplně jedno, jestli jste ho zbila nebo jaká jiná potrestání jste už zkoušela - v téhle situaci je prostě trest vaše selhání a velká chyba a je úplně jedno, jaký.

napsal(a):
Tohle už jsem taky zkoušela, knourani, vrčení, chytnout ho na lopatkách za kůži, položit ho na záda, zasustit novinka vše ho spíš ještě víc povzbudilo. Když jsem ho ignorovala a uklidnil se, po půl hodině třeba jsem si ho vzala a začalo to znova.
No jistě, že ho to povzbudilo
Hele viděla jste někdy, jak si hrají dvě štěňata? Koušou vrčí, chňapou po sobě, různě se přilehávají...
co děláte vy? kňouráte, vrčíte, chňapete po něm a šustíte novinami. Prostě si s ním hrajete po psím.
Proboha.
Štěně kouše, vrčí, mručí, "útočí", loví kořist (vaši nohavici), štrekovat ponožky vám nebude.
Je to normální, ale to co mu děláte normální není...Po prezubeni to trochu ustane.ale pokud ho budete plácat, trestat a házet na záda, tak bude agresivní doopravdy..
2 měsíční štěně prostě agresivní není...Ale nedivím se, že se na vás i ožene, když ho bijete..
Hrajte si s ním, ať může lovit hračky, plyšáky, vrčení opravdu neznamená, že vás chce sežrat.

Ale proboha tady ho nikdo nebije, děláte ze mě tady nějakého tyrana. Nikdo mu nic zlé nedělá. Ale vidím že tady je asi těžko něco vysvětlovat a víte všichni nejlíp jak ho tady podle vás tyram :D směšné fakt, člověk chce poradit a místo toho se dozví jak psa bije a hází s ním.

napsal(a):
Ale proboha tady ho nikdo nebije, děláte ze mě tady nějakého tyrana. Nikdo mu nic zlé nedělá. Ale vidím že tady je asi těžko něco vysvětlovat a víte všichni nejlíp jak ho tady podle vás tyram :D směšné fakt, člověk chce poradit a místo toho se dozví jak psa bije a hází s ním.
Hele tak ještě jednou a hodně pomalu výcuc.
Máš normální štěně a jakýkoliv trest je neadekvátní. Musíš mu ukázat, co má dělat, místo toho, aby ses pokoušela trestat ho za přirozené chování. Stačí takhle?
Jakákoliv agrese z tvé strany v této chvíli narušuje tvůj vztah s tím zvířecím miminkem. Pokud budeš bezdůvodně agresivní - a pro to zvíře je trest za hru bezdůvodná agrese - tak ono bude taky agresivní a dospělosti z něj vyroste to, čeho se obáváš: agresivní a nezvladatelné zvíře.
napsal(a):
Ako tu už zaznelo máte úplne normálne živé šteňa. Ak vám hryzie ruky a oblečenie tak mu miesto toho ponúknite hračku ktorú môže trhať, nám výborne poslúžil napríklad starý uterák. Postupom veku sa ukľudní, najhoršie to ešte len bude keď začne prezubovať.
napsal(a):
Vy jste směšná když si myslíte, že to není normální štěněcí chování. To že to nedělala jiná štěňata nic neznamená. Moje první fena taky skoro neousala. A ta druhá? Piraňa na kterou nic nezabíralo a víte co? Přežili jsme to a dneska je z ní mazel.
napsal(a):
Tohle je naprosto normální chování štěněte, které vám nevěří a nejsou mu vaše doteky příjemné. Naučte se ho hladit tak, aby se mu to líbilo. Na tresty zapomeňte nebo to bude stále horší a horší. A nespěchejte na něj s ničím.
napsal(a):
Jedna větší pitomost než druhá - pak se divte, že po vás jde, když s ním takto zacházíte. Zaděláváte si na problém. Tahání štěněte za kůži na krku je výhrůžka zabitím, bude se hystericky bránit, pokládání na záda malého mimina jste pochytila kde? Dokonce noviny? Vy ho chcete bít novinami? To je holý nesmysl. Nechcete ho vrátit?
To co popisujete je úplně normální chování normálního hravého štěněte. A to co děláte, je přesně to, co ho provokuje ještě k větší aktivitě. A to přece nechcete, nebo ano? A pokud budete dvouměsíční štěně "trestat" za jeho přirozené chování, dopadne to vážně hodně špatně. A ještě povalením na záda. Dvouměsíční štěně na záda? A nikdo mu nic zlého nedělá?
Když bude kousat do vás, strčtě mu do tlamy něco, co kousat může. Rozpohybujte před ním nějakou hračku a uvidíte, že časem pochopí že s nějakým peškem je daleko větší psina než s vašimi prsty. (Pokud teda během jeho kousání do vašich prstů s nima neuhýbáte a ještě u toho nějak "nepištíte" nějaké nervózní hlášky typu fuj, nesmíš a pod. kterým to štěndo stejně nerozumí. To je totiž to, co snad každé štěně strašně moc baví - kousat do něčeho co před ním zdrhá a ještě to kvičí.)
Případně ho zkuste uhladit, udrbat, umazlit... atd do klidu. S trochou trpělivosti to jde. Akorát u toho člověk nesmí "chytat nerva" a musí být sám v klidu.
Nebo můžete při jeho kousání odvrátit hlavu a jakoby ztuhnout (někdy to stačí), případně ukončit hru. Vždyť i to ukončení hry je pro to štěndo v podstatě trest. A opravdu je to hra, ne agrese.
Kdybych měl svojí "kdysi dávno piraňu" usměrňovat způsobem, jakým to dnes děláte vy, tak nevím jak by to dopadlo. Dobře asi ne.

Samozrejme, budu ho mlátit novinama, bít ho a házet s ním o zem, jak si tady vy co jste zareagovali myslíte. No jistě, vrátím ho zpátky tam z kama jsem si ho před měsícem vzala, no výborný nápad. Děkuji za radu, určitě ji s radostí jdu splnit. Za tyrana jsem se tedy nepovažovala, ale ostatní to vidí asi jinak takže místo rady(vysvětlení) jsem se dočkala tak osočení. Tomu kdo jste se mi to snažili vysvětlit, poradit a ne me hned osočovat moc dekuji, zkusím vaše rady.
Pochopte, že jste to byla vy, kdo jste psala, že ho taháte za kůži, pokládáte na záda a děsíte novinama. Byla jste to vy, kdo se ptal na trestání a ne na porozumění mezi vámi. Tak co vlastně chcete?
Vy jste si vzala měsíční štěně - píšete, že jste si ho brala před měsícem a má dva měsíce - a to vás napadají tresty? Za ten měsíc jste se na něm asi už podepsala dost.

Chapu, ale kolikrát lepší než napadnutí osoby by bylo člověku poradit.Ja taky nevěděla že to co dělám tak dělám špatně a místo vysvětlení se tu do mě lidi radši pustili.Příště před záchranou pětitydenniho štěněte ho radši nechám na pospas osudu, když mi podle vás do ruk nepatří.Všechno co člověk udělá je tady špatně jak vidím.
napsal(a):
Chapu, ale kolikrát lepší než napadnutí osoby by bylo člověku poradit.Ja taky nevěděla že to co dělám tak dělám špatně a místo vysvětlení se tu do mě lidi radši pustili.Příště před záchranou pětitydenniho štěněte ho radši nechám na pospas osudu, když mi podle vás do ruk nepatří.Všechno co člověk udělá je tady špatně jak vidím.
Rad tu padlo několik a dobrých.

Na jednu stranu píšete jak mám úplně normální štěně a na druhou stranu jak jsem se na něm podepsala ? Takže normální asi není a je to vinna má že ?

Ano z nevhodných podmínek ho mám a to co vy si predtavujete jak ho tady násilím skubu a násilím ho házím na zem a on tu kňučí bolestítak to opravdu nedělám. Nevěděla jsem že je to špatně, hodně lidí mi to totiž poradilo. Ale určitě jsem ho netahala tak aby to bolelo a aby se bál. Kdybych věděla že je to špatně tak bych to nedělala.
napsal(a):
Samozrejme, budu ho mlátit novinama, bít ho a házet s ním o zem, jak si tady vy co jste zareagovali myslíte. No jistě, vrátím ho zpátky tam z kama jsem si ho před měsícem vzala, no výborný nápad. Děkuji za radu, určitě ji s radostí jdu splnit. Za tyrana jsem se tedy nepovažovala, ale ostatní to vidí asi jinak takže místo rady(vysvětlení) jsem se dočkala tak osočení. Tomu kdo jste se mi to snažili vysvětlit, poradit a ne me hned osočovat moc dekuji, zkusím vaše rady.
Pěkný den. Buďte v klidu, to že jsou tu už dámy kolikrát "nevrlé" je hlavně proto, že tu stejný dotaz je dvakrát měsíčně. Já sem chodím dva měsíce a už se to tu řešilo minimálně čtyřikrát . Taky máme štěndo, taky kouše, vrčí a bůhvíco ještě. Dobrá zpráva je, že po měsíci a půl NAŠEHO kníkání a vysvětlování že nás to bolí už je to mnohem lepší. Kolikrát už mám na ruce jenom dva-tři škrábance. I ten prokousnutej nos se mi zahojil . Jinak ta naše můrka přezubuje...a horší to není. Je to vážně den ode dne lepší. Takže vydržte, bude to u Vás stejné...pokud štěndo nezradíte nějakými tresty a nebude se Vás bát. Ještě dodávám, že když na mě zavrčela a kousla fakt hodně, tak jsem jí taky plácla (Jo, jsem tyran)...stalo se to jen jednou a světe div se, obě jsme to přečkaly bez psychické újmy...
napsal(a):
Ano z nevhodných podmínek ho mám a to co vy si predtavujete jak ho tady násilím skubu a násilím ho házím na zem a on tu kňučí bolestítak to opravdu nedělám. Nevěděla jsem že je to špatně, hodně lidí mi to totiž poradilo. Ale určitě jsem ho netahala tak aby to bolelo a aby se bál. Kdybych věděla že je to špatně tak bych to nedělala.
Nikdo tu nepsal, že s ním házíte a škubete. Jde o to co mu tím vytaháním a přetáčením sdělujete. Prostě už to nedělejte, jděte na to po dobrém. Ano bude to bolet, budete pokousaná a poskrábaná, ale to jsme tu byli všichni. Zkuste postupně vyzkoušet co vám tu radili, musíte na to přijít co na stěndo platí. Ovšem nečekejte zázraky přes noc. A jak jsem psala na některá štěňata neplatí prakticky nic viz Sardullah nebo já.
napsal(a):
Kdo vás tu napadá? Třeba taková bodlinka vám tu celou dobu radila úplně normálně, a to opakovaně, kdy by jiní už třeba ztratili nervy, aniž by se zachovala nějak, že byste to měla brát jako napadání.
Mimochodem, slovem trest tu nutně není myšleno bití. Vy to tak očividně chápete, že trest nutně musí znamenat to štěně mlátit. Tohle ale nikdo neřekl, jen vám tu bylo sděleno, že používat tresty (jakékoli), abyste eliminovala ÚPLNĚ PŘIROZENÉ chování malého štěněte, není zrovna na místě. Měla byste jeho pozornost přesměrovat jiným směrem tak, aby se zabavilo. Na hračku například. Ale ne jeho chování potlačovat.
Poposedněte si kousek a přečtěte si všechno znovu. Třeba se to konečně setká s úspěchem.
napsal(a):
Ono nevhodné chování ke psovi nemusí znamenat, že do něj kopete. Ty rádce někam pošlete.
napsal(a):
Dobré rady, opravdu dobré a životem vyzkoušené, jak se domluvit se psem najdete tady. Nic lepšího jsem v posledních letech nečetla.
www.clovekpritelpsa.cz.

Děkuju za radu, ráda si to přečtu :).

napsal(a):
Děkuju za radu, ráda si to přečtu :).
Prostě vydržte a štěndo z toho časem vyroste, ještě potom, až budete mít vychovaného dospěláka, budete vzpomínat, jakej to byl raubíř a možná, že se vám po tom občas zasteskne...
PS: já jsem odnesla štěněcí věk mojí psí holky nejen škrábanci a kousanci, ale i uraženým zubem...ono když se na sebe se svojí psí slečínkou smějete a ona se rozhodne vám vlepit hudlana, tak to moje jednička nahoře nevydržela...a to u vás asi nehrozí

Jak píšou všici, vydržte, my jsme si taky štěňátko poňuňali, jen když únavou padlo... po bytě jsme chodili slimáčím tempem, protože jinak by nás štěně ulovilo, ruce jako po úpravě v tortuře, vrchol byl, kdy štěně začlo štípat do zadku (dvoje roztržené tepláky)
Berte ho na kamarádšofty s jinýma psíčkama (odpovídající velikostí) ať si pohrajou mezi sebou, ať se vykouše, ať psíček zjistí, že to taky může bolet-kousnutí, naučí se míru stisku...sušené ucho na kousání, sušené držťky- je to lákvější než ruce.
napsal(a):
Jak píšou všici, vydržte, my jsme si taky štěňátko poňuňali, jen když únavou padlo... po bytě jsme chodili slimáčím tempem, protože jinak by nás štěně ulovilo, ruce jako po úpravě v tortuře, vrchol byl, kdy štěně začlo štípat do zadku (dvoje roztržené tepláky)
Berte ho na kamarádšofty s jinýma psíčkama (odpovídající velikostí) ať si pohrajou mezi sebou, ať se vykouše, ať psíček zjistí, že to taky může bolet-kousnutí, naučí se míru stisku...sušené ucho na kousání, sušené držťky- je to lákvější než ruce.
Mně třeba hodně pomohlo, když začala hodně kousat, hrát si s ní tak, že jsem klečela na čtyřech, abych na ni líp mohla, a zatímco ona do mě štípala a kousala, já jsem ji rukama štípala taky... Taková alternativa k tomu jejímu kousání (kousat se mi ji fakt nechtělo ). Vždycky se u toho rozdivočela o to víc a vrčela tak, že bych taky z fleku mohla tvrdit, že je to agresivní netvor, ale postupně našla správnou míru, kdy je ožďubování ještě sranda a hra a kdy už je to moc. Když prostě kousla fakt hodně, "kousla" jsem ji taky víc a bylo.
Já se trošku obávám, že tohle může být i jeden z důsledků časného odběru od matky a od sourozenců. Štěňata se i hrou mezi sebou a kominikací s matkou kromě jiného učí, kdy už kousnutí bolí, jak protějšek reaguje, když to bolí, jak rozumět signálům od těch, s nimiž si hraju...
podle mého názoru Vaše štěně prostě neví, že Vás to bolí, nikdo mu to nestihnul říct. Ona ta doba odběru štěňat není stanovena jen tak od blázna, raná socializace a kontakty ve smečce mají svůj smysl a význam.
Jinak ale souhlasím s tím, že zdravé, normální štěně prostě řádí, kouše a ničí.
napsal(a):
Můžu se zeptat jakou radu jste si představovala?
Něco ve stylu - dejte mu prášek a štěně přestane kousat?
Ještě taková technická - máte měsíc dvouměsíční štěně? A ono je agresivní?
Dasvo
napsal(a):
Já se trošku obávám, že tohle může být i jeden z důsledků časného odběru od matky a od sourozenců. Štěňata se i hrou mezi sebou a kominikací s matkou kromě jiného učí, kdy už kousnutí bolí, jak protějšek reaguje, když to bolí, jak rozumět signálům od těch, s nimiž si hraju...
podle mého názoru Vaše štěně prostě neví, že Vás to bolí, nikdo mu to nestihnul říct. Ona ta doba odběru štěňat není stanovena jen tak od blázna, raná socializace a kontakty ve smečce mají svůj smysl a význam.
"Obáváte se" zcela správně.
Co ta osoba bude se psem dělat později, když
má už teď "agresivní" miminko ?
Dasvo
napsal(a):
Může, ale nemusí. Nechci se paní zastávat, své jsem ji napsala.
Já si fenku brala v 8 týdnech + pár dní. Chodila jsem celé dva měsíce na návštěvu a x krát jsem viděla jak se s bráchou "řežou jak koně" až musela máma zakročit . A stejně jsme si přivezli piraňu na kterou prakticky nic neplatilo. Myslíte, že záleží na rase? Nebo čím to je?
Iliena
napsal(a):
Může, ale nemusí. Nechci se paní zastávat, své jsem ji napsala.
Já si fenku brala v 8 týdnech + pár dní. Chodila jsem celé dva měsíce na návštěvu a x krát jsem viděla jak se s bráchou "řežou jak koně" až musela máma zakročit . A stejně jsme si přivezli piraňu na kterou prakticky nic neplatilo. Myslíte, že záleží na rase? Nebo čím to je?
Tak určitě bude hra bull mimin drsnější než nějakých bišonků, či vyloženě povahově mírných plemen. A souhlasím s Dasvo, že je nutné, aby se správnou míru učilo štěndo v prvé řadě v psí rodině. Taky jsme si brali štěně z nevhodných podmínek - pětitýdenní a piraňa to nebyla. Takže ano, i povaha a rasa psa na to má jistě vliv. Sebevědomý pejsek, asi bude větší, bojovník", než ustrašená hromádka neštěstí
lesnížínka
napsal(a):
Tak určitě bude hra bull mimin drsnější než nějakých bišonků, či vyloženě povahově mírných plemen. A souhlasím s Dasvo, že je nutné, aby se správnou míru učilo štěndo v prvé řadě v psí rodině. Taky jsme si brali štěně z nevhodných podmínek - pětitýdenní a piraňa to nebyla. Takže ano, i povaha a rasa psa na to má jistě vliv. Sebevědomý pejsek, asi bude větší, bojovník", než ustrašená hromádka neštěstí
S tím samozřejmě také souhlasím. Ostatní sourozenci šli pryč v 6ti týdnech, ja si stála na svých 8mi. Takže tam zůstala s mámou a jedním bráchou.
Jen jsem tím chtěla říct, že i když jsme si ji brali kdy jsme měli stejně byla jako stěně děsná

"Sebevědomý pejsek, asi bude větší, bojovník", než ustrašená hromádka neštěstí "
až tak plně to neplatí. Můj první pes, sebevědomý úžasný, jako štěně ve smečce, dle chovatele - se nepral...prostě přišel a kýženou hračku si vzal, šlus...odběr 50. den
Můj pastevec, nejistý labilní - ultra bojovník, sourozenci ho naučili, že se musí rvát, o cokoliv...bohužel, u něj by byl odběr někdy v 5. týdnu zcela žádoucí...odběr po 9. týdnu
rozhodující je nervová soustava psa
"Jenže podle popisu ten pejsek už majitelům nevěří a brání se jim, jejich dotykům ta tak. Má k tomu i důvod. "
přesně tak, zadavatelka ho svou "výchovou" trestáním už stačila naučit, že se musí bát a bránit...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Třeba vás ten pes čistě nenávidí, prostě mu nevoníte, něco mu na vás nesedí, jste an něj moc náročná...stát se to může, mě takto k smrti nenáviděla od kamarádky kobyla, kdykoliv mohla rozběhla se na mě a útočila, nikdo jsme nevěděli proč, ale prostě to bylo asi něco ze mě, s jinými koňmi ani dalšími zvířaty jsem tento problém nikdy neměla.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Třeba vás ten pes čistě nenávidí, prostě mu nevoníte, něco mu na vás nesedí, jste an něj moc náročná...stát se to může, mě takto k smrti nenáviděla od kamarádky kobyla, kdykoliv mohla rozběhla se na mě a útočila, nikdo jsme nevěděli proč, ale prostě to bylo asi něco ze mě, s jinými koňmi ani dalšími zvířaty jsem tento problém nikdy neměla.
Ježišmarjá to je hodně hustý! Myslíte, že takto nenávidět může dvouměsíční štěně? Já tedy doufám, že tu "averzi vůči konkrétní osobě" psi (i jiný zvířata) mají až v dospělosti... Já zatím pozoruju leda to, že ta naše malá má vůči někomu (většinou chlapům) respekt...některejch se i bojí. Zato děti a ženský by uskákala k smrti!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
lu80
napsal(a):
Ježišmarjá to je hodně hustý! Myslíte, že takto nenávidět může dvouměsíční štěně? Já tedy doufám, že tu "averzi vůči konkrétní osobě" psi (i jiný zvířata) mají až v dospělosti... Já zatím pozoruju leda to, že ta naše malá má vůči někomu (většinou chlapům) respekt...některejch se i bojí. Zato děti a ženský by uskákala k smrti!
Já nevím, proč by ne, zvířata pachy a všechno vnímají úplně jinak než my, třeba ho u nich doma něco provokuje, každej má teď doma různý smradítka ve formě brise nebo co, stříká to do vzduchu... Nebo paní prostě něco vyzařuje a nebo ne a má k němu špatný přístup a štěně se brání přirozeně, pokud nemůže utéct tak útočí. Ale napadlo mě to, když jsem si vzpomněla na tu kobylu co mě k smrti nenáviděla.

Tereza985617
když si ho vezmu na klin začne kousat do prstů, do oblečení, to stejne když ho chci zvednout, při pokládání se začne ohánět vrčet a kousat
Tak jsem si ještě jednou přečetla úvodní dotaz...těžko říct jak to pejsek myslí, kdyby jsme ho viděli v "akci" na živo, tak asi odhadneme jestli je to rozverné štěněcí chování nebo jestli to náhodou není strachová agrese, jestli se o sebe pejsek nebojí, jestli se necítí nejistý, když je zvedán-pokládán a pod...v tom případě bych se zaměřila na tu manipulaci a snažila se zapracovat na tom, aby se štěndo u mě cítilo v bezpečí...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já nevím, proč by ne, zvířata pachy a všechno vnímají úplně jinak než my, třeba ho u nich doma něco provokuje, každej má teď doma různý smradítka ve formě brise nebo co, stříká to do vzduchu... Nebo paní prostě něco vyzařuje a nebo ne a má k němu špatný přístup a štěně se brání přirozeně, pokud nemůže utéct tak útočí. Ale napadlo mě to, když jsem si vzpomněla na tu kobylu co mě k smrti nenáviděla.
A to jako vážně, ta smradítka? Jako jo, chápu nějakou ostražitost při prvním setkání nebo třeba nějakou špatnou zkušenost. Ale že by si zvíře nepřivyklo, když se k němu jinak člověk chová slušně...
Kočky, venkovní ochočené i polodivoké kočky v areálu FN v největší koncentraci u nejbrutálněji smrdícího (desinfekcí a konzervačními látkami ) oddělení - protože tam dostaly nažrat a chovali se k nim pěkně. Kdyby to bylo nepřekonatelné, jistě se snadno uživily v blízkém okolí.
Já taky jdu z práce celkem dost cítit desinfekcí, no zatím mě žádný pes nesežral.
Spousta psů je ostražitá před silnými kuřáky, ale i takoví lidi mají psy a ti psi je mají rádi.
Chápu taky, že koně jsou na tom jinak.
Ale pes - štěně?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
tapina
napsal(a):
A to jako vážně, ta smradítka? Jako jo, chápu nějakou ostražitost při prvním setkání nebo třeba nějakou špatnou zkušenost. Ale že by si zvíře nepřivyklo, když se k němu jinak člověk chová slušně...
Kočky, venkovní ochočené i polodivoké kočky v areálu FN v největší koncentraci u nejbrutálněji smrdícího (desinfekcí a konzervačními látkami ) oddělení - protože tam dostaly nažrat a chovali se k nim pěkně. Kdyby to bylo nepřekonatelné, jistě se snadno uživily v blízkém okolí.
Já taky jdu z práce celkem dost cítit desinfekcí, no zatím mě žádný pes nesežral.
Spousta psů je ostražitá před silnými kuřáky, ale i takoví lidi mají psy a ti psi je mají rádi.
Chápu taky, že koně jsou na tom jinak.
Ale pes - štěně?
Tak píšu, že mě to prostě jen napadlo, když zadavatelka psala, jak hrozně pes po ní vyjíždí...

..."Jenže podle popisu ten pejsek už majitelům nevěří a brání se jim, jejich dotykům ta tak. Má k tomu i důvod. "
přesně tak, zadavatelka ho svou "výchovou" trestáním už stačila naučit, že se musí bát a bránit"...
Tak nějak to bude. Jsou mu dva měsíce a měsíc už ho má doma. Měsíc už ho svým divným, nevhodným způsobem vychovává, nechává na něj ( na mrňouska) sahat cizí lidi i když je mu to nepříjemné a bojí se. A když vrčí, tak ho potrestá? I kdyby prcka klepla přes čumák pírkem, je to trest.
A to všechno v období nejvýraznějšího vtištění.
Zadavatelko, nejvyšší čas si něco přečíst o vývoji psího mimina a otočit o 180°, jestli chcete mít normálního psa.
Třeba zvedání - zvedejte ho jen v případě, kdy je to nezbytně nutné. Žádné " teď tě chci na klín, tak budeš na klíně".

Dovedete si představit chytat za kůži na lopatkách srnčího ratlíka starého necelé 2 měsíce ? To snad aby měla pinzetu.

napsal(a):
Dovedete si představit chytat za kůži na lopatkách srnčího ratlíka starého necelé 2 měsíce ? To snad aby měla pinzetu.
Za kůži na hřbetě se dá chytat leccos

napsal(a):
Za kůži na hřbetě se dá chytat leccos
Jenže zadavatelka asi nemá takovou praxi (.

U sólo 2 m štěněte jsem praktikovala metody domácí smečky (štěňata + dospělí), které jsem okoukala při návštěvách u chovatelky. Když to přehnal, tak jsem vypískla, že to bolí. Pokud pokračoval, byla jsem za dospěláka, zavrčela jsem a naznačila kousnutí. Celkem dobře to fungovalo.

"A to všechno v období nejvýraznějšího vtištění. "
no právě , a jak nám říká literatura, tak co se v tomto období podaří nebo p.osere, je nevratné...

Občas přemýšlím, co nutí zdejší přispěvovatelky psát a psát a do každého tématu- všeználkyně. Ze čtyř vět si udělat jasný závěr, jak to je -neříkám, že být nemůže, a pak to donekonečna rozebírat(ale néé- ale jóoo)...těším se na nějaký smysluplný příspěvek, který by mne něčím nutil k zamyšlení a ono prd...u některých přemýšlým, zda vůbec mají na psa čas nebo je pohltila diskuse...