Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2017 05:34
Aneta97

XXX.XXX.252.114

Dobrý den, včera jsem mojí fence (10 měsíců) dávala ráno na jídlo rýži s vývarem s kuřete a večer měla rýži s kuřecím masem, ale celej den se včera nevyprázdnila tak se chci zeptat jestli mám počkat až to na ni přijde a pak nakrmit nebo jí mám dát normálně najíst, na internetu jsem taky četla že je dobrá na zácpu mrkev, tak by mě zajímalo jak mám tu mrkev do psa dostat když ju odmítá?

11.3.2017 07:10
scylla

XXX.XXX.150.32

Aneta97 napsal(a):
Dobrý den, včera jsem mojí fence (10 měsíců) dávala ráno na jídlo rýži s vývarem s kuřete a večer měla rýži s kuřecím masem, ale celej den se včera nevyprázdnila tak se chci zeptat jestli mám počkat až to na ni přijde a pak nakrmit nebo jí mám dát normálně najíst, na internetu jsem taky četla že je dobrá na zácpu mrkev, tak by mě zajímalo jak mám tu mrkev do psa dostat když ju odmítá?

Na zažívací problémy je nejlepší veterinář, takže jděte na veterinu a nezkoušejte žádné hokuspokusy.

11.3.2017 07:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.118

Jděte se proběhnout !

A ona žere rýži s vývarem ?
Bez masa ?
Proč ?

11.3.2017 08:10
scylla

XXX.XXX.150.32

Aneta97 napsal(a):

Rýže a mrkev jsou proti průjmu, staví, takže pokud má zácpu, jsou krajně nevhodné, mimochodem. Jděte raději opravdu na veterinu, bohužel znalosti o krmení nemáte.

11.3.2017 12:42
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Dejte třeba jogurt, pokud ho žere. Pokud by se nevykadila ani po něm, tak trochu oleje, tak půl deci stříkačkou do huby rovnou. Pokud nic, na veterinu.

11.3.2017 13:05
scylla

XXX.XXX.150.32

Veterina hned, žádné hokuspokusy.

11.3.2017 15:10
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

scylla napsal(a):
Veterina hned, žádné hokuspokusy.

Jeden den ještě nění žádná hrůza. Pokud zadavatelka nemá třeba podezření, že mohla něco sežrat(jak se někomu stalo..kalhotky a fenku museli operovat) tak bych to ještě zkusila sama.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.3.2017 19:33

No já bych teda dala taky něco mastnějšího a pokud by to druhý den nezabralo, tak k vetovi...
prostě pesan snědl asi moc tý rejže...vždycky jsem zvyšovala dávku rejže pokud měl pes řidší stolici, tam to funguje bezva...ovšem pokud by mi pes přišel hodně nesvůj nebo pokud bych měla dojem, že ho bříško bolí, tak bych jela hned...
Ale každý to má jinak...s jednodenní zácpou, průjmem, jednorázovým zracením bych na veterinu neletěla...ale zase naopak, když mi žravá temperamentní psí holka přestala jíst a byla "hodná", tak jsem jela okamžitě...

11.3.2017 23:30
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Snad se dozvíme, jak to dopadlo..

sh

12.3.2017 00:49
sh

XXX.XXX.95.70

Jeeezismarja, varene travi psi jinak nez granule a proste nemusi kadit kazdy den. Zacpa by to byla pokud by nekadila 3 dny, takze klid.

12.3.2017 06:26
scylla

XXX.XXX.150.32

lesnížínka napsal(a):
Jeden den ještě nění žádná hrůza. Pokud zadavatelka nemá třeba podezření, že mohla něco sežrat(jak se někomu stalo..kalhotky a fenku museli operovat) tak bych to ještě zkusila sama.

Víte, jestli není něčím ucpaná, nějakým cizím tělesem, že radíte cpát psa jogurtem. olejem a tak dál: Znám případ, kdy čuba sežrala ponožku a místo veterináře jí cpali dragsimunem a hráli si na léčitele a čuba to nepřežila. Takže, pokud se pes nemůže vykadit a nejsem si vědoma dietetické chyby, tak veterina. Je lepší tam jít zbytečně než něco zanedbat.

12.3.2017 06:27
scylla

XXX.XXX.150.32

sh napsal(a):
Jeeezismarja, varene travi psi jinak nez granule a proste nemusi kadit kazdy den. Zacpa by to byla pokud by nekadila 3 dny, takze klid.

To máte z nějaké příručky nebo odkud?

12.3.2017 06:33
Šarina

XXX.XXX.231.146

Taky bych po jednodenním kadění nešílela... proč hned letět na veterinu? Dala bych jí normální žrádlo (bez rýže!) a spíš omastit. Rozvařila bych jí do toho lněné semínko, třeba, ale určitě ne mrkev, ta zácpu způsobuje stejně jako rýže.
Pozastavuji se nad tím, že fenka dostala "rýži s vývarem". To jako bez masa? Dát psovi prostě jenom ochucenou rýži? To je dost drsný způsob krmení... určitě bych paní/slečně doporučila, aby sedla nad knihu či internet a začala rychle studovat, jak se krmí pes.

12.3.2017 09:19

scylla napsal(a):
Víte, jestli není něčím ucpaná, nějakým cizím tělesem, že radíte cpát psa jogurtem. olejem a tak dál: Znám případ, kdy čuba sežrala ponožku a místo veterináře jí cpali dragsimunem a hráli si na léčitele a čuba to nepřežila. Takže, pokud se pes nemůže vykadit a nejsem si vědoma dietetické chyby, tak veterina. Je lepší tam jít zbytečně než něco zanedbat.

No já tam teda tu chybu v krmení vidím...moc rýže...ale odborník samozřejmě nejsem...

12.3.2017 09:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.193

Sardulah
na to nemusíte být odborník, že blbě krmí, to vidí každý...

Aneta
Jak to dopadlo ?
Poslala jsem vám SZ..

sh

12.3.2017 12:10
sh

XXX.XXX.95.70

scylla napsal(a):
To máte z nějaké příručky nebo odkud?

To mam z vlastnich zkusenosti, osobnich i od psa. Vetsi podil ryze ve strave neprojde travenim tak rychle a vysledny produkt je tvrdsi nez obvykle. A mimo jine bych chtela videt pohled toho veterinare ke kteremu priletite s panikou, protoze pes jeden den po ryzi nekakal.

12.3.2017 18:46
Aneta97

XXX.XXX.80.142

Mám 100% jistotu, že nesnědla nic co by neměla! Druhý den ráno se normálně vyprázdnila. Ano možná nemám moc dobré znalosti v krmení, chci krmit granulemi a občas něco vařeného ale jak tak čtu každý má na určitý druh jídla jiný názor takže pak ani nevím jestli je to dobře nebo špatně. Na internetu jsem četla že mrkev je na vyprázdnění a najednou tu čtu že je proti průjmu. Teď to mám složité v práci a nemám vůbec čas sjíždět na internetu recepty pro psy.. a když psovi vaříte, vážíte jim to jídlo? Nevím kolik mám čeho dát když jí 2x denně

hmoždinka

12.3.2017 19:03
hmoždinka

XXX.XXX.231.146

Schválně, dejte odkaz, kde je napsáno, že je mrkev dobrá na vyprázdnění...

Možná to teď máte složité v práci, ale psa máte a jste za něj odpovědná. Je to živý tvor, kterého krmíte vy. Tak prosím pokud možno bez výmluv. Prostě musíte udělat čas na to, abyste vymyslela, jak ho krmit. Ona si ledničku asi neotevře.

Že se pes nekrmí ochucenou rýží, to snad dá zdravý rozum, ne? Je to PES!

12.3.2017 19:08
Aneta97

XXX.XXX.80.142

hmoždinka napsal(a):

Možná to teď máte složité v práci, ale psa máte a jste za něj odpovědná. Je to živý tvor, kterého krmíte vy. Tak prosím pokud možno bez výmluv. Prostě musíte udělat čas na to, abyste vymyslela, jak ho krmit. Ona si ledničku asi neotevře.

Http://www.muj-pes.cz/zdravi-a-nemoci/zacpa-800.html.

12.3.2017 19:20

Aneta97 napsal(a):
Mám 100% jistotu, že nesnědla nic co by neměla! Druhý den ráno se normálně vyprázdnila. Ano možná nemám moc dobré znalosti v krmení, chci krmit granulemi a občas něco vařeného ale jak tak čtu každý má na určitý druh jídla jiný názor takže pak ani nevím jestli je to dobře nebo špatně. Na internetu jsem četla že mrkev je na vyprázdnění a najednou tu čtu že je proti průjmu. Teď to mám složité v práci a nemám vůbec čas sjíždět na internetu recepty pro psy.. a když psovi vaříte, vážíte jim to jídlo? Nevím kolik mám čeho dát když jí 2x denně

Jídlo už nevážím...člověk když krmí pravidelně, tak to má ve voku...moji pesani mají 50% svalovina,20% vnitřnosti nebo kuřecí křídla-na střídačku,15% zelenina (u nás převažuje mrkev, červená řepa, ledovej salát, někdy trošku brokolice, někdy trošku hrášku,15% příloha (rýže, vločky, brambory)...příloha by asi ani být nemusela, já to dávám spíš na zaplácnutí žaludku...to je večerní dávka...snídaně my máme "lidské"...jogurt, ovesná kaše, chleba se sýrem, krupičnou kaši...prostě, to co zrovna snídáme my...krmím ještě odpoledne a to dostávaj malou část z večerní dávky, sem tam jim strčim nějakej banán nebo jablko...žádná velká věda...

12.3.2017 19:24
tapina

XXX.XXX.211.251

hmoždinka napsal(a):

Prosím Vás, proč jste tak zlá/ý? Ale tak jo, kopněte si, přisaďte si, je Vám líp? Kdybyste viděla, čím vším lidi krmí psy, a dokonce to je i označené jako krmení pro psy, že ta rýže s vývarem je proti tomu poklad.
Aneta97 se z toho poučí, postupně zjistí, co jejímu pejskovi vyhovuje nebo ne. Něco přečte, většinu stejně musí vychytat sama.

Výmluvy, no. V práci to je fakt někdy těžký.

Krmím svoje psy tak nějak normálně, onehdá jsem jim v práci vyndala z mrazáku makrely, protože jsem tam ještě večer chtěla něco dodělat, že bych si je tam vzala po procházce s sebou a pak je ještě cestou domů jednou vyvětrala. Nechala jsem si to blbec v tašce na zemi, takže mi to paní uklízečka vyhodila. Domů se vracet by pro mě byla ztráta času, tak měli štěně instantní kaši s medem a půlku jablka a fena po mě nějaké zbytky od oběda - brambory s králíkem a druhou půlku jablka. Protože prostě jsou zvyklí, že tam něco dostanou. Nic moc, není to jídlo pro psa. Jo, mohla jsem jim třeba jít koupit do večerky nějaké pedygrý granule, že jo. A nebo by to vydrželi.

Dozvěděla jsem se od dětí, že pes nežral 3 dny, protože "maminka zapomněla koupit granule". I to je třeba realita.

12.3.2017 20:09
Aneta97

XXX.XXX.80.142

tapina napsal(a):
Prosím Vás, proč jste tak zlá/ý? Ale tak jo, kopněte si, přisaďte si, je Vám líp? Kdybyste viděla, čím vším lidi krmí psy, a dokonce to je i označené jako krmení pro psy, že ta rýže s vývarem je proti tomu poklad.
Aneta97 se z toho poučí, postupně zjistí, co jejímu pejskovi vyhovuje nebo ne. Něco přečte, většinu stejně musí vychytat sama.

Výmluvy, no. V práci to je fakt někdy těžký.

Krmím svoje psy tak nějak normálně, onehdá jsem jim v práci vyndala z mrazáku makrely, protože jsem tam ještě večer chtěla něco dodělat, že bych si je tam vzala po procházce s sebou a pak je ještě cestou domů jednou vyvětrala. Nechala jsem si to blbec v tašce na zemi, takže mi to paní uklízečka vyhodila. Domů se vracet by pro mě byla ztráta času, tak měli štěně instantní kaši s medem a půlku jablka a fena po mě nějaké zbytky od oběda - brambory s králíkem a druhou půlku jablka. Protože prostě jsou zvyklí, že tam něco dostanou. Nic moc, není to jídlo pro psa. Jo, mohla jsem jim třeba jít koupit do večerky nějaké pedygrý granule, že jo. A nebo by to vydrželi.

Dozvěděla jsem se od dětí, že pes nežral 3 dny, protože "maminka zapomněla koupit granule". I to je třeba realita.

Díky za podporu, to víte, někdo si asi myslí že tohle není diskuse a hned se naváží... ano zkušenosti možná nemám ale proto se snad člověk ptá, aby zkušenosti od jiných třeba zjískal!

12.3.2017 20:10
Aneta97

XXX.XXX.80.142

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jídlo už nevážím...člověk když krmí pravidelně, tak to má ve voku...moji pesani mají 50% svalovina,20% vnitřnosti nebo kuřecí křídla-na střídačku,15% zelenina (u nás převažuje mrkev, červená řepa, ledovej salát, někdy trošku brokolice, někdy trošku hrášku,15% příloha (rýže, vločky, brambory)...příloha by asi ani být nemusela, já to dávám spíš na zaplácnutí žaludku...to je večerní dávka...snídaně my máme "lidské"...jogurt, ovesná kaše, chleba se sýrem, krupičnou kaši...prostě, to co zrovna snídáme my...krmím ještě odpoledne a to dostávaj malou část z večerní dávky, sem tam jim strčim nějakej banán nebo jablko...žádná velká věda...

Mohu se zeptat jestli tu zeleninu vaříte nebo ji dáváte sirovou? moje fenka sní jen vařenou a ovoce vůbec, musela ste nějak naučit nebo jim to šlo samo?

12.3.2017 20:16
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tak super, že pejsa v pořádku. Nevím proč reagujete podrážděně na to, že pejsa mohl něco nedobrého sežrat? Stalo se to mnohým a pokud mají psa popelnici, tak se jim to děje i celkem často. Prádlo, ponožky, lino...Co se týče krmení - ono nejde o to, krmit pořád jen správně - to myslím málokdo, pokud pes nemá vyloženě problémy ale: tohle ještě není dospělý pes a za druhé, nemusíte vážit, ale prostě většinu jídla má být maso. K tomu trochu zeleniny, třeba trochu přílohy. To už je tak nějak navíc. Základ tvoří to maso. Ne rýže. Není to tak složité. Ani bych z toho nedělala vědu s nějakýma výpočtama. Pes přibírá - uberu jídla v misce, pes hubne - jídla přidám.

12.3.2017 20:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.240

Vařená mrkev staví.
Syrová nikoliv.

12.3.2017 20:29
Aneta97

XXX.XXX.80.142

rapotacka11 napsal(a):
Vařená mrkev staví.
Syrová nikoliv.

Syrovou do ní nedostanu...

12.3.2017 20:47
tapina

XXX.XXX.211.251

Aneta97 napsal(a):
Syrovou do ní nedostanu...

Můžete to zkusit víckrát, může k tomu být podezřívavá, když to nezná, třeba tomu časem přijde na chuť, třeba taky ne.

Třeba moje fenka má strašně ráda zeleninu, ale vůbec nejí ledový salát, vůbec nevím proč, řeklo by se taková bezchuťová zelenina, možná trošku nahořklá, nevím. Fenykl, čekanku, zelí, čínské zelí, normální salát, co by tomu mohlo být podobné, baští všechno, ale ten ledový salát prostě ne. Když to dostane třeba s játry, tak to z toho odcumlá, vyplive pryč, baští to třeba půl hodiny, ale ten salát prostě ne-e.

Pes včera dostal játro a kuřecí křídlo, na to játro se netvářil, tak jsem mu na to nastrouhala mrkev a ta játra trošku rozdělala, tak to pak skoro snědl, ze zbytku oblízal mrkev, fenka to játro dojedla. Dneska jsem mu dala ta játra s mrkví tak 1:1, játra na drobno a s trochou rybího tuku, tak to zbaštil všechno. Kocour by třeba z toho takhle měl průjem, ten játra může dostat ale jen opravdu malinko nebo vařená, psům to nedělá nic.

No musíte to vychytat, chce to čas a žádné nervy ;-)

Psům můžete dát skoro všechno, jen ne slané, kořeněné a pokud možno v čase trochu racionální, nemusíte to rozvažovat na gramy a na každý den. Někteří pejsci jsou citlivější, víc trpí na zažívací potíže, tak je třeba dobré toho z kraje netestovat moc.
Třeba, pokud může kuře, tak začít u libového lehce ovařeného, postupně zkusit křídlo (nevařené), žaludky, srdíčka, pro pokročilé smajlík játra a krky a nakonec zjistíte, že si koupíte na týden kuře, Vy sníte prsa a pes ten zbytek.
Když to zvládne tak zkusit sem tam něco jiného, moc to nepřekombinovávat, tak, abyste případně viděla, co nedělá dobře.

Kdyby třeba zeleninu furt nechtěla, jsou různé bylinkové směsi, co jde přidat. Někdo dává zelené dršťky, kdesi to měli i rozdělené na takové praktické kostičky, tak byste to třeba mohla zkusit.

Osobně bych teda takovému mrňousovi krmné maso nekupovala vůbec.

12.3.2017 21:02

Aneta97 napsal(a):
Mohu se zeptat jestli tu zeleninu vaříte nebo ji dáváte sirovou? moje fenka sní jen vařenou a ovoce vůbec, musela ste nějak naučit nebo jim to šlo samo?

Tak zeleninu většinou vařím, když jdu do práce, je to rychlejší (já nebarfuju, pesani jsou na vařeným, samozřejmě mimo kostí)...pokud dávám syrovou, tak je nastrouhaná (když mám volno, tak si nastrouhám třeba na 3 dávky), ale maso je lehce povařené, i křídla před podáváním spařím - zaleju vařící vodou, pes mi syrový maso v množství větším než kousek nesní...učit jsem je to nemusela, naštěstí to jsou žravky...když jsem měla afgána, tak ten zeleninu nechtěl vůbec, míchala jsem jí jemně nastrouhanou do mletého masa (to jedl syrové)..
Můj pes je na ovoce taky opatrnej, tak mu třeba banán rozmačkám, jablko nastrouhám, přidám trošku nadrcených piškotů a plácnu na to lžíci jogurtu...to sní potom s chutí...

13.3.2017 07:09

Kdo má psa, co chce to, co jí páník, má napůl vyhráno...stačí si sednout a jíst, klidně sedím u pelechu (aby nežebrala u stolu) a jím jablíčko, pejsek přijde a tak se královsky dělíme...

13.3.2017 08:47
inusanka

XXX.XXX.98.58

Je to srandovní, před pětatřiceti lety, když jsem si pořídila svého prvního psa, granulema se nekrmilo, maso jsme jedli všichni z výseku, takže pes měl masa co hrdlo ráčilo. Hejk nebo jiná ryba, ale taky zbytek polívčičky po miminku, těstoviny, chleba.
Myslivci běžně krmili zbytkama z jatek se šrotem a psi byli krásní. Nevím jak oni, ale já jsem nikdy nevážila, jen jsem se snažila krmit pestře, sledovala jsem oči, srst, hovénka a váhu a podle toho upravovala krmnou dávku. Dneska je to věda, ale zapomíná se na to, že krmit by se mělo podle vytížení. Máme psa venku, ale ráno a odpoledne jdeme ven. Není to žádný teriér, ale těch 5 km denně uděláme. Když ji překrmím, uvidím to jak na postavě, tak na pohybu. Když nebudu se psem chodit - a jak jsem zjistila, není to až tak ojedinělé - musím ho krmit jinak než psa, který má velký energetický výdej. Každopádně, když jeden den nemá kosti, do rána nezcepení. Když jeden den nedostane maso, též ne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík