Anakondice

XXX.XXX.19.227
Mám tu mezi těmi problémy dotaz na odlehčení, o nic nejde, ale už nevím, jak na to:)
Snažím se psa naučit nový trik a to jest otočení se dokola na povel. Nejedná se o žádnou borderku, ale pravý opak - anglického buldoka. :D takže se na to musí trochu jinak, hodně trpělivosti atd. Mám ale problém s tím, že jakmile vidí pamlsek automaticky si sedne a někdy ještě dává pac/leha si, prostě už to má tak zautomatizovane, že ho nemůžu donutit nechat stát. Přitom ze stoje by se mu otáčelo daleko líp... Teď to vypadá tak, že jezdí po zadku v sede dokola po podlaze, protože má zafixovane, že ve stoje nic nedostane. :D což jsme ho do teď učili. Že pokud něco chce, musí si sednout a být zticha.
Jak na to? Potřebuju, aby zůstal stát a nesedal si automaticky, když vidí pamlsek v ruce.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Naučte ho ze sedu povel vstaň a od toho se pak odražte.
Anakondice

XXX.XXX.19.227
A jak mám naučit vstát? Normálně zvednout zadek rukou, dát pokyn a odměnu?

Nejdřív se vždy vysloví povel, až pak se něco děje. Nejlepší je, když to pes "vymyslí"sám, Vy mu k tomu jen pomožte.
Anakondice
napsal(a):
Mám tu mezi těmi problémy dotaz na odlehčení, o nic nejde, ale už nevím, jak na to:)
Snažím se psa naučit nový trik a to jest otočení se dokola na povel. Nejedná se o žádnou borderku, ale pravý opak - anglického buldoka. :D takže se na to musí trochu jinak, hodně trpělivosti atd. Mám ale problém s tím, že jakmile vidí pamlsek automaticky si sedne a někdy ještě dává pac/leha si, prostě už to má tak zautomatizovane, že ho nemůžu donutit nechat stát. Přitom ze stoje by se mu otáčelo daleko líp... Teď to vypadá tak, že jezdí po zadku v sede dokola po podlaze, protože má zafixovane, že ve stoje nic nedostane. :D což jsme ho do teď učili. Že pokud něco chce, musí si sednout a být zticha.
Jak na to? Potřebuju, aby zůstal stát a nesedal si automaticky, když vidí pamlsek v ruce.
Klikr nebo nejaky oznacovac pouzivate? Proste pamlsky schovane a napred oznacit a odmenit vzdy, kdyz normalne stoji. Tedy, naucit ho stat. Az bude stat ukaukove a opakovane pridat povel, aby si to spojil s cinnosti. Dal lze naucit na target a nasledovani targetu. Pamlsek bych vubec v ruce nemela, pohyb muzete naznacit targetem, nebo normalne rukou.
Já bych to udělala tak, že když by si sednul, tak bych mu pamlsek strkala dál od čumáku dopředu, aby se zvednul (snad nepojede dopředu po zadku ) a pak bych hned točila dokola. Zkusila bych to s klikrem, ale my tohohle taky moc neumíme, tak snad neradim špatně, u otočky jsme skončili. On pes je šikovnej, ale panička je trotl.

Atheira
napsal(a):
Teď to vypadá tak, že jezdí po zadku v sede dokola po podlaze
A nebylo by to nakonec efektivnější, než nějaká obyč otočka? Tu umí kdejakej loser, ale točit se na zadku...
Přesně tak. Já se je v tom snažím podporovat, když vymyslí nějaké originální provedení. Tohle je uplně super.

napsal(a):
Nejdřív se vždy vysloví povel, až pak se něco děje. Nejlepší je, když to pes "vymyslí"sám, Vy mu k tomu jen pomožte.
Nikoliv. Většinou se nejdřív něco děje a k tomu přiřazuji povel (běžně je to přiřazení povelu tím posledním), zejména pokud chci, aby to pes "vymyslel sám"! Nebo povel přiřazuji v době, kdy "se to děje", neboli a například psa navádím pamlskem (nebo zachytím jeho sednutí bez navádění) na sednutí a k tomu jeho sedání přiřadím povel "sedni".
Naváděním vstaň například naučíš psa ze sedu tak, že mu pamlsek povedeš zpřed čumáku jako pod bradu
nebo třeba takhle :
https://www.youtube.com/watch?v=2BvotPUemwo
jenom u tohoto způsobu má pes tendenci vykročit dopředu.

napsal(a):
Nikoliv. Většinou se nejdřív něco děje a k tomu přiřazuji povel (běžně je to přiřazení povelu tím posledním), zejména pokud chci, aby to pes "vymyslel sám"! Nebo povel přiřazuji v době, kdy "se to děje", neboli a například psa navádím pamlskem (nebo zachytím jeho sednutí bez navádění) na sednutí a k tomu jeho sedání přiřadím povel "sedni".
Naváděním vstaň například naučíš psa ze sedu tak, že mu pamlsek povedeš zpřed čumáku jako pod bradu
nebo třeba takhle :
https://www.youtube.com/watch?v=2BvotPUemwo
jenom u tohoto způsobu má pes tendenci vykročit dopředu.
Ok, zmotala jsem to, měla jsem na mysli to přiřazení, vyslovování je až pak, když si to spojí.
Anakondice

XXX.XXX.37.239
Tak jen podávám hlášení - nakonec jsme ani zvedání učit nemuseli, pes pochopil, že ze stoje se to fakt dělá lip :D takže uz umíme otočku, sice to trvalo týden, ale je to buldok a tam to vždycky chvíli trvá v ty hlavicce... :D.